Felvezetés (Batman: Megtörten 0.) 4 csillagozás

Dennis O'Neil – Doug Moench – Chuck Dixon: Batman: Megtörten – Felvezetés

39. KÖTET
MEGTÖRTEN FELVEZETÉS

A Sötét Lovag egy fegyvercsempész nyomába ered, ám az már egy rejtélyes orgyilkos célkeresztjébe került. A játszma aztán mind Batman, mind Azrael, a bosszúálló angyal számára megváltozik, amikor kiderül, hogy a célpontjukat, Carleton LeHah-t megszállta Azrael rendjének ősi ellensége, Biis démonúr.

Az egyre kimerültebb Batmant eközben egy másik veszély is fenyegeti az embertelen Santa Prisca-i börtönből érkező alattomos zseni, a fenevadak erejével vetekedő Bane képében.

Tartalom:
SWORD OF AZRAEL #1-4, BATMAN #488, VENGANCE OF BANE #1

Kronológiai sorrend: 16

A következő kiadói sorozatban jelent meg: DC Comics - A legendás Batman

>!
Eaglemoss Hungary, Budapest, 2020
200 oldal · keménytáblás · ISBN: 9788377184981 · Illusztrálta: Joe Quesada, Jim Aparo, Eduardo Barreto

Most olvassa 2

Várólistára tette 3

Kívánságlistára tette 7


Kiemelt értékelések

Th3DarkKn1ght P>!
Dennis O'Neil – Doug Moench – Chuck Dixon: Batman: Megtörten – Felvezetés

A Legendás Batman sorozatban elérkeztünk a Knightfall történethez. Magyarul Megtörten, ami szerintem egy tök jó cím választás. A Felvezetés két karaktert mutat be, akik később fontos szerepet fognak játszani, ők pedig Azrael és Bane. A kötet három történetet tartalmaz, az első az Azrael kardja. Meg kell hogy mondjam, komolyabb hangvételre számítottam. Nem rossz, csak túl képregényes. Pedig vannak benne jó ötletek, főleg amik Azrael-hoz kapcsolódnak, csak ezeket pl. az Arkham játékokban sokkal jobban kidolgozták. Viszont a lényeget teljesíti, megismerjük Azrael-t, akinek irtózatosan cool ruhája van! Látszik, hogy 90-es évek! A következő a Jelmezek. Itt Robin a szárnyai alá veszi Azrael-t és néhány hasznos dologra meg is tanítja. Semmi kiemelkedőt nem kapunk, de legalább szórakoztató. Habár a kötet nagyja Azrael-ről szól, a legjobb rész mégis a Bane bosszúja. Bane teljes eredettörténetét meséli el születésétől egészen addig, míg el nem jut Gotham-be. Ötletes, kreatív, komor, de a leglényegesebb, hogy tökéletesen bemutatja a karaktert. Megkapjuk a motivációját, megtudjuk azt hogyan vált ilyenné és már csak az van hátra, hogy mit fog tenni ezután! Átadja azt az érzést, hogy Ő valami olyan, amivel a Denevérember még sosem került szembe. A rajzok itt tetszettek a legjobban és a színezés is kiváló. Először fura volt Bane-t maszk nélkül látni, de ezen hamar túl lehet lendülni! Összességében maga a kötet „csak” négy csillagos, viszont megadja azt az alaphangulatot, aminek köszönhetően várom a folytatást!

9 hozzászólás

A sorozat következő kötete

Batman: Megtörten sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Brian Michael Bendis: Fenegyerek 1. – Alfőnök
Jason Aaron: Thor: A mennydörgés istene
Ed Brubaker – Jeph Loeb: Amerika Kapitány halála
Brian Michael Bendis: Jessica Jones: Alias 2.
Mark Millar: Kick-Ass – Ha/Ver 2.
Gerry Conway – Paul Jenkins – J. M. DeMatteis – Stan Lee – Tom DeFalco – Tony Isabella: A hihetetlen Pókember – Gwen Stacy halála
Peter David: X-Faktor 6.
Brian Michael Bendis: Az Új Bosszú Angyalai – Ostrom
Brian Michael Bendis: Mutánsvilág – Angyalok és Mutánsok
Peter David: Pókember 2099 4.