A ​mágikus szobor (Varázskör 3.) 34 csillagozás

Debra Doyle – James D. MacDonald: A mágikus szobor

Randal, a fiatal varázsló, veszélyes kalandba keveredik, amikor egy haldokló titokzatos szobrot ad át neki. A férfi utolsó kívánsága az, hogy Randal juttassa el a szobrot egy kereskedőnek, Dagonnak. Randal nemsokára rájön, hogy a szobornak hatalmas varázsereje van, és hogy Dagonban nem szabad megbíznia. De nem csak a kereskedő foga fáj a szoborra. Egy főúr, egy mágus, és még sokan mások üldözik Randalt és barátait Widsegard falaktól övezett városában. Mindennek tetejébe a szobor ereje egyre növekszik. Vajon biztonságos helyre tudja-e vinni Randal, mielőtt a szobor varázsereje elpusztítja őt?

Eredeti cím: The Wizard's Statue

Eredeti megjelenés éve: 1990

Tartalomjegyzék

>!
Alexandra, Pécs
144 oldal · ISBN: 9633682681 · Fordította: Tari Zsuzsanna · Illusztrálta: Judith Mitchell

Kedvencelte 3

Most olvassa 3

Várólistára tette 6

Kívánságlistára tette 14

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

MóroczMárk P>!
Debra Doyle – James D. MacDonald: A mágikus szobor

Felüdülés volt a második rész után.

Itt már van bőven akció kérem szépen!
Új taggal bővül a csapat még ha csak ideiglenesen is.
Randal a fogadó szobájába megy ahol érzékeli a behatolást a mágikus lezárás ellenére is. Az ágyán egy haldokló mágus utolsó szavaival kéri meg, hogy juttassa el a szobrot Dagonnak.

Vajon elutasítja az exlovag és már őszinte jóságos varázslóinasunk egy utolsó kívánságot?
Naná hogy nem.

A város legeldugottabb legsötétebb, leglepukantabb leglegebb fogadójába kell mennie.
Itt találkozik Dagonnal, ám az átadáskor Randal észreveszi, hogy a szobor több, mint egy öregasszonyt ábrázoló dísz spoiler.
Ezzel egyidőben, a sárga ruhás zsoldosok betörnek a fogadóba, ők nem mások, mint Fess emberei.

Na és itt kezdődik a bonyodalom. Kié is a szobor? Dagon is csak egy futár, mint kiderül, és a halott mágus is csak egy futár volt. Amint eljutnak a megbeszélt helyre, hogy átadják a szobrot, szintén nem úgy sikerül ahogy tervezik.

Ebben a részben sokkal többet megismerünk a világból, egész sok helyszínre elvisz, teljesen jók a leírások is. Dagonon érzem, hogy hivatásához képest túl kedves, de hát gyerekkönyvről beszélünk, elnézem neki.
Maga a szobor története annyira nincs kivesézve, de az utolsó összecsapások a városban tök jól sikerültek, még ha nem is happy end a vége.

Ez egész jó rész.

Allanon>!
Debra Doyle – James D. MacDonald: A mágikus szobor

Minden egyes történet mutat valami újat, érdekeset. Ez a rész sem kivétel. Tetszik, ahogy a történetek alatt fejlődik és változik Randal. Még mindig szeretem ezt a sorozatot. Már olvasom is a következőt. :) Hálás vagyok kedvesemnek, @Marée_Noire-nak, hogy ennyire ismer, hogy tudja mire van éppen szükségem. Most is beletrafált egyenesen a közepébe. :) Egyszóval köszönöm.

1 hozzászólás
Chris>!
Debra Doyle – James D. MacDonald: A mágikus szobor

Ahogyan az előző kötetnél említettem, emlékeimben az élt, hogy ezt a kötetet szerettem legkevésbé a sorozatból régebben. Ahhoz képest kellemesen csalódtam benne, de abszolút megértem gyerekkori énemet, miért tartotta ezt a leggyengébbnek. Talán nem is ez a legjobb szó rá, hiszen nem feltétlenül gyenge, csak ez egy jóval sötétebb hanvételű regény az előző kettőhöz képest. Az első kötetből két szereplő is újból feltűnik a színen, ráadásul itt nézünk szembe először komolyabban a halállal. Randal most már újból használhatja a varázserejét, ami persze többsoron próbára teszi őt. Nekem kicsit A Gyűrűk Ura-feelingem volt, értve ez alatt azt, hogy adott egy mágikus tárgy, amiről hősünk tudja, hogy negatív erők kapcsolódnak hozzá, de mégis, egyszerre taszítja és vonzza, és persze különleges energiákat ad hordozójának. A végét még mindig kicsit sötétnek találom, éppen emiatt ezt már nem feltétlenül adnám 8-10 éves gyerek kezébe, inkább 12 év felettinek ajánlanám csak. De ettől függetlenül továbbra is nagyon jónak tartom a sorozatot.

Beriniki>!
Debra Doyle – James D. MacDonald: A mágikus szobor

Továbbra is nagyon tetszik a sorozat. Randal és barátai újabb varázslatos kalandokba keverednek, újabb tájakon járnak és győzedelmeskednek a gonosz felett. Ide a következő részt! :)

bzsolti10>!
Debra Doyle – James D. MacDonald: A mágikus szobor

Ez egy nagyon jó kis sorozat. Nem is értem hogy miért olvassák ilyen kevesen. Rövid, nincs túl sok leírás és nagyon lendületes.
140 oldalba ilyen sok mindent belesűríteni már tehetség. Gratulálok az íróknak, jön majd hamarosan a következő rész :)

Pixelhiba>!
Debra Doyle – James D. MacDonald: A mágikus szobor

Kicsit fiús sorozat, nekem anno mégis megtetszett, pedig a rózsaszín könyvekhez szoktam, és érdemes volt elolvasni az egész sorozatot.

2 hozzászólás
Viktória_Csikány>!
Debra Doyle – James D. MacDonald: A mágikus szobor

A Mágikus szobor részben Nick-et sajnáltam. Viszont ez is egy pörgős kis rész volt. – Egyébként sem hosszúak a sorozat kötetei. – Az illusztrációkról még egyik résznél sem ejtettem szót, pedig tetszettek, bár a nyomtatás gyatra minősége miatt vannak élvezhetetlen pontjai.


Népszerű idézetek

Justabookworm7>!

Egy pillanatra lehajtotta a fejét, és a végső összecsapásra gondolt a városfalon. Talán sose tudja meg, mi volt belőle a valóság, és mi csupán rémálom. Egyébként se számít, jött rá. A varázslók a csatáikat olyan helyen vívják, ahol álom és valóság egy és ugyanaz. Ha visszatartottak volna attól, hogy szembeszálljak az öregasszonnyal, arra ébredtem volna, hogy Widsegardot a vihar és a tűz tette a földdel egyenlővé, a szobrot pedig sértetlenül találtuk volna meg a romok között.

141. oldal


A sorozat következő kötete

Varázskör sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Sarah J. Maas: Föld és vér háza
Kresley Cole: Égsötét
Patrick Rothfuss: A bölcs ember félelme
Rick Riordan: A kígyó árnyéka
Nora Roberts: A némaság völgye
Michael J. Sullivan: Kardtolvajok
Raymond E. Feist: Az érzőszívű mágus
Cassandra Clare – Wesley Chu: A mágia vörös tekercsei
Mackenzi Lee: Loki: A csínytevő sorsa
R. A. Salvatore: Időtlen