Kovászkaland 6 csillagozás

Kenyerek, sós és édes sütemények természetesen
Déri Szilvia: Kovászkaland

Miért kaland kovásszal sütni? Mert a kovászt etetni, figyelni és szeretni kell. Déri Szilvia, a Házisáfrány blog szerzője nemcsak azt árulja el, miért egészségesebb a kovászolt kenyér a bolti változatnál, de megosztja az olvasókkal kedvenc receptjeit is, az aszalt fügés vagy a japán tejes kenyértől kezdve a kiflin és a bagelen át a kovásszal készült gofriig. E gyűjtemény 31 igazán menő kovászos recepttel vár. Vágj bele a kovászkalandba, hogy a saját kenyeredbe is belevághass!

„Déri Szilvia igazi pék! Rajong a kovászáért, mintha egy kis ufót nevelne otthon. Érdemes tőle mindent ellesni, mert még nagyon sok lelkes kenyérsütőre van szükség, hogy egyre több ember egyen jó kenyeret.” Tilla, a Kenyérlelke Fesztivál szervezője

>!
Boook, Budapest, 2019
188 oldal · keménytáblás · ISBN: 9786155417504

Most olvassa 1

Várólistára tette 9

Kívánságlistára tette 17


Kiemelt értékelések

>!
Annamarie P
Déri Szilvia: Kovászkaland

Déri Szilvia: Kovászkaland Kenyerek, sós és édes sütemények természetesen

A kovászos kenyerek és sütemények elkészítése hasonlít a hagyományos sütési technikához, csak épp a dolgok lelkét, a kovász készítését kell alaposan megtanulni. Akinek, hozzám hasonlóan ez a fehér folt az életében, az most bátran belevághat az ismeretlenbe!
https://annamarie-irkal.blogspot.com/2019/05/deri-szilv…

>!
Baráth_Zsuzsanna P
Déri Szilvia: Kovászkaland

Déri Szilvia: Kovászkaland Kenyerek, sós és édes sütemények természetesen

A kovászos kenyér teljesen más kategória, mint a sima élesztővel készült változat. Ennek viszont ára van, sokkal több a macera is vele. Mivel szerencsére egyre jobban kezdenek elterjedni a kézműves pékségek (az én személyes kedvencem Budapesten az Artizán, és nagyon remélem, hogy nálunk, Tatabányán is előbb-utóbb megnyitásra kerül egy ilyen pékség, szerintem lenne igény rá), ahol főként kovászos kenyerek készülnek, egyre többen rájöttek már erre. És aki egyszer megkóstolta a kovászos kenyeret, az gyorsan rá fog szokni, és hamar eljut odáig, hogy otthoni körülmények között is megpróbálja elkészíteni. És itt jönnek a problémák. Kovászos kenyeret készíteni ugyanis tényleg nagyon macerás dolog, nem kispályás feladat utánajárni a fortélyoknak, amellyel életben tudjuk tartani a kovászt, ami a leendő kenyerünk szíve-lelke. Déri Szilvia, aki nagyon jó kis gasztroblogot vezet Házisárfány néven, megkönnyítette a dolgunkat ezzel a remek könyvvel, ugyanis pontról pontra leírta, mit és hogyan kell tennünk ahhoz, hogy elkészítsük az első kovászos kenyerünket. Aztán már úgysem lesz megállás, ha rákattanunk a kovászos sütésre, jobbnál jobb kenyérféléket és péksütiket alkothatunk magunknak. Addig azonban hosszú az út, mert ez tényleg nem egy könnyű műfaj, jómagam, aki tényleg szeretek konyhatündérkedni, el is bizonytalanodtam, mert elég sok mindenre kell odafigyelni, ahhoz, hogy a végeredmény egy isteni finom kenyér legyen. Szóval én még gyűjtögetem egy kicsit a bátorságot, de csak idő kérdése, mikor szánom rá magam, hogy belefogjak a kovászolás művészetébe, amelyhez ez a könyv kiváló útmutatást ad.
A teljes kritika itt olvasható:
https://jusandcalzone.blog.hu/2019/06/07/konyvajanlo_de…

>!
Könyveslány P
Déri Szilvia: Kovászkaland

Déri Szilvia: Kovászkaland Kenyerek, sós és édes sütemények természetesen

Nagyon jó kis könyv azoknak, akik ismerkednének az otthoni kovászos péksütemény készítéssel. Érthetően, szemléletesen magyaráz, képekkel bőven illusztrálva, egyértelműen meghozza az ember kedvét a próbálkozáshoz. Az általam eddig próbált receptek mindegyike nagyon jól működött spoiler, a kovász pedig vidáman bugyborékol a konyhapulton.


Hasonló könyvek címkék alapján

Bártfai László: Bártfai Laci bácsi süteményes könyve
Varga Gábor: Reform desszertek
Hargitai György: Kenyér
Mezei Elmira: Paleolit sütemények
Dr. Oetker – A sütés öröme
Michel Roux: Tésztavarázs
Dr. Oetker – Kanalas aprósütemények
Dr. Oetker – Az első süteményeskönyvem
Sütés lépésről lépésre – Dr. Oetker
Dr. Oetker legjobb süteményei