Tizenkét ​nap karácsonyig 64 csillagozás

Debbie Macomber: Tizenkét nap karácsonyig

Az ​életvidám, barátságos Julia Padden mindenkit kedvel, a kimért, zárkózott szomszédját, Cain Maddoxot kivéve. Nem számít, mennyire jóindulatúan közeledik a férfihoz, az minden alkalommal elutasítóan reagál. Amikor azonban Julia rajtakapja Caint, hogy ellopja az újságját, elhatározza, hogy mindenképp lebontja a másikat körülvevő falat. És ennek csak egy módja van: ha kedvességbe fojtja a férfit.
A lány lépésről lépésre dokumentálja a küldetését a blogján, amelynek a Tizenkét nap karácsonyig címet adja. Bár az első néhány kísérlete visszapattan a férfiról, aki még a házi készítésű csokis kekszet is visszautasítja, a története egyre több emberhez jut el az interneten, mind többen és többen kezdik követni a kalandjait. Így hát Julia folytatja a kísérletet, és szép lassan rájön, hogy az érzéketlen külső gondoskodó férfit takar, akit talán még szeretni is tudna. De vajon túléli-e a bontakozó szerelmük, ha kiderül: Julia ország-világ elé tárta formálódó kapcsolatukat?
Debbie… (tovább)

>!
General Press, Budapest, 2017
236 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634520610 · Fordította: Seregi Márton
>!
General Press, Budapest, 2017
236 oldal · ISBN: 9789634520627 · Fordította: Seregi Márton

Enciklopédia 1


Kedvencelte 4

Most olvassa 5

Várólistára tette 47

Kívánságlistára tette 46


Kiemelt értékelések

>!
Milli88 P
Debbie Macomber: Tizenkét nap karácsonyig

„– Elérted, hogy fontos legyél nekem –”

Ez egy iszonyatosan cuki, igazi karácsonyi hangulatba hozó könyv.
A boríto megvett kilóra. Tudom, nincs benne semmi extra, de engem valamiért megszólított. A fülszöveget elolvasva pedig nem bírtam magammal. Alig vártam, hogy december legyen, és elkezdhessem.

A szereplők igazán realisztikusak. Akár a mi szomszédaink is lehetnének.
Az írónő bővelkedig magyarul kiadott könyvekben, én eddig mégsem olvastam egy művét sem. A nyelvezet nagyon olvasóbarát. Könnyen lehet vele haladni. A stílusa is magával ragad. Sajnos az idő az amivel megküzdöttem, de ki nem rohan decemberben? :)
Egy igazán jó kis könyvet olvashattam. Érzéseim szerintem új újraolvasós barátot avattam. :)

>!
Pandalány P
Debbie Macomber: Tizenkét nap karácsonyig

Egy kedves, szívmelengető történetet kaptam ettől a hangulatos borítójú kötettől. Januárban még simán belefér egy karácsonyi sztori. :)

Az a helyzet, hogy manapság számtalan ilyen ember él a világban, akire ráférne a szeretetbomba és talán akkor megnyílnának a másiknak, kedvesebbek lennének és nem ennyire bizalmatlanok.

A történetet olvasni olyan volt számomra, mint egy habkönnyű süteményt apránként megeszegetni, leszámítva, hogy én habzsoltam! :D Nagyon gyorsan végigolvastam (magamhoz és az olvasásra szánható időmennyiségemhez képest legalábbis). Julia és Cain szóváltásai szórakoztatóak és sokszor viccesek voltak, és kíváncsian vártam, mi sül ki ebből a meglehetősen szokatlan tervből. Azt biztosan tudtam, hogy ezzel a „kedvesség-projekttel” nem üthet mellé és a netes közönség szeretni fogja, azonban arra sokkal inkább vártam a választ, hogy vajon mit fog szólni hozzá a mogorva szomszéd fickó, Cain.
A való életben nem feltétlen működne Julia terve, de persze ki tudja. Összességében egy nagyon jó kis történetet kaptam, ami tökéletesen ráhangolja az embert a karácsonyra.
Bővebben: http://pandalanyolvas.blogspot.hu/2018/02/debbie-macomb…

>!
Violet_Finch_PMónika P
Debbie Macomber: Tizenkét nap karácsonyig

Ez annyira,de annyira cuki volt,hogy a végén azt mondtam a férjemnek,hogy holnap megyek díszeket venni,hogy karácsonyi hangulat legyen a házban. :D
De komolyan Julia (még a neve is olyan jó) annyira szeretetre méltó egy karakter volt,hogy az már fájt. Nagyon jókat kacagtam a próbálkozásain és Cain reagálásrai és goromba modora mosolyt csalt az arcomra. :D
Nagyon nem tetszett mikor megvádolta Juliát,hogy követi és én is nagyon mérges voltam,mégha picit volt is benne valami,de azért mégis rosszul esik az embernek ha megvadolják olyannal,ami nem igaz (vagy csak kicsit).
Bernie édes öregúr aki nagyon akarta,hogy végre az unokája észhez térjen,bár szerintem a karácsonyi vacsoránál picit túlzásba esett. A blog pedig nagyon jó ötlet és igen emberek terjeszteni kell a szeretetet és a vidámságot,mert sajnos manapság ez kezd elmúlni és minden a pénz körül forog.
Juliaés Cain 12nap alatt ismerte meg egymást. 12nap kellett,hogy spoiler :)))
Nagyon ajánlom mindenkinek aki így a karácsony közeledtével valami cukit akar olvasni. ;)
@Virág_Blogger tiszta szívből ajánlom. ^.^

3 hozzászólás
>!
Szilvi00 P
Debbie Macomber: Tizenkét nap karácsonyig

Ha egyetlen szóval kellene jellemezni, azt mondanám, ez a könyv bűbájos volt.
Könnyed karácsonyi limonádé, pár órácska erejéig elszórakoztatott és többször is mosolyt csalt az arcomra. Julia kedvességkísérlete aranyos ötlet volt. Szívesen ajánlanék neki pár embert, akit szintén „kedvességbe fojthatna”. (Én nem vállalom, ehhez nincs elég türelmem.) A történet elég kiszámítható, ugyanakkor szívet melengető is egyben. Karácsonyi hangulatba hozott.

>!
Sippancs P
Debbie Macomber: Tizenkét nap karácsonyig

Kedves, bájos, karácsonyi hangulatú romantikus történet.
Az alapötlet nagyon tetszett, főleg, hogy Debbie le is írta a miértjét a könyv elején, Julia és Cain között viszont olyan gyorsan alakult ki a szerelem, ami kicsit lelombozta a lelkesedésem.

>!
molybarby
Debbie Macomber: Tizenkét nap karácsonyig

Vidám, vicces, egy kis karácsonyi csoda ez a könyv. Megmelengeti a szívet és eszünkbe juttatja, hogy miért is szeretjük annyira a karácsonyt.
A könyv borítója gyönyörű és bár igaz, hogy maga a könyv nem valami hosszú, de pont így jó. Tizenkét nap van szépen leírva, felesleges toldások és plusz oldalak hozzáírása nélkül. Julia egy igazi kis szeretetbomba, Cain pedig ennek az ellenkezője, mégis tökéletesen passzolnak egymáshoz. Amikor kiderül az igazság, Cain nem morog jövő karácsonyig, csak elfogadja a tényeket és továbblép, hogy boldog legyen. Csak ajánlani tudom :)

>!
Lynn
Debbie Macomber: Tizenkét nap karácsonyig

Sok karácsonyi hangulat nem volt benne, inkább csak a háttéridőszakot adta. Egy mogorva szomszédsrác, egy túláradóan kedves, jótékonykodó szomszédlány, egy közeli Starbucks, egy cuki nagypapa otthonban, meg egy kihívás, amit a lány talált ki 12 nappal karácsony előtt.
Semmi extra, beiglisütés közben fél szemmel a tésztát figyelve is elolvasható. Maradandó nyomot nem hagyott bennem.

1 hozzászólás
>!
Nefi
Debbie Macomber: Tizenkét nap karácsonyig

Debbie Macomber már fél kézzel magabiztosan írja a karácsonyi történeteit. Megbízhatóan hozza a kötelező karácsonyi elvárt kötelező könyvet :)
Ez most jól sikerült. Bájos történet, bár igazából nekem kevés benne a karácsony, és a pasi se „fogott” meg… pedig a jó romantikus könyv olyan, na ezért a fél csillag levonás.

>!
ladydark
Debbie Macomber: Tizenkét nap karácsonyig

Hangolódjunk az ünnepekre II.
Gyorsan ment az olvasás. Magával ragadóan aranyos volt a történet.
Itt már nagyobb szerepet kapott az ünnep, mint az előző olvasásomban, de még mindig nem volt az amire vártam.
Ettől eltekintve viszont egy nagyon könnyed, humoros és romantikus történetet olvashattam.
A kis bosszantások nagyon tetszettek, a blogos vonal is jól passzolt. Tényleg volt egyénisége a karaktereknek, amit mindenképpen ki kell emelni. Bernie is nagyon aranyos szereplő volt.
nekem a borító nem tetszett, de ez nem von le szerintem a könyv értékéből, mert ugye nem az alapján ítéljük a könyvet. legalább is többnyire nem. Szerintem semmi kapcsolatban nincs a könyv tartalmával.
A könyvet ajánlom mindenkinek, aki egy könnyed, kedves és nem valami hatalmas drámai könyvet szeretne olvasni.

>!
klaratakacs +SP
Debbie Macomber: Tizenkét nap karácsonyig

Egy habkönnyű, igazi karácsonyi történet, olyan klasszikusan amerikai romantikus vígjátéknak való. Nem lennék meglepve, ha látnám, hogy megfilmesítik, talán pont azért, mert ugyan a történekt klisé-klisé hátán, de profin van összerakva. Igaz, Debbie Macombertől ez csak egy ujjgyakorlat lehetett, teljesen gyakorlottan írja ezeket a sztorikat.
A történet egyszerű, mogorva szomszéd férfi megszelídítése, egy blog kedvéért, karácsonyi ühletésse ihletéssel. Van hozzá bölcs nagypapa, megértő barátnő, féltékeny volt barát, hidegszívű ex-barátnő.
Karácsonyi hangolódásra tökéletes, egyszeri olvasmány.


Népszerű idézetek

>!
Pandalány P

Mégis miféle ember az, aki visszautasít a sütőből frissen kivett, forró csokoládédarabkás kekszet?

>!
Sippancs P

Az emberek alkalmazkodnak, még ha soha nem is épülnek fel teljesen a szeretteik elvesztése után.

5. fejezet

>!
Sippancs P

Egy ember csak egy bizonyos mennyiségű boldogságot képes egyszerre elviselni.

9. fejezet

>!
Sippancs P

A legnagyobb ajándék karácsonyra a vidámság és a jókedv!

2. fejezet

Kapcsolódó szócikkek: karácsony
>!
Pandalány P

Nem értette, hogy lehet valaki képes nem imádni a karácsonyt.

>!
Pandalány P

– Türelem, jó uram, türelem!
– Ha nem tűnt volna fel, az nálam hiánycikk!


Hasonló könyvek címkék alapján

Richard Paul Evans: Kegyelem
J. D. Robb: Halálos ünnep
Marni Bates: Rocksztárt kaptam karácsonyra
Catherine Anderson: Szélbe írt sorok
Catherine Anderson: Felhők felett
Donna VanLiere: Karácsonyi fény
Jay Asher: What Light – Micsoda fény!
Catherine Rider: Csók New Yorkban
Joanne Fluke: Karácsonyi habcsók és gyilkosság
Jonathan Franzen: Javítások