Szörnyek ​és ketrecek (Ellopott élet 2.) 30 csillagozás

Demi Kirschner: Szörnyek és ketrecek

Mindenkinek van egy sorskulcsa, egy jövő, ami csak rá vár…

Oliver megfogadta, hogy az élete árán is megvédi azt, akit szeret. De mi történik, ha ehhez kevés a puszta bátorság és ragaszkodás? Egyedül akkor tudhatja biztonságban Janát, ha a legmélyebb és legsötétebb pokolba ereszkedik le az igazság után.
Jana próbálja feldolgozni, hogy fenekestül felfordult az élete, amikor újabb kihívásokkal kell szembenéznie. Mi rejtőzik a lelke mélyén és mit akar tőle az Onika? Hogyan birkózzon meg Jana a nehézségekkel, miközben Oliver egyre távolodik tőle?
Önmagunkba nézni nehéz. A legnehezebb. Néha pedig választani kell az igazság és a szerelem között.

Titok, aminek nem szabad napvilágra kerülnie, mert mindent elveszíthetsz egyetlen pillanat alatt…

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2016
304 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789633999639

Enciklopédia 4

Szereplők népszerűség szerint

Jana Robins · Oliver Deaton · Griffin Wymar · Saul


Kedvencelte 2

Most olvassa 1

Várólistára tette 29

Kívánságlistára tette 58

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

>!
VNoémi P
Demi Kirschner: Szörnyek és ketrecek

Ez a folytatás ismételten egy fantáziában gazdag, tökéletesen megformált és kivitelezett világfelépítésű írás, gyakorlott írókat meghazudtoló szófordulatokkal és megfogalmazásmóddal. Vérprofinak éreztem mind a gondolatközléseit, mind a párbeszédeit. Az első fejezetek nehezen álltak össze nekem egy vezérfonallal rendelkező történetté, a szereplőktől eltávolodtam, éppen ezért, nem is haladtam vele annyira gyorsan, de a regény felétől megérkezett a mese, elkezdtem érezni, hogy tartunk valamerre, visszatértünk ahhoz a rejtélyes, árnyalt, minden mindennel összefüggő vezérfonalhoz, amit annyira megszerettem a sorozatban.

https://egyszervolt-konyvsarok.blogspot.hu/2016/12/demi…

>!
Nilla I
Demi Kirschner: Szörnyek és ketrecek

Ha az első rész nagyot szólt, akkor ez határozottan ütött. Már kicsit félek is a harmadiktól, az vajon mekkorát fog robbanni? Mert fog, ebben biztos vagyok.

Axon ♥ továbbra is.

>!
seya
Demi Kirschner: Szörnyek és ketrecek

Nagyon tetszett! Először úgy gondoltam, hogy még az első kötetnél is jobban, de az első könyvben a világ rengeteg újdonsága és a bújtatott utalások titokzatosabban fonódtak egymásba, minden oldal meg tudott lepni, és egy hatalmas rácsodálkozás volt az egész. Ez másképp volt jó, de még mindig irigylem az írónő hangját, nagyon gördülékeny, könnyed, mégis erős a szöveg, öröm olvasni.
Ami mély nyomot hagyott bennem az olvasás alatt, az az, hogy olvasás közben tényleg érezhető a tinédzserek hormonáradata, a csapongás, a kilátástalanság, hogy ők a világ közepe, és a világfájdalom is. Ugyanakkor még ott van a gyermeki ragaszkodás, a szeretet utáni vágy, hogy nem akarnak leválasztódni a szülőről (nevelőről), hogy minden keménység és menőség ellenére azért mégis csak „kölkök”. Nagyon tetszett, hogy mindenféle öncélú erotikus jelenet helyett komolyan úgy foglalkozik a szexualitással, a szexuális identitással, hogy hétköznapi módon szövi a történetbe, és nem csak a cukormázat kapjuk meg belőle. Az érzelmek ábrázolásához meg néha elég egyetlen kis kép. spoiler Meglepett, hogy a rassz kérdés is előjött, de előjött. Még mindig nagy erősségének tartom a Jana könyveknek, hogy a kellemetlen témákat nyíltan kezeli, és nem keni el tortahabbal. Ami kínos, az kínos, aki hibázik, viseli a következményeit, a döntéseknek súlya van.
A másik dolog, amire olvasás közben jöttem rá, miközben már a szerkezetet is nézegettem (hogy lássam, mi a fenéért ilyen jó ez?!), hogy érződik rajta a YA íz, mégsem mondanám csak tiniknek szóló könyvnek, ahogy a főszereplő sem Jana. Sőt, szerintem Janáról tudunk kb. a legkevesebb konkrétumot a karakterek közül, az ő vágyai és céljai nekem kicsit ködösek maradtak, nem mondanám, hogy ismerem a lányt. Nekem ez a két kötet nem egy különleges tini lányról szóló urban fantasy volt, hanem egy csomó emberről és világméretű összeesküvés elméletről szóló regény, aminek súlya van. Az, hogy nem marad meg a tinédzser csapongáson belül, többek közt annak is köszönhető, hogy több felnőtt szempont karakterünk is van, akiknek a szemén keresztül kívülről látjuk a fiatalabbak őrlődését, esetleg a kirakós nagy egészét.
Nagyon király volt, alig várom a folytatást!!!:)))

>!
szanoka200
Demi Kirschner: Szörnyek és ketrecek

Sikerült befejeznem a 2. könyvet. Hú, nagyon jó lett, sokkal jobban tetszett, mint az első. Gratulálok hozzá. :-) A legjobban a karakterek fejlődése, és az egész élethűsége fogott meg. Magam is elképzeltem, hogy minden, amit leírtál megtörtént. A történetben egyértelműen Oliver karakterének fejlődése vehető észre a legjobban, főleg mert a könyv is leginkább köré épül, mint Jana köré. Egyik kedvenc karakterem Axon, akinek imádni valóan nyers humora és őszintesége mindig lenyugtatja neveltjét, és még akkor sem hagyja ott, amikor megtehetné. A vége igazán ütős lett, persze lehetett rá számítani, hogy valami hasonló fog kiderülni Jana és Kathy kapcsplatáról. Szóval imádtam, remek 2. rész lett. :D
Sok jó író van, de csak kevesen tudnak úgy írni, fogalmazni, és életet vinni egy könyvbe, mint te. Ezt őrizd meg. :-) A folytatást pedig tűkön ülve várom. :-D

>!
Szintia1
Demi Kirschner: Szörnyek és ketrecek

Először is el kell olvasnom még egyszer. A legdurvább az egészben a könyv második része. Azt hittem, nagyjából képben vagyok a helyzettel, de nem. Majdnem semmit nem találtam el. Ez nem egy szokványos romantikus könyv. Vannak benne durvaságok, van benne szerelem is, de a legkeményebb mégis az, amit a hatalom nevében tesznek egymással az emberek/vagy épp nem emberek. Nehéz most bármit is mondani spoiler nélkül, így nem is húzom a dolgot. Imádtam! És most akarom a harmadikat, de azonnal.

3 hozzászólás
>!
IBogi
Demi Kirschner: Szörnyek és ketrecek

Már eltelt pár nap mióta elolvastam ezt a gyönyörűséget, de csak most tudok egy olyan értékelést írni ami nem csak arról szól, hogy: De miért van már vége ennek a könyvnek? és, hogy: Azonnal egy folytatásra van szükségem!
Ez a két gondolat volt ami egész nap a fejemben kergetőzött miután tanítás előtt elolvastam(aminek a tanárok nem biztos, hogy örültek, de az az ő bajuk).
Nem tudtam az elején, hogy hogyan fogjak neki. Vajon ellaposodik a történet, mert csak a nagyon boldog szerelmetes párocskárol fog szólni? Vagy lesz olyan fordulatos és elgondolkodtató mint az előző része?
Szerintem egyik sem következett be. Hogy miért? Mert ha lehet, még az előzőt is felülmúlta. Amikor azt hiszed, hogy itt a vége fuss el véle, vagy legalábbis itt már semmi rossz nem történhet érzésed támad akkor bedob egy olyan szereplőt vagy egy olyan fordulatot, hogy dobsz egy hátast(még akkor is ha az ágyában fekszel). Amikor arra gondoltam a vége felé, hogy: Ó, most jön a nagy ölelés és puszi, puszi. Meg bocsi, hogy hülye voltam stb. Erre kapok egy olyan befejezést, hogy aztán egész nap azon gondolkodjak, hogy most mi lesz velem így, hogy nem tudom, hogy mi történt velük. Az utolsó néhány oldalt legalább három szor újra olvastam, hogy biztos legyek benne, hogy tényleg az van odaírva. Amint bejött barátnőm a terembe letámadtam azzal, hogy most azzonal akarom a könyv folytatását.
Azt még meg kell említenem, hogy kaptam válaszokat az előző résznél feltett kérdéseimre, csak ez azért nem valami teljes siker, mert minden megválaszolt kérdés után felmerült bennem vagy tíz másik.
Végezetül egy kis összefoglaló itt a gondolatáradatom végére:
Demi felülmúlta az elvárásaimat, sokkal jobb lett, mint amit kívánni mertem volna, de a végével nem békültem még ki, majd akkor, ha a harmadik részt tarthatom a kezemben.
Számomra még mindig Clifford a nagy kedvenc, meg persze Kathyt is nagyon szeretem. Az új szereplők között is van aki érdekes, vicces, szerethető vagy inkább, pont olyan akit utálni lehet, de az biztos, hogy senki sem tudja felülmúlni nálam a kis nyuszifiút.
Ez a könyv csak azért kapott tőlem 5 csillagot, mert nem lehet rá többet adni.
Remélem még ebben az évben válaszokat kapok a kérdéseimre egy újabb csodálatos könyv formájában.

>!
Barnus_fefe
Demi Kirschner: Szörnyek és ketrecek

Imádtam! Máshogy, mint az elsőt, mert ez részletesebb volt, kevesebb eseménnyel, annál több érzelemmel, és érzelmi elmélyítéssel. Nagyon kellett ez a, szinte átkötő kötetnek is beillő rész. Várom a harmadikat, és csak félve kérdezem meg (választ, tudom, úgysem kapok), mikor olvashatom?

>!
Könyvgarázs
Demi Kirschner: Szörnyek és ketrecek

Miről szól a második kötet?
Egy srácról, aki elveszítette az anyját. Egy lányról, aki az őrület határán küzd az érdemeiért. Egy lehetetlen helyzetről, amiből talán nincs is kiút. Egy Griffinről, aki elvonult indulatai legszélsőségesebb határaiig. Egy meglepő fejleményről, miután már senki sem tudja, mire számítson.
Sajnálom, hogy ezt a könyvet nem reklámozza senki, és sokan nem is ismerik. Ha ismernék,szóba kerülnének olyan kérdések, mint az identitás, igazság, lélek, harc, lelkiismeret. Persze láttam itt az elején két csillagos indokolatlan véleményt is, és azért gondolom, hogy sokak nem akarnak ezekkel a kérdésekkel szembe nézni. De akinek tiszta a lelkiismerete, és TÉNYLEG elolvasta a történetet, az érteni fogja: az élet kemény. Az élet játék, de attól még nem vicc.

>!
Poka_Linda
Demi Kirschner: Szörnyek és ketrecek

Izgalom, titok, ármány, vágyódás és felháborítóan hatalmas összeesküvés a háttérben, amitől majdnem leestem a székről. Olvassátok el! Ne higgyetek a könyv kezdeti nyugalmának, sem a szereplőket övező sablonoknak. Kész átverés shownak is beillő meglepetés röhög a markában a sorok között, és amikor hagyja magát ímmel-ámmal leleplezni (mert egy túrórúdit derül ki minden a második könyvből), akkor is azt éreztem, hogy én itten át lettem ejtve. Szerencsére jó értelemben!
Minden tiszteletem az írónőnek! A jövőben nagyon fogom figyelni a megjelenéseit, mert érdemes.
Hol lehet a harmadik kötet?????

>!
FenyvessyBrigi
Demi Kirschner: Szörnyek és ketrecek

Akkor kezdem az elején. Ez a könyv nem gyerekeknek íródott, és ez sosem látszott jobban, mint a második kötet jeleneteiben. Aki az első kötetben átérezte, hogy mi történt Griffin és Virgin között, és az a dolog minek minősíthető, az most megtapasztalhatja a dolog következményeit is. Sajnálom azt a fiút, nem tudok mást mondani, annak ellenére, hogy az ördögi üzlet, amit ebben a kötetben köt, felháborított. Griffin megérdemelne egy kiadós fenekelést, mert a jó édesanyját, nagyon nem tudja, mikor kell abba hagyni. És mihez vezet mindez? A jó ég tudja. Aki viszont nem látja a potenciált Griffin karakterében, az vak. Bevallom őszintén én egy picit sippelem a mély gyűlöletét főszereplőink párosa ellen. Az ilyen mély gyűlöletben mindig nagyon erős érzelmek munkálkodnak, és ebben igaza van Griffin volt zerkanjának is, Saulnak:
Egészen biztos, hogy te megöletni akarod őket? Nem valami mást tennél inkább velük? – tenném hozzá, de Saul nem tette, így én is bölcsen hallgatok. (hehe)
Átkozottul remélem, hogy Olivernek nem esik baja. Nagyon nem tetszik nekem ez a lengyel maffiózós politikus. A szeme se áll jól, mondhatni, de iszonyú komor hangulata van, ahogy tárgyként tekint Oliverre, vagy inkább fegyverként, akinek minden egyéb képessége csak egy vacak mellékhatás. Ijesztő. Mindig féltem ettől, hogy pont a nagyágyúk jönnek rá, mekkora lehetőség rejlik a kis vörösben, ha épp mások tudatát kell manipulálni. Erre való a média, nem de bár? De ha ők kapnak egy két lábon járó irányított gépet, azzal bizony világot lehet hódítani. És Oliverkünk pont az, ami nekik kell: gyönyörűen megkomponált fegyver, aki még csak tudatában sincs önmaga értékének. Csoda, hogy Griffin beváltja fenyegetését?
Lehet hogy én is így állnék bosszút a riválisomon, de azért Griffin ahogy megjárja, na azt tanítani kéne az átverés magasiskolájában. Nem is mondok többet. Olvassa el, aki kíváncsi a történetre. És igen, egyetértek az előttem szólóval: méltánytalanul háttérbe van szorítva a történet. Sokkal több olvasót érdemelne. Attól hogy valami más, mint a többi, még nem jelenti azt, hogy rossz is.


Népszerű idézetek

>!
VNoémi P

(…) ha a legjobb barátod ellenségeddé válik, a magány új értelmet nyer.

26. oldal - 3. fejezet (Könyvmolyképző, 2016)

Kapcsolódó szócikkek: Jana Robins
>!
VNoémi P

– A túl sok emberszeretet képes elpusztítani a világot. A gomba pont ilyen. Kismértékben minden szervezetben jelen van. Az elszaporodása az, ami irányíthatatlan következményekkel jár…

5. oldal - 1. fejezet (Könyvmolyképző, 2016)

>!
VNoémi P

(…) a tétlenség nem egyenlő az ártatlansággal!

110. oldal - 11. fejezet (Könyvmolyképző, 2016)

>!
VNoémi P

(…) aki nem született gazembernek, annak a gonoszság sokkal nehezebben esik.

219. oldal - 21. fejezet (Könyvmolyképző, 2016)

>!
FenyvessyBrigi

Minden kisstílű bűnöző úgy gondolja, hogy a portékája csúcsminőség meg jutányos árú, és erről megkísérelik meggyőzni a balga vevőiket is. Grub nem szeretett az utcán üzletelni.

>!
VNoémi P

Ha a hatalom felszeletelt torta, és mindenki egyenlő szeletre hajt, könnyű kimaradni a sorból. Ha viszont mindenki szelethez jutott, akkor egymás tányérjában turkálnak.

272. oldal - 27. fejezet (Könyvmolyképző, 2016)

>!
VNoémi P

– De a jóképű tündérfiúkról szóló mesékből egy szó sem igaz. Akárki is áll elő a fenségességükkel, ne hallgass rá! Én vagyok a környék legjobb partija.
– A környék alatt feltételezem egész Európát érted…

136. oldal - 13. fejezet (Könyvmolyképző, 2016)

Kapcsolódó szócikkek: Jana Robins · Oliver Deaton
>!
VNoémi P

Az emberek egyre sebesebb jár,űveken utaztak, egyre gyorsabb kapacitással bíró gépekkel dolgoztak, mégsem volt idejük sem egymásra, sem magukra.

7. oldal - 1. fejezet (Könyvmolyképző, 2016)

>!
VNoémi P

– Mindig csak a gyenge sérül, az erős soha.

256. oldal - 24. fejezet (Könyvmolyképző, 2016)

>!
VNoémi P

Ez a jó út – gondolta –, megszabadulni a tudatlanság maradékától is.

22. oldal - 3. fejezet (Könyvmolyképző, 2016)


Hasonló könyvek címkék alapján

J. L. Armentrout: Oblivion – Feledés 2.
J. K. Rowling: Harry Potter és az azkabani fogoly
Cassandra Clare: Üvegváros
Kerstin Gier: Smaragdzöld
Richelle Mead: A halál csókja
Julie Kagawa: The Iron Queen – Vaskirálynő
Susan Ee: Angelfall – Angyalok bukása
Cassandra Clare: Az angyal
Rachel Vincent: Pride – Falka
Rachel Hawkins: Demonglass – Démonüveg