Vasút ​a Vadnyugaton 4 csillagozás

Dee Brown: Vasút a Vadnyugaton

A helyszín: a western-filmek világa. Mégis Dee Brown könyvében a cowboyok, az indiánok és a nyers deszkákból rótt kocsmák csak a tájkép részei: a könyv másféle romantikát ígér.
Milyen akadályokat küzdöttek le az ír napszámosok és a kínai kulik a Sziklás Hegység hóförgetegében, és Nevada folyó pusztáin… Mekkora földrablás, mennyi hamis bizonylat, kötvény és számla terheli a Vadnyugat negatív hőseinek lelkiismeretét… Hogyan csábítottak milliókat az Édenkertnek festett nyugati szűzföldekre.. Miként rabolták el egymástól a vasúttársaságok a bevándorlók riadt csoportjait…
A vad, szaggatott táj és a zöldre-pirosra pingált „oldtimer” lokomotívok voltaképpen kulisszák. A kiváló amerikai író a valóságot idézi elénk ironikus és leleplező erejű könyvében. Az eredmény: újabb világsiker.

Eredeti cím: Hear That Lonesome Whistle Blow

Eredeti megjelenés éve: 1977

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Szivárvány

>!
Kossuth, Budapest, 1980
270 oldal · puhatáblás · ISBN: 9630916193 · Fordította: Tandori Dezső

Várólistára tette 8

Kívánságlistára tette 6


Kiemelt értékelések

>!
pwz ISP
Dee Brown: Vasút a Vadnyugaton

Még a Terence Hill filmekből is kaptunk egy kis adalékot, hogy hogyan készült a Vasparipa útvonala a Vadnyugaton át! Mennyi ármány és korrupció árán született meg egy-egy mérföld!
Milyen más volt az élet a paddy-k, vagyis az írek által épített, keletről nyugatra haladó részen és a kínai kulik nyugatról keletre haladó pályaszakaszai mellett! No meg, hogy születtek a vasútépítésből a milliárdok? Hogyan küzdöttek az indiánok a területükre behatoló társaságok ellen, vagy éppen hogyan szerették volna a bevándorlók, ha éppen az ő területükön megy át a vonat? Jól összeszedett kis összefoglaló a Vadnyugat „vasparipás” meghódításáról! :)

>!
Kossuth, Budapest, 1980
270 oldal · puhatáblás · ISBN: 9630916193 · Fordította: Tandori Dezső
5 hozzászólás

Hasonló könyvek címkék alapján

Hahner Péter: A Vadnyugat
Michael Punke: A visszatérő
Charles Portis: A félszemű
René Goscinny – Morris: Lucky Luke – A fejvadász
Bogáti Péter: Édes Pólim!
Karl May: Winnetou – Winnetou
Karl May: Az Ezüst-tó kincse
James Fenimore Cooper: Az utolsó mohikán
Thomas Mayne Reid: A fej nélküli lovas
Linda Howard: Nyugat szép leánya