Quiet ​Girl in a Noisy World 24 csillagozás

An Introvert’s Story
Debbie Tung: Quiet Girl in a Noisy World

Sweet, ​funny, and quietly poignant, Debbie Tung’s comics reveal the ups and downs of coming of age as an introvert.

This illustrated gift book of short comics illuminates author Debbie Tung's experience as an introvert in an extrovert’s world. Presented in a loose narrative style that can be read front to back or dipped into at one’s leisure, the book spans three years of Debbie's life, from the end of college to the present day. In these early years of adulthood, Debbie slowly but finally discovers there is a name for her lifelong need to be alone: she’s an introvert.

The first half of the book traces Debbie’s final year in college: socializing with peers, dating, falling in love (with an extrovert!), moving in, getting married, meeting new people, and simply trying to fit in. The second half looks at her life after graduation: finding a job, learning to live with her new husband, trying to understand social obligations when it comes to the in-laws, and… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2017

>!
184 oldal · ASIN: B06Y462X8S
>!
184 oldal · puhatáblás · ISBN: 9781449486068 · ASIN: 1449486061

Enciklopédia 17


Kedvencelte 7

Várólistára tette 20

Kívánságlistára tette 34

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

>!
FairyDust P
Debbie Tung: Quiet Girl in a Noisy World

Debbie Tung: Quiet Girl in a Noisy World An Introvert’s Story

Aranyos könyv, szépek benne a rajzok, de nem mozgatott meg igazán.
Csak egy két szituációnál bólogattam. Kissé egysíkúnak érzem a képregényt, az egész arról szól hogy az introvertáltaknak szükségük van az egyedüllétre és a feltöltődésre. Igen, ez így van, de lehetett volna egy kicsit színesebben ábrázolni a személyiséget. Az összes rajz ugyan ott kötött ki, azért ez nem ennyire fekete-fehér. Meh, kreatívitás.
Debbie eléggé komolyan veszi az élete bemutatását, én jobban kedvelem a Sarah féle humoros megközelítést.
Nem mondom hogy rossz volt, de nekem ez így száraz és egysíkú.

>!
AeS P
Debbie Tung: Quiet Girl in a Noisy World

Debbie Tung: Quiet Girl in a Noisy World An Introvert’s Story

A magyar olvasóknak nagy valószínűséggel már volt alkalmuk saját bőrükön érezni a nálunk oly' divatos kettéosztottságot, szinte bármilyen témában: politikai, közéleti, újabban irodalmi kánon szerinti is. Én is súlyos tapasztalatokkal rendelkezem ez ügyben, mégis kicsit értetlenül állok az elmúlt nagyjából öt év legújabb, ezúttal nemzetközi megosztottsági tendenciája előtt: mi, introvertáltak, és ti, extrovertáltak.
Képregények, könyvek, blogok, Insta-fiókok tucatjai szólnak erről, és bár már mutatóban találni egy-két olyan cikket, ami azt boncolgatja, hogy azért ez a két világ nem fekete és nem fehér, hanem spoiler sokkal vegyesebb a kép, mégis folyik rám mindenhonnan, leggyakrabban a Molyról, hogy ez márpedig két külön kaszt, és az introvertált lét, az valami olyan dolog, amit egy extrovertált ember soha nem érthet meg, hovatovább fel se nőhet odáig. Dacos ellenállás járja át a levegőt évek óta, amolyan „nem élhet az egyik, míg él a másik”, és hát tudom, persze, hogy a mögöttes igény valójában annyi, hogy „figyelj rám, fogadj el olyannak, amilyen vagyok, tartsd szem előtt a szükségleteimet”. Mondjuk ez nem is csekély, de legalábbis általában nagyon rosszul megy még egy párkapcsolatban vagy családi kapcsolatban is, hát még barátok között. spoiler
De a lényeg, és ami az én problémám (extrovertált emberként, ha már fel kell osztani magunkat), hogy tévútra vezet ez a polarizálás. Az extrovertált ember is szoronghat. (De még mennyire.) Előfordul, hogy nem szeret telefonálni, és halogatja a végtelenségig. Szeret bekuckózni a macskájával egy esős őszi estén a lakásba. Mardoshatja a lelkiismeret-furdalás, és ébren tarthatja egész éjszaka. Kattoghat hónapokkal vagy évekkel azelőtti szituációkon, lejátszhatja magában újra és újra, szégyellheti magát miatta. Lehetnek olyan gondolatai, amiket nem akar azonnal megosztani másokkal. Mert a világ nem fekete és fehér.
Nem tagadom persze a különböző személyiségtípusok létezését, de a magukat introvertáltként definiáló alkotók előretörésével (amivel semmi baj, nagyon szeretem Sarah Andersent például, noha szerintem ez a piaci szegmens is felhígult, mint idővel minden) mintha a felszínt kapirgálnánk már csak, holott elképzelésem szerint ők pont ennek ellenkezőjét tűzték ki célul. És talán nem ehhez a könyvhöz kellett volna ezeket leírnom, mert joggal hiányolhatjátok, hogy egy sor sem szól sem a külcsínről, sem a belbecsről, de mégis, mert hét hónapja próbálom megfogalmazni ezt, amire akkor gondoltam, amikor ezt a könyvet olvastam.

4 hozzászólás
>!
chhaya P
Debbie Tung: Quiet Girl in a Noisy World

Debbie Tung: Quiet Girl in a Noisy World An Introvert’s Story

Imádom! Már a neten nézegetve is nagyon szerettem Debbie Tung rajzait (Where's My Bubble? néven alkot), de könyv formában, kerek egésszé összefűzve az amúgy különálló képeket, még jobb és ütősebb. Egyetem, barátság, szerelem, házasság, munkakeresés és alkotás – felnőtté válás és önmagunk megtalálása egyszerű és kifejező képekben, szeretni való stílusban.

Pedig amúgy nem szól semmi extráról, csak a mindennapokat mutatja be. A különleges benne, hogy egy erősen introvertált, zárkózott lány szemszögéből, akinek még a teljesen egyszerű(nek tűnő) szociális tevékenységek is nehezére esnek. (Nem ők elsősorban a könyvek és filmek, hősei, ugye…?) Például… felteszi a tanár előadás alatt, hogy kinek van kérdése? Naná, hogy óra után kérdezünk rá, nem mindenki előtt! Attól meg egyenesen kiver a víz, ha idegen emberekkel kell ismerkedni, beszélni magunkról – rettentően fárasztó. Hát még egy csörgő telefon, vagy egy nyilvánosan elintézendő hívás…? Meg vannak veszve az emberek, miért nem tudnak simán csak írni egy üzenetet?!

Hát ilyenek. Hasonlóan zárkózottak nagyon átérezhetik ezeket a képsorokat, főleg mert Debbie nem csinál belőle viccet. Néhol nagyon is komoly, elgondolkodtató is, annyira igaz… Oldalakon keresztül csak bólogatni tudtam, hogy én is így… Aztán egyszer csak kiderült, hogy az MBTI teszt szerint ugyanabba a személyiségtípusba tartozunk spoiler – oké, most már mindent értek! :D

Nem csak introvertáltaknak ajánlom jó szívvel ezt a könyvet (vagy akár a neten nézegetni Debbie rajzait), hanem azoknak is, akiknek akad hasonlóan magának való barátja vagy ismerőse, és szeretnék jobban megérteni a lelkivilágát. A miértekre talán nem sok választ ad, nem elemzés a célja, de a hogyan szépen megmutatkozik a rajzokban. Hogy hogyan működünk mi.

3 hozzászólás
>!
Arwen5
Debbie Tung: Quiet Girl in a Noisy World

Debbie Tung: Quiet Girl in a Noisy World An Introvert’s Story

"And to accept everything you are and everything you're not…
Can change your life in the most liberating way possible."

Imádtam, ahogy Debbie lapról lapra egyre jobban elfogadja önmagát, és rájön, hogy nem kell a többiek elvárásának megfelelnie. Ő csendes, visszahúzódó, otthonülő, és kész. Nagyon fontos üzenetet közvetít, és az olyanoknak, akik éreztek már ugyanígy, rendkívüli érzést tud nyújtani. Szinte minden lapon magamra ismertem, sőt még az MBTI típusunk is megegyezik (INFJ).

A kötet nem azt sugallja, hogy az extrovertáltak nem érezhetnek így, meg, hogy az introvertáltak sose szeretnek társaságban lenni, csupán a szerző tapasztalatait, érzéseit mutatja meg.

Az illusztrációkkal viszont nem tudtam megbarátkozni, úgy tűnik nem nekem valóak a képregények, idegenkedek a stílusuktól.

>!
Saille P
Debbie Tung: Quiet Girl in a Noisy World

Debbie Tung: Quiet Girl in a Noisy World An Introvert’s Story

Nem szeretném összehasonlítani ezt a képregényt Sarah Andersen munkáival, mert bár mindkettő hasonló témáról, az introvertáltságról szól, mindegyik külön-külön is értékes. Míg Sarah Andersen inkább karikírozottan humoros pillanatképeket villant fel, Debbie Tung magát a folyamatot ábrázolja, nagy beleéléssel és érzékenységgel, ahogy a különc, szociófóbiás, könyvmoly introvertált egyetemista lány kiszakad az életbe, munkát keres, barátokat, majd menyasszony lesz, sőt feleség is, egy őt kiegészítő extrovertált férj oldalán.
De az igazi változások nem ekkor következnek be nála, hanem amikor rádöbben különböző segítő könyvek és tapasztalatok hatására, hogy a kellemetlen, depresszív érzések, kínos szituációk, terhes kötelességként megélt dolgok amik eddig teherként lógtak rajta nem az ő hibájából erednek, nem ővele van „baj”.. Rádöbben hogy ő egy szuperérzékeny introvertált típus, s mint ilyen, nyugodtan felvállalhatja magát, hiszen a tulajdonságai, az egyénisége nem szégyellnivaló, hanem teljesen természetes. Nyugodtan alakíthatja az életét úgy ahogy neki tetszik, nem kell senki semmilyen „extrovertált” elvárásnak megfelelnie. Ennek hatására változtat az életén, a munkáján, a társadalmi elfoglaltságain, és egy boldogabb életbe kezd bele. A kedvenc jelenetem amikor mindezt a felfedezést elmeséli a férjének meg a terveit, és megkérdezi:"ugye megint túlaggódom és túlagyalom a dolgokat?", mire a cuki, elfogadó extrovertált férje csak annyit válaszol: „annyira megszoktam ezt már nálad, hogy akkor aggódnék, ha nem így tennél!” . :)
Szóval ajánlom mindenkinek ezt a kötetet aki hasonló problémákkal küzd, anélkül, hogy vaskos pszichológiai és önsegítő könyveket kiolvasna, inspirációt és bátorítást kap arra, hogy a maga introvertált módján is boldogan élje meg az életét!

Borító 4*

>!
Carol_Souya
Debbie Tung: Quiet Girl in a Noisy World

Debbie Tung: Quiet Girl in a Noisy World An Introvert’s Story

Egyik legkedvesebb könyvbarátom. Mindig a kezem ügyében tartom, hogy belelapozhassak, amikor az introvertáltság sötétebb perceit élem; de akkor is szívesen forgatom, amikor süt bennem a nap.


Népszerű idézetek

>!
chhaya P

Every time I go out, I tend to bring a book with me, even though I know I won't have time to read it. I guess it just gives me a sense of comfort… Because it feels like I have a good friend by my side.

165. oldal

Debbie Tung: Quiet Girl in a Noisy World An Introvert’s Story

Kapcsolódó szócikkek: könyv
>!
chhaya P

– Aaaahhhh! I'm so excited for the weekend!
– What do you have planned?
– Nothing. Absolutely nothing.

36. oldal

Debbie Tung: Quiet Girl in a Noisy World An Introvert’s Story

Kapcsolódó szócikkek: hétvége
>!
chhaya P

I love rainy days. It's the perfect time for a nice cup of tea. And the gentle sound of raindrops always seems to make me feel calm at ease. But best of all… I have a valid excuse to stay home and do whatever I want.

37. oldal

Debbie Tung: Quiet Girl in a Noisy World An Introvert’s Story

Kapcsolódó szócikkek: eső · kifogás · otthon · tea
>!
chhaya P

– It looks like everyone is here. Are you ready?
– Hold on.
– For what?
– I'm just putting on my social face.

58. oldal

Debbie Tung: Quiet Girl in a Noisy World An Introvert’s Story

Kapcsolódó szócikkek: társasági élet
>!
Saille P

There's a lot of beauty in quiet strenght. It's perfectly fine to prefer thinking to talking… To retreat into your inner world whenever you need some alone time… And to do your thing and put your heart and soul into it.

175. oldal

Debbie Tung: Quiet Girl in a Noisy World An Introvert’s Story

Kapcsolódó szócikkek: csend · gondolkodás · introvertált
1 hozzászólás
>!
Saille P

– Sorry. Am annoyingly overthinking again?
– Yep. But I'm so used to it by now that I'd be worried if you didn't.

172. oldal

Debbie Tung: Quiet Girl in a Noisy World An Introvert’s Story

>!
chhaya P

– Come on. We're going to be late for the party. Are you ready?
– Can I bring my book?

43. oldal

Debbie Tung: Quiet Girl in a Noisy World An Introvert’s Story

>!
chhaya P

– You wouldn't believe what happened today! I just spent whole afternoon with some friends and random people, and I wasn't awkward! I drank and talked like a normal person!
– You submitted your dissertation today, but you consider a few hours of socializing more of an achievement?
– I know. I'm not proud of it.

83. oldal

Debbie Tung: Quiet Girl in a Noisy World An Introvert’s Story

Kapcsolódó szócikkek: beszélgetés
>!
chhaya P

My outer self: calm, cheerful, friendly and easygoing.
My inner self: a mixture of frustration, insanity, and dying on the inside.

123. oldal

Debbie Tung: Quiet Girl in a Noisy World An Introvert’s Story

Kapcsolódó szócikkek: én
>!
Saille P

– I have to go out now.
– Okay.
– Are you sure you'll be fine by yourself?
– Of course.
– You'll be alone for the rest of the day.
– I know. Isn't it exciting?

117. oldal

Debbie Tung: Quiet Girl in a Noisy World An Introvert’s Story

Kapcsolódó szócikkek: egyedüllét

Hasonló könyvek címkék alapján

Sarah Andersen: Adulthood Is a Myth
Simon Tofield: Simon's Cat – Wake Up!
Alan Moore: From Hell
Juan Diaz Canales – Juanjo Guarnido: Blacksad
Alan Moore: Watchmen (angol)
John Ney Rieber: Bindings
Ben Aaronovitch – Andrew Cartmel – Lee Sullivan – Luis Guerrero: Rivers of London – Night Witch
Mike Carey: Lucifer – Crux
Simon Tofield: Simon's Cat – Feed Me!
Rob Reger – Jessica Gruner: Emily the Strange – Stranger And Stranger