Szerelem ​karácsonyra 145 csillagozás

Debbie Macomber: Szerelem karácsonyra

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Merry Knight igen elfoglalt. Gondoskodik a családjáról, sütit süt, dekorál az ünnepekre, és mindeközben reméli, hogy nem kerül az állandóan feszült és a szabályokhoz mindenáron ragaszkodó főnöke útjába a munkahelyén. Saját magára sincs ideje, egy kapcsolat pedig már végképp nem fér bele az életébe. Az anyja és az öccse azonban megelégeli ezt a helyzetet, és a tudtán kívül – születésnapi ajándékként – regisztrálják egy társkereső oldalra, a fotója nélkül. A lány eleinte ellenérzésekkel fogadja ezt a beavatkozást, aztán vonakodva mégis úgy dönt, tesz egy próbát.
Merry kicsivel később már egy elbűvölő idegennel csetel, és nemsokára a beszélgetéseik jelentik számára a nap fénypontját. Ám amikor szemtől szembe találkoznak, kiderül, hogy a férfi egyáltalán nem az, akire számított – és akire vágyik. Merrynek azonban rá kell jönnie, hogy a szív néha azt is látja, amire a szem nem képes.

Debbie Macomber legújabb karácsonyi történetében a nem várt szerelem csak egy kattintásra van.

Eredeti megjelenés éve: 2017

>!
General Press, Budapest, 2018
212 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634521815 · Fordította: Ligeti Lujza
>!
General Press, Budapest, 2018
212 oldal · ISBN: 9789634521822 · Fordította: Ligeti Lujza

Enciklopédia 3

Szereplők népszerűség szerint

Jayson Bright · Merry Knight


Kedvencelte 4

Most olvassa 1

Várólistára tette 71

Kívánságlistára tette 64


Kiemelt értékelések

zuna19>!
Debbie Macomber: Szerelem karácsonyra

Biztos vagyok benne, hogy ez egy „lerágott csont”, mert sok hasonló történetet olvastam már. Bevallom hallmark függő vagyok. De Debbie Macomber karácsonyi sztorijait nem lehet megunni. Nagyon megvett az írónő ismét magánat. Minden évben újabb és újabb gyöngyszemeket találok a könyvei közül. Ebben az évben ismét nagyon alkotott.
Számomra tényleg karácsonyi hangulat lett. Jó volt végre egy aranyos és meghitt könyvet olvasni. A szereplőket imádtam már a legelejétől. A kidolgozása is fenomenális. Egyben volt az egész. Igaz a végén én olvastam volna tovább a sztorit.
A borítója is passzol.
Alig várom, hogy jövőre is kapjak egy újabb Debbie kötetet.

3 hozzászólás
Finn_Hudson P>!
Debbie Macomber: Szerelem karácsonyra

Nem rossz történet, de nem is mondanám kiemelkedőnek. A történet kedves és aranyos, ugyanakkor már elcsépelt is. A könyvről egy tipikus Hallmark film jutott az eszembe, amik kedvelhetőek, de nem kiemelkedőek. Itt is ugyanez a helyzet.

2 hozzászólás
Pandalány P>!
Debbie Macomber: Szerelem karácsonyra

Bár már az ünnepek után olvastam, mégis azt mondhatom, hogy ez a könyv tökéletes ahhoz, hogy ráhangolja az embert a Karácsonyra. Kedves, aranyos, meglehetősen kiszámítható történet. Pont annyi, amit az ember a borító és a fülszöveg alapján várhat, azonban örülök, hogy nem volt csöpögős és nyálas sztori.
Modern, mai történet, ami néhol megmosolyogtatott, volt benne egy-két igazi poén is. És ami a lényege: kikapcsolt és szórakoztatott. Nem kell ezt túlgondolni, csak élvezni. Egy ilyen rövid történet pont ezt a célt szolgálja.

Molymacska P>!
Debbie Macomber: Szerelem karácsonyra

Véletlenül megláttam a könyvtárban és véletlenül volt annyi időm, hogy kiolvassam. Véletlenül. Nem szándékos olvasás volt :D
Szóval karácsony, meg szerelem, meg minden. Ígéretesnek hangzott, bár a történetben a karácsony inkább csak díszlet, és a netes társkeresés problémáit láthatjuk, és az anonimitás problémáját egy olyan párnál, akinek a jövedelemkülönbsége nem elhanyagolható. Mivel más a nézőpontja az élethez a két szereplőnek, nehezebb megtalálniuk a közös hangot is, de amikor sikerül, az mégis annyira aranyos.
Az egész kötet egy cukormázas valami, amit imádtam (kivételesen) hiszen nem csak a párról szólt, de a családról is, és néha a családban vannak speciális személyek is (igen, Patrick minden megnyilvánulása aranyos volt a maga módján, és nem, egy Down-os személy nem tette depresszívé a történetet. Még több ilyet a könyvet légyszi!)
Néha kicsit túlmagyarázták a szitut, ezért vontam le egy csillagot, de alapvetően egy nagyon aranyos történet volt. Imádtam. Ajánlom.

theodora P>!
Debbie Macomber: Szerelem karácsonyra

Karácsony előtt már hagyomány nálam, hogy ünnepi témájú könyveket olvassak. Debbie Macomber könyvét is ezért hoztam ki a könyvtárból.
Kiszámítható, de cuki történet, ami kb olyan mint egy Hallmarkos vagy Netflixes karácsonyi film – leköt, hangulatos, de faék egyszerű.
Külön tetszett ebben a könyvben ahogy a szereplők neveivel játszott a szerző (Merry, Bright), ill. nem tipikus családokat mutatott be, és azt hogy az eltérő hátterű szereplők, hogyan csiszolódnak össze.

moonchristal P>!
Debbie Macomber: Szerelem karácsonyra

Aranyos, kis karácsonyi mese, tökéletes kikapcsolódás.
Kicsit szirupos, néhol nem annyira kidolgozott, máshol a szereplők az őrületbe kergettek, de minden hibája ellenére nagyon élveztem ezt a könyvecskét, sajnáltam, hogy olyan hamar vége.
Köszönöm, @Sister, nálad láttam meg az olvasást, és én is kedvet kaptam hozzá. :) Tényleg olyan volt, mint a Szerelem hálójában könyvverzióban, pont ezért tetszett nekem is. :)

1 hozzászólás
Sister>!
Debbie Macomber: Szerelem karácsonyra

Már tavaly karácsonykor is egy Debbie Macomber kötettel hangolódtam, és idén sem volt másképp. :)

Tulajdonképpen egy karácsonyi köntösbe bújtatott Szerelem hálójában történetet kaptam, annyi különbséggel, hogy könyvesbolti eladók helyett egy nagy cég dolgozói találtak egymásra. Volt ugyan néhány eltérés, de az alap teljesen ugyanaz. Ezt nem feltétlenül tartom rossznak, mivel nagy kedvencem a film, és jólesett egy kicsit (újra) ebben a bűbájos történetben forgolódni. Szerettem a szereplőket, a hangulatos leírásokat a kivilágított, fényben úszó Seattle-ről, Merry kedves személyiségét, és azt az odaadó, szeretetteljes családi köteléket, ami összefűzte a Knight családot. Szerintem pont jól keveredtek az arányok: egy csupaszív, lélekmelengető könyvecskét olvashattam. :) A borítója pedig valóban meseszép!

ladydark>!
Debbie Macomber: Szerelem karácsonyra

Hangolódjunk az ünnepekre IV.
Egy kedves és aranyos történetet olvastam.
A karakterek nagyon szerethetőek voltak. Még Jayson is „megtért”, aki az elején egy munkamániás és megkeseredett ember benyomását keltette.
Érződött rajta a karácsonyi hangulat. Nagyon kedves volt, szerintem ez a legjobb szó rá.
Érdekes volt a netes randi, majd az igazi randi vonal, na meg persze a szembesítés.
Kellemen eltelt vele az idő.

Iustitia>!
Debbie Macomber: Szerelem karácsonyra

Dickens említés szintjén megjelent a regényben, és erre a noszogatásra rá kellett jönnöm, hogy ez az egész nem más, mint egy kifordított, romantizált Karácsonyi ének. Kicsit felcserélődnek ugyan a szerepek, több benne a férfi-nő vonal és a pénz is ellentétes szerepet játszik, de a Szerelem karácsonyra leghangsúlyosabb pontja is a karácsonykor még erősebben jelenlévő szeretet és összetartás. Ehhez a legjobb alapanyag valóban egy összetartásra kényszerülő család, ezer problémával, akiknek így szükségük van egymás támogatására, de szerintem nincsenek ilyen tökéletes emberek. Ahogy a végkifejlet is kétséges számomra; egymásra találni két szerelmesnek lehet így, de aztán ott a pénzmozgásoknál már kicsit gyors volt a tempó. Nekem személy szerint ez úgy tűnne, mintha engem és a családom is meg akarnának venni. Ennek ellenére nem mondhatom, hogy nem győzött meg a könyv, mert izgultam és szurkoltam a szereplőknek.

Katona_Zsuzsanna P>!
Debbie Macomber: Szerelem karácsonyra

A 15. oldaltól tudni lehetett, hogy a főszereplő leányzónak melyik férfi lesz a párja. De nem baj, kell ilyen is, amikor kikapcsolod az agyad és csak elmerülsz a limonádéban.
Amúgy aranyosak voltak a szereplők, főleg Merry és családja. Sajnáltam őt a beteg anyukája és öccse miatt.


Népszerű idézetek

zuna19>!

– A karácsony az év legcsodásabb időszaka!

Kapcsolódó szócikkek: Merry Knight
zuna19>!

Bármit megadnék, hogy egy öleléssel megnyugtathassalak.

Pandalány P>!

Néhány hét online csetelés ezzel a lánnyal, és egyszerre egy virágos réten sétálgat szivárvánnyal a feje fölött, és unikornisok ugrándoznak körülötte. Ez nem vall rá.

Kapcsolódó szócikkek: Jayson Bright · Merry Knight
Caledonia_Valley P>!

Keksz? Valaki kekszet emlegetett?
Hát, ismered a mondást, nem? Egy férfi szívéhez a gyomrán át vezet az út.
Merry, neked nem lesz szükséged süteményre, hogy odatalálj a szívemhez.

Kapcsolódó szócikkek: Jayson Bright · Merry Knight
zuna19>!

– Többet kellene kimozdulnod, többet kellene szórakoznod!

Caledonia_Valley P>!

– Szerelmes vagyok.
Jayson kis híján visszaköpte a bort a poharába…
– Tessék? Szerelmes vagy? Azt tudom, hogy egy új lánnyal randizol, de mi az, hogy szerelmes vagy? Hogy történhetett ez?
– Hogy? – ismételte Cooper, és úgy vigyorgott, mint egy kisfiú. – Úgy beszélsz, mintha valamilyen fertőző betegséget kaptam volna el!

Kapcsolódó szócikkek: Jayson Bright
S_Évi>!

Akárhogy kutakodott az emlékei között, nem jutott eszébe egyetlen alkalom sem, amikor mosolyogni látta volna a férfit. Egyszer sem. Körülbelül annyira volt jókedvű, mint valaki, aki gyökérkezelésre vár a fogorvosnál.

14. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Jayson Bright · Merry Knight
Caledonia_Valley P>!

– Karácsonykor a szívünk is máshogy dobog – folytatta Mary, és ahogy beszélt, a kezét a szíve fölé helyezte. – Ilyenkor nyitottak és őszinték vagyunk, adakozóak és kedvesek a nélkülözők felé, és kimutatjuk a szeretetünket azok iránt, akik fontosak nekünk.

Kapcsolódó szócikkek: Merry Knight
zuna19>!

Ekkor havazni kezdett – könnyű pelyhek szálltak az égből, mint apró pihék az angyalok párnájából. Mary magánkívül volt az örömtől, az ég felé fordította a fejét, és hagyta, hogy a hópelyhek az arcára hulljanak.
– Imádom, ha az arcomba szállnak a hópelyhek!

Kapcsolódó szócikkek: Merry Knight

Hasonló könyvek címkék alapján

Mary Alice Monroe: Déli karácsony
Leiner Laura: Mindig karácsony
Rachel Cohn – David Levithan: Dash és Lily – Kihívások könyve
Catherine Anderson: Szélbe írt sorok
Lisa Kleypas: Karácsonyeste Friday Harborben
Kerstin Gier: Fellegszálló
Mandy Baggot: Egy karácsonyi csók
Susan Wiggs: Megtalált álmok
John Green – Maureen Johnson – Lauren Myracle: Hull a hó