Kóborló ​boszorkány (Modern boszorkány 4.) 58 csillagozás

Debora Geary: Kóborló boszorkány

Marcus ​Buchanan különleges férfi: létezik egy köztes világ, amelybe különleges erők segítségével be tud lépni. Marcus egy asztrálutazó. Magányos agglegény, aki már régóta remeteéletet él fájdalmas múltja miatt. Még gyermek volt, amikor elvesztette az ikertestvérét, Evant. Egy nap különös jóslatot kap: talál majd egy csecsemőt, akit Morgannek hívnak, és neki kell majd gondját viselni. A férfi nem hisz a jóslatban, de a végzetét senki sem kerülheti el… Marcus kétségbeesetten próbálja kikerülni ezt a feladatot, de Moira és a boszorkányok mindent megtesznek, hogy a férfi újra megnyissa a szívét, és megtalálja önmagát. És miközben Marcus próbál megküzdeni a mindennapok nehézségeivel, a kis Morgan különös képességeinek kordában tartása is kihívások elé állítja, hiszen a kislány is asztrálutazó. Hatalmas és különleges energiáinak megfejtése még a tapasztalt boszorkányokat is próbára teszi. Vajon Marcus a fájdalmon át megtalálja az utat a szeretet és a gyógyulás felé? És a… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2012

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Dream Válogatás Maxim

>!
Maxim, Szeged, 2017
368 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789632617428 · Fordította: Komáromy Rudolf

Enciklopédia 6

Szereplők népszerűség szerint

Aervyn · Ginia · Lizzie · Marcus Buchanan · Marcus Grimald Buchanan


Kedvencelte 7

Várólistára tette 37

Kívánságlistára tette 41


Kiemelt értékelések

zuna19>!
Debora Geary: Kóborló boszorkány

Most nagyon fáradt lehet az agyam, vagy nagyon lassú felfogású lehetek mert, hogy én ebből most egy árva szót sem értettem meg az is fix.
Nem tudom egyszerűen, hogy mi is volt a végén a csattanó. Végül is mi volt itt ez a sok hűhó, az árnyakról? Ellenük mi lett a megoldás, lehet én nem vettem a lapot csak. Ködös ez nekem hirtelenjében. :DDDD
Abszolút nem rémlett az előző részekből sem semmi. Egyedül talán Nell és Daniel, hogy ők irtó szerethető páros, de a többiekről semmi.
Annyit gyorsan megtettem, hogy a fülszövegeket és a saját véleményeimet elolvastam, de igazából közelebb nem kerültem a kiinduláshoz.
Oké, hogy voltak vicces és megható jelenetek, de igazából nem érte meg elolvasni. Sajnos most még így érzem.
Ami kimondottan tetszett az :
– Daniel, Aaron, Mike, Jamie és Marcus. Az apakollektíva.
Megalkották a:
Kisbabák komplett kézikönyve a tündér keresztapák ajánlásával.
Fenomenálisak így együtt a srácok.
Marcus aki most főszerepet kapott ebben a részben, nem egy negyvenes férfira, hanem inkább egy nagypapára hasonlított. Szerethető vagy mégsem? Ezt mindenki döntse el maga.

Ürményi_Ágnes>!
Debora Geary: Kóborló boszorkány

Imádtam ezt a sorozatot. Nagyon tetszett. Ebben a részben kiderült, hogy a mindig morgós Marcusnak, mégiscsak van szíve!
Evan a tùlvilágról küldött a testvérének egy kisbabát, hogy ő gondozza, nevelje fel. Morgan is asztrális utazó, pont mint Evan volt.
Marcus minden tőle telhetőt megtett, hogy „lerázza” magáról ezt a kis csöppséget, de mindhiába. Az idő mùlàsával, azért megolvadt Marcus jégszíve, és megszerette Morgan-t. Ez a család nagyon szimpatikus volt számomra. Ritka az ennyire összetartó család. Öröm lehet ehhez a családhoz tartozni.
Csak ajánlani tudom!

Lovas_Lajosné_Maráz_Margit P>!
Debora Geary: Kóborló boszorkány

Modern boszorkány 4

Ez volt idáig a legjobb rész, legalábbis nekem ez tetszett a legjobban.
A központi téma az anyai szerep volt, de egy nagy csavarral, mivel ez a szerep most a férfi főszereplőt, Marcust illette meg.
Remekül helytállt benne, bár igencsak berzenkedett ellene. 5 éves korában, 43 évvel ezelőtt elveszítette az ikertestvérét, aki a legveszélyesebb képességgel, az asztrálutazóval rendelkezett és egy ködös éjszakán a lelke elment és soha nem tért vissza.
Marcus morózus, megkeseredett, magának való ember lett és csendesen éldegélt a boszorkány közösségben, mikor egy csecsemőt talált a küszöbén, aki szintén utazó képességgel rendelkezett. Semmiképpen nem akart felelősséget vállalni a kis lélek esetleges eltűnéséért, de végül győzött benne a felelősségtudat, a szeretet és a védelmező ösztön. A közösség erejének segítségével végül sikerült felülkerekedni a problémán.
A történetben volt a komoly mondanivaló mellett sok humor, kedves, jóságos, aranyos szereplőgárdával.

Beatrice8 P>!
Debora Geary: Kóborló boszorkány

*_* *_* Imádtam! Igazán nagyon elfogult vagyok tudom, de e tekintetben nincs mit tenni.
Tényleg kicsit szomorkásabb volt, de azt is imádtam.
Az, hogy az apák nagyobb szerepet kaptak, is nagyon tetszett. Babák <333
Nem tudom, hogyan viselném, ha nem adnák ki a többi részt, nagyon remélem, hogy nem hagyják abba a fordítást és kiadást.
Ez az Én könyvsorozatom. Nekem lett írva. Mindenestül imádom.
Még mindig vannak benne furcsaságok, de ezek tényleg nem érdekelnek.
A borító is csodás, mint az összes.
Egy ideig azt hittem csak én rajongok érte ilyen mániákusan, de aztán megláttam @Leobelo-t. :D Jó tudni, hogy nem vagyok egyedül. :)))
A következő rész nagyon érdekel, remélem azt is hamar kiadják.

2 hozzászólás
diamondfox P>!
Debora Geary: Kóborló boszorkány

Egyszerűen kiég a cukiságfaktorom akárhányszor ebből a sorozatból olvasok egy újabb részt. És imádom! :D
Ahogy nézem, most már inkább a gyökeres fanok maradtak itt, akiknek eleve nem jött be az első rész, az nem is olvasott tovább (csak a nagyon bátrak vagy mazohisták).

Szóval most egy kicsit változott a helyzet, ezúttal egy férfire irányult a főszerep (igen, anno Jamie is csak másodhegedűs volt!) és egy nagyon szomorú tragédiára. Amit azért is toleráltam, mert valós volt. Mert ez tényleg ennyire fáj. Bármennyire is akarják ezt az asszonyok „erőltetni”, akkor is magát fogja okoni a múltért, hiszen csak öt éves volt Marcus. De erről ennyit, térjünk át az érdemi részre: egy újabb érdekes képességet kezdtük felfedezni, ahol a felnőttek és gyerekek egyaránt kivették a részüket. Tetszett, hogy a Varázsvilágban ismét sokat kalandoztunk és tetszett, hogy néha annyira hirtelen lecsapott a dráma, hogy csak pislogtam. A nyelvezet megint zseniális, remek aranyköpéseket töltögettem már fel ide Molyra is belőle. Aevryn megint egy kicsit túl okos volt nekem, de úgy fest, itt mindenki zseninek születik, remek szókinccsel.

Nagyon várom már a következő részt, de remélem a ragasztásra jobban figyelnek majd a Maxim csapatánál, mert ennél a kötetnél mindkét végén isteni ragasztócsík maradt és a könyvjelzőt alig bírtam leszedni, mert odaragadt.

Kósáné_Bajnoczi_Beáta>!
Debora Geary: Kóborló boszorkány

Imádom ezt a sorozatot, a szereplőket, a sztorit. Érdekes módon az egyetlen fantasy, ami nem zavar, egyszerűen családtagnak érzem én is magam már a boszik között.
Ez a szokásos történeteknél komorabb volt, egyértelmű volt korábban, hogy Marcus könyve nem lesz sétagalopp. Senkinek.
És persze minden jó, ha a vége jó, a Modern boszorkány sorozatnál ez már csak így van.

Kuri_Szilvia P>!
Debora Geary: Kóborló boszorkány

Furcsa volt az előzőekhez képest. Ebben is nagyon sok vicces jelenet volt. gyerekek és okoskodó apukák mellett nem is lehetne más, de ebben a részben nagy szerepet kapott Marcus önmagával hívott harca. mert nekem inkább ez jött le: fél az árnyaktól, akik elrabolták a testvérét, haragszik magára mert gyerekként nem tudta megmenteni a testvérét, nem akar senkit szeretni, nehogy újra fájdalom érje. A vége nekem kicsit zavaros, lehet a következő részből( ha megjelenik magyarul) kiderül pontosan mi is van az árnyakkal és a köddel.
Értem én hogy híd meg minden, de valahogy olyan félbemaradtnak tűnt.

Vaklarma P>!
Debora Geary: Kóborló boszorkány

Ez egy kisgyerekes anyáknak szóló boszorkányos sztori volt. Szerintem az, akinek nincs gyereke vagy unalmasnak tartja vagy szent borzalommal olvassa, mert amúgy aligha lehet érdekes a sok eszmecsere pelenkákról, hordozókról és más egyebekről. Mondjuk én pont kisgyerekes anya vagyok, úgyhogy nekem elég ismerősek voltak ezek a dolgok. De én meg pont azért menekülök a könyvekbe, hogy legalább addig ne ezekkel kelljen foglalkoznom. Amúgy aranyos volt, de néhol kissé nyálas, néha kissé következetlen… A sok baba között elvész a sztori. Bár így legalább nem fáj annyira, hogy a többi rész nem jelent meg magyarul.

Leobelo P>!
Debora Geary: Kóborló boszorkány

Rengeteget fejlődött ez a sorozat az első rész óta, mégis, a lényege ugyan az maradt: a család, a szeretet, az összetartás. Mindegy, milyen köntösbe öltözteti az írónő, akkor is ezek köré épül fel az egész történet. Itt nincs világuralomra törő elmebeteg, nincs örökös harc a jó és a rossz között, mint a legtöbb fantasy könyvben, és mégis, a minden napos problémák egy kis varázslattal megspékelve ugyanúgy le tudnak kötni.
Magáról a könyvről:
A második részben bukkan fel először Marcus, a zsémbes gondolatboszorkány. Én már akkor megkedveltem, ezért különösen örültem, hogy ez a könyv róla fog szólni. De azt álmomban sem gondoltam volna, spoiler! Már az előző rész is tartalmazott egy kis komolyabb érzelmi vihart, de ez! Amikor spoiler, nálam ott eltört a mécses.
Végigolvasni, hogy hogyan küzdi magát Marcus vissza az életbe, és közben hogyan próbálja megvédeni Morgant, az elképesztő. Igazából nem nagyon találok rá szavakat. Talán a keserédes jó szó rá. Egyszerre vagyok szomorú, de ennek ellenére boldog is.
Tetszett, kedvenc lett ez is!
Külön öröm, hogy végre Daniel is nem csak említés szintjén van jelen. Eszméletlen egy figura! :)

Tímea_Kocsis_2>!
Debora Geary: Kóborló boszorkány

Édesbús történet egy elképesztő világban. Marcus és Morgan párosa nagyon cuki és egyre szorosabbak a családi szálak. Picit hiányoltam a romantikát és szívesen hallottam volna többet Adeleről és mintha a Hekate nevű cicáról is megfeledkeztek volna picit az események sodrában.


Népszerű idézetek

diamondfox P>!

– „A kaki lokalizálásának három kulcsa” – olvasta föl Moira, és a szemét törölhette. – „Azonnali beavatkozás, szkafander és szigetelőszalag.”

258. oldal

diamondfox P>!

– Ha eleget osztogatsz ebből a sütiből, tutira megpályázhatod az elnökséget. […]
– A világ nem élné túl, ha Aervyn betenné a lábát a Fehér Házba.

142. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Aervyn
diamondfox P>!

– Ha végül nem jön be neked ez az egész boszorkányosdi, fölcsaphatsz profi baseballjátékosnak.
Ginia fölhorkant.
– Lány vagyok, te buta. Csinálhatom mindkettőt.

270. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Ginia
zuna19>!

Sohase becsüld alá az ölelgetés fontosságát, még akkor se, ha a karod már majd’ leszakad.

Leobelo P>!

Marcus ismét a cumisüvegre nézett. És észrevette, hogy az átlátszó borítás elrejt valamit, ami sokkal alkalmasabbnak tűnik a tej kibocsátására.
A cumisüvegekre kupakot tesznek.
Úristen. Aki ezt tervezte, nyilván sosem tartott sivalkodó kisbabát a kezében.

diamondfox P>!

– Egy ideig ő gondoskodik Morganről.
– Mint egy anyuka – csillant föl Lizzie szeme.
Úgy tűnt, nem Sean az egyetlen boszorkánypalánta, aki előítéleteket táplál a nemi szerepekkel kapcsolatban.
– Aaron és Mike is csecsemőkről gondoskodnak. Ez nem az anyukák dolga.
– Ők apukák. – Lizzie vállat vont, és ismét kifelé vette az irányt. – Az csak külön elnevezés az olyan anyukákra, akiknek szőrösebb a fülük.

96-97. oldal

zuna19>!

– Te csak nyugodtan olvasgasd a használati utasítást, én majd a női agyammal kiokoskodom, hogyan működik ez a cucc.

zuna19>!

– Egy probléma legegyszerűbb megoldásához nem mindig az egyenes út vezet.


Hasonló könyvek címkék alapján

J. K. Rowling: Harry Potter
Terry Pratchett: Égből szőtt kalap
Neil Gaiman – Terry Pratchett: Elveszett próféciák
Neil Gaiman: Coraline
Neil Gaiman: Csillagpor
On Sai: Álruhában
Roald Dahl: Boszorkányok
Michelle Harrison: Egy csipetnyi mágia
Philip Pullman: La Belle Sauvage
Mark Lawrence: Tövisek Hercege