Tizenkét ​nap karácsonyig 141 csillagozás

Debbie Macomber: Tizenkét nap karácsonyig

Az ​életvidám, barátságos Julia Padden mindenkit kedvel, a kimért, zárkózott szomszédját, Cain Maddoxot kivéve. Nem számít, mennyire jóindulatúan közeledik a férfihoz, az minden alkalommal elutasítóan reagál. Amikor azonban Julia rajtakapja Caint, hogy ellopja az újságját, elhatározza, hogy mindenképp lebontja a másikat körülvevő falat. És ennek csak egy módja van: ha kedvességbe fojtja a férfit.
A lány lépésről lépésre dokumentálja a küldetését a blogján, amelynek a Tizenkét nap karácsonyig címet adja. Bár az első néhány kísérlete visszapattan a férfiról, aki még a házi készítésű csokis kekszet is visszautasítja, a története egyre több emberhez jut el az interneten, mind többen és többen kezdik követni a kalandjait. Így hát Julia folytatja a kísérletet, és szép lassan rájön, hogy az érzéketlen külső gondoskodó férfit takar, akit talán még szeretni is tudna. De vajon túléli-e a bontakozó szerelmük, ha kiderül: Julia ország-világ elé tárta formálódó kapcsolatukat?
Debbie… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2016

>!
General Press, Budapest, 2017
236 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634520610 · Fordította: Seregi Márton
>!
General Press, Budapest, 2017
236 oldal · ISBN: 9789634520627 · Fordította: Seregi Márton

Enciklopédia 3


Kedvencelte 12

Most olvassa 3

Várólistára tette 57

Kívánságlistára tette 61


Kiemelt értékelések

Szöszmösz_Gorkie>!
Debbie Macomber: Tizenkét nap karácsonyig

A címe miatt esett rá a választásom, a fülszöveget sem olvastam el, és bár nem mondom, hogy nagy Karácsonyi hangulata lett volna, de nagyon tetszett a történet. Kedves, romantikus történet, jó humorral körítve.
Julia elképesztően kitartó, vidám, szellemes, energikus, közvetlen. Scoo… akarom mondani, Cain pont az ellentéte, mogorva, magányos, csendes. Julia elhatározza, hogy mindennap kedves lesz a morcos szomszédhoz Karácsonyig, aztán megfigyeli a tapasztalatait. Ebből pedig aztán mókás helyzetek kerekednek ki, majd egyre több is.
Cain apja volt a kedvencem. ;)
Ha valami könnyed, humoros történetre vágyunk, akkor megfelelő választás.

>!
General Press, Budapest, 2017
236 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634520610 · Fordította: Seregi Márton
Milli88 P>!
Debbie Macomber: Tizenkét nap karácsonyig

„– Elérted, hogy fontos legyél nekem –”

Ez egy iszonyatosan cuki, igazi karácsonyi hangulatba hozó könyv.
A boríto megvett kilóra. Tudom, nincs benne semmi extra, de engem valamiért megszólított. A fülszöveget elolvasva pedig nem bírtam magammal. Alig vártam, hogy december legyen, és elkezdhessem.

A szereplők igazán realisztikusak. Akár a mi szomszédaink is lehetnének.
Az írónő bővelkedig magyarul kiadott könyvekben, én eddig mégsem olvastam egy művét sem. A nyelvezet nagyon olvasóbarát. Könnyen lehet vele haladni. A stílusa is magával ragad. Sajnos az idő az amivel megküzdöttem, de ki nem rohan decemberben? :)
Egy igazán jó kis könyvet olvashattam. Érzéseim szerintem új újraolvasós barátot avattam. :)

Pandalány P>!
Debbie Macomber: Tizenkét nap karácsonyig

Egy kedves, szívmelengető történetet kaptam ettől a hangulatos borítójú kötettől. Januárban még simán belefér egy karácsonyi sztori. :)

Az a helyzet, hogy manapság számtalan ilyen ember él a világban, akire ráférne a szeretetbomba és talán akkor megnyílnának a másiknak, kedvesebbek lennének és nem ennyire bizalmatlanok.

A történetet olvasni olyan volt számomra, mint egy habkönnyű süteményt apránként megeszegetni, leszámítva, hogy én habzsoltam! :D Nagyon gyorsan végigolvastam (magamhoz és az olvasásra szánható időmennyiségemhez képest legalábbis). Julia és Cain szóváltásai szórakoztatóak és sokszor viccesek voltak, és kíváncsian vártam, mi sül ki ebből a meglehetősen szokatlan tervből. Azt biztosan tudtam, hogy ezzel a „kedvesség-projekttel” nem üthet mellé és a netes közönség szeretni fogja, azonban arra sokkal inkább vártam a választ, hogy vajon mit fog szólni hozzá a mogorva szomszéd fickó, Cain.
A való életben nem feltétlen működne Julia terve, de persze ki tudja. Összességében egy nagyon jó kis történetet kaptam, ami tökéletesen ráhangolja az embert a karácsonyra.
Bővebben: http://pandalanyolvas.blogspot.hu/2018/02/debbie-macomb…

Violet_Finch_PMónika P>!
Debbie Macomber: Tizenkét nap karácsonyig

Ez annyira,de annyira cuki volt,hogy a végén azt mondtam a férjemnek,hogy holnap megyek díszeket venni,hogy karácsonyi hangulat legyen a házban. :D
De komolyan Julia (még a neve is olyan jó) annyira szeretetre méltó egy karakter volt,hogy az már fájt. Nagyon jókat kacagtam a próbálkozásain és Cain reagálásrai és goromba modora mosolyt csalt az arcomra. :D
Nagyon nem tetszett mikor megvádolta Juliát,hogy követi és én is nagyon mérges voltam,mégha picit volt is benne valami,de azért mégis rosszul esik az embernek ha megvadolják olyannal,ami nem igaz (vagy csak kicsit).
Bernie édes öregúr aki nagyon akarta,hogy végre az unokája észhez térjen,bár szerintem a karácsonyi vacsoránál picit túlzásba esett. A blog pedig nagyon jó ötlet és igen emberek terjeszteni kell a szeretetet és a vidámságot,mert sajnos manapság ez kezd elmúlni és minden a pénz körül forog.
Juliaés Cain 12nap alatt ismerte meg egymást. 12nap kellett,hogy spoiler :)))
Nagyon ajánlom mindenkinek aki így a karácsony közeledtével valami cukit akar olvasni. ;)
@Virág_Blogger tiszta szívből ajánlom. ^.^

3 hozzászólás
Szilvi00 P>!
Debbie Macomber: Tizenkét nap karácsonyig

Ha egyetlen szóval kellene jellemezni, azt mondanám, ez a könyv bűbájos volt.
Könnyed karácsonyi limonádé, pár órácska erejéig elszórakoztatott és többször is mosolyt csalt az arcomra. Julia kedvességkísérlete aranyos ötlet volt. Szívesen ajánlanék neki pár embert, akit szintén „kedvességbe fojthatna”. (Én nem vállalom, ehhez nincs elég türelmem.) A történet elég kiszámítható, ugyanakkor szívet melengető is egyben. Karácsonyi hangulatba hozott.

Sippancs P>!
Debbie Macomber: Tizenkét nap karácsonyig

Kedves, bájos, karácsonyi hangulatú romantikus történet.
Az alapötlet nagyon tetszett, főleg, hogy Debbie le is írta a miértjét a könyv elején, Julia és Cain között viszont olyan gyorsan alakult ki a szerelem, ami kicsit lelombozta a lelkesedésem.

Ágica91>!
Debbie Macomber: Tizenkét nap karácsonyig

Nagyon jól szórakoztam ezen a történeten. A mindig morgós, morcos szomszéd és a nagyon bájos, mindig jókedvű szomszédlány. 12 nap volt karácsonyig. Nem volt egyszerű és hosszú út vezetett el odáig, hogy szomszédját „belefojtsa” a kedvességbe, de megérte,hisz a kedvesség hatással volt a férfire. Ez egy szép történet.

molybarby>!
Debbie Macomber: Tizenkét nap karácsonyig

Vidám, vicces, egy kis karácsonyi csoda ez a könyv. Megmelengeti a szívet és eszünkbe juttatja, hogy miért is szeretjük annyira a karácsonyt.
A könyv borítója gyönyörű és bár igaz, hogy maga a könyv nem valami hosszú, de pont így jó. Tizenkét nap van szépen leírva, felesleges toldások és plusz oldalak hozzáírása nélkül. Julia egy igazi kis szeretetbomba, Cain pedig ennek az ellenkezője, mégis tökéletesen passzolnak egymáshoz. Amikor kiderül az igazság, Cain nem morog jövő karácsonyig, csak elfogadja a tényeket és továbblép, hogy boldog legyen. Csak ajánlani tudom :)

Lynn>!
Debbie Macomber: Tizenkét nap karácsonyig

Sok karácsonyi hangulat nem volt benne, inkább csak a háttéridőszakot adta. Egy mogorva szomszédsrác, egy túláradóan kedves, jótékonykodó szomszédlány, egy közeli Starbucks, egy cuki nagypapa otthonban, meg egy kihívás, amit a lány talált ki 12 nappal karácsony előtt.
Semmi extra, beiglisütés közben fél szemmel a tésztát figyelve is elolvasható. Maradandó nyomot nem hagyott bennem.

1 hozzászólás
Ács_Milán>!
Debbie Macomber: Tizenkét nap karácsonyig

Viszonylag rövid kis regény, de szívet és lelket melengető történet volt ez.
Már a borító is nagyon tetszett és végre elégedett lehetek a belső tartalommal is ezúttal.
Nem voltak ugyan nagy meglepetések és csattanók sem, mégis kellemes kikapcsolódást nyújtott a könyv olvasása.
A főszereplők határozottan szimpatikus karakterek voltak. Ahogy azt előre tudni lehetett Cain sem olyan, mint amit először mutatott magából. Cain nagyapja, Bernie határozottan jót tett a történetnek.
Bármennyire rövid történet is, azért egy tényt és tanulságot le lehetett vonni belőle. A mosolynak és a kedvességnek igenis hatalmas ereje van!


Népszerű idézetek

Pandalány P>!

Mégis miféle ember az, aki visszautasít a sütőből frissen kivett, forró csokoládédarabkás kekszet?

Sippancs P>!

Egy ember csak egy bizonyos mennyiségű boldogságot képes egyszerre elviselni.

9. fejezet

Sippancs P>!

Az emberek alkalmazkodnak, még ha soha nem is épülnek fel teljesen a szeretteik elvesztése után.

5. fejezet

Sippancs P>!

A legnagyobb ajándék karácsonyra a vidámság és a jókedv!

2. fejezet

Kapcsolódó szócikkek: karácsony
Pandalány P>!

Nem értette, hogy lehet valaki képes nem imádni a karácsonyt.


Hasonló könyvek címkék alapján

Mary Alice Monroe: Déli karácsony
Susan Wiggs: Megtalált álmok
Catherine Anderson: Szélbe írt sorok
Kerstin Gier: Fellegszálló
Natalie Cox: Nem csak karácsonyra
Mandy Baggot: Egy karácsonyi csók
Richelle Mead: Dermesztő ölelés
Richard Paul Evans: Kegyelem
Lisa Kleypas: Rafe karácsonya
Lisa Kleypas: Karácsonyéj a Péntek kikötőben