The ​Mirrorwood 1 csillagozás

Deva Fagan: The Mirrorwood

Perfect ​for fans of the Twisted Tales series and Doll Bones, this thrilling middle grade fantasy follows a girl without a face as she battles a deadly enchanted forest and learns the truth behind her world’s fairy tales.

Appearances are always deceiving…

Fable has been cursed by what the people in her village call the Blight, a twisted enchantment that leaves her without a face of her own. To stay alive, Fable has to steal the faces of others, making her an outcast that no one trusts. When the fierce Blighthunter Vycorax comes to kill Fable to stop her curse from spreading, Fable narrowly escapes by fleeing into the thorny woods surrounding her small village.

The treacherous forest has been ruled by a demon-prince for centuries, a deadly place trapped in time. Fable—and her opinionated feline companion, Moth—is the first to dare enter in a very long time. There, she encounters a tediously chatty skull, dangerously meddlesome deities, and a beast so powerful… (tovább)

Kiadói ajánlás: 10 éves kortól · Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

>!
304 oldal · keménytáblás · ISBN: 9781534497146
>!
Simon & Schuster, New York, 2022
ISBN: 9781797146638 · Felolvasta: Jade Wheeler

Kívánságlistára tette 1


Kiemelt értékelések

Nalina>!
Deva Fagan: The Mirrorwood

Ebből a regényből annyira jó adaptáció lenne! Adott egy tündérmesére hajazó történet, ami tele van varázslattal, kalanddal, különleges lényekkel és szereplőkkel. Mindemellett olyan témákat dolgoz fel, hogy hogyan fogadd el önmagad és hogy ne ítélj el másokat csak azért, mert ők mások, ne legyünk előítélesek. Hiszen nem mindig a „gonosz” a tényleges rossz.
Nagyon imádtam az alapötletet is, hogy a főszereplőnknek el kell lopnia mások arcát, hiszen nincs sajátja. Természetesen emiatt Fable karaktere sok mindenen megy keresztül. Itt nemcsak a kalandokra gondolok, hanem a személyiségének fejlődésére is. Ott van mellette Vycorax, akivel ellenségekként kezdenek, majd az átok megtörése érdekében együtt kell dolgozniuk. Na és Moss! Egyszer érzékenyültem el és az is ehhez a macsekhoz volt köthető. spoiler Na jó, ez nem igaz, mert a herceg és Lyrian története is nagyon érdekes volt és spoiler
Annyira varázslatos volt ez a fantasy világ, hogy szívesen visszatérnék. Úgyhogy lehet, hogy egyszer újra fogom olvasni és nem lepődnék meg rajta, ha második olvasásra több, mint 4*-ra értékelném.


Hasonló könyvek címkék alapján

Rick Riordan: The Son of Neptune
Karah Sutton: A Wolf for a Spell
Gail Carson Levine: Ella Enchanted
John Flanagan: The Sorcerer of the North
Michelle Harrison: A Pinch of Magic
Lucy Strange: Sisters of the Lost Marsh
Colin Meloy: Wildwood Imperium
Cressida Cowell: The Wizards of Once
Katherine Arden: Small Spaces
Stacy Hackney: The Sisters of Luna Island