Békés ​éjszakák, vidám nappalok 16 csillagozás

Dénes Ivett: Békés éjszakák, vidám nappalok

A jó alvás ugyanolyan fontos része a babák és kisgyermekek egészséges fejlődésének, mint a megfelelő táplálás vagy a friss levegő. A szülők rengeteget tudnak tenni azért, hogy a gyermekük jobban aludhasson.
Hogy hogyan? Megmutatom a könyvben. :-)

>!
280 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786150015422
>!
280 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786150015422

Most olvassa 16

Várólistára tette 10

Kívánságlistára tette 14

Kölcsönkérné 5


Kiemelt értékelések

Manocska0123>!
Dénes Ivett: Békés éjszakák, vidám nappalok

Rövid tömör és lényegre törő. Az elmélet rész nagyon érdekes. Mindent bevetek amit csak olvastam, aztán meglátjuk. Érthetően és jól vannak megfogalmazva a lépések és több alternatíva is van. Bárcsak hamarabb olvastam volna. Ajánlom.

Hozzáteszem:
Van benne azért marketing oldal, mert nem fejti ki pl. mi az elalvás előtti rituale. Örültem volna példának, valamint több esettanulmány is csak a több tízezres csomagban van..
(Érzetre hajaz a Hidas-Raffai Kapcsolatanalízis könyvre, ott is jó volt a bevezető és az elmélet. De a gyakorlatból csak a fizetős vendégek kapnak. Itt valamennyit kapok belőle, de ha előfizetek a VIP csoportra, akkor részletesebben.)

Woland>!
Dénes Ivett: Békés éjszakák, vidám nappalok

Nagy téma a kisgyerekes családoknál az alvás, nem is tudom, van-e olyan, akinek ez nem okoz problémát. Szerencsére elég hamar kezembe került a könyv (bár pofátlanul drágának találom, a pdf ugyanannyi, mint a nyomtatott példány, de ott még rádobnak 2000 Ft postaköltséget, és úgy már 7000 Ft lenne egy nyomorult könyv), így már egészen a kezdetektől tudunk figyelni a kicsi alvási szokásaira. Ami nagyon hasznos volt, hogy leírja, mennyi alvás az, amire szüksége van az adott korú gyereknek, ez nekem nagyon hasznos volt, éreztem én, hogy fáradt ő, és elég neki az 1-1,5 óra ébrenlét, de a családtól sokszor megkaptam, hogy nem álmos, nézd, érdeklődik, nézelődik stb. Ezeknek sokszor túlfáradás is lett az oka, lehet, el is tudtuk volna kerülni a nagy esti ordításokat, ha pici korában jobban hallgatok a megérzésemre. Később is hasznos lesz, jó látni a példa napirendeket és hasonlók. Azért sok olyan van benne, ami józan paraszti ésszel is kikövetkeztethető, de azért jó látni egyfajta önigazolásként is. Ami nem tetszik, hogy sokszor túl nagy általánosságokban fogalmaz, nem kínál megoldást, nem nyújt segítséget, csak „hiteget” (pl. 20 perc múlva mindig ébred a babád? tudd meg miért, és mit tegyél ellene! – csak mondom, nem tudod meg…). Azért ajánlom minden szülőnek legalább egyszer elolvasni, de talán jobban jártok, ha páran összeálltok egy példányra, mert annyit nem ér, amennyibe kerül szerintem.

Lèrabor>!
Dénes Ivett: Békés éjszakák, vidám nappalok

Nekem nagyon tetszett,rengeteg hasznos info és tanács van benne. Igazából ajánl a szerző különböző módszereket ,és mindenki eldönti ki hogy szeretné Ha szeretné ezeket alkalmazni. Külön tetszett a sok felsorolt valós példa ,hogy kihangsúlyozta hogy nincs két egyforma gyerek kinek mi vált be. És hogy ezt a könyvet egy két gyerekes anyuka írta akinek azért van fogalma arról,milyen ha éjszakánként óránként kelsz.
Ajánlom azoknak akik első gyerekesek és nem biztosak csak megerősítésre vagy tanácsra van szükségük.
Jó érzés volt számomra ,hogy rengeteg dologra magam ráéreztem, és most megerősített abban,hogy nem feltétlenül csinálok rosszul mindent ,ha van egy egy rossz napunk,vagy ha a nagyon okos rokonok, ismerősök vagy a sok jóindulatú ember az utcán kritizál….

Pancsurka>!
Dénes Ivett: Békés éjszakák, vidám nappalok

Az alap jó. Hasznos tippek vannak benne, viszont nekem abban a helyzetben, amikor kellett volna a segítség – de nagyon –, nem tudott segíteni. Azzal a reklámszöveggel rántott be, hogy segít megérteni, miért csak 20 perceket alszik a baba, és ajánl megoldást, hogyan tudom ezt kiküszöbölni. Na most azt elfelejtette megemlíteni, hogy az első 3 hónapban ne várjak csodát, kb. semmilyen taktika nem fog használni, amíg nincs napirend (és egy ekkora gyereknél nincs). Én, mint kezdő anyuka pedig bármit megadtam volna, hogy ott a kezdet kezdetén vígan aludjon az én picikém.
Az árát baromi borsosnak tartom, ráadásul szállítási költséggel is mindenképp számolni kell…

szibagi>!
Dénes Ivett: Békés éjszakák, vidám nappalok

Olvasmányos könyv, érdemes teljesen végig olvasni, azokat a fejezeteket is, amikről nem is gondolnánk, hogy nekünk pont kell. Jó pár javaslat és módszert leír a jobb alvásért. Nekünk kell rájönni, hogy melyiket érdemes kipróbálni. Sajnos, én elég puha vagyok, hónapokig tartott mire tényleg elhatároztam, hogy most már alszunk és kész, ezért arról nem tudok nyilatkozni, hogy sikeres lesz-e. De azt elmondhatom, hogy álmomban sem hittem, hogy ennyi minden befolyásolja egy baba alvását. Ha a 7 lépésből párat helyre teszünk, látványos a változás valóban.

Pimaszka>!
Dénes Ivett: Békés éjszakák, vidám nappalok

A gyerekvállalás egyik alapvető velejárója, hogy a szülők jó ideig küzdenek a fáradtsággal. Ez a 2.könyv, amit olvastam a témában, mert sokat küzdöttünk az eltolódott napirenddel, és az össze-vissza alvásokkal.
Sokat vártam ettől a könyvtől, talán túl sokat is. Vannak benne tippek, sokféle oldalról megközelíti az altatást, én mégsem éreztem azt, hogy rámutatott volna a mi utunkra. Nem éreztem magaménak a stílust és a módszereket.
Amit viszont elkezdtem vezetni, az az alvásnapló. Amikor először olvastam erről Ivett könyvében, hülyeségnek tartottam, de belátom, tévedtem. Sok mindenre rávilágított a napló, úgyhogy már csak ezért megérze elolvasni.
Amikor egy édesanya eljut arra a pontra, hogy az otthoni állapotok tarthatatlanok, és megoldást keres, megéri adni egy esélyt ennek a könyvnek, mert sok anya sikeresen alkalmazta/alkalmazza a benne olvasottakat.


Népszerű idézetek

Dalma_Szikszai>!

de a lényeg az, hogy az anyaság
nevű versenyben elképesztő elvárásokat támaszt a környezet a szülők, és ezáltal
a picik felé, a legtöbb ilyen véleménynek pedig nem sok köze van a tudományhoz
és a valósághoz.

24. oldal, 3. Fejezet


Hasonló könyvek címkék alapján

William Sears: Éjszakai gondoskodás
Elizabeth Pantley: Békés álom – könnyek nélkül
Nagy Réka: Ökobaba
Berente Ági: A babaápolás kézikönyve
Jónás Anna: Kicsivel – könnyebben
Büki Andrea: Ölelj át!
Deákné B. Katalin: Kontrasztos formák színesben
Czeizel Endre – Czeizel Barbara: Hogyan segíthetek gyermekemen?
Kardos Andor – Pásztor Magdolna – Polónyi Erzsébet – Tardos Anna: Tipegő
W. Ungváry Renáta: A szoptatás kézikönyve