Shutter ​Island 9 csillagozás

Dennis Lehane: Shutter Island Dennis Lehane: Shutter Island Dennis Lehane: Shutter Island Dennis Lehane: Shutter Island Dennis Lehane: Shutter Island Dennis Lehane: Shutter Island Dennis Lehane: Shutter Island

The year is 1954. U.S. Marshal Teddy Daniels and his new partner, Chuck Aule, have come to Shutter Island, home of Ashecliffe Hospital for the Criminally Insane, to investigate the disappearance of a patient. Multiple murderess Rachel Solando is loose somewhere on this remote and barren island, despite having been kept in a locked cell under constant surveillance. As a killer hurricane bears relentlessly down on them, a strange case takes on even darker, more sinister shades.

Eredeti megjelenés éve: 2003

>!
Bantam, London, 2010
414 oldal · puhatáblás · ISBN: 9780553824483
>!
Bantam, London, 2004
414 oldal · ISBN: 9780553813821
>!
HarperTorch, 2004
370 oldal · ISBN: 9780380731862

1 további kiadás


Kedvencelte 3

Várólistára tette 9

Kívánságlistára tette 2


Kiemelt értékelések

viidori I>!
Dennis Lehane: Shutter Island

Megjegyzés, közepesen érdektelen információ: Én nem szeretek félni. Nagyon nem. Nem olvasok, nem nézek horrort, se normálisan megcsinált katasztrófafilmet, a thriller meg a szürkezónában, szeretlek és gyűlöllek állapot között lebeg. Ezért voltak nehéz pillanataim a könyvvel, ha este olvastam muszáj volt az alvás és e közé egy másik olvasmányt is ékelni. Ennek ellenére nagyon szerettem.
****
Remekül összerakott könyv ez, jó karakterekkel, izgalmas párbeszédekkel, csavarokkal, amik nem sok mindenkit lepnek meg, mert mindenki látta a filmet, de még így is ülnek, és igazán izgalmas úgy olvasni, hogy az ember keresi az elejtett jeleket, és valami eszméletlen hangulata van. Az egészet átjárja a feszültség, beeszi magát a csontjaidba és nem enged.

spoiler

patakizs>!
Dennis Lehane: Shutter Island

Nagyon jó kis könyv volt ez, és végre az angolul olvasás ellenére tudtam is vele haladni.
Szerencsére még nem láttam a filmet, így semmilyen poénról „nem maradtam le”. A másik szerencse az, hogy általában nem kombinálom túl jól a dolgokat, így fogalmam sem volt, mi lesz a csavar, meg aztán azt hittem, lesz még egy csavar.
Zseniálisak a kétféleképpen értelmezhető jelek, beszélgetések, nekem nagyon bejött Teddy és Chuck kettőse (annyira el voltam tájolva, hogy végig azt hittem, hogy spoiler). Alapvetően szerettem volna megnézni a filmet, de a végén kiderült dolgok miatt inkább nem (szerintem a párom kinyírna, ha spoiler.

Juci P>!
Dennis Lehane: Shutter Island

Remek thriller, pörgős cselekmény, jó figurák, szórakoztató párbeszédek. Rám nagy hatással volt a befejezés. Itt írtam róla: http://amigalszanak.blogspot.com/2010/03/dennis-lehane-…

2 hozzászólás

Népszerű idézetek

Cheril>!

– How many psychiatrists does it take to screw in a lightbulb?
– I don't know. How many?
– Eight.
– Why?
– Oh, stop overanalyzing it.

95-96. oldal

Cheril>!

Since the schoolyard, Naehring said, I would bet neither of you has ever walked away from physical conflict. That's not to suggest you enjoyed it, only that retreat wasn't something you considered an option.

77. oldal

Cheril>!

Your English is very good, almost flawless. You still hit the consonants a tad hard, though.

77. oldal

Cheril>!

I do have my dark days. I suppose everyone does. The difference is that most people don't kill thier husbands with an ax. I've been told that I have deep, unresolved conflicts with my father, and I'll agree to that too. I doubt I'd go out and kill someone again, but you can never tell. She pointed the tip of her cigarette in their direction. I think if a man beats you and fucks half the women he sees and no one will help you, axing him isn't the least understandable thing you can do.

114. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Stephen King: Misery
Thomas Harris: Red Dragon
Stephen King: Pet Sematary
Dot Hutchison: The Butterfly Garden
Riley Sager: Home Before Dark
Ker Dukey – K. Webster: Pretty Lost Dolls
Chris Carter: The Executioner
Stephen King: The Outsider
Dan Wells: I Am Not a Serial Killer
Bret Easton Ellis: American Psycho