Kovászkaland 8 csillagozás

Kenyerek, sós és édes sütemények természetesen
Déri Szilvia: Kovászkaland

Miért kaland kovásszal sütni? Mert a kovászt etetni, figyelni és szeretni kell. Déri Szilvia, a Házisáfrány blog szerzője nemcsak azt árulja el, miért egészségesebb a kovászolt kenyér a bolti változatnál, de megosztja az olvasókkal kedvenc receptjeit is, az aszalt fügés vagy a japán tejes kenyértől kezdve a kiflin és a bagelen át a kovásszal készült gofriig. E gyűjtemény 31 igazán menő kovászos recepttel vár. Vágj bele a kovászkalandba, hogy a saját kenyeredbe is belevághass!

„Déri Szilvia igazi pék! Rajong a kovászáért, mintha egy kis ufót nevelne otthon. Érdemes tőle mindent ellesni, mert még nagyon sok lelkes kenyérsütőre van szükség, hogy egyre több ember egyen jó kenyeret.” Tilla, a Kenyérlelke Fesztivál szervezője

>!
Boook, Budapest, 2020
184 oldal · keménytáblás · ISBN: 9786155417504
>!
Boook, Budapest, 2019
188 oldal · keménytáblás · ISBN: 9786155417504

Most olvassa 3

Várólistára tette 9

Kívánságlistára tette 19


Kiemelt értékelések

Annamarie P>!
Déri Szilvia: Kovászkaland

Déri Szilvia: Kovászkaland Kenyerek, sós és édes sütemények természetesen

A kovászos kenyerek és sütemények elkészítése hasonlít a hagyományos sütési technikához, csak épp a dolgok lelkét, a kovász készítését kell alaposan megtanulni. Akinek, hozzám hasonlóan ez a fehér folt az életében, az most bátran belevághat az ismeretlenbe!
https://annamarie-irkal.blogspot.com/2019/05/deri-szilv…

Baráth_Zsuzsanna P>!
Déri Szilvia: Kovászkaland

Déri Szilvia: Kovászkaland Kenyerek, sós és édes sütemények természetesen

A kovászos kenyér teljesen más kategória, mint a sima élesztővel készült változat. Ennek viszont ára van, sokkal több a macera is vele. Mivel szerencsére egyre jobban kezdenek elterjedni a kézműves pékségek (az én személyes kedvencem Budapesten az Artizán, és nagyon remélem, hogy nálunk, Tatabányán is előbb-utóbb megnyitásra kerül egy ilyen pékség, szerintem lenne igény rá), ahol főként kovászos kenyerek készülnek, egyre többen rájöttek már erre. És aki egyszer megkóstolta a kovászos kenyeret, az gyorsan rá fog szokni, és hamar eljut odáig, hogy otthoni körülmények között is megpróbálja elkészíteni. És itt jönnek a problémák. Kovászos kenyeret készíteni ugyanis tényleg nagyon macerás dolog, nem kispályás feladat utánajárni a fortélyoknak, amellyel életben tudjuk tartani a kovászt, ami a leendő kenyerünk szíve-lelke. Déri Szilvia, aki nagyon jó kis gasztroblogot vezet Házisárfány néven, megkönnyítette a dolgunkat ezzel a remek könyvvel, ugyanis pontról pontra leírta, mit és hogyan kell tennünk ahhoz, hogy elkészítsük az első kovászos kenyerünket. Aztán már úgysem lesz megállás, ha rákattanunk a kovászos sütésre, jobbnál jobb kenyérféléket és péksütiket alkothatunk magunknak. Addig azonban hosszú az út, mert ez tényleg nem egy könnyű műfaj, jómagam, aki tényleg szeretek konyhatündérkedni, el is bizonytalanodtam, mert elég sok mindenre kell odafigyelni, ahhoz, hogy a végeredmény egy isteni finom kenyér legyen. Szóval én még gyűjtögetem egy kicsit a bátorságot, de csak idő kérdése, mikor szánom rá magam, hogy belefogjak a kovászolás művészetébe, amelyhez ez a könyv kiváló útmutatást ad.
A teljes kritika itt olvasható:
https://jusandcalzone.blog.hu/2019/06/07/konyvajanlo_de…

Könyveslány P>!
Déri Szilvia: Kovászkaland

Déri Szilvia: Kovászkaland Kenyerek, sós és édes sütemények természetesen

Nagyon jó kis könyv azoknak, akik ismerkednének az otthoni kovászos péksütemény készítéssel. Érthetően, szemléletesen magyaráz, képekkel bőven illusztrálva, egyértelműen meghozza az ember kedvét a próbálkozáshoz. Az általam eddig próbált receptek mindegyike nagyon jól működött spoiler, a kovász pedig vidáman bugyborékol a konyhapulton.

Aemitta>!
Déri Szilvia: Kovászkaland

Déri Szilvia: Kovászkaland Kenyerek, sós és édes sütemények természetesen

Megjelenésekor lecsaptam a könyvre, és áttanulmányoztam, majd félretettem, mert hiába a lelkesítő írásmód, valahogy távolinak éreztem magamtól a kovászkészítés, kenyérsütés kalandjait, és el is ment a kedvem tőle. Amúgy már hosszú évek óta bakancslistámon van a kenyérsütés, most meg még a csapból is a téma folyik, így gondoltam, eljött az ideje, hogy én is kipróbáljam magam kis pékként. A kovász készítésekor meglepődtem, hogy mennyi minden maradt meg bennem, amit a könyvből olvastam, tudtam, mikor jó az állaga, hogy kell kinéznie, mikor kell etetni, és milyen körülmények között kell tartani. Amikor néhány hónappal ezelőtt kiolvasva letettem a könyvet, nem gondoltam volna, hogy az a sok, és teljesen új, eddig számomra nem látott, nem készített dologról szóló információ majd leülepedik, és kikristályosodik. Szóval tényleg érthető a könyv, sokat lehet tanulni belőle.

Köszi_Bori>!
Déri Szilvia: Kovászkaland

Déri Szilvia: Kovászkaland Kenyerek, sós és édes sütemények természetesen

112 oldalnyi fényképet tartalmaz, ennek nagyrésze teljes oldalas fénykép, a fél oldalas fényképeket is összeadva jön ki ez a szám. Maga a könyv 187 oldalas a tartalomjegyzekkel együtt. Könnyen kikovetkeztetheto, hogy mennyi mondanivaloja van a kovaszrol es hany receptet oszt meg a könyvében. A kovasz keszitesenek leirasa nem teljeskoru, arra pl. nem ter ki mi a teendő, ha tul folyós lesz, ha nem kel meg stb… A kenyerkesziteshez negy oldalnyi eszkozt sorol fel, aminek a felére sincs szükség, ezt o maga is írja. Nagyobb a fustje, mint a lángja, szamomra nagy csalódás volt.


Hasonló könyvek címkék alapján

Bártfai László: Bártfai Laci bácsi süteményes könyve
Hargitai György: Kenyér
Varga Gábor: Reform desszertek
Mezei Elmira: Paleolit sütemények
Dr. Oetker – A sütés öröme
Michel Roux: Tésztavarázs
Dr. Oetker – Az első süteményeskönyvem
Sütés lépésről lépésre – Dr. Oetker
Váncza József: Váncza süteményeskönyv
Dr. Oetker – Kanalas aprósütemények