Vakmerő ​boszorkány (Modern boszorkány 3.) 71 csillagozás

Debora Geary: Vakmerő boszorkány

Ahogy ​a boszorkányhagyomány is tartja: a nagy hatalom nagy felelősséggel jár. Van azonban egy fiatal lány, aki lemaradt erről a leckéről. Sierra Brighton gyerekként beutazta az egész világot. Delfinekkel úszott, táncolt a hurrikánok vad, tekergő hullámain – az élete maga volt a szabadon szárnyaló varázslat és a mámoros boldogság. Aztán hirtelen elveszítette az édesanyját, és nevelőszülőkhöz került. Innentől kezdve csak titokban űzhette a mágiát, a felhőtlen boldogság pedig messze elkerülte. Azonban amikor megismerkedik a boszorkányok nagy és összetartó családjával, minden megváltozik. Rengeteg segítséget kap tőlük, hogy elengedhesse a fájdalmas múltat, hogy újra bízhasson önmagában, és érezhesse, hogy szeretik és támogatják. Ráadásul a részese lehet egy igazi csodának is, méghozzá egy új, tüzes kis boszorkány személyében, aki már alig várja, hogy a világra jöhessen. Az önzetlen Nell pártfogásával többé már nem kell elhagyatott partokon gyakorolnia a varázsigéket. Azonban a mágia… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2011

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Dream Válogatás Maxim

>!
Maxim, Szeged, 2017
368 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789632617411 · Fordította: Komáromy Rudolf

Enciklopédia 14

Szereplők népszerűség szerint

Aervyn · Moira · Lauren · Jamie Sullivan · Nell · Nathalia Smythe · Devin Sullivan · Govin · Sierra Brighton · T.J.


Kedvencelte 9

Most olvassa 2

Várólistára tette 51

Kívánságlistára tette 46


Kiemelt értékelések

zuna19>!
Debora Geary: Vakmerő boszorkány

Ismét bejöttek a sorozathoz fűzött reményeim. Sokkal jobban tetszett mint a Láthatatlan boszorkány. Itt már megint csak azt a bűbájt emlegetném, ami már az első részénél is levett a lábamról, körüllengte a könyvet. Nagyon édes történetet olvashattam. A karaktereket egyszerűen nem lehet nem szeretni. Mindegyik kedvelhető, furcsa, hogy egy negatív karakter sincs benne. Túl sok a jóból. :DDD Inkább egy ifjúsági regénynek fogom most fel a sztorit, főleg ezt a részt. Eddig is gondolkodtam, hogy az e, de ennél a résznél szerintem ez feltűnőbb volt. Legalábbis én így érzem. Igaz, hogy most jelent meg a negyedik rész, de már alig várom, hogy megkaparinthassam. Kíváncsi vagyok mi újat talál ki az írónő.

Ashriver>!
Debora Geary: Vakmerő boszorkány

Ez már sokkal jobb volt. És végre megtörtént az, amire már az első rész óta vártam. Lauren végre párt talált! Éljen, éljen!
Várom a folytatást, remélem az is ilyen jó lesz vagy jobb.

Ürményi_Ágnes>!
Debora Geary: Vakmerő boszorkány

A harmadik rész is eseménydús volt. Ismét egy új taggal bővült a boszorkány család, méghozzá Sierra személyében. Ez a tinilány évekig egyedül élt, míg nem találtak rá. Egy kicsit vadóc volt és felelőtlen, ami a varázslást illeti, de sok szeretettel és törődéssel javítani lehetett ezen. Úgy bántak vele, mintha egy igazi családtag lenne. Ez nagyon megfogott engem. A végére ő is megszerette a Sulliven családot.

Lovas_Lajosné_Maráz_Margit P>!
Debora Geary: Vakmerő boszorkány

Modern boszorkány 3

Ez a rész jobban tetszett, mint az előző kettő, a borítója is tetszetős.
Sok humor volt benne, komoly mondanivalók mellett, de még mindig sok volt benne a varázslat. Bár most ezek aktív varázslatok voltak, élénkek és sok móka is volt bennük.
A komoly mondanivaló a családi szeretetről, összetartozásról, összehangolt együtt munkálkodásról és együtt szórakozásról is szólt.
Teljesen beszippantott a történet, szinte úgy éreztem én is tagja vagyok ennek a közösségnek, együtt izgulok és örülök velük.
Régóta várt a sorára a könyv, mert nem voltam elragadtatva az előző részektől, de ez most tényleg tetszett és már kezdem is a következő részt.

Beatrice8 P>!
Debora Geary: Vakmerő boszorkány

Most mit mondjak?
Ugyanannyira imádtam, mint az első kettőt! Egyszerűen rajongok érte.
Varázslatos, magával ragó, nyugodt, szeretettel csordultig teli.
Gyönyörű a borítója a szereplők fantasztikusak. Végig fülig ért a szám, amíg olvastam, olyan tökéletes.
Ha nagyon nagyon akadékoskodó akarok lenni, akkor volt egy hibája, ami az én elfogult, imádó szememnek is feltűnt. Nagyon sokszor elismétlik újra és újra bizonyos dolgokat. Sullivan gén, Sullivan gén, Sullivan gén.
Ezen kívűl még mindig kitartóan megnövekedett erőkkel ez a legeslegkedvencebb sorozatom, amihez bármikor fordulhatok, akárhányszor újraolvashatom, ha valami nagyon kikapcsoló kell.

sztrapacska1213>!
Debora Geary: Vakmerő boszorkány

A könnyed, szerethető sorozat szerintem eddigi legjobban sikerült része. Kevés igazán komoly dráma, sok cukiság, szeretet, pozitív energiák, a boszorkányok nagy boldog családja. Így a harmadik rész végére már kezdem megszokni az online varázslást :)))
A rózsaszín felhőből azért előbukkan néhány tanító célzatú gondolat: felelősségvállalás, alkalmazkodás, az együttműködés fontossága, saját korlátaink felmérése, önfeláldozás, a játékosság és az élvezet megtalálása a hétköznapi életünkben és mindenekelőtt a család megtartó ereje.
Jöhet a folytatás!

Vaklarma P>!
Debora Geary: Vakmerő boszorkány

A második rész visszaesése után ez most megint nagyon jó volt. És már most azon szűkölök, hogy már csak egy magyarra fordított rész van! Pedig már úgy megszerettem a szereplőket! Valószínűleg egy darabig nyüglődni fogok, aztán nekiállok majd és max elolvasom a többit angolul, ha hozzájutok. Valahogy úgy tűnt, az első két rész volt az alapozás, és most végre az írónő elkezdett gondtalanul tobzódni a világban, amit létrehozott. És ez nekem nagyon bejött! Hol sírtam hol nevettem, és közben végig remekül szórakoztam. Végig a 1,5 nap alatt, amíg tartott…

Kuri_Szilvia P>!
Debora Geary: Vakmerő boszorkány

Jobban hasonlított az első részhez: a varázslás oldalról nézve. Több volt benne a mágia.
Itt viszont nem egy pár volt a főszereplő, hanem egy 18 éves lány, s ehhez mérten inkább ifjúsági regény élményem volt. Sierra gyerekkora nem volt felhötlen, édesanyja eltünése miatt. Sajnáltam, hogy nem derült ki mi történt vele.
Az ikrek csínytevéseit most is imádtam,és végre Lauren is révbe ért( bár erről lehetett volna több leírás a könyvben.)

diamondfox P>!
Debora Geary: Vakmerő boszorkány

Mondom alszom rá egyet, mielőtt lepötyögöm a kis véleményemet a harmadik részéről a sorozatnak. Hátha valami pluszt tudok adni hozzá. De szerintem nem változott az egész.

Történet: Ismét egy újabb boszorkányt köszönthetünk köreinkben, aki megint egy különleges helyzettel szembesíti a kis csapatunkat – ami már eleve nem volt kicsinek nevezhető. Rájöttem, hogy kéne csinálnom egy táblázatot vagy ilyen családi ágrajzot, mert ismét alig tudtam követni, hogy ki-kivel van. spoiler
Tehát maga a történet ismét egy kicsit csavaros volt, kicsit izgalmas és külön pont a sok-sok Harry Potter cuccért, nagyon aranyos volt és most pont így összejött az olvasás a 20. születésnappal :)

Karakterek: Az új üdvösként Sierra nekem kicsit idegesítő volt, de persze a végére ismét minden helyre állt – úgy ahogy – és egy érdekesebb szál is meg lett villantva, amiért plusz pont. Szeretem a legendákat, nem akarok ennél többet leírni, hátha valaki olvasna értékelést és belefutna egy ilyenbe…
A többiek imádni valóak, Aeveryn pedig annyira cuki, hogy belehalok! Bár ahhoz képest, hogy négy éves nekem túl értelmesnek tűnik. Vagyis most már öt, hogy javítsam magam. Szóval túl okosakat szól, ahhoz képest, hogy még csak óvodás. De hát ha egyszer az egyik legerősebb kis palánta… volt.

A borító nagyon szép, szeretem, hogy ilyen árnyékalakos a sorozat, nekem nagyon bejön és a szép betűstílus is emlékezetes. A delfinek helyett én mondjuk mást tettem volna rá, vagy inkább el is hagytam volna őket, de azért nem von le az értékéből. A ragasztás szép, nem szakadt el, jó érzés lapozgatni és finom az illata :3

kkriszti00>!
Debora Geary: Vakmerő boszorkány

Nem lehet betelni ezzel a sorozattal. Az egész törtenet a családról, a szeretetről és az összetartozásról egyszerűen csodálatos.
Sierra tökéletesen beleillik a Sullivan családba és az egész boszorkánygócba, hiszen szeretnivalóan tökéletlen ő is.
A könyv végén spoiler fenomenális volt. Az biztos, hogy nem egyszerű a boszorkánypalánták születése. =)


Népszerű idézetek

zuna19>!

Létezik kalandvágy, és létezik öngyilkos hajlam.

Kapcsolódó szócikkek: kalandvágy
zuna19>!

– Ez egy jó srác. Mitől félsz?
Lauren nevetett.
– Nincs valami könnyebb kérdésed bemelegítésnek?
– Nuku – paskolta meg a pocakját Nat. – Bármelyik pillanatban lebabázhatok. Vagy pedig pisilnem kell. Megtanultam rögtön a tárgyra térni.

Leobelo P>!

– Csak szeresd őt, gyermekem! – Moira érezte, hogy a következő szavainak igazsága a vérében kering. És ezúttal a megfelelő gyermekről szólnak. – Az idők kezdetétől mindörökké a szeretet tartja biztonságban a nyughatatlan lelket.

368. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Moira
zuna19>!

Varázsleckék egy még meg nem született gyermeknek. Hát ez már tényleg nem Kansas.

diamondfox P>!

– Ez évezredes kérdés, barátom.
Ami a matekzsenik nyelvén annyit tesz, hogy „a franc tudja”.

220. oldal

zuna19>!

– Furcsákat álmodom.
A várandós álmok néha tényleg eszelősek.
– Szexi bikákról?
Nellnek eszébe jutott egy különösen túlfűtött álma a legutóbbi terhessége idejéből, amelyben Nathan Fillion feszített. Három példányban. A Firefly ismétlései azóta új jelentést kaptak.
– A, dehogy – pirult el Nat. – Az még az elején volt.

Kapcsolódó szócikkek: Nathan Fillion
diamondfox P>!

A bűbájkódoló mester megérkezett. Vezessetek, minyonok!

44. oldal

diamondfox P>!

Csak egy idióta képes felülni olyan seprűre, amit egy négyéves gyerek varázsol repülőeszközzé.

61. oldal

diamondfox P>!

Az emberemlékezet óta leglátványosabb boszorkánypalánta-születésnél a nem boszorkány Daniel, ez az igen bátor férfi tartotta össze a kört, ő gondoskodott Nell és Aeveryn biztonságáról. Nem sok varázslat erősebb a gyermeke érkezésére váró apa szereteténél.

103. oldal


A sorozat következő kötete

Modern boszorkány sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Sarah J. Maas: Föld és vér háza
On Sai: Álruhában
Chloe Neill: A lányok olykor harapnak
Deborah Harkness: Az éjszaka árnyai
Alice Hoffman: Átkozott boszorkák
Holly Black: The Queen of Nothing – A semmi királynője
Kresley Cole: A sötétség démona
Karen Chance: Holdvadász
Madeline Miller: Kirké
Margit Sandemo: Örvényben