Tizenkét ​nap karácsonyig 34 csillagozás

Debbie Macomber: Tizenkét nap karácsonyig

Az ​életvidám, barátságos Julia Padden mindenkit kedvel, a kimért, zárkózott szomszédját, Cain Maddoxot kivéve. Nem számít, mennyire jóindulatúan közeledik a férfihoz, az minden alkalommal elutasítóan reagál. Amikor azonban Julia rajtakapja Caint, hogy ellopja az újságját, elhatározza, hogy mindenképp lebontja a másikat körülvevő falat. És ennek csak egy módja van: ha kedvességbe fojtja a férfit.
A lány lépésről lépésre dokumentálja a küldetését a blogján, amelynek a Tizenkét nap karácsonyig címet adja. Bár az első néhány kísérlete visszapattan a férfiról, aki még a házi készítésű csokis kekszet is visszautasítja, a története egyre több emberhez jut el az interneten, mind többen és többen kezdik követni a kalandjait. Így hát Julia folytatja a kísérletet, és szép lassan rájön, hogy az érzéketlen külső gondoskodó férfit takar, akit talán még szeretni is tudna. De vajon túléli-e a bontakozó szerelmük, ha kiderül: Julia ország-világ elé tárta formálódó kapcsolatukat?
Debbie… (tovább)

>!
General Press, Budapest, 2017
236 oldal · ISBN: 9789634520627 · Fordította: Seregi Márton
>!
General Press, Budapest, 2017
236 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634520610 · Fordította: Seregi Márton

Enciklopédia 1


Kedvencelte 2

Most olvassa 3

Várólistára tette 37

Kívánságlistára tette 37


Kiemelt értékelések

>!
Milli88 P
Debbie Macomber: Tizenkét nap karácsonyig

„– Elérted, hogy fontos legyél nekem –”

Ez egy iszonyatosan cuki, igazi karácsonyi hangulatba hozó könyv.
A boríto megvett kilóra. Tudom, nincs benne semmi extra, de engem valamiért megszólított. A fülszöveget elolvasva pedig nem bírtam magammal. Alig vártam, hogy december legyen, és elkezdhessem.

A szereplők igazán realisztikusak. Akár a mi szomszédaink is lehetnének.
Az írónő bővelkedig magyarul kiadott könyvekben, én eddig mégsem olvastam egy művét sem. A nyelvezet nagyon olvasóbarát. Könnyen lehet vele haladni. A stílusa is magával ragad. Sajnos az idő az amivel megküzdöttem, de ki nem rohan decemberben? :)
Egy igazán jó kis könyvet olvashattam. Érzéseim szerintem új újraolvasós barátot avattam. :)

>!
Violet_Finch_PMónika
Debbie Macomber: Tizenkét nap karácsonyig

Ez annyira,de annyira cuki volt,hogy a végén azt mondtam a férjemnek,hogy holnap megyek díszeket venni,hogy karácsonyi hangulat legyen a házban. :D
De komolyan Julia (még a neve is olyan jó) annyira szeretetre méltó egy karakter volt,hogy az már fájt. Nagyon jókat kacagtam a próbálkozásain és Cain reagálásrai és goromba modora mosolyt csalt az arcomra. :D
Nagyon nem tetszett mikor megvádolta Juliát,hogy követi és én is nagyon mérges voltam,mégha picit volt is benne valami,de azért mégis rosszul esik az embernek ha megvadolják olyannal,ami nem igaz (vagy csak kicsit).
Bernie édes öregúr aki nagyon akarta,hogy végre az unokája észhez térjen,bár szerintem a karácsonyi vacsoránál picit túlzásba esett. A blog pedig nagyon jó ötlet és igen emberek terjeszteni kell a szeretetet és a vidámságot,mert sajnos manapság ez kezd elmúlni és minden a pénz körül forog.
Juliaés Cain 12nap alatt ismerte meg egymást. 12nap kellett,hogy spoiler :)))
Nagyon ajánlom mindenkinek aki így a karácsony közeledtével valami cukit akar olvasni. ;)
@Virág_Blogger tiszta szívből ajánlom. ^.^

3 hozzászólás
>!
Szilvi00 P
Debbie Macomber: Tizenkét nap karácsonyig

Ha egyetlen szóval kellene jellemezni, azt mondanám, ez a könyv bűbájos volt.
Könnyed karácsonyi limonádé, pár órácska erejéig elszórakoztatott és többször is mosolyt csalt az arcomra. Julia kedvességkísérlete aranyos ötlet volt. Szívesen ajánlanék neki pár embert, akit szintén „kedvességbe fojthatna”. (Én nem vállalom, ehhez nincs elég türelmem.) A történet elég kiszámítható, ugyanakkor szívet melengető is egyben. Karácsonyi hangulatba hozott.

>!
Sippancs P
Debbie Macomber: Tizenkét nap karácsonyig

Kedves, bájos, karácsonyi hangulatú romantikus történet.
Az alapötlet nagyon tetszett, főleg, hogy Debbie le is írta a miértjét a könyv elején, Julia és Cain között viszont olyan gyorsan alakult ki a szerelem, ami kicsit lelombozta a lelkesedésem.

>!
molybarby
Debbie Macomber: Tizenkét nap karácsonyig

Vidám, vicces, egy kis karácsonyi csoda ez a könyv. Megmelengeti a szívet és eszünkbe juttatja, hogy miért is szeretjük annyira a karácsonyt.
A könyv borítója gyönyörű és bár igaz, hogy maga a könyv nem valami hosszú, de pont így jó. Tizenkét nap van szépen leírva, felesleges toldások és plusz oldalak hozzáírása nélkül. Julia egy igazi kis szeretetbomba, Cain pedig ennek az ellenkezője, mégis tökéletesen passzolnak egymáshoz. Amikor kiderül az igazság, Cain nem morog jövő karácsonyig, csak elfogadja a tényeket és továbblép, hogy boldog legyen. Csak ajánlani tudom :)

>!
MLinda
Debbie Macomber: Tizenkét nap karácsonyig

Sok karácsonyi hangulat nem volt benne, inkább csak a háttéridőszakot adta. Egy mogorva szomszédsrác, egy túláradóan kedves, jótékonykodó szomszédlány, egy közeli Starbucks, egy cuki nagypapa otthonban, meg egy kihívás, amit a lány talált ki 12 nappal karácsony előtt.
Semmi extra, beiglisütés közben fél szemmel a tésztát figyelve is elolvasható. Maradandó nyomot nem hagyott bennem.

1 hozzászólás
>!
Laura_Bakos
Debbie Macomber: Tizenkét nap karácsonyig

Nagyon aranyos történet volt, és már az első oldal után tudtam, hogy nagyon imádni fogom. Tényleg imádtam :) Megérte elolvasni.

>!
Nefi P
Debbie Macomber: Tizenkét nap karácsonyig

Debbie Macomber már fél kézzel magabiztosan írja a karácsonyi történeteit. Megbízhatóan hozza a kötelező karácsonyi elvárt kötelező könyvet :)
Ez most jól sikerült. Bájos történet, bár igazából nekem kevés benne a karácsony, és a pasi se „fogott” meg… pedig a jó romantikus könyv olyan, na ezért a fél csillag levonás.

>!
klaratakacs P
Debbie Macomber: Tizenkét nap karácsonyig

Egy habkönnyű, igazi karácsonyi történet, olyan klasszikusan amerikai romantikus vígjátéknak való. Nem lennék meglepve, ha látnám, hogy megfilmesítik, talán pont azért, mert ugyan a történekt klisé-klisé hátán, de profin van összerakva. Igaz, Debbie Macombertől ez csak egy ujjgyakorlat lehetett, teljesen gyakorlottan írja ezeket a sztorikat.
A történet egyszerű, mogorva szomszéd férfi megszelídítése, egy blog kedvéért, karácsonyi ühletésse ihletéssel. Van hozzá bölcs nagypapa, megértő barátnő, féltékeny volt barát, hidegszívű ex-barátnő.
Karácsonyi hangolódásra tökéletes, egyszeri olvasmány.

>!
Kek P
Debbie Macomber: Tizenkét nap karácsonyig

Háááát, igazából ez egy semmi. De biztos bennem van a hiba :) Sajnos én nem hiszek az ilyen 12 nap alatt fergeteges szerelem, házasság, happy end, 1 év alatt új ház, állás, család, tökéletes boldogság kamukban. Kicsit fárasztott a limonádésága, de betegen az ember nem küzd komoly olvasmányokkal. :) Ennyi. Tudom, ki kapja meg jövő karácsonyra! :)
„Remélem, ez a könyv feléleszti önökben a karácsonyi szellemet, és ha egy undok embertársuk lenyúlja a parkolóhelyüket a plázában, kedvesek maradnak, még akkor is, ha ehhez össze kell szorítaniuk a fogukat.” No,angyalom, megpróbáljuk! Csak előbb építs ide legalább egy plázát, meg adj egy kocsit jogsival, ép szemmel és időt, fölös pénzt, hogy plázázni járjak! Hátha meglegyint valami karácsonyi biznisz-fíling, különben marad a nemmese, s örülök, ha 2 hét után talpra tudok állni…, mert itt nem egy napig tart egy betegség.

1 hozzászólás

Népszerű idézetek

>!
Sippancs P

Az emberek alkalmazkodnak, még ha soha nem is épülnek fel teljesen a szeretteik elvesztése után.

5. fejezet

>!
Sippancs P

Egy ember csak egy bizonyos mennyiségű boldogságot képes egyszerre elviselni.

9. fejezet

>!
Sippancs P

A legnagyobb ajándék karácsonyra a vidámság és a jókedv!

2. fejezet

Kapcsolódó szócikkek: karácsony
>!
Sippancs P

– Gratulálok, kedvesem!
Kedvesem?
Julia megdermedt, és elakadt a lélegzete.
– Komolyan kedvesemnek hívtál?
– Tényleg azt mondtam?
A férfi meglepettnek tűnt, de Julia tudta, hogy csak ugratja.
– Nem mondhatsz ilyeneket a telefonba – figyelmeztette Caint. – Ez ellentmond a szerelem és az élet törvényeinek.
– Miről beszélsz?
– Ezt mindenki tudja – magyarázta a lány, de túl boldog volt ahhoz, hogy igazán érdekelje a dolog. – Ez egy íratlan szabály. Amikor mondasz valami szépet és romantikusat, akkor azt szemtől szembe kell megmondanod a hölgynek.
– Akkor most bocsánatot kellene kérnem?
– Nem, dehogy.

9. fejezet

>!
Sippancs P

Kedvesnek lenni olyan, mintha a saját tükörképünket néznénk egy tó sima víztükrében. Egyetlen kedves cselekedettől fodrozódni kezd a víz, mint amikor követ dobnak bele.

9. fejezet

>!
Sippancs P

Ha a kedvesség ennyire meg tudja változtatni két ember egymáshoz való viszonyát, képes lehet megváltoztatni a világot kapcsolatról kapcsolatra.

12. fejezet

>!
Sippancs P

– Azt mondtad, mindjárt végzel. Most mit csinálsz?
– Semmit.
Cain felkelt a kanapéról, és követni kezdte, majd lehunyta a szemét: olyan volt, mintha háború dúlna benne.
– Az isten mentsen meg a makacs nőktől.
– Imádkozz hangosabban – mondta Julia vidáman, ahogy ellibbent mellette, hogy bevesse az ágyát, és megigazítsa a huzatokat.

6. fejezet

>!
Sippancs P

Emlékszem, még kislány koromban anyukám azt mondta nekem, hogy az életünk csupán annak tükröződése, amit látunk és teszünk. Ha kedvesek vagyunk másokkal, akkor mások is kedvesek lesznek velünk. Ha szeretünk, minket is szeretni fognak. Ha törődünk, velünk is törődnek majd. Életemnek egy jelentős részében ezek csak szavak voltak a számomra. Szép szavak. Olyan szavak, amelyekben hinni akartam.
Most már tudom, hogy igazak.

8. fejezet

>!
Kek P

Van más is, akinek meggyűlt a baja egy goromba fráterrel idén, így karácsony előtt?

25. oldal

>!
Kek P

– Egész véletlenül nem tud cribbage-ezni?
– De igen. A nagyapám megtanított.
Bernie arca felragyogott, mint a karácsonyi gyertyafény.
– És volna ideje rá, egy ilyen öregember kedvéért,
– Megpróbálhatom.
Julia még egy órát töltött Bernie társaságában a cribbage-tábla mellett.

78. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Richard Paul Evans: Hol lehet Noel?
J. D. Robb: Halálos Ünnep
Sarah Morgan: Talán majd karácsonykor
Marni Bates: Rocksztárt kaptam karácsonyra
Rachel Cohn – David Levithan: Dash és Lily 12 napja
Catherine Rider: Csók New Yorkban
Emily March: Angyalszárnyak
Donna VanLiere: Karácsonyi fény
Sandra Brown: Vad dolgok
Johanna Lindsey: Ajándék