A ​Different Witch (A Modern Witch 5.) 3 csillagozás

Debora Geary: A Different Witch

Twenty months ago, Jamie and Lauren crashed a coven meeting in Chicago – a visit they barely remember. For Beth Landler, it was the moment that fractured her circle and awakened her need for an entirely different kind of magic.

The kind only found in Witch Central. If she can dig up the courage to go.

A Different Witch is book five of the top-rated A Modern Witch series. Light contemporary fantasy with a good dose of humor, a little romance, and characters you won't want to leave.

Eredeti megjelenés éve: 2012

>!
250 oldal · ASIN: B00AR6ZB60

Most olvassa 1


Kiemelt értékelések

Beatrice8 P>!
Debora Geary: A Different Witch

Tisztán emlékszám rá, hogy ezt az értékelést már elkezdtem írni anno, de ezek szerint nem posztoltam, amit nem is csodálok, mert az a helyzet, hogy bajban vagyok ennek a könyvnek az értékelésével. Pár napja eszembe is jutott és egy fél gondolat erejéig elgondolkodtam rajta, hogy végül hogy sikerülhetett értékelnem. Hát, mint kiderült most, sehogy.
A Modern boszorkány évekig volt a kedvenc nyugi sorozatom, főleg az első rész. Nagyon sajnáltam, hogy úgy néz ki nem fordítják tovább, sőt angolul se érhető el legálisan sehol! Ezért csúnya voltam, levadásztam és persze egy nyaralásra vittem el, olvasni. És jó volt, ezzel nincs gond. De már nem klappol. Vagy a sorozat változott, vagy én esetleg mindkettő, de attól tartok eljött az idő, hogy valamennyire felülemelkedve az elfogultságomon értékeljem az elkövetkezendő részeket. Mert bármennyire is rajongva olvasom ezt a sorozatot, azt már én sem tudom bemesélni magamnak, hogy ez ugyanolyan jó volt, mint az első rész. Igazából az van nálam főleg piedesztálon, a többit szerintem még újra se olvastam. Szóval igen, bármennyire is kényelmetlen érzés ezt mondani, de ez nekem nem tetszett annyira.
Ott voltak a kedvenc szereplőim persze. A kis szívem csücskei és a szeretet, amit a családjuk áraszt. Ott volt a mágia, ami szerintem még mindig szuperül van leírva. De megjelent Beth és rávilágított a szereplők rossz oldalára is. Nell nem tudta kezelni. Őszintén fájt néznem, mennyire nem érti meg őt. Egyébként, mint szereplőt és mint új problémarétegét a sorozatnak kedveltem Betht. Azt nem szerettem, hogy megbolygatta számomra az idillt, de be kell vallanom, ennek itt volt az ideje. Attól viszont még, hogy ezt elismerem, nem változik a tény, hogy kevésbé tetszett ez a kötet. Megláttam az ismétlődéseket, az akadozó történetet, a mindenféle dramaturgiai ív és a természetesség hiányát, már amennyire ezt én meg tudom ítélni. Meg persze, fájt látni valakit, akit ha kedvelek is, de felforgatja a régebben szeretett szereplőimet.
Összességében tehát ez nekem kicsit csalódás volt, elteltek az évek és sok könyvet olvastam az első Modern boszorkány óta. Remélem a következő rész jobb lesz, de felkészülök rá, hogy már csak egy kis kikapcsolódást fog nyújtani, mert… egyszerűen túl sok zseniális könyvet olvastam már. Nagyon fáj bevallani, de sok új kedvenc sorozatomnak ez sajnos nem üti meg a szintjét. Esetleg az első két könyv, de azóta… Mindenképpen végigolvasom már a sorozatot, akárhogyis.


Népszerű idézetek

Beatrice8 P>!

For a girl with undiagnosed Asperger’s, middle school had been every kind of hell. And eyes had always been her nemesis.

Beatrice8 P>!

“Knowing where you’re headed is one thing. Knowing how to get there is often the tricky part.”

Beatrice8 P>!

The universe—in the shape of a butterfly. And then it all vanished. Spell, lights, magic, everything. She didn’t feel her legs crumple or the grass come up to meet her head. She only knew that it was over.
-o0o-
Witch chaos. Lauren pushed through the crowd surrounding Beth. “Don’t touch her.” Ginia looked up. “I have to check her channels.” It wasn’t her channels that were the problem. “It’s her autism we overloaded, not her magic. ”

Beatrice8 P>!

“I don’t work that way.” Bleak eyes met his. “I need a map. A sign that says where the beginning is.”

Beatrice8 P>!

“And I’m sorry that I expected your amazing magic to make you smarter and wiser and more able to work with this difficult head of mine. That was silly and wrong.” Her words had come full circle. “You couldn’t possibly do that—you don’t know what it is to live in my head. But I do.”

Beatrice8 P>!

Speed made things happen faster than her brain could process them.

Beatrice8 P>!

“You’re a fire witch, my dear.” Moira looked up, tea preparations on automatic pilot. “Not all fire witches are the same, of course, but you tend to share affinities. Spicy things to tease your palate, warm colors to soothe your eyes, a ball of lovely yarn under your fingers, and of course a need for light and warmth…”


A sorozat következő kötete

A Modern Witch sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

J. K. Rowling: Harry Potter and the Prisoner of Azkaban
Terry Pratchett: Witches Abroad
Neil Gaiman: Stardust
Neil Gaiman: Coraline (angol)
Cressida Cowell: The Wizards of Once
Stacey Halls: The Familiars
Philip Pullman: His Dark Materials
Diana Wynne Jones: Howl's Moving Castle
Tracy Chevalier: The Virgin Blue
Celia Rees: Sorceress