Moonlight ​Mile (Kenzie-Gennaro 6.) 5 csillagozás

Dennis Lehane: Moonlight Mile Dennis Lehane: Moonlight Mile Dennis Lehane: Moonlight Mile

In the late nineties, a 4-year-old girl disappeared from her home in a Boston suburb. Investigators Patrick Kenzie and Angela Gennaro worked overtime to locate and retrieve her. Now, a dozen years later, Amanda has vanished again and Kenzie and Gennaro are back on the trail. As they assess the case, they become convinced that the old case holds clues to the new one. Moonlight Mile is the explosive standalone sequel to Dennis Lehane's Gone, Baby, Gone, which received high marks from general readers and reviewers.

Eredeti megjelenés éve: 2010

>!
Little, Brown Books, London, 2011
372 oldal · keménytáblás · ISBN: 9781408703137
>!
HarperCollins, New York, 2010
416 oldal · ISBN: 9780062012166
>!
HarperCollins, New York, 2010
324 oldal · ISBN: 9780062015846

Enciklopédia 1


Várólistára tette 3

Kívánságlistára tette 1


Kiemelt értékelések

entropic P>!
Dennis Lehane: Moonlight Mile

Felírom ide, hogy majd emlékezzek rá, hogy eddig a harmadik, első, negyedik és hatodik részt olvastam. A többit nem. Ez kicsit zavar most már, mert – mi a fene – a sorozatban is telik az idő, én meg így, összevissza olvasva nem tudom pl., mi történt a nyomozókkal az elmúlt 12 évben.
De ebben a részben (ami eddig az utolsó, és szerintem úgy lenne a jó, ha általában is az utolsó lenne) például kb. 2008 van és válság meg minden, úgyhogy kedvenc nyomozóinknak jól meg kell gondolniuk, miféle ügyeket vállalnak el, mert valamivel pénzt is kell keresni.

De pénzkeresés ide vagy oda, csak elvállalják a Gone, Baby, Gone-ból ismert Amanda újabb zűrös ügyét. Ami most mintha kevésbé lenne zűrös, meg nem is olyan rém sötét (nem úgy sötét), mint a Gone, Baby, Gone. Míg az a regény az instant érfelvágáshoz csinált leginkább kedvet, ezt olvasva inkább úgy éreztem, hogy bár lehet, hogy a világ elég szar, de lehet azt mondani, hogy: a f*szom se fog így élni, és – hm, oké, bár nem lehet belelovagolni az alkonyatba, de ki lehet szállni. És jó ez így. (És remélem, Lehane itt tényleg leállt és nem tervez több könyvet ebbe a sorozatba – nem akarok nyugdíjasan-szentimentális Kenzie-ről és Gennaróról olvasni.)

Ornicar>!
Dennis Lehane: Moonlight Mile

Lehet, hogy mostanra már kiismertem kicsit Lehane-t, de nem lepődtem meg különösebben a nagy fordulatokon. Az elején még reménykedtem, hogy egy újabb Gone, baby, gone lehet ebből, de sajnos nem. Olyan már sose lesz… (Ettől függetlenül a Mystic River a kedvencem tőle:)
Viszont Angie-t és Patrick-et továbbra is szeretem, és Bubba is figura.

MBalazs78>!
Dennis Lehane: Moonlight Mile

Talán nem annyira fordulatos és sziporkázó, mint a sorozat magyarul megjelent kötetei, és nem akkora történet, mint az előzmény, de a Gennaro/Kenzie párost már mindenki megkedvelte, aki olvasta a korábbi könyveket. Így már azért megérte elolvasni, hogy újra „találkozhattunk” velük. Érdekes volt, hogy egy-egy beszúrás erejéig mindenki sorsára volt utalás a Hideg nyomonhoz képest.
Aki szereti ezt a sorozatot és legalább közepes szinten tud angolul, annak érdemes nekifutni, nem bonyolult a nyelvezete sem.


Népszerű idézetek

Ornicar>!

„But plenty of recent studies have shown that it's our coddling of pubescent children in this country that contributes to an extended adolescence and arrested development.”
„I still can't believe they canceled that show,” I said. „It was genius.”

131. oldal

hope22>!

“You want PlayStation 3?”
“No, I’m good.”
“iPod?”
“Got a couple, thanks.”
“How about a Kindle, my friend?”
“Nah.”
”You sure?”
“I’m sure.” He shook his head several times.
“I can’t give those fucking things away.”

Kapcsolódó szócikkek: Kindle
hope22>!

“Must be great,” he said, “being right all the time.”
“That’s how I come off, uh?” He stared at me.
“People like you wear your self-righteousness like—”
“Don’t blame me because you fucked your life up. I don’t judge you for any of that.”
“Then what do you judge me for?”
“Trying to get into the pants of a sixteen-year-old.”
“In many cultures that’s considered normal.”
“Then move to one of those cultures. Here, it just means you’re a douche bag. You don’t like yourself? Don’t put it on me. You don’t like the way your life turned out? Welcome to the club.”


Hasonló könyvek címkék alapján

Ker Dukey – K. Webster: Pretty New Doll
Tsugumi Ohba: Death Note 2. – Confluence
Dan Wells: Mr. Monster
Tom Rob Smith: Child 44
J. A. Redmerski: Killing Sarai
Scott Snyder: Batman (vol. 2) 2. – The City of Owls
Sara Shepard: Wicked
Chris Carter: One by One
John Layman – Rob Guillory: Chew 1. – Taster's Choice
Aleatha Romig: Away from the Dark