Mila ​2.0 (Mila 2.0 1.) 147 csillagozás

Debra Driza: Mila 2.0

Jöhet ​bármi, én senkinek nem engedem, hogy változtasson rajtam. Nem hagyom, hogy bármilyen apróságtól is megfosszanak, ami emberi bennem.
Feltéve, hogy egyáltalán van bennem emberi, amit elveszíthetek.

Mila egy minnesotai kisvárosban él az édesanyjával. Egy nap rájön arra, hogy az élete addig hazugságban telt. Nem lett volna szabad megtudnia az igazságot arról, hogy ki is ő valójában. Nem lett volna szabad ráébrednie a múltjára, és hogy olyan dolgokra programozták be, amikre egy hús-vér ember sohasem lenne képes.
Most nincs választása, menekülnie kell a veszélyes ügynökök elől, akik meg akarják semmisíteni, mert túl sokat tud, és egy titokzatos csoport elől, akik élve akarják elfogni, hogy megfejtsék fejlett technológiája titkát.
De még ha az ellenségeit elkerülhetné is, a kegyetlen valóság elől akkor sem tudna elmenekülni – mint ahogy azt sem bírná feledni, hogy mi mindent hagyott maga mögött.
Amivé válik útja során, az mindenki képzeletét… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2013

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Vörös pöttyös könyvek

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2014
428 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789633991817 · Fordította: Fazekas Sándor

Enciklopédia 5

Szereplők népszerűség szerint

Mila · Lucas Webb · Hunter Lowe · Nicole Laurent · Three


Kedvencelte 12

Most olvassa 10

Várólistára tette 184

Kívánságlistára tette 128

Kölcsönkérné 3


Kiemelt értékelések

Nikolett0907 SP>!
Debra Driza: Mila 2.0

Sajnos nekem ez most nem lett kedvenc, sőt.
Maga a történet egy izgalmas alap sztorit tartalmaz, de a kidolgozása , ahogy haladtam a történetben előre, egyre jobban untam.
Gondolhatnám azt kezdek kiöregedni ebből a témából, de ez mindig megcáfolódni látszik, mert igenis vannak történetek amikért rajongok.
Egyszeri olvasmánynak jó volt.

Szücsi>!
Debra Driza: Mila 2.0

Nagyon szeretem a sci-fi könyveket. Olyan érdekes látni hogy az emberek hogy képzelik el a jövőt.
Tetszett az írónő stílusa ahogy irt. A könyv tele volt akcióval és izgalommal ami szerintem egy jó scifi konyvhoz elengedhetetlen. Valamint nagyon tetszett az egész könyv alap témája. Tiszta Terminátor feelingje volt :D (Nem lennék amugy meglepődve ha ma már léteznének ilyen androidok)
A boritó gyönyörű, igazán ötletes és tokéletesen illik a könyvhöz.
Kiváncsi vagyok mi fog történi a folytatásban :)

Szilvi00 P>!
Debra Driza: Mila 2.0

Régóta vágyom már egy jó kis robotos, könnyen emészthető (ifjúsági) könyvre. Végre találtam egyet, de azt hiszem, ezt a műfajt nem pont nekem találták ki. Az elején kicsit untam a szokásos iskolai felállást és tini romantikát. Mila múltját övező titkok úgy-ahogy fenntartották az érdeklődésem. Szerencsére még időben felpörögtek az események.
Egy közepesen izgalmas és akciódús történet kerekedett belőle. Mila minden cselekedete, rezdülése, hisztije egy valódi embert tükrözött. Nehezen barátkoztam meg a lánnyal. Sokáig tartott, míg elfogadta és saját előnyére fordította android létét. Akadt problémám a kidolgozottsággal is, de látok potenciált a folytatásban és valószínűleg egyszer majd folytatom.

KöfférTzitzah P>!
Debra Driza: Mila 2.0

A Mila 2.0. egyedi és izgalmas történet egy 16 éves lányról, aki egy nap ráébred: egyáltalán nem csak egy átlagos tinilány, hanem ennél sokkal több. Egyik pillanatról a másikra az iskolával, fiúkkal és undok barátnőkkel kapcsolatos problémáit felváltja egy sokkal nagyobb kihívás, mely során életét mentve édesanyjával együtt menekülnie kell az őt felhasználni kívánó szervek elől. Nem csak az nyer értelmet számára, mi is ő valójában, hanem az is, hogy ki és miért hozta őt létre, és hogy mit kell tennie ahhoz, hogy ne semmisítsék meg. Harca megkezdődik a „szüleivel”, jelenlegi és fejlettebb önmagával is, közben pedig döntenie kell: megéri-e az érzelmei, az embersége megőrzése azt a sok szenvedést és fájdalmat, amin keresztül kell vergődnie magát önmaga és anyja életéért cserébe.

Mila egy erős lány, akinek szembe kell néznie a környezetében lévő és személyiségében bekövetkező változásokkal egyaránt. A történet elején talán túlzottan is átlagos tini, akiben abszolút nincs semmi különleges. Mindennapjait az apja elvesztése felett érzett gyásza és a lovaglás tölti ki, miközben legjobb barátnője módszeresen keseríti meg az életét, ami felett Mila idegesítően könnyedén szemet húny. Az események a könyvben lévő első rész végéig elég lassan haladnak, de amint lerántja a leplet az identitásával kapcsolatos titokról, lavinaként zúdulnak nyakába az egymást követő kihívások, amik közben egy percig sem lehet unatkozni. Különleges és kreatív próbákat kell kiállnia, ezek alatt pedig szinte észrevétlenül fejlődik, erősödik a jelleme, valamint android oldala is lehetőséget kap a kibontakozásra. Az írónő hitelesen képes szemlélteni Mila elképesztő ügyességét, mellyel összehangolja emberi érzelmeit gépi mivoltával, sorra vívva a csatákal belső énjével is, keresve a választ a kérdésre, hogy mitől is lesz valaki igazán ember.

Ha valaki egy nem mindennapi, akciódús és érzelmekkel teli sci-fire vágyik, lenyügöző főszereplővel és szépen felépített cselekménnyel, csak ajánlani tudom számára ezt a könyvet, mert nem fog csalódni. Erős függővég nincs, így ha valaki ettől tartana, megnyugodhat: emiatt egyből nem kell azonnal folytatni a trilógiát, az izgalom és a briliáns történetvezetés miatt viszont erős lesz a késztetés, úgyhogy nem árthat a közelben tudni a második részt.

off

joopsy P>!
Debra Driza: Mila 2.0

Meglepetésként ért ez a könyv, mert kifejezetten jónak számított a kategóriájában. Igazi ifjúsági, pirospöttyös sci-fi, ami szerencsére nincs elrontva romantikával. A főszereplő lány nem egy hisztis pi… pitypang és nincs benne masszívan izgató, gödröcskés szépfiú sem szerencsére.
Az alapötlet zseniális, de a kivitelezésben komoly hiányosságokat éreztem. Az előzményekről is csak foszlányokat tudunk meg, de ez úgy gondolom, a folytatásokkal korrigálható lesz.
A fordításon látszik, hogy férfi műve és ez szerintem kifejezetten izgalmassá tette a nyelvezetét. :)
Nagyon kíváncsi vagyok a folytatásra, mert az alapötlet miatt nekem kicsit kedvencgyanús.

Lanore P>!
Debra Driza: Mila 2.0

Nagyon furcsa könyv volt. Az eleje jól indult, kíváncsi voltam, milyen titkokat rejthet Mila múltja, vele együtt próbáltam rájönni, hogy mi történt vele – de a válasz meglepett, még a fülszöveg ellenére is. Érdekes volt így az alapsztori, de volt benne egy két logikai és egyéb baki, ami picit komolytalanabbá tette az egészet, ezért a közepe felé elgondolkoztam azon, hogy egyáltalán tovább akarom-e olvasni. De végül mégiscsak felpörögtek az események, és a utolsó fejezet után úgy gondolom, mindenképp szeretném majd elolvasni a folytatást. Viszont hihetetlen, de a hirtelen jött naaagy szerelem tárgyát, a nagy Ő-t nem tudtam megkedvelni, kicsit sem vonzott a karaktere. Ilyen is ritkán van.

1 hozzászólás
Tyna>!
Debra Driza: Mila 2.0

Izgalmas, pörgős, fordulatos ès eredeti. Nagyon tetszett! Mila egy remekül megalkotott karakter ès az írónőnek folyamatosan sikerült meglepnie. Mikor azt hittem volna, hogy minden rendben, a dolgok akàr jóra is fordulhatnak, jött egy csavar, ami mindent hazavàgott.
Az alapgondolat nagyon eredeti ès a kivitelezèsre sem lehetett panaszom. Akkor mègis mièrt a levonàs? Termèszetesen a vège… ezt nem hiszem el. Illetve Hunter miatt. Jó lett volna bele csak egy icipicivel több romantika… De majd talàn a folytatàsban, amit nagyon nagyon vàrok :-)

3 hozzászólás
Lisie87 P>!
Debra Driza: Mila 2.0

Hát nem volt egy fáklyás menet ez az olvasás, sőt, kicsit szenvedősre sikeredett, mondjuk kisebb olvasási válságban vagyok, bááár, a Hajnal ezt megcáfolja, mert azt meg élvezettel olvasom. Szóval – nagy sóhaj – rá kell jönnöm, hogy amiket jó pár éve vettem, már nem biztos, hogy be tudom fogadni. De nem adtam fel.
Szóval még úgy a feléig egészen jól haladtam, pedig a tini baromság sem a kedvencem, de az a rész, amikor spoiler na ott már nagyon szenvedtem. A végére kicsit összekapta magát, de ott már inkább le akartam tudni.
Hogy miért a 4 csillag? Mert jó szívű vagyok!
Nem tudnám megmondani, hogy mi nem tetszett a könyvben, talán tényleg csak bennem van a hiba és „öregszem”. Ez van…

4 hozzászólás
Dyus33 P>!
Debra Driza: Mila 2.0

Izgalmas sci-fi volt, megkedveltem Milát, na és Hunter, nyamiiii…. Jöhet a következő rész!

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2014
428 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789633991817 · Fordította: Fazekas Sándor
Petrasek>!
Debra Driza: Mila 2.0

Mindig az a legtöbb, amit tehetünk, hogy próbálkozunk.
Kétkedve kezdtem neki a könyvnek. Igaziból nem is sejtettem miről fog szólni, csak azt tudtam, hogy eszméletlen gyönyörű a borítója – és mint kiderült tökéletesen illik is a történethez – és, hogy a KMK. gondozásában került a könyvesboltokba. Főleg ezen okok miatt kezdtem el olvasni.
Leginkább egy nagyon ütős akciófilmhez tudnám hasonlítani.
Verekedés, lövöldözés, robotok, közelharc egy kis robbantgatással. Nagyon pörgött a cselekmény, unalomban sosincs hiány.
Nem csak a cselekvés szempontjából jellemző ez fordulatos stílus, hanem érzelmi téren is kész olyan, mint egy hullámvasút. Szerelem, hazugság, fájdalom, szenvedés, akarat és szeretet.
Ezek alapján egy nagyon sokszínű regényt kaptam, aminek én kifejezetten örültem. Mégis a karakterek miatt valahogy nem lett teljes az élmény.
Mila egy nagyon talpraesett, erős és okos lány. Legalábbis a történet vége felé. Az elején egy elveszett kis nyuszit láttam, akinek alapelve az hogy, 'amit nem látok, az nincs is.' Nagyon jól végig követhető a jellemfejlődése, kegyetlen igazságokkal kell szembenéznie és nehezen fogadja el önmagát.
Az adroid résszel kicit hadilábon állok, mivel számomra teljesen új ez a téma. Nagyon tetszett és felüdülés volt valami másról olvasni, ugyanakkor kicsit szokatlannak is tartottam.
A függővég az brutális, rendesen odavág. Csak akkor olvasd el, ha kéznél van a következő kötet. :)


Népszerű idézetek

VNoémi>!

Mindig az a legtöbb, amit tehetünk, hogy próbálkozunk.

409. oldal

Thamy>!

Olvastam egyszer Kaylee Szépségvarázs című könyvében, hogy az emberek a szimmetrikusat találják szépnek. Szégyen. Merthogy Hunter kissé kajsza szája a legeslegcsodálatosabb volt, amit valaha láttam.

133. oldal

bea_vatott>!

Ami pedig „anyát” illeti… Nos, az elhangzottak szerint a pirítóssütőnkhöz több közöm van genetikailag, mint őhozzá.

86. oldal

Treszka>!

(…) vajon hány ember rejtőzik a világon a külső páncélja mögé?

175. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Mila
Szücsi>!

Hátha olyasvalakibe botlottam, aki elfogad annak, aki vagyok.

Szücsi>!

Az egyik percben hétköznapi lány vagyok, a másikban meg egy… szörny.

Thamy>!

– Ne legyél nevetséges! Nem kellene egy srác miatt összebalhéznunk…. csak mert nem munkásbakancs-párti, és nem bulizza szét az agyát – fűztem hozzá, hogy oldjam a feszültséget.

65. oldal

Pillecukorkám>!

Nem lehet. Ez egyszerűen lehetetlen. Kész röhej,el sem hiszem. A legégbekiáltóbb baromság,amit valaha hallottam.

82. oldal

Iloonka>!

A remény egy hálóhoz hasonlít, gondoltam, miközben újabb apró lépést tettem a műhely belseje felé. Egy erős védőhálóhoz. Elvárod tőle, hogy megtartson esés végén. Csak épp amikor a tested centikre van a becsapódástól, valaki jön, és kihasítja alattad a hálót.

367. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Mila

A sorozat következő kötete

Mila 2.0 sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Marni Bates: Zűrzavar a vonal végén
Alexandra Bracken: Sötét örökség
Lissa Price: A testbérlők – Leszámolás
Sara Shepard: Pretty Little Liars
Pittacus Lore: A negyedik
Lauren Oliver: Delírium
Leiner Laura: A Szent Johanna gimi 5. – Remény
Leiner Laura: Ég veled
Papp Dóra: Tükörlelkek 2.
Anita Gayn: Senkinek sem kellesz!