Modern ​boszorkány (Modern boszorkány 1.) 314 csillagozás

Debora Geary: Modern boszorkány

Mi jut eszébe mindenkinek a boszorkányokról? Seprűnyél, nagy üst és varázsfőzetek. Ám a modern boszorkányok nem ilyenek. Otthonosan mozognak a modern technológia világában, és előszeretettel használják azt.
Jamie és Nell testvérek, mindketten boszorkányok. Egy programot készítenek, amelynek segítségével boszorkánytársadalmat építhetnek ki a világhálón. A program egy varázslat hatására érzékeli az átlagemberekre nem jellemző energiákat, és a weboldalra irányítja a talált boszorkányt. Egy nap Lauren, a 28 esztendős ingatlanügynök böngészés közben a chatszobában találja magát, ahol három nő megpróbálja meggyőzni, hogy ő boszorkány. A nő teljesen átlagos életet él Chicagóban, így elég cinikusan áll a beszélgetéshez, nem hisz a többieknek. A programban van a hiba, vagy ő egy edzetlen boszorkány, ami veszélyes lehet önmagára és a környezetére nézve is? A többi boszorkány dolga, hogy kiderítse az igazságot.

Eredeti megjelenés éve: 2011

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Dream Válogatás Maxim

>!
Maxim, Szeged, 2014
364 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789632614663 · Fordította: Komáromy Rudolf
>!
Maxim, Szeged, 2014
364 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789632614670 · Fordította: Komáromy Rudolf

Enciklopédia 20

Szereplők népszerűség szerint

Aervyn · Lauren · Moira · Nell · Jamie Sullivan · Ginia · Nathalia Smythe · Jenvieve Whitney Adams (Jennie) · Mia · Sophie


Kedvencelte 24

Most olvassa 7

Várólistára tette 205

Kívánságlistára tette 137

Kölcsönkérné 7


Kiemelt értékelések

zuna19>!
Debora Geary: Modern boszorkány

Látom eléggé megosztó lett a könyv. Már csak azért is 5 csillagot adok neki, mert nem értem, hogy lehet ennyire kevés százalékon.
Kiskoromban mikor még nem voltam ennyire könyvmoly, akkor a filmeket és sorozatokat imádtam. Nem lehetett a tv elől elráncigálni. Természetesen nem maradt ki az életemből a Sabrina, a tiniboszorkány. Valamilyen szinten, erre emlékeztet a történet. Legalábbis a hangulata.
A szereplők, ha kicsit dinkák is, de imádni valóak. Néha a magyarázkodásukkal kicsit sokak, de alapjaiban mindegyik szerethető volt.
Az abszolút kedvencem az Nat és Jamie lett. De ha őszinte akarok lenni szép felsorolást írhatnák az aranyos karakterekről. Rengetegen voltak, kezdve a sort a gyerekekkel. A forgószál Aervyn mindenkit az ujja köré csavart. Köztük engem is. A tesói is zabálni valóak. Az egész family kedvemre való. Nellék történetét annyira elolvasnám. Kíváncsi vagyok, hogy a kiegészítő kötetet le fogják e fordítani.
Már most izgulok, hogy mi lesz a következő részben. A jó kis boszorkányközösség tuti nem okozhat csalódást ezek után.

4 hozzászólás
Ashriver>!
Debora Geary: Modern boszorkány

Nagyon jó volt!
A kis Aervyn volt a kedvencem. Egyszerűen imádtam a kis csöppséget. Eleinte kicsit furcsálltam, hogy egy négy éves ilyen komolyan és felnőttesen áll a dolgokhoz, de aztán rájöttem, hogy a nagy erőhöz már ilyen korán fel kell nőnie. Bár azért ott a családja, akik segítenek neki és hagyják, hogy gyermek legyen, addig ameddig csak lehet. Lauren is elég vagány csajszi, bár azon kellemesen meglepődtem, hogy nem ő, hanem a barátnője az, aki szerelmes lett a pasiba.
Szórakoztató és üdítő volt.

MissFortune>!
Debora Geary: Modern boszorkány

Először is – ez a borító lenyűgöző. Ezért is figyeltem fel a sorozatra. Mindegyik résznek ilyen csodaszép borítója van.
Egynek elment kategóriába tartozik. A chateleséket nagyon untam benne, főleg mikor több oldalon keresztül beszélgettek. Értem én, hogy ez volt a könyv lényege, modern boszik klubbja meg minden. Nekem nem tetszett ez a része.
Aervyn hatalmas volt! Ő a kedvencem. Nagyon cuki gyerkőc, rendkívül tehetséges.
Azt hiszem nem folytatom a sorozatot egy darabig.

brena>!
Debora Geary: Modern boszorkány

Hiper-szuper-extra-neon rózsaszín egy könyv. Néhol sok, helyenként kevés nem, nem a cukormáz kevés, még glitter is van rajta és cukor szívek. Ha pár órás könnyed, egyáltalán nem gondolkodásra ösztönző könyvre vágysz, akkor olvasd! Nekem tetszett,de csöpögött az fix:) Egy bolondos, nagy,vicces családról szól, pink szivecskés papírba csomagolva.
Tuti fogom tovább olvasni.Ha jól láttam billió része lesz még:))))
Idei legjobb borító! eddig:)

4 hozzászólás
Ürményi_Ágica>!
Debora Geary: Modern boszorkány

Ez egy fantasztikus, laza, aranyos történet volt. Mondhatni olvastatja magát a könyv. Tökéletes egy kis kikapcsolódáshoz. Nagyon tetszett.
Nem tudom, hogy én, hogy reagálnék, ha ilyen helyzetbe kerülnék, mint Lauren… Biztos, én is hitetlenkédnék, mint ő.

Tetszett ez az összetartás Nat és Laura között. Ilyen egy kitartó és igaz barátság, nem beszélve Jamie „zajos” családjáról.
Nagyon kíváncsi vagyok, hogy mit tartogat a következő rész.

Garbai_Ildikó P>!
Debora Geary: Modern boszorkány

Először kicsit féltem az alacsony százaléktól de gondoltam teszek egy próbát és milyen jól tettem. Nekem tetszett. Az eleje kicsit furcsa volt meg ez a fajta világ de ahogy belerázódtam,már nem volt semmi baj. Könnyed,szórakoztató és vicces is volt. Tetszett a nagy összetartozás élménye. Ahogy tanították az új embereket. Jó néha kissé túl romantikus volt de egy egyszer olvasós könyvnek éppen pont megfelelt.

AniTiger P>!
Debora Geary: Modern boszorkány

A kicsit zagyva indítás után azért megérintett a sztori, mert nagyon szívhez szóló volt a fiatal könyvelő-lakberendező házaspár az otthon keresésével… Magával az alapötlettel nincsen gondom és e mellett is voltak jó mellékszálak – például a Varázsvilág és a Boszorkánycsevely –, amik érdekeltek és tetszettek.

Sokkal, de sokkal szívesebben olvastam volna az eredeti széria 0,5. részét, amiben NELL a programozó boszorkány a Varázsvilág online játékon dolgozik, aminek a csak bosziknak elérhető egyszer csak bejut későbbi férje, a hacker, aki cseppet sem boszrokány. Komolyan jobban érdekelt volna az ő násztáncuk, mint ez a kis limonádé, amiben a legnagyobb csavar pusztán a távolság áthidalása és némi életmódváltás…

A szereplők cukik voltak, mindenkit szerettem. A borító csodaszép, a cím figyelemfelkeltő és itt ennyi… ha egy szimplán cukker sztorit akartam volna olvasni, akkor megérdemelné az öt csillagot, de így a hármat is alig veri nálam.

Bővebben, főleg morgolódva: https://hagyjatokolvasok.blogspot.hu/2016/07/modern-bos…

>!
Maxim, Szeged, 2014
364 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789632614670 · Fordította: Komáromy Rudolf
5 hozzászólás
NightStar>!
Debora Geary: Modern boszorkány

Ilyen pozitív és szívet melengető történetet még nem olvastam. Könnyed, vicces, aranyos mese, sárkányok és gonosz varázslók nélkül. Az olvasó hirtelen belecsöppen egy összetartó és nagyon szerethető boszorkánycsaládba és nem is akarja elhagyni őket. Szórakoztat, kikapcsol és magával ragad egy olyan világba, ami csupa szeretet. Nélkülöz minden negatív érzést és történést. Ez minden, semmi világmegváltás. Mindenképpen kíváncsi vagyok a folytatásra.

Mariann_Czenema P>!
Debora Geary: Modern boszorkány

Természetesen jókora limonádé az egész, a new adult szekcióból. Vannak benne kiszámítható fordulatok, de bőven mesés és váratlan kalandok is, szinte epizódszerű az egész.
Rettentő sok szereplő van a történetben, legalább 30 karakter, róluk elég sok információ elhangzik – a képességeikről, a családszerkezetükről is; szóval jó sok figyelmet követel az olvasótól a kötet.
De közben van benne romantikus szál, és szerencsére nem az jön össze valakivel, akiről először gyanítottam, ez is jó pont volt a szememben. A sok megható pillanatot meg különösen szerettem, élveztem az utazgatást olvasás közben.

szilvamag_>!
Debora Geary: Modern boszorkány

Azoknak ajánlom ezt a könyvet, akik egy kis varázslattal, humorral és nagy adag szeretettel fűszerezett okos, szép és vicces történetre vágynak. Egy olyan könyvre, ami meglehetősen kiszámítható és amelyben a hangsúly az emberi kapcsolatokon és a családi összetartás fontosságán van.
Bővebben: http://goo.gl/FA6M5j

4 hozzászólás

Népszerű idézetek

Sheila_7 I>!

Egy férfi, aki három nővérrel nőtt fel, csak tudja, hogyan kell bánni a nők kedélyhullámzásával. Egy frászt. Egy férfi, aki három nővérrel nőtt fel, azt tudja, hogyan kell gyorsan fedezékbe bújni.

Kapcsolódó szócikkek: Jamie Sullivan
brena>!

– Ő csak négy éves. Neked mi a mentséged?

274. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Aervyn
youlcsi >!

Derítsd ki, mi a fontos az embereknek, és mondj köszönetet azoknak, akik segítenek neked.

253. oldal

1 hozzászólás
Sheila_7 I>!

– Moira néni, hidd el, hogy nem fekete mágiával hozták létre az internetet.
– Dehogyisnem, Sophie, különben miért ne hajtaná végre, amit ezzel a pinduri egérkével parancsolok neki?

14. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Moira · Sophie
DarknessAngel>!

– A jó portréfotós egy ember külső képét mutatja meg, a kiváló pedig a belsőt.

DarknessAngel>!

A kiképzetlen boszorkány veszélyes boszorkány.

Kapcsolódó szócikkek: boszorkány · Moira
Csillux>!

Nell eltűnődött, vajon mennyit kaphat az ember egy négyéves boszorkánycsemetéért, ha eladja a neten. Helyes göndör haj, imádni való zöld szempár, és időnként huncutkodásra használt varázstehetség – jutányos áron.

19. oldal

Łauraa>!

Ha az ember nem éri be egy doboz fagyival, akkor tényleg nagy a baj.

BettinaBlack>!

Talán olyan ez, mint a jóga a kezdőknél. Egy darabig egyszerűen fáj.

142. oldal

AniTiger P>!

Moira: Azért zavartatod magad, mert amerikai vagy. Írországban, ahol felnőttem, a legjobb társalgások csapongók és kacskaringósak. Olykor többet tanul az ember ilyen módon, mint ha egyenes vonalban halad.

224. oldal, 15. fejezet

Kapcsolódó szócikkek: Moira

A sorozat következő kötete

Modern boszorkány sorozat · Összehasonlítás

Említett könyvek


Hasonló könyvek címkék alapján

Shea Ernshaw: Winterwood – Télerdő
Alice Hoffman: Átkozott boszorkák
Csóti Lili: Hetedvérig
Tracy Wolff: Sóvárgás
Gaura Ágnes: Attila koporsója
Deborah Harkness: A boszorkányok elveszett könyve
Ilona Andrews: Magic Bites – Pusztító mágia
Jaymin Eve: A sárkány jele
Chloe Neill: Ha eljön a péntek
Leda D'Rasi: Utolsó kívánság