Shadow ​of Night (All Souls 2.) 10 csillagozás

Deborah Harkness: Shadow of Night Deborah Harkness: Shadow of Night Deborah Harkness: Shadow of Night Deborah Harkness: Shadow of Night Deborah Harkness: Shadow of Night

Shortly after Diana Bishop and Matthew Clairmont timewalk to London, 1590, they discover that the past may not provide a safe haven after all. Reclaiming his former identity as poet and spy Matthew Roydon, the vampire falls back in step with a group of radicals known as the School of Night who share dangerous ideas about God, science, and man. Many of his friends are unruly daemonsn – the creative minds of the age who walk the fine line between genius and madness – including playwright Christopher Marlowe and mathematician Thomas Harriot. Matthew, himself, is expected to continue to spy for Queen Elizabeth, which puts him in close contact with London's cutthroat underworld.

Together, Matthew and Diana scour the bookstalls and alchemical laboratories of London where they follow the elusive trail of Ashmole 782 – and search for the witch who will teach Diana to control her powers.

>!
Penguin, London, 2021
592 oldal · ISBN: 0143136720
>!
Headline, London, 2020
656 oldal · puhatáblás · ISBN: 9781472276568
>!
Penguin, London, 2013
720 oldal · puhatáblás · ISBN: 9780143123897

4 további kiadás


Kedvencelte 1

Most olvassa 5

Várólistára tette 4

Kívánságlistára tette 4


Kiemelt értékelések

tamaa_ra P>!
Deborah Harkness: Shadow of Night

A sorozatnak ez a része szerintem a cselekmény szempontjából jobb volt, mint az első. Viszont cserébe a szereplők lettek kicsit idegesítőbbek. Szerintem érdekes volt, ahogyan egy modern nő próbál feltűnés nélkül boldogulni a múltban, nyilván ez nem jött össze, ahogyan az várható is volt. Érdekes volt, ahogy a különböző múltbéli birodalmak és az ottani élet be lettek mutatva. Tetszett, hogy annak ellenére, hogy Matthew otthonosan mozgott és viszonylag jól vissza tudott illeszkedni a múlt béli életébe, nem volt minden zökkenőmentes. Nyilván vannak következményei annak, ha az ember a múltat bolygatja. Ami viszont irritált, az a felesleges veszekedések voltak Diana és Matthew között. Sokkal kevésbé lett volna idegesítő, ha nem titkolóznak teljesen értelmetlenül egymás előtt. nyilván kellett némi dráma is, de hellyel közzel már túl sok volt. spoiler
Viszont a harmadik rész már csak azért is érdekel, hogy megtudjam, mit sikerült eltolniuk a jelenben.

raczlilian>!
Deborah Harkness: Shadow of Night

Biztos sokan – de lehet, inkább csak a szabadlábon lévő angolszakosok – bele-beleesnek néha abba az egyébként megbocsátható hibába, hogy elképzelik, milyen is lenne 1591 Angliájában élni, és I. Erzsébet királynővel megbeszélni a halhatatlanság pro és kontra érveit Londonban, miközben az utcasarkon bizonyos Will Shakespeare komponálgatja legújabb darabját, Kit Marlowe meg épp Faustus alakját próbálgatja a tollán. Átlagos napok.
Eddig is erősen éreztem a doktori iskola hívó szavát, de ez a (bevallottan ironikus módon) minden, csak nem klasszikus regény fel is tette a cseresznyét a habos süteményre. Kérem a piros bohócorrot. :)


A sorozat következő kötete

All Souls sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

J. D. Robb: Holiday in Death
Cassandra Clare: Clockwork Angel
Richelle Mead: Frostbite
R. J. Blain: Blending in
Marissa Meyer: Cinder (angol)
Alexandra Bracken: The Darkest Minds
Stephen King: Wizard and Glass
Rysa Walker: Timebound
Chandelle LaVaun – Megan Montero: Marvel Mage
Dianne Duvall: The Lasaran