Mila ​2.0 (Mila 2.0 1.) 126 csillagozás

Debra Driza: Mila 2.0

Jöhet ​bármi, én senkinek nem engedem, hogy változtasson rajtam. Nem hagyom, hogy bármilyen apróságtól is megfosszanak, ami emberi bennem.
Feltéve, hogy egyáltalán van bennem emberi, amit elveszíthetek.

Mila egy minnesotai kisvárosban él az édesanyjával. Egy nap rájön arra, hogy az élete addig hazugságban telt. Nem lett volna szabad megtudnia az igazságot arról, hogy ki is ő valójában. Nem lett volna szabad ráébrednie a múltjára, és hogy olyan dolgokra programozták be, amikre egy hús-vér ember sohasem lenne képes.
Most nincs választása, menekülnie kell a veszélyes ügynökök elől, akik meg akarják semmisíteni, mert túl sokat tud, és egy titokzatos csoport elől, akik élve akarják elfogni, hogy megfejtsék fejlett technológiája titkát.
De még ha az ellenségeit elkerülhetné is, a kegyetlen valóság elől akkor sem tudna elmenekülni – mint ahogy azt sem bírná feledni, hogy mi mindent hagyott maga mögött.
Amivé válik útja során, az mindenki képzeletét… (tovább)

Eredeti mű: Debra Driza: MILA 2.0 (angol)

Eredeti megjelenés éve: 2013

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Vörös pöttyös könyvek

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2014
428 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789633991817 · Fordította: Fazekas Sándor

Enciklopédia 5

Szereplők népszerűség szerint

Mila · Hunter Lowe · Lucas Webb · Nicole Laurent · Three


Kedvencelte 12

Most olvassa 9

Várólistára tette 168

Kívánságlistára tette 133

Kölcsönkérné 4


Kiemelt értékelések

>!
Nikolett0907 P
Debra Driza: Mila 2.0

Sajnos nekem ez most nem lett kedvenc, sőt.
Maga a történet egy izgalmas alap sztorit tartalmaz, de a kidolgozása , ahogy haladtam a történetben előre, egyre jobban untam.
Gondolhatnám azt kezdek kiöregedni ebből a témából, de ez mindig megcáfolódni látszik, mert igenis vannak történetek amikért rajongok.
Egyszeri olvasmánynak jó volt.

>!
Szücsi
Debra Driza: Mila 2.0

Nagyon szeretem a sci-fi könyveket. Olyan érdekes látni hogy az emberek hogy képzelik el a jövőt.
Tetszett az írónő stílusa ahogy irt. A könyv tele volt akcióval és izgalommal ami szerintem egy jó scifi konyvhoz elengedhetetlen. Valamint nagyon tetszett az egész könyv alap témája. Tiszta Terminátor feelingje volt :D (Nem lennék amugy meglepődve ha ma már léteznének ilyen androidok)
A boritó gyönyörű, igazán ötletes és tokéletesen illik a könyvhöz.
Kiváncsi vagyok mi fog történi a folytatásban :)

>!
Ninácska 
Debra Driza: Mila 2.0

Nem vagyok az a típusú ember, aki annyira rajong a sci-fi témájú könyvekért, viszont az elolvasása után úgy gondolom, talán több ilyen jellegű könyvet kellene kézbe vennem. Már az első oldalakon úgy éreztem, a történet teljesen magába szippant, átadtam magam a sztorinak, Milával együtt kezdtem gondolkodni, és végig drukkoltam, hogy minden rendben legyen vele (és az "anyukájával").
Ez egy olyan könyv, amely minden tekintetben szuper. Jó a cím, fantasztikus a borító, izgalmas és egyedi a cselekmény, szimpatikusak és kidolgozottak a szereplők. Nem tudok rá rosszat mondani.
Sajnos – egyéb elfoglaltságok miatt – nem tudtam hamar elolvasni, pedig úgy kellett volna. Így is tökéletes volt, nemsokára kezdem a második részt. Be kell valljam, engem ráz a hideg, ha Mila helyébe képzelem magam. Tisztelem és becsülöm őt, kitartása és ereje számomra példamutató.

>!
Szilvi00 P
Debra Driza: Mila 2.0

Régóta vágyom már egy jó kis robotos, könnyen emészthető (ifjúsági) könyvre. Végre találtam egyet, de azt hiszem, ezt a műfajt nem pont nekem találták ki. Az elején kicsit untam a szokásos iskolai felállást és tini romantikát. Mila múltját övező titkok úgy-ahogy fenntartották az érdeklődésem. Szerencsére még időben felpörögtek az események.
Egy közepesen izgalmas és akciódús történet kerekedett belőle. Mila minden cselekedete, rezdülése, hisztije egy valódi embert tükrözött. Nehezen barátkoztam meg a lánnyal. Sokáig tartott, míg elfogadta és saját előnyére fordította android létét. Akadt problémám a kidolgozottsággal is, de látok potenciált a folytatásban és valószínűleg egyszer majd folytatom.

>!
joopsy P
Debra Driza: Mila 2.0

Meglepetésként ért ez a könyv, mert kifejezetten jónak számított a kategóriájában. Igazi ifjúsági, pirospöttyös sci-fi, ami szerencsére nincs elrontva romantikával. A főszereplő lány nem egy hisztis „pitypang” és nincs benne masszívan izgató, gödröcskés szépfiú sem szerencsére.
Az alapötlet zseniális, de a kivitelezésben komoly hiányosságokat éreztem. Az előzményekről is csak foszlányokat tudunk meg, de ez úgy gondolom, a folytatásokkal korrigálható lesz.
A fordításon látszik, hogy férfi műve és ez szerintem kifejezetten izgalmassá tette a nyelvezetét. :)
Nagyon kíváncsi vagyok a folytatásra, mert az alapötlet miatt nekem kicsit kedvencgyanús.

>!
Lanore P
Debra Driza: Mila 2.0

Nagyon furcsa könyv volt. Az eleje jól indult, kíváncsi voltam, milyen titkokat rejthet Mila múltja, vele együtt próbáltam rájönni, hogy mi történt vele – de a válasz meglepett, még a fülszöveg ellenére is. Érdekes volt így az alapsztori, de volt benne egy két logikai és egyéb baki, ami picit komolytalanabbá tette az egészet, ezért a közepe felé elgondolkoztam azon, hogy egyáltalán tovább akarom-e olvasni. De végül mégiscsak felpörögtek az események, és a utolsó fejezet után úgy gondolom, mindenképp szeretném majd elolvasni a folytatást. Viszont hihetetlen, de a hirtelen jött naaagy szerelem tárgyát, a nagy Ő-t nem tudtam megkedvelni, kicsit sem vonzott a karaktere. Ilyen is ritkán van.

1 hozzászólás
>!
Dyus33 P
Debra Driza: Mila 2.0

Izgalmas sci-fi volt, megkedveltem Milát, na és Hunter, nyamiiii…. Jöhet a következő rész!

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2014
428 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789633991817 · Fordította: Fazekas Sándor
>!
Tyna
Debra Driza: Mila 2.0

Izgalmas, pörgős, fordulatos ès eredeti. Nagyon tetszett! Mila egy remekül megalkotott karakter ès az írónőnek folyamatosan sikerült meglepnie. Mikor azt hittem volna, hogy minden rendben, a dolgok akàr jóra is fordulhatnak, jött egy csavar, ami mindent hazavàgott.
Az alapgondolat nagyon eredeti ès a kivitelezèsre sem lehetett panaszom. Akkor mègis mièrt a levonàs? Termèszetesen a vège… ezt nem hiszem el. Illetve Hunter miatt. Jó lett volna bele csak egy icipicivel több romantika… De majd talàn a folytatàsban, amit nagyon nagyon vàrok :-)

3 hozzászólás
>!
Petrasek
Debra Driza: Mila 2.0

Mindig az a legtöbb, amit tehetünk, hogy próbálkozunk.
Kétkedve kezdtem neki a könyvnek. Igaziból nem is sejtettem miről fog szólni, csak azt tudtam, hogy eszméletlen gyönyörű a borítója – és mint kiderült tökéletesen illik is a történethez – és, hogy a KMK. gondozásában került a könyvesboltokba. Főleg ezen okok miatt kezdtem el olvasni.
Leginkább egy nagyon ütős akciófilmhez tudnám hasonlítani.
Verekedés, lövöldözés, robotok, közelharc egy kis robbantgatással. Nagyon pörgött a cselekmény, unalomban sosincs hiány.
Nem csak a cselekvés szempontjából jellemző ez fordulatos stílus, hanem érzelmi téren is kész olyan, mint egy hullámvasút. Szerelem, hazugság, fájdalom, szenvedés, akarat és szeretet.
Ezek alapján egy nagyon sokszínű regényt kaptam, aminek én kifejezetten örültem. Mégis a karakterek miatt valahogy nem lett teljes az élmény.
Mila egy nagyon talpraesett, erős és okos lány. Legalábbis a történet vége felé. Az elején egy elveszett kis nyuszit láttam, akinek alapelve az hogy, 'amit nem látok, az nincs is.' Nagyon jól végig követhető a jellemfejlődése, kegyetlen igazságokkal kell szembenéznie és nehezen fogadja el önmagát.
Az adroid résszel kicit hadilábon állok, mivel számomra teljesen új ez a téma. Nagyon tetszett és felüdülés volt valami másról olvasni, ugyanakkor kicsit szokatlannak is tartottam.
A függővég az brutális, rendesen odavág. Csak akkor olvasd el, ha kéznél van a következő kötet. :)

>!
bookworm1227
Debra Driza: Mila 2.0

Régóta kíváncsi voltam a könyvre a robotos témája miatt, de valójában nem volt olyan érdekes, mint amire számítottam.
A cselekmény néha-néha izgalmasabb fordulatot vett, de összességében nem volt olyan akciódús, az ötlet pedig lehetett volna megragadó, de nem érzem jól kivitelezettnek.
A szereplők nulla érzelmi benyomást tettek rám, mindenki közömbösre sikerült, még Mila is, akivel elméletileg együtt kéne éreznem. Mellesleg zavart benne, hogy nem bírt többet kérdezni, míg lehetett, hanem inkább próbálta figyelmen kívül hagyni a dolgokat, hátha akkor maguktól eltűnnek a problémák. Na persze…
Nem volt a legjobban kivitelezett könyv, inkább az az „egynek elmegy” kategória. Talán egyszer majd folytatni fogom.


Népszerű idézetek

>!
VNoémi P

Mindig az a legtöbb, amit tehetünk, hogy próbálkozunk.

409. oldal

>!
Thamy

Olvastam egyszer Kaylee Szépségvarázs című könyvében, hogy az emberek a szimmetrikusat találják szépnek. Szégyen. Merthogy Hunter kissé kajsza szája a legeslegcsodálatosabb volt, amit valaha láttam.

133. oldal

>!
bea_vatott

Ami pedig „anyát” illeti… Nos, az elhangzottak szerint a pirítóssütőnkhöz több közöm van genetikailag, mint őhozzá.

86. oldal

>!
Pillecukorkám

Nem lehet. Ez egyszerűen lehetetlen. Kész röhej,el sem hiszem. A legégbekiáltóbb baromság,amit valaha hallottam.

82. oldal

>!
Treszka

(…) vajon hány ember rejtőzik a világon a külső páncélja mögé?

175. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Mila
>!
Szücsi

Hátha olyasvalakibe botlottam, aki elfogad annak, aki vagyok.

>!
Szücsi

Az egyik percben hétköznapi lány vagyok, a másikban meg egy… szörny.

>!
Pillecukorkám

Leugrottam a fűre. Hunter még nem szállt be, és a mosolya eltűnt.
– Elmész?
– Nem, csak beülök hátra – mondtam. Meglepetten felhúzta a szemöldökét, én meg úgy éreztem magam, mint egy komplett idióta. – Hát, öö… néha nem árt más szemszögből nézni a tájat.

69. oldal

>!
Iloonka

A remény egy hálóhoz hasonlít, gondoltam, miközben újabb apró lépést tettem a műhely belseje felé. Egy erős védőhálóhoz. Elvárod tőle, hogy megtartson esés végén. Csak épp amikor a tested centikre van a becsapódástól, valaki jön, és kihasítja alattad a hálót.

367. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Mila

A sorozat következő kötete

Mila 2.0 sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Dan Wells: Fragments – Töredékek
Alexandra Bracken: Sötét elmék
Lissa Price: A testbérlők – Leszámolás
Jeanne Ryan: Nerve – Idegpálya
James Dashner: Lázkód
Neal Shusterman: Unwind – Bontásra ítélve
Kathy Reichs: Virals – Kincsvadászok
Sara Shepard: Pretty Little Liars
Marni Bates: Gyilkos a vonal végén
Josh Malerman: Ház a tó mélyén