Szerelmes ​sorok (Rózsakikötő 3.) 29 csillagozás

Debbie Macomber: Szerelmes sorok

A melegszívű panziótulajdonos, Jo Marie egy verőfényes nyári hétvégére két szobát készít elő a Rózsakikötőben. Az egyiket Ellie Reynolds veszi ki, a bájos fiatal lány, aki tele van bizonytalansággal. Többször is lemondta a foglalását, most mégis itt van, hogy találkozzon azzal a fiúval, akivel az interneten ismerkedett össze. A másik szoba Maggie és Roy Porterre vár, akik egy romantikus hétvégét szeretnének eltöltetni a csodálatos kisvárosban. A házaspár azonban, Jo Marie legnagyobb megdöbbenésére, nem éppen örömteli hangulatban parkol le a Rózsakikötő előtt. Az érzelmi viharok, az útkeresések nemcsak a vendégei napjait alakítják akár óráról órára váratlan meglepetésekkel, de Jo Marie életét sem kímélik, aki ugyanúgy szembesülni kényszerül a múltjával és a jelenével.
A világhírű szerző, Debbie Macomber (A szív titkai, Rózsalugas) újabb kötete a bizalom könyve, az elmúlt szerelemé, az újé és a megújhodóé.

Eredeti megjelenés éve: 2014

>!
General Press, Budapest, 2015
404 oldal · ISBN: 9789636437749 · Fordította: Pejkov Boján
>!
General Press, Budapest, 2015
404 oldal · ISBN: 9789636437503 · Fordította: Pejkov Boján

Kedvencelte 1

Most olvassa 1

Várólistára tette 16

Kívánságlistára tette 16


Kiemelt értékelések

Csoszi >!
Debbie Macomber: Szerelmes sorok

Kellemes kikapcsolódást nyújtott ez a néhány óra, amit a könyv olvasásával töltöttem. A mellékszálak jobban tetszettek, mint az előző részben. Úgy tűnik, Jo Marie és Mark között kezd kialakulni valami. Nagyon kíváncsi vagyok a férfi titkára.

Galagonya33>!
Debbie Macomber: Szerelmes sorok

Nekem ez a sorozat olyan a romantikusok közt, mint Agatha Raisin a krimik között.
Ott is van egy aktuális történetszál, és van egy másik, ami Agatharól szól.
Itt ugyanez a helyzet, csak Jo Marie szimpatikusabb szereplő, és általában két másik vendégének sztoriját követhetjük nyomon.
Szeretem Macomber stílusát, megnyugtató, kicsit lassú, jó kikapcsolódás.
Már nagyon várom, hogy mi lesz Jo Marie-vel és Markkal, mostanra már teljesen felcsigázott.

klaratakacs P>!
Debbie Macomber: Szerelmes sorok

Újabb kellemes kis kikapcsolódást nyújtó folytatás, Jo Marie panziójából. A két beköltöző közül a házaspár volt életszagúbb, ilyen eltávolodás gyerekek-munka miatt szinte minden családban előfordul. Aztán hogy ezt hogyan kezelik, erre több módot is láthattunk most. Az elhagyott lánygyermek története sokadjára köszön vissza az írónő könyveiben, fura, hogy sosem a düh nyer.
Jo Marienek pedig szurkolok, hogy a sorozat végére elnyerje a megnyugvását.

Szabóné_Erdős_Gyöngyi>!
Debbie Macomber: Szerelmes sorok

Jo Marie minden idejét és minden erejét is a panzió vezetésére, csinosítására fordítja, süt, főz takarít, ágyat húz, felújíttatta a rózsakertet, most pedig egy kerti pavilont építettet Markkal, aki néhány hónapja jelent meg a városkában és nagyon ért a kétkezi munkákhoz, különösen a fával bánik szépen, szívesen kóstolgatja az asszony süteményeit és a főztjét is viszont hallgatag és láthatóan kerüli, hogy önmagáról többet áruljon el, ami csak még jobban felszítja az asszony kíváncsiságát. Honnan jött, kicsoda, hová tart, hol lett ilyen bölcs, tényleg katona volt…Talán nem is kéne közelebb engednie magához, hiszen még gyászol, fiatal férje nem jött haza Afganisztánból. Még mindig reménykedik valamiben, pedig később megtalálták a roncsot…Még nem tud ebbe beletörődni, pedig ott volt a hivatalos katonai temetésen, de inkább nem gondol erre, azt az utolsó levelet sem bírja elolvasni, még nem tudja elengedni őt, de a pulóvere, amit eldugott, már elvesztette az illatát és a hangja sem úgy cseng már a fülében…
Ellie nagy reményekkel jött a panzióba, Tommal már hónapok óta leveleznek, beszélgetnek, de most fognak először találkozni, nagyon izgul, de érzi, hogy ez a fiú komoly, megfontolt, egészen más, mint a többi…Csak hát az édesanyja most is szinte megakadályozta, mindentől és mindenkitől félti, nem akarja, hogy csalódjon, de lassan eléri, hogy ne is bízzon meg senkiben…
Maggie tudja, hogy ez a kettesben töltött hétvége a férjével, amit ő harcolt ki, sorsdöntő számukra, egyre távolabb kerültek egymástól, alig látja, mindig dolgozik, vagy a munka után jár, a gyerekeik is nélkülözik már és amióta a férfi régi barátsága Katherine-nel láthatóan szorosabbá vált, a féltékenység és a megbántottság érzése csak tovább rontott a helyzeten. Aztán meg az az éjszaka, amikor a nő belenézett az előtte felejtett levelezésükbe és minden szót a kelleténél bizalmasabbnak érzett, majd elrohant otthonról könnyek közt a kocsival és kicsi híján beleszáguldott egy kamionba, azután még remegve leállította a kocsit éppen egy bár előtt, bement, ivott és ott volt Steve, aki meglepően kedves volt vele…Úgy szégyelli és úgy megbánta, most ki tudja hányadszor olvassa már Roy szerelmes levelét, amit még a házasságuk előtt, egy nagy szakítás után neki írt neki…

Paulina_Sándorné P>!
Debbie Macomber: Szerelmes sorok

Szeretem az írónő könyveit. Kellemesen kikapcsolódom a történeteit olvasva. Emberi sorsok, romantika egy jó történetbe ágyazva. Tetszik, ahogy Jo Marie talpra áll a férje halála után és a könyv végére úgy veszem észre, hogy spoiler Remélem legalábbis. Szerintem ő és Mark összeillenének. Örültem, hogy Ellie spoiler Nem egy kedves nagyszülei voltak az biztos.

Székely_Ági>!
Debbie Macomber: Szerelmes sorok

Első olvasáskor nem tudtam, hogy ez egy sorozat közepe,és mivel nagyon érdekel Jo Marie sorsa, így elkezdtem a sorozatot. Most értem újra ehhez a részhez. Még mindig Jo Marie-t szeretem a legjobban, ebben a könyvben azonban az összes szereplő élete érdekes volt. Szeretem, hogy nem a sablonos „találkozunk-egymásba szeretünk-boldogan élünk,míg meg nem halunk” kapcsolatokról olvashatok, hanem olyanokról, amelyek akár tényleg meg is történhetnek a való életben. Minden karakter igaznak hat, tele hibákkal, nemcsak csupa jó tulajdonságokkal; számomra pont ezek a hibák teszik szerethetővé a szereplőket. Jó érzés volt olvasni.

csakaaa>!
Debbie Macomber: Szerelmes sorok

Hát-hát…első könyvem az írónőtől, így kitalálható, hogy nem olvastam a sorozat első két kötetét, viszont szerintem így is szinte minden érhető volt.
Aranyos volt, meg kikapcsolt, de kicsit fura nekem, hogy több pár útját is nyomon követjük, nincs egy fő szál. Amit azért is éreztem hátránynak, mert így kicsit olyan elnagyolt mindegyik történeti szál.
A főhősnőnk kalandja pedig szerintem kb. csigalassúsággal halad. (Ahogy elolvastam a sorozat könyveinek fülszövegeit, nem azt látom, hogy a következő kötetekben nagyon beindulna ez a rész)

HENGYE>!
Debbie Macomber: Szerelmes sorok

Vágytam egy könnyed kis kikapcsolódásra, és ezzel a könyvvel megkaptam. Jo Marie alakuló szerelmi története mellett, ami sajnos nem úgy alakul, ahogy szeretném, megismerhetjük Roy és Maggie házassági válságba fulladt kapcsolatát. És Ellie és Tom interneten megismert románcát, ami a lány számára sok meglepetést tartogat. Gondoltam, hogy van valami vaj Tom körül, de közel sem az amire számítottam. Az egész könyv tele van érzelmi viharokkal és szerencsére boldog végkifejlettel.

Zizu P>!
Debbie Macomber: Szerelmes sorok

Ismét „ellátogattam” Jo Mary panziójába. Nagyon kellemes szórakozást nyújtanak ezek a kötetek. A sorozat részeiben mindig van 2-2 mellékszál, amikben új szereplőket ismerhetünk meg a régi arcok mellett. Jó látni, hogy hogyan telnek régi „barátaink” mindennapjai, miközben az új panzióvendégek is mindig „meggyógyulnak” a kötetek végére.
Tényleg amolyan, dőljünk hátra és élvezzük a történetet típusú könyvek ezek, amilyeneknek DM szánta őket.

Szetei_Viktoria>!
Debbie Macomber: Szerelmes sorok

Nagyon kis aranyos romantikus regény ez. Könnyed és nagyon jól esett most így a szívemnek. Mind a szereplőket és Cédrusligetet is nagyon megszerettem benne.


Népszerű idézetek

Csoszi >!

Mindannyiunknak keresztül kell mennünk a megpróbáltatásokon ahhoz, hogy megedződjünk.

33. oldal

Csoszi >!

Ha valaki két esztendővel ezelőtt azt mondta volna nekem, hogy egy panziót üzemeltetek majd Cédrusliget egyik külvárosában, kinevettem volna.

(első mondat)

HENGYE>!

A többit maga is láthatja, ha a szívébe néz. Így van ez mindenkivel, aki elveszített valakit, aki nagyon fontos számára.

147. oldal

HENGYE>!

Eszembe jutott egy régi bölcsesség: „Ó, mily kusza nagy hálót szövünk, mikor először hazudni készülünk.”

224. oldal


A sorozat következő kötete

Rózsakikötő sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Sarah J. Maas: Kingdom of Ash – Felperzselt királyság 1-2.
Sarah J. Maas: Föld és vér háza
Kelly Oram: Cinder és Ella
Mary E. Pearson: Az árulás szíve
Nicholas Sparks: Az utolsó dal
B. N. Toler: Lélekvesztők
Colleen Hoover: November 9.
Kristin Hannah: Szentjánosbogár lányok
Brittainy C. Cherry: A szív ritmusa
Jandy Nelson: Neked adom a napot