Láthatatlan ​boszorkány (Modern boszorkány 2.) 107 csillagozás

Debora Geary: Láthatatlan boszorkány Debora Geary: Láthatatlan boszorkány

Elorie boszorkányok között nőtt fel, Nova Scotia-ban. Kislánykora óta arról a napról álmodozott, amikor testvéreihez, unokatestvéreihez hasonlóan megkapja saját varázserejét, ám ez a nap nem jött el, bár Elorie már 26 éves. Elorie így átlagos életet él, egy kis fogadót vezet férjével, Aaronnal, és minden nap besegít az ifjú boszorkánytanoncok nevelésébe. Szabadidejében hobbijának él; a tengerparton összegyűjtött, a víz által finomra csiszolt üvegdarabokból készít különleges ékszereket. Az azonban, hogy ő nem egy a boszorkányok közül, fájó pont az életében. Ám egyre többször tapasztal furcsaságokat, mikor elektromos berendezések közelében van…

Eredeti megjelenés éve: 2011

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Dream Válogatás Maxim

>!
Maxim, Szeged, 2015
316 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789632616285 · Fordította: Komáromy Rudolf
>!
Maxim, Szeged, 2015
384 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789632616278 · Fordította: Komáromy Rudolf

Enciklopédia 6

Szereplők népszerűség szerint

Moira · Nell · Ginia · Elorie · Mia · Sophie


Kedvencelte 11

Most olvassa 5

Várólistára tette 69

Kívánságlistára tette 67

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

zuna19>!
Debora Geary: Láthatatlan boszorkány

Még mindig nagyon szeretem ezt a kis csapatot. Örülök, hogy a karakterek ugyanazok maradtak és az újak, akik jöttek ugyanolyan kedvelhetőek voltak és beleillettek ebbe a közösségbe.
Egyedül az zavart most meg, hogy nem tudtam falni a könyvet. Az újfajta boszi erő bonyolult volt nekem. Igazából a könyv végére se sikerült megértenem a lényegét. Mintha az írónő se tudná pontosan mit is akar ezzel kezdeni. Legalábbis a magyarázatok alapján, amik homályosak voltak. Többször próbálkozott, de az is lehet, hogy csak én nem értettem meg. Mindegy is, a lényeg az, hogy nekem ez most sok volt.
A könyv a maga bájából nem sokat vesztett, de ez a sok hablaty most egy kicsit kikészített.
Egyre jobban azt érzem, hogy Nellék története nagyon hiányzik nekem.
Persze most nagyon örültem, hogy Sophie és Elorie sztoriját is megismerhettem.
Ha nem is olyan nagy lelkesedéssel, de már el akarom olvasni a többi megjelent részt is.

Mrs_Curran_Lennart P>!
Debora Geary: Láthatatlan boszorkány

Már régen fordult velem elő ilyen, de sokszor szívesen félbehagytam volna a könyvet. Családregénynek cuki. Idős nagyi, unokák, morgós nagybácsi. A gyerekeket tényleg szerettem. A kis Aervyn a maga négy évével cuki volt, vagy ahogy a kilenc éves nővére egy számítógépes játékban Marcus nagybácsi ellen harcolt. De mint fantasy….pocsék, pocsék, pocsék. Ez nem igazi boszis könyv. Hol van a Nora Robertsnél megszokott mágikus hangulat?! Internetboszorkányok. Hogy oda ne biciklizzek! És a varázslatok is úgy voltak tálalva, mint egy porszívó használati utasítása. A végén meg átment egy kicsit giccsesbe. azt hiszem itt befejeztem ezt a sorozatot. Kár volt adni még egy esélyt!

Ashriver>!
Debora Geary: Láthatatlan boszorkány

Hát ez jó nagy csalódás volt. Beleesett a második részek átkába. Az előző részben Lauren olyan jól fogadta ezt az új világot, de Elorie az agyamra ment. Folyton duzzogott meg nyafogott, mert ő egész életében arra vágyott, hogy boszorkány legyen, de amikor ez valóra válik, akkor meg nem tetszik neki az erő, amit kapott. A személyisége sem volt valami nagyon tetszetős, a legjobb barátnőjére, a választott nővérére, is féltékeny volt, mert ő még tinikorában megkapta a varázserejét, és emiatt eltávolodott tőle és még haragudott is rá, amiért neki megvolt az, ami neki nem. És végre megkapta az erejét, de mivel az nem az volt, amire vágyott, ezért most meg ezen duzzogott. Egyszerűen nagyon nem volt szimpatikus ez a nő. Blah…
Remélem a következő rész jobb lesz.

Ürményi_Ágnes>!
Debora Geary: Láthatatlan boszorkány

Ez a második rész is nagyon jó volt.
Nagyon bírom a kis boszorkánycsemetéket, akik mindig benne vannak egy kis csínytevésben… Mint kiderült, nem csak ők, hanem a család egyes tagjai is szívesen viccelik meg a másikat.
Az eleinte kicsit unszimpatikus, mindig morgós Marcus bácsit, a végére eléggé megkedveltem.
Moira néniért szurkoltam, nehogy meghaljon. Nagyon szimpatikus karakter, egy igazi nagyi,aki mindenbe beleüti az orrát, de mindig jót akar. :-)

Deszy P>!
Debora Geary: Láthatatlan boszorkány

Az egész nagy boszorkánycsalád hihetetlenül szívet melengető, egytől egyig mindenki. Mindenki éli az életét, senkié sem áll meg. Szerelmek szövődnek, újabb csemeték érkeznek, a boszorkányszertartások sem maradhatnak el. Vicces, aranyos és ha nem is különösebben izgalmas és akciódús, mégis fogva tart. Még mindig imádom ezt a sorozatot, alig várom a folytatást!

A teljes értékelésemért katt:
»> http://www.deszy-konyv.hu/2015/11/debora-geary-lathatat…

SzAngelika>!
Debora Geary: Láthatatlan boszorkány

„A varázslat olykor a már meglévőben gyökerezik, és gyarapítja szépségét. Máskor meg fölforgatja az egész kertet, és mindent elölről kell kezdeni.”

A Geary által lapokra álmodott, rokoni vagy épp baráti szálakból szőtt boszorkány család zajos, szertelen és elbűvölő. S a szerző ezt jól tudja, így ismét inkább a karakterekre helyezte a hangsúlyt, míg a cselekmény lassabban folydogált. Könnyed, családias légkörű, néhol egész humoros kis történet egy, az útját, igazi rendeltetését kereső boszorkányról.

Bővebben: http://angelikablogja.blogspot.hu/2015/11/debora-geary-…

Vaklarma P>!
Debora Geary: Láthatatlan boszorkány

Tényleg nem volt olyan jó, mint az első rész, de azért aranyos volt. Sajnos a cselekmény messze nem annyira fordulatos és izgalmas, és nagyjából a háromnegyedéig nem igazán tudtam mire akar kilyukadni az írónő ezzel az egész történettel. De aztán a végére beleerősített, volt egy kis dráma is, és természetesen minden a helyére került, úgyhogy csak hozta a formáját. Jöhet a következő.

Aurinko>!
Debora Geary: Láthatatlan boszorkány

Az első részre egyáltalán nem emlékeztem már, ami szerencsére nem volt akkora baj, nem volt sok visszautalás, ha meg épp volt, arra pont emlékeztem.

Ebben a részben az Új-Skóciában élő Elorie életét ismerhetjük meg, akinek gyermekkora óta álma, hogy nála is megmutatkozzon a varázserő, de ez csak nem akart eljönni, így (látszólag) beletörődött, és a boszorkánypalánták oktatásával vált hasznos tagjává a közösségnek.
Nell lányai azonban továbbfejlesztették az internetes programjukat, ami Elorienál egy különleges varázserőt mutatott.

Nagyon érdekes volt figyelni, ahogy Elorie küzd a helyzettel, a hagyomány és a technika találkozásával. Sok múltbéli dolog kerül a felszínre könyvben, és mindenki a maga démonával küzd meg.

Persze emellett az egész család szerepet kap a könyvben, új kapcsolatok alakulnak ki, és rengeteg humoros csínyt sütnek el a fiatal (vagy nem is annyira fiatal) boszinövendékek.

Kellemes kikapcsolódás volt ez a regény, jó kezdése a hónapnak.

NewL P>!
Debora Geary: Láthatatlan boszorkány

Nagyon olvastatta magát. Ahogy az előző rész ez is rózsaszín, olyan amerikaian szirupos, de az alapötlet amit az írónő kitalált a boszorkányvilághoz, az nagyon érdekes.
Nekem tetszett ez a kötet is, aki szereti a boszorkányokat, és a szeretetről szóló történeteket, annak érdemes elolvasnia.

sahi P>!
Debora Geary: Láthatatlan boszorkány

Ez a rész roppant meseszerű volt, már-már túlzottan is. Az internet varázserő leírása nagyon kusza volt, a végére úgy ahogy kikristályosodott. Nagyon unalmas volt a könyv elég nagy hányada. Ami jó az egészben az a szerethető család, a boszi palánták. Szóval kedvelhető, de csak akkor, ha valaki teljes nyugalomra vágyik csekély izgalommal. Mindezek ellenére kíváncsi vagyok a másik két részre is.


Népszerű idézetek

Lalauda P>!

[…] a lányok nem dühöngenek. Mi elégtételt veszünk.

6. oldal

Perly>!

Kevin fölállt, és átkarolta Marcus nyakát.
– Nem is vagy olyan undok, mint mondták.
Elorie nem tudta, nem valami idegen bolygóra keveredett-e, ahol Marcus bácsi eltűri, hogy gyerekek ölelgessék. Azután a fejében megszólalt a férfi dörmögő hangja. Nem vagyok olyan rigolyás vénember, mint hinnéd, kedvesem. És folyton kifelejted a lisztet a tallérból, amit gondolatban sütsz.

havrillas>!

– Az ember onnét tudhatja, hogy szeretik, ha sorsot húznak a lehetőségért, hogy
edényeket vagdosson hozzájuk.

zuna19>!

Az életre szóló döntések pillanatai olykor a legváratlanabb helyzetben rontanak az emberre.

zuna19>!

– Tényleg be tud lilulni a kaki?
– Mennyi áfonyát ettél?
Lizzie méregette a műanyag dobozt.
– Talán egy egész vödörrel. Moira nagyi azt mondta, annyit ehetek, amennyit akarok, mert az áfonya jót tesz a boszorkánypalántáknak.
Elorie megölelte a kislányt.
– Neked nagyon jót tesz, és ennyi áfonya biztosan lilára festi a végterméket. A nagyi magának nem akart áfonyát?
– Hagytunk neki egy vödörrel – felelte Kevin.
– Akkor talán ő is lilát fog kakilni. – Lizzie szemlátomást úgy vélte, hogy ez klassz lehetőség.

Perly>!

– Azt állítod, hogy én tévedtem a vizsgálatnál, kislány? – kérdezte Marcus még mindig a fölfuvalkodott üzemmódjában, mintha király szólt volna a paraszthoz. Ginia ízig-vérig Harcoslányként tenyerelt két kézzel az asztalra.
– Elorie talán olyan különleges fajtájú boszorkány, amilyet még nem láttunk.
– A kilencéves fantáziád talán agyonnyomta a józan eszedet.
– A te fantáziád meg talán vízbe fúlt, és fölfalták a krokodilok.

zuna19>!

– Nem olvashatom a könyvet? – vágott savanyú képet Kevin.
– Természetesen olvashatod, csak nem egész álló nap. Fogadok, hogy tegnap este is a takaró alatt suttyomban olvasva aludtál el.
Meglepett tekintete láttán az asszony elmosolyodott. A megállapításhoz nem kellett gondolatolvasó tehetség, hiszen a fiú karikás szeme mindent elárult, de Elorie szívesen megtartotta magának a kisded titkait.

zuna19>!

– Tessék – nyújtotta át a sütije felét Aervyn –, egyél a sütimből! Jót tesz nyűgösség ellen.
Elorie elmosolyodott, egyértelműen hozzá volt szokva a nem teljesen szalonképesen viselkedő boszorkánycsemetékhez.
– Igazából nem is nyűgös vagyok, csak fáradt, de köszönöm! Az az érzésem, mintha három nappal ezelőtt reggeliztem volna.
– Három napja nem ettél? – meresztett nagy szemeket Aervyn. Egy picit megrebbentette az ujjait, és átnyújtott egy sokkal nagyobb süteményes bádogdobozt, amit nyilvánvalóan most teleportált az otthoni konyhából. – Tessék, egyél sok sütit! Ha ez mind elfogy, a mama süt még.
– Üdv a boszorkánydzsumbujban, ahol az élet kissé mindig lökött – nevetett fejcsóválva Nell. – Aervyn, légy szíves, küldd vissza haza a sütit! Elorie-nak anélkül is éppen elég a cipekednivalója.
A nutellás süti illata egyébként is tömegjelenethez vezethetett volna a repülőtéren.

zuna19>!

Aervyn megfogta Elorie kezét, hogy kivezesse a reptérről.
– Szóval hogyhogy nem akarsz boszorkány lenni?
Nem megmondtam, hogy várj az ilyen kérdésekkel, amíg egy kicsit megszokik itt nálunk? – szuggerálta a fiának Nell.
De hát vártam, mama. Adtam neki sütit, és elküldtem a hátizsákját, meg minden. Egyébként meg te is tudni akarod.
Ahogy mindenki.
A gyerek talán rászorul némi emlékeztetőre a gondolatátviteli etikettet illetően, de amúgy igaza volt. Tényleg Nellt is érdekelte a dolog.

Perly>!

– Minden boszorkányhagyomány középpontjában a szeretet áll, drága kislányom. A többi csak sallang.


A sorozat következő kötete

Modern boszorkány sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Kendare Blake: Vérbe öltözött Anna
Sarah J. Maas: Föld és vér háza
On Sai: Álruhában
Csóti Lili: Hetedvérig
Chloe Neill: A lányok olykor harapnak
Deborah Harkness: Az éjszaka árnyai
Neil Gaiman: Csillagpor
Alice Hoffman: Átkozott boszorkák
Holly Black: The Queen of Nothing – A semmi királynője
Kresley Cole: A sötétség démona