Az ​erdő vándorai (Emma Delington 2.) 4 csillagozás

Derenkó Dániel: Az erdő vándorai

Emma 11 évesen nekivág Európának, hogy megtalálja azt a szeretetet és békét, amit Londonban elveszített. Ám úgy tűnik, a sors még mást is el akar venni tőle: őt, saját magát. Hollandiában egy viharos éjszaka után már nincsenek emlékei. Nem tudja, ki ő, és honnan jött. Egy új, szépnek ígérkező élet veszi kezdetét egy mesés erdei iskolában, amely életet azonban hamarosan rettegett árnyak fenyegetik meg. Pusztulni kezd a város, pusztulni kezd a lány új otthona is. Mintha ő sehol nem lehetne boldog. Vajon elég bátor és eszes ahhoz, hogy megőrizhesse ezt az életét, vagy erről is le kell mondania? Vajon elég erős, hogy megmentse barátait az utcára kerüléstől és a haláltól? Vajon megleli emlékeit? És vajon képes megőrizni önmagát, vagy a világ árnyai őt is megmérgezik?

Eredeti megjelenés éve: 2018

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

>!
Könyv Guru, 2018
288 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786155803161
>!
Könyv Guru, 2018
288 oldal · ISBN: 9786155803178

Kedvencelte 1

Várólistára tette 4

Kívánságlistára tette 1

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

kratas P>!
Derenkó Dániel: Az erdő vándorai

Hát ez egy csöppet zavaros volt és mivel a történet most nem tudott annyira lekötni, mint az első részben, így a szöveg hiányosságai is erősebb fájdalmat okoztak, mint korábban.
Töredezett volt számomra és ez igaz a történetre és a szövegre is, talán így tudnám a legjobban megfogalmazni. És bár a szándék jó lett volna, de túlzásokba esett (boszorkány, királynő, Jázon, néha Uri, de még Elza is ez a kategória volt nekem, na meg a vége is).

Anó>!
Derenkó Dániel: Az erdő vándorai

Vegyes érzelmeket keltett bennem. Időnként úgy éreztem, tanmese jellegű. Egyes részei érdekeltek. Összességében szenvedtem, mert azt éreztem: a könyvet egy amatőr írta, nem egy író. Nagyon nehezen viseltem a stílusát, a nem megfelelő szóválasztásokat, botladozó mondatokat. Néhány idézet példaképpen:
„Aztán visszatért Jázon, nem is akárhogy. Mint egy kutya, úgy rongyolt bele a képbe.”
„A lány csillogó szeméből bimbózó könnycseppek kezdtek legördülni”.
„Elég, ha szögletes, ám puha arcát minőségi borotvával simára borotválja, tesz rá egy kis balzsamot. s megfésüli a haját.”
„…Egy szóbeszéd kezdte zaklatni, ami akkortájt divatosnak számított…”
„… fejét parányian rövid, ősz hajszálak fedték”.
Helyesírási hibák is akadtak sajnos. pl. „Igazi úri nő volt” "Lesz ne mulass".
Az erdős kihívás miatt küzdöttem át magam mégis ezen a fárasztó olvasmányon.

2 hozzászólás
aydi>!
Derenkó Dániel: Az erdő vándorai

Valószínűleg nem én vagyok a célközönség. Ennyi idősen eléggé unatkoztam rajta. Nekem nem tartotta fent a feszültséget, nem izgultam egy kicsit se, hogy mi fog történni. Nem mondom, hogy rossz volt, de nekem olyan semmilyen se volt. Nem tudtam eldönteni mit akar ezzel az egésszel a szerző. Most akkor humoros vagy sem, misztikus vagy sem…


Népszerű idézetek

Anó>!

Mr. Andelberg azért választotta az erdőt, mert ez a hely a legtökéletesebb a gyerekek számára. Ez a hely tudja a legtöbbet nyújtani nekik.

Anó>!

A szülővárosa határában magasodott egy erdő, amelynek ha nem is a közepén, de valahol bent a fák között elterült egy tisztás. A kis Henry-ke sokat járt ki oda édesapjával.

Anó>!

Mr. Andelberg ekkor megsarkantyúzta magát és lovát is, és besüvített a városba. Útját először a rendőrség felé vette. Egészen furcsán jelentkezett az információs pultnál, mint aki rosszban sántikál


A sorozat következő kötete

Emma Delington sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

J. K. Rowling: Harry Potter és az azkabani fogoly
Kerstin Gier: Az álmok első könyve
Gimesi Dóra – Jeli Viktória – Tasnádi István – Vészits Andrea: A próbák palotája
A. M. Aranth: Acorenu – Kiválasztva
H. Vidra Gabriella: A fekete kő titka
Könyves Karolina: A csillagok kulcsa
Naomi Novik: Rengeteg
Robert Beatty: Szerafina és a Fekete Köpeny
Christine Lynn Herman: Az elemésztő homály
Gabriella Eld: Emlékek Jordan számára