Királyok ​és kurtizánok 8 csillagozás

Az angol uralkodók ágyasai
Dennis Friedmann: Királyok és kurtizánok

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

A ​palotahölgyek nem mindig hölgyek voltak, valójában néha férfiak, de bárki volt is az, aki megosztotta ágyát a brit uralkodóval vagy annak örökösével, gyakran megváltoztatta a történelem menetét. A szexuális hűtlenség végigkíséri a brit monarchia öt évszázadát a Tudoroktól a mai napig. A könyvből megismerjük a gyilkos VIII. Henrik számos viszonyát, II. Jakab érdeklődését a fiús lányok iránt és IV. Vilmost, aki a tengerészetnél szolgálva éppolyan gyönyörűséget talált a nőkben, mint abban, ha matróztársait megkorbácsolják. A Királyok és kurtizánok c. könyv a szeretők és ágyasok szerepét írja le a brit királyi udvarban. Szó esik a pénzért vásárolt szexről is, amely, mivel könnyen megszerezhető volt, minden bizonnyal megóvta a házasság szűzies szentségét a mai, kevésbé szent kapcsolatok előtti időkben. A könyvből kiderül, hogyan vetett árnyékot a szex iránti megszállottság a 20. századra, VII. Edward 1901-es trónralépésétől egészen az ő és szeretője, Mrs. Alice Keppel dédunokáüg,… (tovább)

Eredeti cím: Ladies of the Bedchamber: The Role of the Royal Mistress

Eredeti megjelenés éve: 2002

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Királyi házak GABO

>!
GABO, Budapest, 2004
222 oldal · keménytáblás · ISBN: 9639526630 · Fordította: Dobos Lídia

Kedvencelte 1

Most olvassa 1

Várólistára tette 4

Kívánságlistára tette 3


Kiemelt értékelések

Ibanez P>!
Dennis Friedmann: Királyok és kurtizánok

Dennis Friedmann: Királyok és kurtizánok Az angol uralkodók ágyasai

Az elmúlt egy évben már olvastam hasonló kötetet, ott főként a francia uralkodók és szeretőik voltak „terítéken”, most pedig ugye az angol királyok. No, nem sok, mert főként 5-6 híresebb, mindenki által ismert uralkodóval, illetve annak szerelmi életével ismertet meg, az viszont nagyon alapos, sokszor a szeretők teljes családi hátterét, gyerekkorát is megismerhetjük, ami nekem nagyon tetszett. Rengeteg újdonság volt benne számomra, jó pár meglepetéssel. Az egy csillag levonást azért kapja, mert néha elvesztettem a fonalat, pont azért, mert elkezdte írni például a szerető életét, hogy annak az első férje ez és ez volt, aztán annak az életéből egy kicsit és hogy később a leszármazottjuk majd hová megy és akkor… most kivel is kezdtünk? ugyanezt párszor az uralkodóknál is eljátszotta, hogy visszaugrottunk annak apjára és szeretőire, aztán megint vissza az uralkodóra, majd megint a múltba… picit oda kellett figyelni, de ennyi a negatívum.

R>!
Dennis Friedmann: Királyok és kurtizánok

Dennis Friedmann: Királyok és kurtizánok Az angol uralkodók ágyasai

Egész jó, tetszett, de azért annyira nem volt lenyűgöző.


Hasonló könyvek címkék alapján

Mümin Yıldıztaş – Szepesiné Simon Éva – Schmidt Anikó (szerk.): Osmanlı'dan günümüze Türk-Macar ilişkileri / Török–magyar kapcsolatok az Oszmán Birodalomtól napjainkig
Vécsey Aurél: A huszárok
Virginia Woolf: Orlando
Endrődi Sándor (szerk.): Magyar hölgyek életrajzai
Kontler László: Az állam rejtelmei
Kerstin Gier: Smaragdzöld
Sigrid-Maria Grössing: A Habsburgok szerelmi krónikája
Ötvös László: Hajdúnánási bibliás krónika
John W. O'Malley: A jezsuiták története
Antonia Fraser: VIII. Henrik hat felesége