Végül ​hazatalálsz (Végül hazatalálsz 1.) 44 csillagozás

Debbie Macomber: Végül hazatalálsz

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Cassie ​Carter szerető családban, a testvéreivel szoros kötelékben nőtt fel. A középiskola végeztével azonban gyökeresen megváltozott az élete: beleszeretett egy férfiba, és a szülei tiltakozása ellenére megszökött vele, összetörve ezzel az édesapja, az édesanyja és a testvérei szívét. Nagy árat fizetett azonban a meggondolatlanságáért: az élete földi pokollá változott, és csupán egyvalami jelentett reményt és vigaszt számára: az a kislány, akit a szíve alatt hordozott…

Cassie harmincegy évesen kamasz lányával, Amieevel visszatér a szülőföldjére, hogy maga mögött hagyja a múltat, és új életet kezdhessen – a férje, a sorozatos atrocitások, az örökös félelem nélkül. A testvéreivel is rendezni szeretné a kapcsolatát, de a megannyi sérelem, ki nem mondott szó, feszültség úgy tűnik, lehetetlenné teszi, hogy közelebb kerüljenek egymáshoz. Az asszonynak keményen kell küzdenie, hogy talpon maradjon. Saját otthont teremtene magának és a lányának, ám az ezt lehetővé tevő önkéntes… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2015

>!
General Press, Budapest, 2018
416 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634521495 · Fordította: Bánki Vera
>!
General Press, Budapest, 2018
416 oldal · ISBN: 9789634521501 · Fordította: Bánki Vera

Enciklopédia 2

Szereplők népszerűség szerint

Amiee Carter · Steve Brody


Most olvassa 2

Várólistára tette 38

Kívánságlistára tette 23


Kiemelt értékelések

>!
nypiro P
Debbie Macomber: Végül hazatalálsz

Nekem ez a könyv most jólesett. Nem tipikus családregény, de főszerepet játszanak benne a családi kapcsolatok. A megszakadása, majd újra felvétele.
Nagyon tetszett, hogy Cassie kilépett a bántalmazó kapcsolatból mennyi mindent elért. Szépen nevelte a 12 éves kislányát, a családi hagyományokat átörökítette neki. Gördülékeny az írónő stílusa, ez nagyon tetszett, mint nagyon régen a romantikus füzetekben is. Ami kicsit elvont az értékéből az a tépelődése Steve irányában és a testvérei anyagiassága, korábbi ridegsége. Nagyszerű volt olvasni, ahogy a házát építette, milyen lelkesedéssel kitartással.
Kíváncsi vagyok mi lesz Nikol és az anyósa története.

>!
sztrapacska1213
Debbie Macomber: Végül hazatalálsz

Ez a gyönyörű borító egy egész jó könyvet takar. Nem tökéletes, sok benne a megszokott elem, bántalmazó kapcsolat, elhidegült testvérek, egy szomorú, magányos férfi és cuki kisgyerek. Amiee nagyon eltalált karaktere, gyerekszája, Cassie gerincessége, és a történetet átható segítőkészség sokat emelt az értékelésen. Minden kliséje ellenére ajánlom ezt az édesbús történetet.

>!
könyvmorzsa
Debbie Macomber: Végül hazatalálsz

Nem lett volna ez rossz történet.
Rossz döntés, házasság, kilátástalanság, gyerek. Aztán Cassie a boldogság helyett egyedül találja magát, és a családja is elfordul tőle. Majd sok év elteltével Cassie élete felfelé kezd ívelni, és meg ismerkedik a mogorva Steve-vél. Neki is megvan a múltbeli sebe, mégis Cassie miatt, vagy épp érte túllép ezen.
Tetszett, ahogy Cassie visszatalált a testvéreihez.
Viszont voltak részek, ahol túlmagyarázósnak éreztem.

>!
Lady_E
Debbie Macomber: Végül hazatalálsz

Sajnos ez a könyv nagyon tinglitangli lett.
Bár ezzel alapból nincs bajom, de úgy érzem, hogy nem lettek eléggé kidolgozva a karakterek, nem ismerhettük meg a személyiségüket, a belső konfliktusaikat, így a cselekedeteik motivációja is rejtély maradt számomra.
Szerintem van ennél sokkal jobb könyve is az írónőnek.

>!
Zizu P
Debbie Macomber: Végül hazatalálsz

Ez egy újabb kisvárosi, szintén nagyon szerethető történet. Mint utóbb kiderült egy nagyon klassz sorozat első része. Bár szerintem önállóan is tökéletesen megállná a helyét. Most olvasom a „sorozat” második részét. Szerintem semmi köze a kettőnek egymáshoz, önállóan is élvezetesek. Mindkettő nagyon jó.

>!
vincze_zsuzsanna
Debbie Macomber: Végül hazatalálsz

A borító keltette fel az érdeklődésemet, de arra nem számítottam, hogy lassan fog a történet kibontakozni.
Egy minden hétköznap történetet mesél el ami egy kisvárosi és szerethető történetet mesél el, szerethető karakterekkel.
Cassie csodás nő aki sajnos rossz döntéseket hozott meg, házasság, kilátástalanság, gyermek. Sajnos szegény nőtől a családja is elfordul tőle. Csodás anya aki 12 éves lányát próbálta a hagyományokhoz méltón nevelni, míg egy szörnyű baleset következtében elveszíti és egy gyermek elvesztését mindenkinek nehéz feldolgozni.
Sajnos Cassie két testvérét nagyon nem bírtam, elfogadhatatlan amit Cassievel tettek és olyan miatt hibáztatják ami miatt nem tehetett ugyan úgy neki is fel kell dolgoznia a szüleit elvesztését…
Cassie megismerkedése a mogorva Stevel elején nem értettem a viselkedését, de az példaértékű hogy a nehéz helyzetben Cassie mellett ált.
De sajnálom hogy nem sok mindent tudhatunk meg Cassie és Steve kapcsolatáról

>!
sahi P
Debbie Macomber: Végül hazatalálsz

Nem volt rossz, de annyira nem nyűgözött le. Sok volt benne a klisé. A borító nagyon tetszett, alapvetően a történet sem rossz. Tetszett, ahogy a szereplők megváltoztak, ahogy közeledtek egymáshoz. Ugyanakkor helyenként kidolgozatlannak éreztem. Azért nem volt olyan rossz választás részemről…

>!
Veress_Éva
Debbie Macomber: Végül hazatalálsz

Régebben már olvastam ezt a sztorit, csak nem ragadt meg különösebben, ami nem is csoda. Nem azt mondom, hogy rossz lenne, csak egyszerűen nem az én ízlásvilágom.
Felejthető, de alapvetően kedves kis sztori.

>!
georgecobbler P
Debbie Macomber: Végül hazatalálsz

Debbie Macomber könyvei hétköznapi emberekről szólnak, szereplőivel könnyen lehet azonosulni. És bár a regényei nem emelkednek szépirodalmi magasságokba, könnyed, szórakoztató olvasmányok, és amellett, hogy biztosítják a kikapcsolódást, emberi érzésekről, szeretetről, bizalomról, megbánásról szólnak, és mindenről, ami az élet velejárója. Mert így vagy úgy, de végül mindenki hazatalál.
https://olvaso-kucko.blogspot.com/2018/12/vegul-hazatal…

>!
Evodia
Debbie Macomber: Végül hazatalálsz

Nem a megszokott kis könnyed volt Macomber-től. Enyhén állóregény, kevés tényleges mozgással. De.. Itt is meg volt a életszerűvé tevő figyelemre érdemes szál, egy fontos alaptéma, most a családon belüli erőszak feldolgozása.
Tetszett, hogy a ritkábban említett vonalát, a kapcsolatok tönkretételét hozta dominánsabban. Azt gondolom, ehhez fizikai erőszak sem kell, mintha kódolva lenne a kultúrában és olyan vékony a határ, meddig van az egyéni és családi szabadság, és honnan a befolyás, és hol a brutális elszeparáló terror. Így ezzel együtt jó kis könyv ez.


Népszerű idézetek

>!
Könyveslány P

Ugye tudod, mit mondtál nekem az udvariatlan szavakról? Azt, hogy az egész olyan, mintha kinyomnád a tubusból a fogkrémet, aztán meg azzal próbálkoznál, hogy visszatöltsd. A kimondott szavakat nem lehet visszaszívni, ezért előbb gondolkozz, aztán beszélj.

>!
nypiro P

Bármikor eljöhetsz hozzánk–nyugtatta meg a férfit.
– Akkor is, ha nem hozok KFC-t?–ugratta Steve.
– Hát persze–felelte a kislány, aki komolyan vette a kérdést.
–De ha véletlenül lesz nálad egy kosár, annál jobb.

Kapcsolódó szócikkek: Amiee Carter · Steve Brody

A sorozat következő kötete

Végül hazatalálsz sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Lisa Kleypas: Ördöngös tavasz
Sarah J. Maas: A Court of Wings and Ruin – Szárnyak és pusztulás udvara
Cassandra Clare: Árnyak ura
Sarah Addison Allen: A csodálatos Waverley-kert
J. L. Armentrout: Stay With Me – Maradj velem
Nora Roberts: A szégyen leánya
Julia Quinn: Egy csók… és minden más
Laurelin Paige: Hudson
Mary-Kate Olsen – Ashley Olsen: Álomvakáció
Mary Jo Putney: A néma virág