Mágusiskola (Varázskör 1.) 50 csillagozás

Debra Doyle – James D. MacDonald: Mágusiskola

A középkori történet főhőse Randal, a tizenkét esztendős apród, aki a sors különös szeszélye folytán feladja egykori álmait és ambícióit, és a lovagi páncélzat helyett inkább a varázsló köpönyegét kanyarítja a vállára. Izgalmas és misztikus kalandokba keveredik, melyek során számos barátot és ellenséget szerez, miközben varázslótudománya is egyre gyarapodik.

Eredeti megjelenés éve: 1990

>!
Alexandra, Pécs, 2001
140 oldal · ISBN: 9633680484 · Fordította: Tari Zsuzsanna · Illusztrálta: Judith Mitchell

Kedvencelte 5

Most olvassa 2

Várólistára tette 32

Kívánságlistára tette 13

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

>!
Allanon
Debra Doyle – James D. MacDonald: Mágusiskola

Pont egy ilyen könnyed ifjúsági olvasmányra volt szükségem. Érdekes és gyors lefolyású történet melyben mellőzve vannak a lényegtelen dolgok. Egy kezdő olvasónak is tudnám ajánlani, mivel olvastatja magát és lebilincseli az olvasót. Kicsit olyan volt, mintha a Harry Pottert olvastam volna Darren Shan stílusban. Tuti végig fogom olvasni a sorozatot, nagyon kíváncsivá tett.

>!
AllyD
Debra Doyle – James D. MacDonald: Mágusiskola

A stíluson csiszolnék, de nagyon tetszett a történet, és az iskola is. Úgy érzem, ez a Harry Potter egy kisebb terjedelmű régi kiadása, kevésbé részletgazdagon. Persze Harry előtte nem tanult lovagnak, és nincs olyan szabály, hogy nem ragadhat kardot. Mindenesetre a többi részt is biztosan elolvasom.

>!
lonely15
Debra Doyle – James D. MacDonald: Mágusiskola

A könyv nagyon jó olvasmány tizenkét éves kortól szinte bármeddig. Randal története izgalmas, érdekfeszítő és folytatást követelő. Aki egyszer elolvassa, biztos, hogy a sorozat többi részét is kézhez fogja venni – hamarosan…

>!
egodragon
Debra Doyle – James D. MacDonald: Mágusiskola

Fúúúú, teljesen elfelejtettem a sztorit. Nem is emlékszem mikor volt először a kezemben. Viszont még mindig pont olyan magával ragadó, mint annak idején volt. Ezt már az első pár mondatnál észrevettem. Akarom ezt a sorozatot, ige, igen, igen! XD

>!
bzsolti10
Debra Doyle – James D. MacDonald: Mágusiskola

Ezt a könyvet csak úgy lekaptam a könyvtár polcáról. Jól tettem. Olyan középkori és lovagi HP érzés van benne. Jól tette Randal hogy mágusnak szegődik, nem pedig lovagnak. Nekem nagyon tetszett ez a könyv és a folytatás is remélem hogy jó lesz.

>!
Adam_Taylor
Debra Doyle – James D. MacDonald: Mágusiskola

Előzetesen olcsó Harry Potter utánzatnak gondoltam- valóban sokat merít a Harry Potterből, és bár nincs olyan jó, nekem így is tetszett. Ízléses, szórakoztató, olvasmányos ifjúsági könyv.

3 hozzászólás
>!
Hiranneth
Debra Doyle – James D. MacDonald: Mágusiskola

Kisebbként jobban elvarázsolt, de még most is nagyon kellemes olvasmánynak tartom…nagyon úgy néz ki, hogy igencsak vonzódom a varázslatos, tündéres, vámpíros stb. dolgokhoz XD

>!
Beriniki
Debra Doyle – James D. MacDonald: Mágusiskola

Kb. 10 évvel ezelőtt olvastam ezt a könyvet. Akkoriban azt gondoltam, hogy ez nekem nem tetszik, túlságosan is a múltban játszódik, lovagok, kardok és inasok idejében. A történetre alig-alig emlékeztem, így csak fél csillagot kapott a könyv.
Ma, annak ellenére, hogy több tucat olvasatlan könyv van birtokomban, mégis ezt a könyvet emeltem le a polcról. És milyen jól tettem!
A könyv hangulata teljesen magával ragadott, teljesen magam elé tudtam képzelni Tarnsberg zegzugos utcáit, a Gondűző Griffmadár Fogadót, hallhattam Lys énekét és elmerültem az Ősi Nyelv dallamosságában.
Ide a következő kötetet! :)

>!
lollippi IMP
Debra Doyle – James D. MacDonald: Mágusiskola

Imádtam, elhittem, én nagyobb sikert vártam volna tőle, nem tudtam lerakni, faltam a sorozatot.


Népszerű idézetek

>!
Amethyst

Az udvari bolondok legalább fizetést kapnak, de te ingyen csinálsz bohócot magadból.

41. oldal

>!
AllyD

– Miért akarsz mágus lenni?
Randal az északira nézett. Ezt a kérdést már feltette Madoc, és ő még mindig nem tudott rá válaszolni. Kétségbeesésében az egyetlen választ adta, ami idáig az eszébe jutott.
– Mert nem akarok más lenni.

35-37. oldal

>!
Allanon P

Végre megérkeztek egy vendéglőhöz, amit Gondűző Griffmadárnak hívtak. A bejárati ajtó tárva állt a vendégek előtt. Madoc, Randallal a háta mögött, belépett.
Az utcáról belépve a Gondűző Griffmadár főhelyisége homályosnak és barlangszerűnek tűnt. A levegőt sör, füst és sülő hús szaga töltötte meg.

>!
Szotyiiiiiii P

– Gyerünk, valakinek csak van ötlete – Tarn mester Randalra mutatott. – Miért ne alkossunk lakomát varázslattal?
Randal érezte, hogy az asztalnál mindenki őt nézi. Nem számított rá, hogy ilyen beszélgetésben kell helyt állnia, mielőtt akár egyetlen varázsigét is kipróbált volna. Végül csak egy olyan válasz jutott eszébe, ami túl egyértelműnek tűnt, semhogy komolyan lehetett volna venni.
– Mert a lakoma valójában nem lesz ott.
Tarn mester láthatóan meglepődött.
– Úgy tűnik, neki már dereng valami. Egy tál zöldség akárhogy is néz ki, attól még egy tál zöldség marad. – Rámutatott a madársültre. – Tehát amit itt látnak, alaptermészetét tekintve növényi maradt. Se jobb, se rosszabb, mint amilyen volt.

50. oldal

>!
Szotyiiiiiii P

Egy tál zöldség, akárhogy is néz ki, attól még egy tál zöldség marad.

50. oldal

>!
Szotyiiiiiii P

Egy olyan megjegyzés, amit Alyen nagyúr vagy Sir Palamon tűrhetetlenül tiszteletlennek tartott volna, a Scholában csupán egy órák hosszat tartó túlfűtött vita kiindulópontja lett, és a vitatkozás, ahogyan Randal nemsokára megtapasztalta, olyan volt a mesterek számára is, mint egy falat kenyér.

48. oldal

>!
AllyD

Madoc újra az olvasásba mélyedt.
Randal egy ideig figyelte, aztán azt kérdezte:
– Sokat olvasnak a mágusok?
– Még nem találkoztam olyannal, aki ne olvasott volna rengeteget.

17. oldal


A sorozat következő kötete

Varázskör sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

J. K. Rowling: Harry Potter és a Félvér Herceg
Elisabetta Gnone: Ég veled, Fairy Oak!
Diana Wynne Jones: A másik palota
L. Frank Baum: Oz, a nagy varázsló
M. A. Larson: Csillagfürt Akadémia
C. S. Lewis: Az oroszlán, a boszorkány és a ruhásszekrény
Sabine Dillner – Timo Dillner: Hexilon – A Gonosz Lehelet
Maud Mangold: A Világosság Tüze
Hilari Bell: Kobolderdő
Michael Ende: A sátánármányosparázsvarázs­pokolikőrpuncspancs­lódítóbódítóka