Képzelt ​riport egy amerikai pop-fesztiválról / Fiatalemberek korlátlan tőkével 5 csillagozás

Déry Tibor – Joel Rosenman – John Roberts – Robert Pilpel: Képzelt riport egy amerikai pop-fesztiválról / Fiatalemberek korlátlan tőkével

Az emberi közösségek bomlására és az emberi személyiség pusztulására utaló fenyegetés nyomán született Déry Tibor sokak által ismert kisregénye, a Képzelt riport egy amerikai pop-fesztiválról. A regény története egy popfesztivál körülményei között játszódik, de nem a popzenét ítéli meg vagy utasítja el, hanem korunk anarchikus mozgalmainak végső következményét mutatja be. Ezt a kisregényt most Joel Rosenman, John Roberts és Robert Pilpel amerikai szerzők Fiatalemberek korlátlan tőkével című könyvével jelentetjük meg újra. Ebben a könyvben a Déry Tibornak is ihletet adó legendás Woodstock fesztivál igaz története olvasható úgy, ahogy azt a két fiatalember elmondta, akik az egészet fizették. A két hajdani tőkeerős partner jóval egymillió dollár fölötti veszteséget könyvelhetett el a fesztivál után, s további tízmillióért perelték őket. Róluk szól ez a humoros, izgalmas és meglepetésekkel teli történet. Kalandjaikon bizonyosan nevetni fogunk, de el is gondolkodunk.

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Híres könyvek

>!
Népszava, Budapest, 1988
370 oldal · ISBN: 9633227879 · Fordította: Lehel Zoltán

Kedvencelte 1

Várólistára tette 4

Kívánságlistára tette 4


Kiemelt értékelések

ludovika>!
Déry Tibor – Joel Rosenman – John Roberts – Robert Pilpel: Képzelt riport egy amerikai pop-fesztiválról / Fiatalemberek korlátlan tőkével

Déry az Déry. Róla nem kell többet mondanom.
A másik regény olyan oldalról mutatja be a Woodstock legendát, amilyenről eddig nem lehetett látni.
How it's made? Woodstock.


Népszerű idézetek

dittta>!

Mindig volt egy őrszem az emeleti ablakban, rendszerint az egyik unoka, aki azonnal jelzést adott a nagypapának, aki éberen ült a verandán, ölében a puskával. Filippini csakugyan úgy képzelte, hogy az elkábított hippihorda megrohamozza a házát, és az volt a terve, hogy néhányukat még kinyírja, mielőtt ő és családja elbukik.
Azonban látogatásaim során Filippini a vendégszeretet lelke volt, még ha kicsit kevés Chiantit kínált is. Mint mindig, udvariasan kérte, hogy közönségünket tartsuk távol birtoka ki nem bérelt részeiről. Udvariasan elhárítottam minden felelősséget abban, hogy azok egyáltalán oda jöttek.
Végül mindezek ellenére Mr. Filippini kibírtaa dolgokat. Kapott kétezer-ötszáz dollárt azért, hogy ráengedte a gyerekeket a földjének arra a részére, amit azok különben is lerohantak volna. Mindezért a jó vörösborért cserébe, amivel bennünket megvendégelt, egész birtokán bevetettük a rendcsinálási programunkat. Csak a csirkéi nem tértek magukhoz teljesen a fesztivál traumájából, de azok, amelyek nem adagolták túl magukat, most Sullivan megye legkeresettebb tojásait tojják.

ludovika>!

Az embert korlátozzák a vibrációk??? Bizarr. Még bizarrabb, öreg, amikor semmiféle vibrációt nem érzel. Ezért olyan pocsék a világ. Tele van bizarr emberekkel, akik nem éreznek semmit sem.

Fiatalemberek korlátlan tőkével


Hasonló könyvek címkék alapján

J. G. Ballard: Karambol
Stieg Larsson: A tetovált lány
Ken Kesey: Száll a kakukk fészkére
Douglas Adams: Galaxis Útikalauz stopposoknak – A világ leghosszabb trilógiája öt részben
Philip K. Dick: Álmodnak-e az androidok elektronikus bárányokkal?
Tore Renberg: Szerettem másképp is
Bódy Gábor: Egybegyűjtött filmművészeti írások 1.
Morsányi Bernadett: A sehány éves kisfiú és más (unalmas) történetek
J. D. Salinger: Rozsban a fogó
Douglas Adams: Dirk Gently holisztikus nyomozóirodája