A ​szeretet rád talált 6 csillagozás

Deepak Chopra: A szeretet rád talált

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Jess ​Conover 28 éves író Bostonban, a South Enden él, és azon kesereg, hogy elhagyta a barátnője. Aztán egy vasárnap reggel titokzatos újsághirdetés formájában üzenetet kap, ami így szól: „A szeretet rád talált. Ne szólj senkinek, csak gyere!” Feldúlja a szöveg, és még izgatottabb lesz, amikor felfedezi a monogramját a telefonszám mellett. Nyomban telefonál, majd nem sokkal később már az autójában ül, és a hóviharban észak felé tart, hogy rátaláljon egy „misztériumiskolára”, ami rejtve van a világ elől… A regény a szeretetről szól, amelynek segítségével megérinthetjük az asztrális világot és a teljességet. Chopra szerint mindenkinek szenvedélyes szerelembe kell esnie – az élettel! Ez lelkünk szükséglete, amiért sok mindent el kell hagynunk: a napi rutint, a szokásokat, a hamis hiedelmeket, az elvárást és a múlt sérelmeit, de a szerelem mindenért kárpótol. Deepak Chopra nemcsak arra biztat, hogy bátran forduljunk válaszért az érzékek feletti világhoz, hanem térképpel is szolgál,… (tovább)

>!
Édesvíz, Budapest, 2006
270 oldal · ISBN: 9635289324 · Fordította: Ujhelyi Bálint

Kedvencelte 2

Várólistára tette 6

Kívánságlistára tette 2


Kiemelt értékelések

HA86>!
Deepak Chopra: A szeretet rád talált

Legalább egy évtizede porosodott a polcomon, de csak mostanában figyeltem fel rá. :) Persze nem a címre, mert az jó eséllyel indulhatna a legbénább címek versenyén, hanem Deepak Chopra nevére. Régebben olvastam tőle ezt-azt (Végzetes véletlen, Kvantumgyógyítás, Titkok könyve), és mivel mindig tudott újat mondani, most is megszavaztam neki a bizalmat.
Nem bántam meg!, mert egy szokatlan történetbe ágyazva érdekes dolgokat mondott a szeretetről, a vonzás törvényéről és a fájdalomtestről is – bár az utóbbi két fogalmat ebben a formában ő nem használja.

(A fájdalomtest Eckhart Tolle „találmánya” , mégis egyértelmű, hogy Chopra történetében is felbukkan ("névtelenül"). Ennek ellenére nem hiszem, hogy Chopra idegen tollakkal ékeskedne. Szerintem csupán arról van szó, hogy Tolle és Chopra is ugyanarra a felismerésre jutottak, egymástól függetlenül.
Tolle szavai valahogyan élesebben, megrázóbban hatnak és erőteljesebben mutatnak rá a lényegre, Chopra viszont „szerteágazóbban” közelíti meg ugyanazt a témát.)

… Különösebb irodalmi értéke nincs a könyvnek, a mondanivaló a lényeg, nem a történet. :)

U.i.: itt a molyon a regénynek két fülszövege olvasható. Az, amelyik úgy kezdődik, hogy „A szerelembe esés sokak számára véletlen eseménynek tűnik stb.”, pocsék, mert más tartalmat ígér, mint amiről a könyv valójában szól.

agocs>!
Deepak Chopra: A szeretet rád talált

Jó könyv, tetszett, szerintem még el fogom egyszer olvasni.

Vladi>!
Deepak Chopra: A szeretet rád talált

Kicsit nehéz kihámozni a történetből a mondanivalót, de azért érdemes elolvasni.


Hasonló könyvek címkék alapján

Braskó Csaba: Múzsa
Szabó Zsuzsanna: Lelki csatamező
Belső Nóra: Veled maradok!
Laurent Gounelle: A férfi, aki boldog akart lenni
Szepes Mária: Raguel hét tanítványa
Elisabeth Haich: Beavatás
Susan Kren: Kendra életei
Robert Lawson: A lélek útja
Dan Millman: Szókratész utazásai
Robert Lawson: Odaát