A ​torony titka (Varázskör 2.) 45 csillagozás

Debra Doyle – James D. MacDonald: A torony titka

Mit ér egy varázsló varázslat nélkül? Randal megszegte ígéretét, azt az esküt, melyet minden varázslótanoncnak le kell tennie: hogy soha nem használ fegyvert. Ezért csak egy feltétellel vizsgázhat le a Mágusiskolában. Nem varázsolhat addig, amíg egy varázslómester meg nem bocsát neki. Randalnak útra kell kelnie a varázsló távoli tornyához. Az utazást különösen veszélyessé teszi, hogy még önvédelemből sem használhat kardot vagy varázskardot. Amikor Randal végül megérkezik a titokzatos toronyhoz, az látszólag teljesen elhagyatott. Ám Randal hamarosan rájön, hogy az építmény halálos titkot rejt.

Eredeti cím: Secret of the Tower

Eredeti megjelenés éve: 1990

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

Tartalomjegyzék

>!
Alexandra, Pécs, 2002
140 oldal · keménytáblás · ISBN: 9633681340 · Fordította: Tari Zsuzsanna · Illusztrálta: Judith Mitchell

Kedvencelte 3

Most olvassa 2

Várólistára tette 8

Kívánságlistára tette 14


Kiemelt értékelések

atomarcú P>!
Debra Doyle – James D. MacDonald: A torony titka

Régen olvastam az első részt, de azt hiszem, ez jobban tetszett. Egyébként elég egyszerű, lineáris történetű küldetéses fantasy jóságos főszereplőkkel és nagyon gonosz gonoszokkal. Nem egy Harry Potter, de azért egy szórakoztató ifjúsági regény, inkább fiúknak a pár rémisztően erőszakos jelenet miatt.

Lilla>!
Debra Doyle – James D. MacDonald: A torony titka

A történet izgalmas, kalandos és megadja azt a bizonyos „nem bírom letenni” érzést.
Lys-t, Randalt és Waltert nagyon megkedveltem, talán Lys-t és Randalt kicsit jobban :D.
Azonban van egy elég nagy bibi a könyvvel: Elég sok elírás van benne. Példának okáért dobálva helyett db álva, Walter helyett Wlter stb. Ezek engem nagyon idegesítettek és jó lenne kijavítani is őket.
Ha kiadnák újra, új borítóval az is elég csúnya és nem tükrözi a történet lényegét sem, normálisan átellenőrizva és kijavítva, biztos, hogy sokan elolvasnák. (legalábbis sokkal többen)
A történet viszont nagyon jó volt.

Beriniki>!
Debra Doyle – James D. MacDonald: A torony titka

Ez a rész is nagyon tetszett, tényleg nem tudom, miért halogattam eddig az elolvasását. Bár kevesebb volt benne a mágia, és hiányzott kicsit a varázslóiskola, kárpótolt a sok izgalom. A vége nagyon csavaros volt. Az biztos, hogy Randal álmaira nagyon oda kell figyelni! :)

Athnys P>!
Debra Doyle – James D. MacDonald: A torony titka

Régen is ez volt a kedvenc kötetem a sorozatból és még mindig ezt szeretem a legjobban. (Nem véletlenül ezt olvastam a legtöbbször. :D ) Nagyon szeretem, ahogy a csapat összeáll és bár Randal is borzasztóan szerethető karakter, az én nagy kedvencem mindig is Walter volt és ez felnőttként sem változott. A kedvenc jelentem az egész könyvből, spoiler

Chris >!
Debra Doyle – James D. MacDonald: A torony titka

Az emlékeimben az élt, hogy nekem ez a legkedvesebb kötetem a sorozatból (úgy tűnik, a második rész mindenhol ilyen, mert a HP-ből és a Titkok Kamráját szerettem legjobban, Darren Shantól meg A vámpír inasát), valamint az is életesen megmaradt bennem, hogy akárhányszor olvastam gyerekként a 3. fejezetet, mindig borzongtam, ahogy magam elé képzeltem a rablótámadást.
Most, felnőttfejjel egy kicsit gyengébbnek éreztem, mint az első részt, vagyis pontosabban jobban szemet szúrtak azok a hibák, amiket az előző kötetnél még meg tudtam bocsátani, de ennél már nem ment annyira könnyen. A legszembetűnőbb Randal személye volt, aki azért jó pár oldalon keresztül eléggé idegesített, kicsit túl sokszor volt mártír meg tökéletes főhős. De ennek ellenére továbbra is fenntartom, hogy nagyon szerethető a sorozat, igaz, ez a rész kicsit a kalandregény kategóriába sorolandó, mert viszonylag kevés mágiával találkozunk (ennek is meg van az oka). De az különösen tetszett, ahogyan szépen összecsiszolódott az első résszel, nem feltétlenül tekint különálló történetre erre a részre, és éppen ezért már a harmadik kötet cselekményéből is kapunk egy kis ízelítőt. (És ha már ezzel kezdtem: emlékeim szerint pont A mágikus szobor az, amit nem igazán szerettem, most majd kiderül, hogy igazam volt-e.)

Allanon>!
Debra Doyle – James D. MacDonald: A torony titka

Még mindig izgalmas és olvastatja magát. Ha ismét gyerek lehetnék csak ilyen könyveket olvastatnék édesanyámmal lefekvés előtt. Újra kisfiúnak érzem magam és teljesen bele tudom élni magam a történetbe. Akinek van gyereke, azoknak csak ajánlani tudom, hogy olvassa vagy olvastassa el a gyermekének illetve gyermekével.

Lady_Hope I>!
Debra Doyle – James D. MacDonald: A torony titka

Randal ebben a részben már lovagokkal és egy dalnokkal utazik, hogy visszakaphassa a varázsláshoz való jogát. Az öreg varázslómesterhez vezető út, a maga veszélyeivel izgalmas volt. Gyorsan olvasható, teljesen jó ifjúsági kalandregény, amiben komolyabb témákkal is dolgozik az író, mint a gyilkosság, tűzvész, démoni világ.
Nagyon tetszett a három fiatal dinamikája és hősiessége, kíváncsi lennék mikor bukkanak fel megint így hárman majd a könyvsorozat alatt.

bzsolti10>!
Debra Doyle – James D. MacDonald: A torony titka

Nagyon tetszett ez a rész is.
Csavaros, fordulatos és tökéletesen van megírva.
A következő részt is nagy kedvvel fogom elkezdeni :)

AllyD>!
Debra Doyle – James D. MacDonald: A torony titka

Szeretem Randal kalandjait o.o De a borító mégis hogy lehet ilyen ronda?!

Justabookworm7>!
Debra Doyle – James D. MacDonald: A torony titka

Na eeez már sokkal jobb volt. Lebilincselő továbbra is, sőt azt lehet mondani, az első részhez képest fokozta az izgalmakat. Habár nem valószínű, hogy egy átlagos varázslótanonc/inas máris ennyi démonnal találkozzon, és egyet egyedül győzzön le, de mégis, Randal nem hétköznapi varázslóinas. És pont ez a legjobb benne. A dupla csavar meg a végén… amikor azt hiszed sok könyv után, hogy nagyjából tudod mi fog történni… na ezzel a dupla csavarral be lett bizonyítva, hogy van ami tud meglepetést okozni :) (még ha réges-rég olvastam is már :) )


Népszerű idézetek

Justabookworm7>!

– Szerintem Tarnsbergben mindenki félőrült. Téged, egy grófság örökösét, vándorlás közben talállak meg, amint istállókat ganézol ki, hogy meglegyen a betevőd… és most itt egy déli hölgy, aki éneklésből él.

52. oldal

Justabookworm7>!

Varázsolj, vélt egy kísértő hangot hallani. Egy varázsige, vagy mind meghalunk. Ám határozottan elhessegette az ötletet. Walternek igaza van. Ha megszegem a szavam, senki vagyok.

42. oldal

Justabookworm7>!

Ha meghalok álmomban, vajon tényleg meghalok? És a démon világában vajon számít ez egyáltalán?

122. oldal

Justabookworm7>!

A varázslómester ránézett a Randal tenyerén éktelenkedő sebhelyre.
– Szeretnéd, ha eltüntetném? – kérdezte. – Csak egy pillanat, ha gondolod.
– Ne. – felelte Randal rövid gondolkozás után. – Ronda, fáj, de meg akarom tartani. Arra emlékeztet, hogy minden döntésnek megvan a következménye.

132. oldal


A sorozat következő kötete

Varázskör sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Rick Riordan: A vörös piramis
Soman Chainani: Jótett helyébe
Stephanie Garber: Finale
Greg Weisman: Kanyargó ösvény
Thomas Wheeler: Cursed
Stephanie Garber: A soha többé balladája
Leigh Bardugo: Crooked Kingdom – Bűnös birodalom
Gail Carson Levine: Elátkozott Ella
Robin LaFevers: Sötét diadal
Derek Landy: Az ősök jogara