Redemption ​– Feloldozás (Mila 2.0 3.) 47 csillagozás

Debra Driza: Redemption – Feloldozás

Mindig ​van választásunk.
*
A feloldozás nem mindig azon múlik, hogy mások megbocsátanak-e nekünk, vagy elfogadnak-e bennünket. Van, hogy bennünk kell megszületnie, és belső meggyőződésből kell fakadnia.
*
De ez a bomba bennem mindent megváltoztatott. (…) Bármilyen ügyesen sikerül is elrejtőznöm, bármilyen gyorsan tudok rohanni, önmagam elől nem menekülhetek.

De mostanra már megtanultam, hogy az igazság olykor bonyolultabb a hazugságnál.

Mila régóta menekül az életéért. De már nincs hová futnia, pedig nem régen kiderült, hogy hatalmas veszélyt jelent nemcsak önmagára, hanem azokra is, akik a közelébe kerülnek. Ezért Lucasszal, a technikai zseni barátjával elrejtőzik a világ elől. Nem kockáztathatja, hogy ismét fájdalmat okozzon valakinek, mint legutóbb Hunternek… a fiúnak, akit mindig szeretni fog, és aki talán soha nem bocsátja meg, amit Mila tett vele.
Mila lassanként rájön, hogy Holland tábornok tervei nála is nagyobb… (tovább)

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Vörös pöttyös könyvek

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2016
368 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789633997307 · Fordította: Fazekas Sándor

Enciklopédia 1


Kedvencelte 3

Várólistára tette 44

Kívánságlistára tette 27


Kiemelt értékelések

Kawaii_vIVIv>!
Debra Driza: Redemption – Feloldozás

Eszméletlenül dühös vagyok az írónőre….MIÉÉÉRT KELLETT EZT??? Hol a kiskapu és miért így történt? :((((( Komolyan én naiv voltam, annyira akartam spoiler
Lucas és Mila jelenetei annyira szívmelengetőek voltak és ez a félszavakból is megértjük a másikat és elfogadom mindenhogyan ahhh elolvadtam tőle teljesen.
Hol vannak az ilyen fiúk mint Lucas??? Tudom, az ilyen jól megírt könyvekben. :) Őszintén Hunter nekem nem igazán hiányzott ebben a részben, és amikor felbukkan se gyakorolta rám se azt a hatást mint korábban. Megértem őt is teljesen, mert az, hogy megismerte Milát az ő életét is rendesen feldúlta, de látszott is, amikor spoiler
Nagyon szeretem ezt a sorozatot, de az utolsó pár oldalt kihagytam volna :/

deen>!
Debra Driza: Redemption – Feloldozás

A feloldozás nem mindig azon múlik, hogy mások megbocsátanak-e nekünk, vagy elfogadnak-e bennünket. Van, hogy bennünk kell megszületnie, és belső meggyőződésből kell fakadnia.

Szívfájdítóan szép volt a befejezése a történetnek. Mila egy időre elrejtőzik a világ elől Lucassal, de egyre inkább tenni akar valamit, bármit, amivel megállíthatja Hollandot vagy rájöhet, hogy mit is tervez a tábornok. Ugyanakkor úgy érzi, tartozik Sarahnak és a szüleinek, hogy kiderítse az igazságot a tűzvészről, amiben a lány életét vesztette. Belekezdenek hát a nyomozásba, miközben Mila a benne rejlő bomba minden rezdülését figyeli, hátha pont ott aktiválódik, ahova tartanak. Milának feloldozás kell, azért, amit Peytonnal tett és ezért bármit hajlandó megtenni, még a saját életét is veszélyezteti, csakhogy másnak már ne essen bántódása. A csapat kiegészül a megmaradt Vita Obscurásokkal Abbyvel, Samuellel, Daviddel és Hunterrel. Miközben kezdetét veszi a nyomozás Sarah nyomában, a kis csapat kénytelen összefogni, hogy együttes erővel lépjenek fel Hollanddal szemben. Mila ismét magára talál, és android képességeit elfogadva veti bele magát a harcba. Nagyon tetszett, ahogy Mila felfedezi és megérti saját magát, ahogy képessé válik az elfogadásra, és megérti, hogy számára csak egy út járható. Nem mondom, hogy nem vagyok szomorú a befejezés miatt, és valóban hiányérzetem is van, mert annyira gyorsan ért véget a könyv. Valahol vártam egy epilógust vagy valami lezárást a szereplőknek. Alapvetően a cselekmény gördülékeny volt, sokkal jobban megismertük Lucast és Milát is, és végre kiderültek a tragédia hátterében álló események és többet tudtunk meg a Mila-projektről is. Nagy szerepe volt ismét az érzéseknek, de emellett nem volt túl érzelgős, sőt a könyv felétől nagyon izgalmassá is vált a cselekmény, és a csavarok is nagyon jól voltak beépítve a történetbe. Szuper sorozat volt!

Szücsi>!
Debra Driza: Redemption – Feloldozás

A befejező résztől picit többet vártam volna. A story csak a könyv felétől vált izgalmassá es onantol se volt az igazi. Ennek ellenére azert jó volt, bár sajnálom a véget. Egy prolológust szivesen olvastam volna hogy ez utan mi tortenik a tobbi szereplovel.

Petrasek>!
Debra Driza: Redemption – Feloldozás

Egy világ dőlt össze bennem, amikor az utolsó oldalt is elolvastam. Teljesen a szívembe zártam a Mila 2.0 trilógiát.
A második rész hatalmas függővégét követően szerintem én voltam az egyik legboldogabb ember, amikor jött a hír, hogy kiadják a harmadik kötetet. Amikor megláttam a könyvtárban nem lehetett levakarni a vigyort fejemről, annyira örültem, hogy végre elolvashatom.
Maga a történet kicsit visszavett az előző kötetek lendületéből, inkább az érzelmi vonalon volt a hangsúly, ami így utólag szerintem előnyére vált a történetnek. Mila egy rendkívül erős, érzékeny lány, akibe sokkal több emberség szorult, mint más karakterekbe. Mert a humánum nem attól függ, hogy mesterséges vagy igazi szív dobog odabent, hanem a tetteinkben és megnyilvánulásainkban jelenik meg. Mila cselekedetei másról sem árulkodnak, hogy egy nagyon jó, felelősségteljes és érző ember.
Külön tetszett, hogy sokkal többet kaptunk Lucasból és a közös jelenetei Milával nagyon szívmelengetőek és édesek voltak. A kezdetektől fogva a kapcsolatuk őszinte, feltétel nélküli volt, örülök hogy az írónő így alakította a szálakat végül.
A vége az teljesen kiakasztott. Őszintén, én azt hittem lesz még egy része a sorozatnak, de a köszönetnyilvánítás nem erről árulkodott. Nagyon megdöbbentem, fájt, sírtam és és még mindig nem hiszem el. Lehet, hogy pont így kellett véget vetni a történetnek, tökéletesen illik a többi a hangulathoz, és a kötetekhez, de akkor is ez kegyetlen.

KöfférTzitzah P>!
Debra Driza: Redemption – Feloldozás

A Mila 2.0 utolsó részét már egy csöppet erőltetettnek érzem, talán mert az izgalom fenntartása helyett a kötet arra koncentrál, hogy leleplezze a rettegett Holland tábornok valódi terveit. Nem azt mondom, hogy unalmas ez a rész, egyáltalán nem, de a három könyvön át tartó folyamatos rohanás és a következő oldalon leselkedő újabb fordulattól való félelem miatt azért el lehet fáradni, ahogy érezhetően a szereplők nagy része is kimerül a történet végére. Egymás után következnek a fizikai és lelki megpróbáltatások, amiken keresztül kell vergődniük magukat, az olvasó pedig azzal kénytelen szembesülni, hogy a feszültség nemhogy alábbhagyna, de folyamatosan fokozódik. Így, a három kötetet egyben elolvasva már kicsit örülök, hogy elérkezett a lezárás, sokáig nem bírtam volna tovább tűrni a rendkívül kockázatos helyzeteket, amiket ez a fantasztikus thriller nyújt. off Éppen ezért helyeződik a hangsúly egy kicsit jobban a nyomozásra, hogy a tempó lassuljon, viszont még így is szédítő.

A sci-fi most nem kap olyan kiemelkedő szerepet, mint eddig, hiszen Mila megbarátkozik android képességeivel, melyek sok újdonsággal immár nem szolgálnak. Megfordul a játék: a lány üldözöttből inkább üldözővé válik, nyomába ered Holland indítékainak, múltbéli tetteinek, és megpróbál rájönni, mi okozhatta Sarah halálát, aminek hála ő létrejöhetett. Elépesztő ügyeséggel jut túl a felmerülő akadályokon, tehetségesen vágja ki magát az éles helyzetekből, melyet ugyanúgy köszönhet robot és emberi tulajdonságainak egyaránt. Nem lehet unatkozni a szüntelenül pörgő eseményeknek hála, ugyanakkor, mint említettem, kicsit kimerítő már a látszólag véget nem érő hajsza, melybe a szegény tizenéves szereplők belekényszerülnek.

A romantika szál sem túl kiemelkedő, mely hatalmas pozitívum. Végre nem egy olyan thriller/sci-firől van szó, melyben a főszereplő szerelme és hisztije elvonja a figyelmet a fő cselekményről és a történet folyásáról. Egyértelműen lett volna esélye az írónőnek elég kemény szerelmi háromszöget alkotni, melyből nem hiányzik a tinidráma, de itt nem ez történik, úgyhogy ilyen szempontból majdnem sikerült fenntartani az alap koncepciót a műfajok keveredésére vonatkozóan. A thriller irányába ugyan nagyobb mértékben dől a mérleg, de ez nem probléma, hiszen az alaptörénethez jobban illik ez a műfaj, mint a csöpögős romantika.

Mila személyisége még mindig elképesztő, az adott helyzetnek megfelelően választja szét illetve kapcsolja össze két oldalát, végig felelősségteljes döntéseket hozva, folyamatosan szem előtt tartva a számára fontos emberek épségét. Fejlődése folyamatos, ennek köszönhetően a végkifejlet pillanatában képes meghozni a megfelelő döntést, tökéletessé varázsolva ezzel a lezárást. Nem idillikus és nem teljesen boldog a vég, keserédes, de nagyon is indokolt, mindezzel együtt pedig hiteles.

A három kötet során végig izgultam, jobban, mint a hasonló vörös pöttyös könyveknél általában. Sehol nem éreztem logikai buktatót, sőt, rengeteg helyen olyan akadályokat is felvetett maga az írónő, amire én nem is gondoltam volna, hogy gubancot okozhatnak. Mila és a többi szereplő is jól kidolgozott és szimpatikus, az érzelmi világgal egyetemben, ami nem megy a történet kárára, hanem hozzájárul az élvezhetőséghez. A lebilincselő akció mellett még erkölcsi mondanivaló is megjelenik az emberséget illető kérdésekről, engedve, hogy az olvasó levonja a maga következtetéseit. Elképesztő az egész, annyit tudok mondani.

abstractelf>!
Debra Driza: Redemption – Feloldozás

Kedves Debra Driza!
Miért? Mármint ez szinte tökéletes volt, de akkor is! Miért űzöl hobbit abból, hogy kitépd a szívem, majd rátaposs ötször-hatszor a biztonság kedvéért? Nem elég, hogy elérted, hogy a kezdeti enyhe ellenszenvemet mélységes szerelemmé alakítsd az egyre fejlődő sorozatoddal, de akkor még arról is tettél, hogy a főszereplőket megszeressem! Mert úgy még édesebbnek hat a kínzásom, ugye?
Azért remélem, tudod, hogy hálás vagyok ezért a zárórészért? Folyamatosan rettegek, hogy az írók elrontják a legfontosabb kötetet, de most bebizonyítottad, hogy igenis lehetséges izgalmas, érzelemdús és fordulatos befejezést is írni, amiben minden szálat elvarrsz. Köszönetem érte!

Fummie>!
Debra Driza: Redemption – Feloldozás

Úgy körülbelül a könyv felétől indul be az akció, és onnantól nagyjából egyben el is olvastam, mert olyan izgalmas volt. Érdekelt, hova fog kifutni a történet, mert nem tudtam kitalálni. Plusz mégiscsak vágytam arra a megnyugvásra, amit egy ilyen sorozat lezárásaként megkaphatok. És akkor valami egészen mást kaptam. Újra előtérbe került a szerelmi szál, megtudjuk, melyik fiú lett a szerencsés befutó, majd egy olyan zseniális csavart rakott be, amire számíthattam volna, de mégse számítottam, mert abba az álomvilágba ringattam magam, hogy ez egy YA. Igen, ez volt a megfelelő lépés, igen, a karakter és a történet szempontjából sem tudok elképzelni jobb megoldást, de nem, akkor sem akarom elfogadni. Mert Debra Driza kegyetlen, nem törődik az olvasók szívével, csak összetöri őket, és ez fáj.

Bővebben: http://fummiekonyvtara.blogspot.hu/2016/12/debra-driza-…

Dyus33 P>!
Debra Driza: Redemption – Feloldozás

Nem nyűgözött le a befejező rész. Kinőttem az ifjúsági regényeket.

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2016
368 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789633997307 · Fordította: Fazekas Sándor
Renee_chan>!
Debra Driza: Redemption – Feloldozás

Mi a f….? Mi a jó büdös…?!
Teljesen kiakadtam. :D
Még mindig kitartok mellette, hogy annyira nem rossz ez, mint amennyire mások lehúzták. Persze nem életem regénye, de mégis lekötött és szórakoztatott. Viszont a végében csalódtam. Egyáltalán nem erre számítottam. Sajnáltam, hogy sokkal nyomozósabbra sikeredett ez a kötet, mint már amennyire az előző is az lett. Annak örültem, hogy Lucas nagyobb szerepet kapott, őt alapból jobban kedveltem a felbukkanosától kezdve.
spoiler
A végére vártam volna, hogy akkor legyen valami történés. Könyörgöm. Történjen valami. Akármi. Mint az első kötetben, mikor végig mozogtunk, harcoltunk, próbáztunk, stb… Kicsit úgy éreztem ellaposodott a történet és többet is ki lehetett volna hozni belőle, mint ami sikerült. Az iskolás részek a végére kifejezetten idegesítettek. Olyan semmilyenek voltak. Nesze semmi fogd meg jól.

Összeségében:
spoiler

Gertike>!
Debra Driza: Redemption – Feloldozás

Nagyon jó lett. A végét megkönnyeztem. Na jó inkább megsirattam egy picit.


Népszerű idézetek

Könyvmolyképző KU>!

Az ember felelős azért, ahogyan reagál a dolgokra. Ha mindig a világot hibáztatod a bajaidért, örökre áldozat maradsz.

Szücsi>!

Nem a testünk tesz minket emberré, hanem a döntéseink és az érzéseink.

Kapcsolódó szócikkek: döntés
Szücsi>!

Ha valamit megtanultam az életben, az az, hogy rossz dolgok megtörténnek még a legjobb emberekkel is.

Szücsi>!

Még a legjobb emberekkel is előfordul néha, hogy rossz döntést hoznak.

Szücsi>!

Csetlünk-botlunk az életben, igyekszünk végigjárni az utunkat, és remélhetőleg tanulunk is valamit magunkról útközben. Sőt, ha szerencsénk van, jobb emberekké válunk.

abstractelf>!

A feloldozás nem mindig azon múlik, hogy mások megbocsátanak-e nekünk, vagy elfogadnak-e bennünket. Van, hogy bennünk kell megszületnie, és belső meggyőződésből kell fakadnia.

ivett299 P>!

– Van olyan, amit te nem tudsz megcsinálni?
– Igen. Nyuszifüles módszer nélkül megkötni a cipőfűzőmet.

80. oldal

ivett299 P>!

– A-tya-is-ten! Amíg a sivatagban voltunk, beültettél egy gondolatolvasó chipet a fejembe?
(…)
– Nincs rá szükségem. Néha olyan vagy, mint egy nyitott könyv. Talán hiba van a pókerarc-generáló programodban.
Felhorkantam.
– Vagy a te fejedben nem stimmel valami.
Elkerekedett a szeme, azután felnevetett.
– Azt azért látom, hogy a tinilányprogramodnak nem esett baja.

18. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Richard Paul Evans: A 25-ös cella foglya
Anthony Horowitz: Mély vízben
J. R. Johansson: Álmatlanság
Alyson Noël: Riválisok
C. J. Daugherty: A Cimmeria titka
Cecelia Ahern: A Vétkes
Suzanne Collins: Futótűz
Pittacus Lore: Ötödik csapdája
Scott Westerfeld: Leviatán
Robin O'Wrightly: Az amulett rejtélye