A ​jég dala (Varázskör 8.) 33 csillagozás

Debra Doyle – James D. MacDonald: A jég dala

Randal, Diamante királynő udvari varázslója elkíséri legjobb barátját, Lyst egy énekversenyre, melyet a fagyos északon rendez Torc király. Ám Randalt nem látják szívesen. Mit titkol a király? És honnan ered az a különös mágia, amelyet Randal érez, ahogy közelednek Torc király országához?

Eredeti cím: Voice of the Ice

Eredeti megjelenés éve: 2003

Tartalomjegyzék

>!
Alexandra, Pécs, 2006
112 oldal · ISBN: 9633695058 · Fordította: Tari Zsuzsanna

Kedvencelte 1

Most olvassa 4

Várólistára tette 8

Kívánságlistára tette 7


Kiemelt értékelések

Chris>!
Debra Doyle – James D. MacDonald: A jég dala

Ahhoz képest, hogy ez is egy kései kötet, amely kilóg az eredeti sorból (értsd: jóval később íródott), meglepően jóra sikeredett. Igazából pont ennél a történetnél bukott ki, hogy Lys mennyire hanyagolva volt a korábbiakban, igazi másodhegedűs, akinek szerepe kimerült abban, hogy ő a főhős legjobb barátja, aki kvázi azért van, hogy Randal ne unatkozzon (Ha a könyvekből filmsorozat készülne, a Lys alakító színésznő most örülhetne, hogy végre ténylegesen is kap teret a karaktere.) Igaz, ennek ellenére továbbra is Randal a főhős, akinek egy új ellenséggel kell szembeszállnia. Tulajdonképpen ennél a kötetnél már nem igazán törték magukat a szerzők, hogy illeszkedjék a nagy kánonba, kevesebb utalást kaptunk a korábban történtekre (talán ez volt az első olyan könyv, ahol elfeledkeztünk Randal sebhelyes kezéről). és pont emiatt (mármint, hogy nem akarták erőszakkal az előző hét kötethez kapcsolni) lett jó a könyv. Igazság szerint így, hogy nem kapcsolódik szorosan a történethez, jóformán bárhová beilleszthető lenne, sokkal inkább illett volna egy plusz kalandnak a 4. és 5. kötet közé, ha már ott úgy is tettünk egy kitérőt. De talán ez az egyetlen, ami felróható ennek a történetnek, mert egyébként hangulatában, bájában tökéletesen megfelel annak, ami a Varázskör.

MóroczMárk P>!
Debra Doyle – James D. MacDonald: A jég dala

Az egész sorozat leggyengébb része.
Nagyon azt éreztem, hogy csak volt egy ötletük és nagynehezen beleerőszakolták ebbe a világba. Nem kellett volna.

Jeyne_Poole>!
Debra Doyle – James D. MacDonald: A jég dala

Elég jó volt így is, hogy a többi kötetet nem olvastam, a zsoldos kicsit a Trónok harca Bronn-jára emlékeztetett.

Allanon>!
Debra Doyle – James D. MacDonald: A jég dala

Aranyos történet volt. Pihentető és izgalmas is egyszerre. A sorozat lezárását nem ebben részben találtam meg, hanem inkább a hatodikban. A 7. és a 8. rész olyan volt, mint egy előre tekintés, amiben megmutatják, hogy hőseink hogyan folytatják tovább életüket. Persze nagyon tetszik a gondolat, mert így szabadságot ad a fantáziának, de közben mégis mutat egy kis irányt.

Itt ragadnám meg az alkalmat, hogy az egész sorozatot is értékeljem.
Szórakoztató, könnyed, olvasmányos. Jól lehet vele haladni. Olyanoknak, akik kezdő olvasók, csak ajánlani tudom, szerintem tuti meg fog tetszeni nekik az olvasás. Ha a fiam eléri azt a kort és értelmi szintet, valamint mutat egy kis érdeklődést az olvasás iránt, az elsők között lesz amit a kezébe adok. Persze ha már tud olvasni. Meg szeretném köszönni kedvesemnek @Marée_Noire-nak, hogy becses figyelmembe ajánlotta eme sorozatot. Köszönöm!

1 hozzászólás
Norcsa29>!
Debra Doyle – James D. MacDonald: A jég dala

A sorozatból csak ezt az egy részt olvastam, így nem tudom összehasonlítani a többi résszel.
DE nekem nagyon tetszett a történet, furcsállom az alacsony százalékot.
Egy eseménydús, pörgős történetet kapunk és alig több, mint 100 oldalas csak a könyv.
Csak egy kicsivel több személyleírás és szerintem önálló kötetként is megállná a helyét.
Fiataloknak, olvasás megszerettetésére nagyon ajánlom, bár még idősebb fejjel is élvezhető esti kikapcsolódás.
(Meghozta a kedvem a sorozat többi részéhez, valahol be kell szereznem.)

>!
Alexandra, Pécs, 2006
112 oldal · ISBN: 9633695058 · Fordította: Tari Zsuzsanna
1 hozzászólás
Justabookworm7>!
Debra Doyle – James D. MacDonald: A jég dala

Ez egy lenyűgöző sorozat aminek egyik része jobb, mint a másik, szó szerint. Minden van benne, ami egy jó könyv-sorozatba kell, és nagyon jól van megírva, habár az első rész még hagyott kívánnivalót maga után, nade a többi… Könnyen olvasható, izgalmas, a felesleges részeket nélkülözi, habár néhol még főleg az elején némi magyarázat itt ott rászorulna a dolgokra, de lebilincselő. Talán ha ez egy kötelező olvasmány lenne, azt hiszem az emberek hamarabb megtanulnák az olvasás örömét és gyönyörűségét. Nagyon régen olvastam már, jó pár évvel ezelőtt, és örülök, hogy ismét elővehettem. Megérte.

Amethyst >!
Debra Doyle – James D. MacDonald: A jég dala

Nem érzem úgy, hogy az utolsó kötet annyira szorosan kapcsolódna a fősztorihoz, afféle spin-offnak nevezném. A bárdlány kerül a középpontba, ő az, aki ezúttal nagy pácba keveredik. A cselekmény viszont rendkívül kiszámítható, ezáltal nem tudott igazán lekötni, alig vártam, hogy végre vége legyen. Kár volt ezt kierőltetni a szerzőkből.
Ráadásul ebből a kötetből is kispórolták az illusztrációkat. Nagy hiba.


Népszerű idézetek

Allanon>!

Te vagy a legbecsületesebb ember, akivel dolgoztam. Valami mintha átragadt volna rám ebből.

Justabookworm7>!

– Köpönyegforgató! – sziszegte.
– Inkább köpönyegpörgető! – felelte Dagon kedélyesen. – Olyan gyorsan változtatom a pártállásom, hogy a köpönyegemből csak egy homályos folt látszik.

102. oldal

Justabookworm7>!

– Bolondságokat beszélsz, zsoldos – ugratta Randal. – Reika egyszerűen nem tudta az áradat.

88. oldal

Andii123>!

Hosszú percekig senki sem mozdult. Aztán Lys kinyitotta a száját, és kiénekelte a legmagasabb hangot, amit Randal valaha is hallott.
A hang magas volt és tiszta, a szoba szerkezete pedig elképzelhetetlen mértékben felerősítette. A falak és a polcok rázkódni kezdtek az erejétől, és a könyvek a polcon halkan csilingelve rezegtek egymás mellett. A sárga könyv Reika mellett összetört, és a kisbaba hangja megint felhangzott: sírt és kacagott a fejük felett. Lys kitartotta a hangot, és a rezonancia erősödött, míg a többi könyv is elkezdett szétrobbanni, és a rabul ejtett hangok a levegőbe repültek.

99. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Sarah J. Maas: Föld és vér háza
Kresley Cole: Égsötét
Patrick Rothfuss: A bölcs ember félelme
Rick Riordan: A kígyó árnyéka
Nora Roberts: A némaság völgye
Michael J. Sullivan: Kardtolvajok
Raymond E. Feist: Az érzőszívű mágus
Cassandra Clare – Wesley Chu: A mágia vörös tekercsei
Mackenzi Lee: Loki: A csínytevő sorsa
R. A. Salvatore: Időtlen