Renegade ​– Renegát (Mila 2.0 2.) 50 csillagozás

Debra Driza: Renegade – Renegát

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Anyja ​halála után senki sem maradt, akiben Mila bízhatna, kivéve egy fiút, akit azonban alig ismer. Hunter Lowe az egyetlen ember, akitől segítséget kérhet, és akinek ő igazán fontos.

A srácnak azonban fogalma sincs róla, hogy ki – vagy mi – is Mila valójában. A lány nem képes felfedni a titkát előtte, mert nem akarja elveszíteni az utolsó kapcsolatát is a hétköznapi léttel. Hunter mit sem sejtve csatlakozik hozzá, amikor Mila fel akarja kutatni Richard Gradyt, akiről úgy gondolja, tudhat valamit bonyolult múltjáról.

Az igazság felé vezető út veszélyesebb, mint eddig bármikor. Nem csak Holland tábornok, a Vita Obscura is Mila hollétét kutatja, így a lánynak újonnan felfedezett android képességeire kell hagyatkoznia, hogy megvédje magát és Huntert a fenyegető veszélytől. Ám azzal, hogy elfogadja lénye gépi mivoltát, saját emberi valóját kérdőjelezi meg – valamint Hunter igazi indítékait.
A fiúét, akibe reménytelenül szerelmes.

A Mila 2.0 sodró… (tovább)

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Vörös pöttyös könyvek

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2015
392 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789633992722 · Fordította: Fazekas Sándor

Kedvencelte 10

Most olvassa 2

Várólistára tette 38

Kívánságlistára tette 53


Kiemelt értékelések

>!
deen
Debra Driza: Renegade – Renegát

Most egy kicsit sajnálom, hogy eddig várattam ezt a könyvet, mert nagyon jó volt. Az első rész végén Mila Hunter segítségét kérte, mert már csak ő maradt neki, és Hunter csapot papot otthagyva rohant is Milához a fél országot átszelve, hogy a lánnyal lehessen. Az egyetlen apró bibi, hogy Hunter semmit nem tud Miláról, és a lány egy darabig őrlődik is, hogy hogyan mondja el neki az igazat. Ez a rész nagyon sokat foglalkozik Mila emberi érzéseivel és azokkal a bevillanó emlékképekkel, amikről tudja, hogy nem lehetnek az övéi. Mila Nicole utasítását követve megpróbálja felgöngyölíteni „születése” körülményeit, de egyáltalán nem számít arra, amit végül talál. Mert vannak itt csavarok és meglepetések, amik igencsak próbára teszik Mila képességeit. Egyszerre kell menekülnie Holland és a Vita Obscura elől, és még Hunterbe vetett bizalma is megrendül. Az érzelmek vihara végül járatlan útra tereli Milát, és vállalnia kell a következményeit. Tényleg egy pörgős és izgalmas cselekményt rakott össze az írónő, de hogy lehetett így vége? Most rögtön olvasnom kell a folytatást!

2 hozzászólás
>!
Szücsi
Debra Driza: Renegade – Renegát

Az eleje nekem egy kicsit lassan indult be, nehezen rázódtam bele a történetbe. Ez szerintem azért volt mert már régen olvastam az első részt.
A sorozat továbra s pörgős és akciódús, plusz ezek mellett most nagy hangsúlyt kaptak az érzelmek is.
Ugyanúgy tetszett mint az első rész és persze ez is egy izgalmas véggel zárult ami miatt el kellesz kezdenem a befejező részt :D

>!
Ninácska P
Debra Driza: Renegade – Renegát

Úgy véltem – míg el nem kezdtem olvasni –, hogy tuti ezzel a könyvvel is úgy leszek, mint a legtöbb sorozattal, hogy majd bizonyára a második rész kevésbé lesz izgalmas, és lehetetlen lesz túlszárnyalni az első kötetet. Ez azonban nem így lett. Végig nagyon izgalmas, letehetetlen olvasmány volt, beszippantja az olvasót, gondolkodásra készteti.
Csodálom Milát. Tudja magáról, hogy valójában egy gép, mégis igyekszik ember lenni, igyekszik életben maradni. Végig nagyon drukkoltam neki, megérdemelné a boldogságot.
Nagyon várom a következő részt!

>!
Petrasek
Debra Driza: Renegade – Renegát

Kell a szerelem, de kell a fájdalom is. Nemcsak az öröm, a félelem is. Ahhoz, hogy megkapd a jót, el kell fojtanod a rosszat is, mert mélység nélkül magasság nem létezik, az lehetetlen. Minden érzelem egyformán nélkülözhetetlen az élethez. Mindegyik.
Hihetetlen volt.
Az elején a nehézségekkel az első részben ez abszolút fenomenálisra sikeredett. Nagy kedvencet avattam.
Megszokott akció és az érzelem vasút szintén jellemzi a második kötetet, sőt jobban is mint az előző részben. Sokkal többet kapunk a szerelmi szálból és az ezzel járó büntudatból és lelki gyötrődésekből, de nagy meglepetésre nem bántam. Mila a sok rosszal az életében képes normálisan viselkedni. Annak ellenére, hogy az ami, ki kell mondanom, hogy sokkal emberibb, mint egyesek.
A szívem szakadt meg érte, nagyon megkedveltem ezt a csajszit.
Az események még mindig pörögnek, nem egyszer koppant az állam a földön. Amikor azt hiszed, hogy mindent tudsz, akkor kegyetlenül és nevetve becsapódik előtted az ajtó. Nem egyszer pityeregtem el vagy épp nevettem esetleg ácsingóztam egyes jeleneteknél.
Sajnos a függővég is hozza formáját, még kegyetlenebb, mint előzőleg. És ez miatt utálom az írónőt. Komolyan ezt nem lehet tenni az olvasókkal!!!!!
Egyetlen kérdésem maradt: Mikor jön a következő rész?

1 hozzászólás
>!
Iloonka P
Debra Driza: Renegade – Renegát

Hu, szavakat nem tudok találni. Úgy imádom Debra Dizát, de komolyan. Már a végén egyenesen a bőgés környékezett. Hogy tud valaki ilyen jól írni, átvetíteni egy olyan embernek az érzéseit, aki nem is ember részben. Annyira vártam már, hogy olvassam a folytatást, több, mint egy évbe került, de örülök ,hogy végre elolvashattam.
Az első részhez képest sokkal több érzelem szorult ebbe a részbe. Nem véletlen ,mert Mila elfogadja, hogy robot, de közben vannak érzelmei és ebből építkezik ,hogy képes lehet emberi lényként élni. Hunter is több szerepet kap az 1. részhez képest. Már akkor is kedveltem, de most sem kevésbé. Azért részben sajnáltam a srácot, mert elképzeltem milyen lenne, ha velem történne ilyesmi, nyilván engem is sokkolna,spoiler De igazából még jobban megkedveltem, szóval csak a javára szólt ez a rész.
Váratlan és fordulatos volt, ugyanakkor éreztem, hogy Queen nem csak jó tét lélek. spoiler Én például megfojtottam volna egy kanál vízbe már az első perctől fogva, a végén meg nem bántam volna, ha őt találják fejbe egy golyóval. Pedig általában annyira nem érintenek meg a gonsoz szereplők ármánykodásai, de itt nálam is kinyílott a bicska. mondtam már ,hogy Debra diza mennyire jól ért ahhoz, hogy telejsen a hatása alatt legyünk a könyvének?
A váratlan húzás Lucas megjelenése, illetve a vége volt. Egyértelműen okot ad arra, hogy folytassuk, még hozzá az utolsó résszel. Egy részről alig várom ,hogy elolvassam, másrészről szomorú vagyok ,mert annyira szívemhez nőtt ez a sorozat. Sokan amúgy elvétik azt a hibát a sorozatoknál ,hogy gyengébbre sikerül a következő rész, mint az első. Ez Dizánál nem igaz, sőt még felül tudta múlni.Eléggé sajnálom ,hogy annyira nem ismerik el itthon, pedig nagyon jó dolgot talált ki és mindent kidolgozott a történethez. Nekem egyértelműen kedvenc írómmá vált ezután a könyv után.

>!
Arym
Debra Driza: Renegade – Renegát

Határozotton akció dúsabb, mint az első részt, viszont ez még mindig nem egy 5 csillagos történet.
Választ kaptam az előző részben a Hunterrel kapcsolatos kérdéseimre. spoiler Jó, hogy itt több közös jelenetük volt Milával. spoiler Mila már képtelen bárkiben is megbízni spoiler, amit érthető módon a srác nehezményez. spoiler Szerintem teljesen emberi volt Hunter reakciója, ez nem olyan dolog amit csak úgy egy perc alatt el tudsz fogadni.
Ez a befejezés pedig?! Most törhetem magam, hogy gyorsan beszerezzem a folytatást. Nagyon érdekel, hogy fogja tudni az írónő lezárni ezt a történetet, és mi lesz végül Miláék sorsa.

>!
Marianna88 P
Debra Driza: Renegade – Renegát

AKI MÉG NEM ÉRT AZ ELSŐ RÉSZ (MILA 2.0) VÉGÉRE, NE OLVASSA!!

Régen csalódtam ekkorát könyvben. Tény, hogy a történet izgalmas – amikor nem a mellébeszélés/írás megy éppen….Édes Istenem, amennyi ismétlés van ebben a könyvben, az kiborító! Miért kell minden fejezetben végigolvasnom azt, hogy mit érez Hunter iránt és hogy mennyire fáj az anyja halála? Mintha 5 éves értelmi fogyatékosoknak íródott volna, akik folyton elfelejtik ezeket…ha a könyvből kivesszük a lényeget, akkor feleennyi oldalszámmal is kiadhatták volna. Elég erősen izzadtságszagúnak éreztem pár részt. Kár érte, mert az alapötlet jó, de ez a sok belső vívódás Mila részéről valami borzalmas. Kicsit A szürke ötven árnyalata jutott eszembe, ahol Ana minden második oldalon elpirul….sok(k)…
A vége persze nem hagyja nyugodni az embert, de azt hiszem, én ennek ellenére fogok tudni nyugodtan aludni a folytatásig….

>!
thevivi0414
Debra Driza: Renegade – Renegát

Csodálatos volt! Végre nem egy sablon történet! Tele van akcióval, izgalommal és ugyanakkor rengeteg érzelemmel. Imádtam! :))

>!
infinitedreams IP
Debra Driza: Renegade – Renegát

Nagyon nyögvenyelősen indult a regény, Mila fejezeteken át tépelődött, hogy elmondja-e Hunternek az igazat vagy ne, és közben az égvilágon semmi nem történt. Végül útra keltek, de megmondom őszintén, az is kicsit unalmasnak bizonyult. Elvileg sodró lendületű regényről van szó, valahogy mégsem hatott meg semmi, ami Milával történt. A regény vége felé kezdtek felpörögni az események, de addigra már nagyjából mindegy volt. Ráadásul ami a spoiler történt…

Ami még nagyon idegesített, főleg az elején, az a minden második sorban megemlített “gépiség”. Olyasmiket képzeljetek el, mint: “Géptüdőm mélyen magába szívta a levegőt, holott semmi szüksége nem volt rá, akkor sem fulladnék meg, ha egy órán át nem vennék levegőt.” És ezt egymás után folyamatosan…

Összességében talán az zavart a leginkább, hogy olyan ostobán volt felépítve, minden olyan klisésen levezetve (spoiler), és az eleje egyetlen hosszúra nyúlt nyavalygás volt. Ha ez nincs, akár még jó is lehetett volna, mert magával az alapsztorival nincs gond. Most, hogy belegondolok, szívesen nézném sorozatban, hátha úgy elnyomná a látvány a történeti és karakterbeli hiányosságokat.

Mivel az Alexandra újranyitási akciójában olcsón hozzájutottam a harmadik részhez, mindenképpen elolvasom azt is, de nem most. Egyszerre ennyi Mila elég volt.

Bővebben: http://blog.infinitedreams.hu/…


Népszerű idézetek

>!
Szücsi

– Éreztél már ilyesmit? Hogy azt kívánod, bárcsak újraírhatnád a történetedet valami számodra kedvezőbb verzióval?

>!
Iloonka P

– Nem mi döntjük el, honnan jövünk, de azt megválaszthatjuk, hogy merre vesszük az irányt.

>!
Muky

Kell a szerelem, de kell a fájdalom is. Nemcsak az öröm, a félelem is. Ahhoz, hogy megkapd a jót, el kell fojtanod a rosszat is, mert mélység nélkül magasság nem létezik, az lehetetlen. Minden érzelem egyformán nélkülözhetetlen az élethez. Mindegyik.

377. oldal, lap alja.

>!
Petrasek

A legfőbb igazság az volt, amit magamban hordoztam. Más igazságok manipulálhatóak, eltorzíthatóak. Olykor még az emlékek is hazudnak. De az igazság, ami a szívemben lakozott, tiszta volt. Valódi. És e pillanatban szívem egyetlen dolgot súgott.
Nem akarok meghalni.

388. oldal

>!
Iloonka P

A szavak hazudhatnak, egy valódi, igaz érzést azonban nehezebb hazudni.

>!
Szücsi

(…) arra gondoltam, hogy még a szuperkémeknek is szükségük van barátokra.


A sorozat következő kötete

Mila 2.0 sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Dan Wells: Fragments – Töredékek
Alexandra Bracken: Sötét elmék
Lissa Price: A testbérlők – Leszámolás
Jeanne Ryan: Nerve – Idegpálya
James Dashner: Lázkód
Neal Shusterman: Unwind – Bontásra ítélve
Kathy Reichs: Virals – Kincsvadászok
Marni Bates: Gyilkos a vonal végén
Sara Shepard: Pretty Little Liars
Josh Malerman: Ház a tó mélyén