The ​Book of Life (All Souls 3.) 18 csillagozás

Deborah Harkness: The Book of Life Deborah Harkness: The Book of Life

The ​highly anticipated finale to the #1 New York Times bestselling trilogy that began with A Discovery of Witches

After traveling through time in Shadow of Night, the second book in Deborah Harkness’s enchanting series, historian and witch Diana Bishop and vampire scientist Matthew Clairmont return to the present to face new crises and old enemies. At Matthew’s ancestral home at Sept-Tours, they reunite with the cast of characters from A Discovery of Witches—with one significant exception. But the real threat to their future has yet to be revealed, and when it is, the search for Ashmole 782 and its missing pages takes on even more urgency. In the trilogy’s final volume, Harkness deepens her themes of power and passion, family and caring, past deeds and their present consequences. In ancestral homes and university laboratories, using ancient knowledge and modern science, from the hills of the Auvergne to the palaces of Venice and beyond, the couple at last learn what the… (tovább)

>!
Headline, London, 2015
648 oldal · puhatáblás · ISBN: 9780755384792
>!
Penguin, London, 2015
720 oldal · puhatáblás · ISBN: 9780143128168
>!
Penguin, New York, 2014
560 oldal · ISBN: 9780670025596

3 további kiadás


Kedvencelte 3

Most olvassa 3

Várólistára tette 10

Kívánságlistára tette 7


Kiemelt értékelések

unikornis83>!
Deborah Harkness: The Book of Life

Akinek az első két rész nem tetszett, ne is kezdjen bele a harmadikba. Ez a sorozat nem tiniregény folyamatosan lobogó szerelmes főhősökkel. Aki erre vágyik, csalódni fog. Ez a könyv felnőttekről szól felnőtteknek. Nincsenek benne tőmondatok, tudományos fejtegetések annál inkább. Viszont sok meglepetést tartogat.

Nekem tetszik, talán azért, mert felnőttként valóban ilyen a szerelem, letisztultabb, kevésbé dramatikus, mint amit kamaszként átél az ember, lehet, hogy azért, mert a kutatás az én szenvedélyem is. Szeretem az olyan könyveket, amiben elmerülve lehet filozofálgatni az élet nagy dolgairól. Engem egyrészt arra emlékeztetett ez a könyv, hogy semmi sincs ingyen, minden siker mögött áldozatok sora van, amivel meg kell tanulni együtt élni, mert ez az ára a sikernek. Másrészt arra, hogy az egyetlen állandó az ember életében a változás, ami ellen lehet küzdeni, csak nem érdemes.

A történetről annyit, hogy voltak benne nagy meglepetések. Pozitívak és negatívak egyaránt… Örültem, hogy még egy egyetem falai közé ellátogathattunk. :) Nagyon sok szereplő – újak és régiek is – a szívemhez nőtt. A könyv felétől azon rettegtem, hogy melyikük hal meg végül. De nem lövöm le a végét, mindenki, aki örömét lelte az első két kötetben, olvassa el a befejező kötetet is, mert méltó lezárást kapott a sorozat.

Ez a sorozat a könyvespolcomon mindig kiemelt helyen pihen majd, és biztosan többször a kezembe kerül még. :)

(Csak zárójelben jegyzem meg, hogy piszok nehéz egy ilyen bonyolult szövegezésű könyvet angolul olvasni, a kiadó szégyellheti magát, amiért válaszra se méltatja az olvasókat a várható megjelenés kapcsán.)

50 hozzászólás
Amare >!
Deborah Harkness: The Book of Life

Nagyszerű lezárás, őszintén élveztem. A karakterek változatosak, az újak érdekesek a régik pedig hűek maradtak önmagukhoz. A történet vége úgy nyílt ki előttünk, mint egy rózsa, lassan és biztosan. Bár a rengeteg orvosi és biológia kifejezéás miatt a fele könyvet szerintem nem értettem, mégis nagyon élveztem ezt a „hiteles” oldalát a könyvnek. Ez hiteti el velünk, hogy ez megtörténhet. A jóslkat beteljesedet, a trilógi körbeölelte önmagát, nem hagyott megválaszolatlan kérdést. Nagyon sajnálom, hogy magyarra nem fordították le, nagyszerű trilógia, szerintem sokaknak elnyerte volna a tetszését!

Idoru>!
Deborah Harkness: The Book of Life

jó kis befejezés, izgalmas, a vége kicsit elnyújtott, de összességében megérdemli az 5*ot

1 hozzászólás
Maszatostappancs>!
Deborah Harkness: The Book of Life

Megérte angolul olvasni, bár furcsa volt előshör, de abszolút ajánlom (időközben már magyarul is elérhető). Nagyívű történet a 3 kötet, de nem szükséges hozzá emberfeletti erő, hogy átjöjjön az üzenete.


Népszerű idézetek

ninfa>!

He bared his teeth. „No fangs either. And one last thing: I do not, nor have I ever, sparkled.” Matthew's face darkened to emphasize the point.


A sorozat következő kötete

All Souls sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Rick Riordan: The Red Pyramid
Richelle Mead: Frostbite
J. D. Robb: Holiday in Death
R. J. Blain: Blending in
Nancy Warren: Stockings and Spells
Dakota Cassidy: One Corpse Open Slay
Cassandra Clare: Lord of Shadows
Sarah J. Maas: Heir of Fire
Rachel Hawkins: Demonglass
Sarah J. Maas: House of Earth and Blood