Ghost ​Hunter – Gyilkos fény (Ghost-trilógia 1.) 21 csillagozás

Derek Meister: Ghost Hunter – Gyilkos fény

Léteznek. Ian Boroughs tudja ezt. Látja őket. SZELLEMEK. A semmiből bukkannak fel. Mindent lángba borítanak, amihez csak hozzáérnek. Ezek a lények okozták az apja halálát? Miattuk veszett nyoma több mint harminc éve a nagyapjának? A 17 éves Ian elhatározza, hogy a legjobb barátjával együtt megfejti a titkot. Nem is sejtik, valójában milyen veszélyesek a szellemek…

Eredeti mű: Derek Meister: Ghost Hunter – Das Licht, das tötet

Eredeti megjelenés éve: 2009

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

>!
Pongrác, Budapest, 2011
440 oldal · ISBN: 9786155131110 · Fordította: Gémes Szilvia

Enciklopédia 1

Szereplők népszerűség szerint

Ian Boroughs


Várólistára tette 56

Kívánságlistára tette 91

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

>!
julcseee P
Derek Meister: Ghost Hunter – Gyilkos fény

Annyira akartam szeretni. De tényleg. El sem kezdtem olvasni addig amíg meg nem kaptam barátnőmtől a második részt hogy ha ezt befejezem egyből alhassak is neki a másodiknak. De most, hogy elolvastam sajnos lehet hogy a könyv (a második rész) csak porosodni fog a polcomon… Nagyon vontatott volt, egyik szereplőt sem kedveltem meg, és annyira vártam a szellemes részeket mert én alapvetően az ilyen történteket nagyon szeretem filmen és könyvben is hogy nagyon vártam már hogy féljek,hogy izguljak, de nem ment. Ha nem egy 18 órás busz utazáson veszek részt nem is olvasom el ilyen hamar, sőt, lehet be se fejezem. Számomra hatalmas csalódás a könyv :(

>!
Szédültnapraforgó
Derek Meister: Ghost Hunter – Gyilkos fény

Meglepően jó könyv. Kicsit „dedósabbra” számítottam, lévén, ifjúsági regény. De pörgős történet, üldözés, sok-sok haláleset, megmagyarázhatatlan tűzesetek, egyszóval érdekes és izgalmas. Olvastatja magát.
Nagyon megkedveltem a két fiút Ian-t és Bmp-t :)) Ezen kívül nem tudom miért, de szimpatizálok Chiyo-val is. Bízom benne, hogy hamarosan összetalálkoznak!
Azok miatt a részek miatt volt a fél csillag levonás, amikor Wesley-vel fizikáztak és még nem tudom Daniel-nek milyen szerepe lesz a történetben…nekem azok a Déli sarkon játszódó dolgok (fúrás, jégmezők) egyáltalán nem jönnek be. De valószínűleg lesz később jelentősége.
Jöhet a második rész :)
Sajnos kiemelkedően jó idézettel ebben a könyvben nem találkoztam.

>!
Saille P
Derek Meister: Ghost Hunter – Gyilkos fény

Nagyon kalandos misztikus sztori, kár, hogy szokás szerint pont csak a befejező részét nem adták ki. Igy az embernek nincs is kedve nagyon beleásni magát. Épp csak elindul Ian útja, hányattatásai a barátjával, és a különböző szálak a világban, amelyeknek majd össze kéne érniük, hogy kiderüljön, min dolgozott igazából Ian nagyapja és apja, és kik és miért is üldözik tulajdonképpen.

>!
eklaire P
Derek Meister: Ghost Hunter – Gyilkos fény

Alapvetően nem volt rossz a történet, egészen élveztem. Bevallom a tudományos részeket átugrottam, nem igazán voltam a toppon sose fizikából, de meglehetősen érthetően le volt azért vezetve :) Az elején jól indult, tetszettek a több szereplő szemszögéből bemutatott események, de azért maradtak kérdéseim, amit remélem, hogy a következő könyvben megválaszol az író.

>!
Nelli0805 
Derek Meister: Ghost Hunter – Gyilkos fény

A fülszöveg alapján nem ilyen történetre számítottam, jóval többről szól, mint amit a fülszöveg leír. Egy kicsit nehézkesen indult, eleinte megzavart a több szemszög, de ahogy olvastam tovább, egyre inkább megtetszett. A közepétől már mindegyik szemszög, és az ahhoz tartozó karakterek sorsa és múltja is elkezdett érdekelni. És egyre érdekesebb, ahogy a szálak összefonódnak, vagy legalábbis közelítenek egymáshoz.
A fizikáról szóló részek is érdekesek voltak (bár egyébként nem szeretem a fizikát), de ez a része nagyon érdekes szerintem. :-) És a „megtörtént” (vagy legalábbis a szóbeszédek szerint megtörtént) események beleszövése is jó ötlet.
Kíváncsian várom a folytatást, érdekel, mi lesz ebből… Szellemek? UFO-k? Örökölt betegség?

>!
Darolyn
Derek Meister: Ghost Hunter – Gyilkos fény

Első könyv.
Amire akkor jöttem rá, mikor kiolvastam.
Kicsit lassan indult be a történet, de amikor beindult, akkor nagyon, és nagyot néztem a végén, hogy hát hol a megoldás, mire rájöttem, hogy sorozat első kötetét olvastam.
Ettől függetlenül nagyon tetszett.

>!
vöri P
Derek Meister: Ghost Hunter – Gyilkos fény

Izgalmas, mozgalmas ifjúsági regény első kötete. Kicsit úgy éreztem néha, mintha Frank Schätzing lenne „gyerekeknek” :) Magáról a történetről nem mondanék még véleményt, majd ha a trilógia további kötetein is túl leszek. Ami mindenképpen tetszik eddig, az a főhősök karaktere! Nagyon szimpatikus és reális figurák. (Amit furcsállok, az a lábjegyzet pár darabja – tényleg nem tudja ma egy 16+-os fiatal, hogy mi az a hangár?!)

>!
Sivatagirózsa
Derek Meister: Ghost Hunter – Gyilkos fény

A fülszöveg alapján egy szellemekkel teli történetre számítottam, helyette nem teljesen ezt kaptam. De ennek örültem!! A lények korántsem biztos, hogy szellemek, és ez a kétség izgalomba tartott a könyv végéig.
A nyomozás először egy kicsit lassan haladt, de a történet közepétől kezdve beindult. Megérte várni rá, mert olyan elméleteket kaptam, amire egyáltalán nem számítottam egy jó nagy adag fizikával egyetemben.
Bővebben:
http://sivatagirozsakonyv.blogspot.com/2012/02/derek-me…

>!
zakkant
Derek Meister: Ghost Hunter – Gyilkos fény

A Ghost Hunter számomra egy hatalmas nagy összevisszaság volt. Biztos, hogy megmagyarázásra kerülnek majd a következő részekben a fontos dolgok, de ettől ez engem nem tett boldoggá. Főként a kiskorú Ian és barátja, BPM kalandjai tetszettek, ahogy menekülnek üldözőik elől, de a végkifejlet befejezetlen maradt, ami akkor nem zavarna, ha rohannék megvásárolni a második részt. De jelen esetben ez itt nem áll fenn.

>!
No_Exist
Derek Meister: Ghost Hunter – Gyilkos fény

Egyáltalán nem azt kaptam amit a fülszöveg kínált ezért egy csillag levonás, plusz még egy a nagyon döcögős kezdés miatt. Talán az utolsó 50 oldalon indultak be az események. A több szálon futó történet eleinte zavart, de a végére egy kivételével összeállt a kép. A fizikát viszont világ életemben utáltam. Mivel eddig semmi nem derült ki így várom, hogy a kezembe vegyem a folytatást.


Népszerű idézetek

>!
vöri P

Ian gyakran feltette magának a kérdést, vajon melyik a rosszabb: ha az összes ház és kert teljesen egyforma, vagy a szánalmas próbálkozás, hogy egyedivé tegyék őket?

Kapcsolódó szócikkek: Ian Boroughs

A sorozat következő kötete

Ghost-trilógia sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Greg Egan: Karantén
Leon Lederman: Az isteni a-tom
John Gribbin: Schrödinger kiscicái és a valóság keresése
Brigitte Röthlein: Schrödinger macskája
Horváth Dezső: A Higgs-bozon
Pam Grout: E²
Lynne McTaggart: Az energiamező
Katarina Mazetti: Pingvinélet
Alina Centkiewicz – Czesław Centkiewicz: Tumbó kalandjai
Maria Semple: Hová tűntél, Bernadette?