Darkness, ​Take My Hand (Kenzie-Gennaro 2.) 5 csillagozás

Dennis Lehane: Darkness, Take My Hand Dennis Lehane: Darkness, Take My Hand Dennis Lehane: Darkness, Take My Hand Dennis Lehane: Darkness, Take My Hand Dennis Lehane: Darkness, Take My Hand Dennis Lehane: Darkness, Take My Hand Dennis Lehane: Darkness, Take My Hand

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

In his outstanding second novel, Lehane explores horror close to home. Boston PIs Patrick Kenzie and Angie Gennaro agree to help psychiatrist Diandra Warren. Her patient, using the name Moira Kenzie, has said she was abused by Kevin Hurlihy, a sociopathic Irish Mafia henchman who grew up in Angie and Patrick's neighborhood. Hurlihy may have threatened the doctor, who fears that her son, Jason, may be in danger. While Patrick and Angela shadow Jason, another former neighbor, Kara Rider, is found crucified. Sensing a connection, Patrick seeks out a retired cop turned saloonkeeper who recalls a hushed-up crucifixion murder in the neighborhood 20 years ago. The suspect in that killing is in prison, so he can't be murdering again, can he? As Patrick probes painful memories, he faces losing the woman he loves, Grace Cole, who is appalled at the brutality invading their lives. By the time Patrick and Angie realize how the murders relate to their own youth, they are the next targets.

Eredeti megjelenés éve: 1996

>!
William Morrow, New York, 2009
240 oldal · ISBN: 9780061807992
>!
HarperCollins, London, 1997
400 oldal · ISBN: 9780380726288

Kívánságlistára tette 1


Kiemelt értékelések

zoja>!
Dennis Lehane: Darkness, Take My Hand

Nagyon sötét hangulat, már-már valószerűtlenül sok erőszak, de olyan jól összerakva, hogy mégis elhiszem az egészet. Szerethető szereplők*, ködösen induló sztori, de azért szórakoztató, humoros, meg minden, aztán mire észbe kap az olvasó, arra ébred az éjszaka közepén, hogy csikorgatja a fogát álmában, őrület. De azért máris olvasná a következő részt. Gondolom, ilyennek kell lennie egy jó krimisorozatnak. Az meg a legkirályabb dolog, amikor a második rész jobb, mint az első. Pláne, ha már az első is nagyon király volt.
Biztos nem hibátlan ez a regény, de a lényeg, hogy nincs kedvem hibákat keresgélni benne :) az első kötetnél azt mondtam, hogy én is akarok egy Bubbát, azért ezt most visszavonom

*néhányuknál ez nem kis teljesítmény Lehane részéről

uncleben0209>!
Dennis Lehane: Darkness, Take My Hand

Huhh, hát hol is kezdjem. Maga a könyv nagyon jó, DE ez egy olyan mondat, ahol nincs is igazából DE. Mert tényleg nagyon jó! A hangulat kellően sötét, igazi borús krimi hangulatom volt végig. Én azt vallom, akkor jó könyv egy könyv, hogyha nagyon gyorsan bele tudod magad élni a történetbe (a Krimikre ez hatványozottan igaz), olyankor is ha csak pár oldalt van időd elolvasni. A Sötétség, fogd meg a kezem maximálisan eleget tett ennek a feltételnek. Mostanában csak kevés alakalommal jutott időm az olvasásra, akkor is csak rövid ideig, de így is nagyon élveztem a könyvet! Dennis Lehane minden egyes elolvasott könyve után egyre nagyobb kedvenccé válik!

Az időhiány mellett, amiért még döcögősen haladtam a történettel, az angol nehézsége volt. A démonvilág sorozat 2 kötetének könnyű nyelvezete után, erőteljesen megleptek a bonyolult mondat szerkezetek, alliterációk, és a szlenget használó párbeszédek. Az első pár oldal után, erőteljesen elgondolkoztam, hogy biztos akarom én ezt. A 65 000+ szót tartalmazó szótár ,a számomra ismeretlen szavak nagy részét nem ismerte. Szóval, nah megszenvedtem vele. Úgy 10% után jöttem rá, hogy a legegyszerűbb az, hogyha nagyon nem tudok megbirkózni egy egy mondattal, akkor csak megnyitom a magyar fordítást és kilesem mit is akart jelenti az adott mondat. De ettől függetlenül nagyon megérte eredetiben elolvasni, mert rengeteget tanultam belőle!

Összegezve a dolgot, maga a könyv 6 csillagos, eredeti nyelven pedig az olvassa, aki vagy sokat akar tanulni, vagy már eleve jól boldogul a nyelvvel.


Népszerű idézetek

hope22>!

“If it’s too subtle for Jack,” he said, “then it’s completely beyond Kevin.” He drank from the bottle. “Come to think of it, most things are beyond Kev. Addition and subtraction, the alphabet, shit like that."

hope22>!

I looked at Devin’s cheeseburger.
“They just lean the cow against a radiator?”

hope22>!

I’ve been at this long enough to realize that no one truly knows anyone else.” He waved his hand at bookshelves crammed with criminology and psychology texts.
“If my years of study have taught me anything, that’s the sum total.”

hope22>!

“It’s been a pleasure talking to you, Pat. Tell your father Stan Timpson said hi. I miss that old guy. Where’s he hiding these days?”
“Cedar Grove Cemetery.”
“Got himself a groundskeeper job, did he? Well, got to run. Take care, Pat.”

hope22>!

I was surprised Kara’s mother could climb out of the inside of a scotch glass long enough to read a paper, never mind write her daughter a letter about the experience.


A sorozat következő kötete

Kenzie-Gennaro sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Dan Wells: The Devil's Only Friend
Linda Castillo: Sworn to Silence
Karen Rose: Closer Than You Think
Thomas Harris: Red Dragon
Dot Hutchison: The Butterfly Garden
Ania Ahlborn: Brother
Ker Dukey – K. Webster: Pretty Stolen Dolls
Steve Cavanagh: Thirteen
Kathy Reichs: Fatal Voyage
J.D. Barker: The Sixth Wicked Child