Szerelmes ​sorok (Rózsakikötő 3.) 23 csillagozás

Debbie Macomber: Szerelmes sorok

A melegszívű panziótulajdonos, Jo Marie egy verőfényes nyári hétvégére két szobát készít elő a Rózsakikötőben. Az egyiket Ellie Reynolds veszi ki, a bájos fiatal lány, aki tele van bizonytalansággal. Többször is lemondta a foglalását, most mégis itt van, hogy találkozzon azzal a fiúval, akivel az interneten ismerkedett össze. A másik szoba Maggie és Roy Porterre vár, akik egy romantikus hétvégét szeretnének eltöltetni a csodálatos kisvárosban. A házaspár azonban, Jo Marie legnagyobb megdöbbenésére, nem éppen örömteli hangulatban parkol le a Rózsakikötő előtt. Az érzelmi viharok, az útkeresések nemcsak a vendégei napjait alakítják akár óráról órára váratlan meglepetésekkel, de Jo Marie életét sem kímélik, aki ugyanúgy szembesülni kényszerül a múltjával és a jelenével.
A világhírű szerző, Debbie Macomber (A szív titkai, Rózsalugas) újabb kötete a bizalom könyve, az elmúlt szerelemé, az újé és a megújhodóé.

Eredeti megjelenés éve: 2014

>!
General Press, Budapest, 2015
404 oldal · ISBN: 9789636437749 · Fordította: Pejkov Boján
>!
General Press, Budapest, 2015
404 oldal · ISBN: 9789636437503 · Fordította: Pejkov Boján

Kedvencelte 1

Most olvassa 1

Várólistára tette 14

Kívánságlistára tette 15


Kiemelt értékelések

Csoszi>!
Debbie Macomber: Szerelmes sorok

Kellemes kikapcsolódást nyújtott ez a néhány óra, amit a könyv olvasásával töltöttem. A mellékszálak jobban tetszettek, mint az előző részben. Úgy tűnik, Jo Marie és Mark között kezd kialakulni valami. Nagyon kíváncsi vagyok a férfi titkára.

Galagonya33>!
Debbie Macomber: Szerelmes sorok

Nekem ez a sorozat olyan a romantikusok közt, mint Agatha Raisin a krimik között.
Ott is van egy aktuális történetszál, és van egy másik, ami Agatharól szól.
Itt ugyanez a helyzet, csak Jo Marie szimpatikusabb szereplő, és általában két másik vendégének sztoriját követhetjük nyomon.
Szeretem Macomber stílusát, megnyugtató, kicsit lassú, jó kikapcsolódás.
Már nagyon várom, hogy mi lesz Jo Marie-vel és Markkal, mostanra már teljesen felcsigázott.

klaratakacs P>!
Debbie Macomber: Szerelmes sorok

Újabb kellemes kis kikapcsolódást nyújtó folytatás, Jo Marie panziójából. A két beköltöző közül a házaspár volt életszagúbb, ilyen eltávolodás gyerekek-munka miatt szinte minden családban előfordul. Aztán hogy ezt hogyan kezelik, erre több módot is láthattunk most. Az elhagyott lánygyermek története sokadjára köszön vissza az írónő könyveiben, fura, hogy sosem a düh nyer.
Jo Marienek pedig szurkolok, hogy a sorozat végére elnyerje a megnyugvását.

Paulina_Sándorné P>!
Debbie Macomber: Szerelmes sorok

Szeretem az írónő könyveit. Kellemesen kikapcsolódom a történeteit olvasva. Emberi sorsok, romantika egy jó történetbe ágyazva. Tetszik, ahogy Jo Marie talpra áll a férje halála után és a könyv végére úgy veszem észre, hogy spoiler Remélem legalábbis. Szerintem ő és Mark összeillenének. Örültem, hogy Ellie spoiler Nem egy kedves nagyszülei voltak az biztos.

Székely_Ági>!
Debbie Macomber: Szerelmes sorok

Első olvasáskor nem tudtam, hogy ez egy sorozat közepe,és mivel nagyon érdekel Jo Marie sorsa, így elkezdtem a sorozatot. Most értem újra ehhez a részhez. Még mindig Jo Marie-t szeretem a legjobban, ebben a könyvben azonban az összes szereplő élete érdekes volt. Szeretem, hogy nem a sablonos „találkozunk-egymásba szeretünk-boldogan élünk,míg meg nem halunk” kapcsolatokról olvashatok, hanem olyanokról, amelyek akár tényleg meg is történhetnek a való életben. Minden karakter igaznak hat, tele hibákkal, nemcsak csupa jó tulajdonságokkal; számomra pont ezek a hibák teszik szerethetővé a szereplőket. Jó érzés volt olvasni.

dandelione>!
Debbie Macomber: Szerelmes sorok

Aranyos történet. Nyugodt, csendes, kedves légkör. És mindebbe apró drámák vannak belecsempészve, ami kicsit felkavarja a kellemes hangulatot. Tipikusan egy utazós könyv. A héven, a villamoson, a buszon olvasásra tökéletes. Kicsit eltereli a figyelmet, de nem köt le annyira, hogy ne tudd letenni.
3 csillagot kapott, mert szeretem ha egy könyv elragad és csak azért teszem le, mert megfájdul a szemem, vagy mert véget ér a nap. Ez nem ilyen.

Zizu P>!
Debbie Macomber: Szerelmes sorok

Ismét „ellátogattam” Jo Mary panziójába. Nagyon kellemes szórakozást nyújtanak ezek a kötetek. A sorozat részeiben mindig van 2-2 mellékszál, amikben új szereplőket ismerhetünk meg a régi arcok mellett. Jó látni, hogy hogyan telnek régi „barátaink” mindennapjai, miközben az új panzióvendégek is mindig „meggyógyulnak” a kötetek végére.
Tényleg amolyan, dőljünk hátra és élvezzük a történetet típusú könyvek ezek, amilyeneknek DM szánta őket.

Avilda>!
Debbie Macomber: Szerelmes sorok

Érdekesen indult a kapcsolatom az írónővel, mivel annak idején nagyon megtetszett a Cédrusliget filmsorozat, de a könyvből alig bírtam pár oldalt. Aztán megpróbálkoztam egy karácsonyi történettel is, azonban az se ment. Vagy Macomber későbbi regényei jönnek be nekem, vagy egyszerűen olyan hangulat kell hozzá.
Ráadásul azt se tudtam, hogy ez egy sorozat 3. része. Könyvtárból vettem ki, eszembe se jutott, hogy megnézzem az utolsó oldalakat. Nem gond, mert az első részt megvettem a Könyvhéten, és talán ebből már kitalálható, hogy tetszett a könyv. Kellemes, nagyon lassú folyáasú limonádé könyv. Bár szerintem nagyon el volt húzva (300 oldal is bőven elég lett volna), de tetszik ez a megoldás, hogy van egy panziótulajdonos, aki a történet alapja, és közben vannak a vendégek sztorijai is. Kedves, aranyos, lehet azonosulni a szereplők problémáival, de azért elég romantikus, jobban szeretem, ami kicsit realistább vagy van benne némi mágia. Azért jó ez is a nyári napokra,


Népszerű idézetek

Csoszi>!

Mindannyiunknak keresztül kell mennünk a megpróbáltatásokon ahhoz, hogy megedződjünk.

33. oldal

Csoszi>!

Ha valaki két esztendővel ezelőtt azt mondta volna nekem, hogy egy panziót üzemeltetek majd Cédrusliget egyik külvárosában, kinevettem volna.

(első mondat)


A sorozat következő kötete

Rózsakikötő sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Sarah J. Maas: A Court of Mist and Fury – Köd és harag udvara
Sarah J. Maas: Queen of Shadows – Árnyak királynője
J. R. Ward: Megsebzett szerető
Francine Rivers: Hang a szélben
Kelly Oram: Cinder és Ella
Jeaniene Frost: Síri csendben
Mary E. Pearson: Az árulás szíve
Tiffany Reisz: Az úrnő
Karen Rose: Sikíts értem