Rózsalugas (Rózsakikötő 2.) 22 csillagozás

Debbie Macomber: Rózsalugas

A ​szív titkai című könyvből már megismert fiatal özvegy, Jo Marie és cédrusligeti kis panziójának, a Rózsakikötőnek életét kísérhetjük figyelemmel a Rózsakikötő sorozat második kötetében. Jo Marie nagy eseményre készül, először tart nyílt napot a panzióban, de a tervezett rózsalugas nehezen akar elkészülni, elsősorban a kicsit mogorva ezermesterrel, Markkal folytatott huzavona miatt. Közben a panzió lassan megtelik vendégekkel: itt van az ötvenedik házassági évfordulóját ünneplő Shivers házaspár, az eseményt szervező, a saját szerelmi életét azonban elhanyagoló Annie unokájuk, és az őt korábban folyton bosszantó, ám rendkívül vonzó és segítőkész szomszéd srác. Rajtuk kívül a panzióban száll meg a rákbeteg Mary Smith is, akit egy régi szerelem emléke és egy titok hoz vissza e helyre. Jo Marie kedélye, szívélyessége, finom süteményei és elmaradhatatlan társa, Vándor nevű kutyája átsegítik a szereplőket az olykor nehéz pillanatokon, drámai helyzeteken is.
A népszerű írónő,… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2013

>!
General Press, Budapest, 2014
420 oldal · ISBN: 9789636435684 · Fordította: Lukács Andrea
>!
General Press, Budapest, 2013
420 oldal · ISBN: 9789636435240 · Fordította: Lukács Andrea

Kedvencelte 4

Most olvassa 2

Várólistára tette 9

Kívánságlistára tette 17


Kiemelt értékelések

klaratakacs P>!
Debbie Macomber: Rózsalugas

Szeretetteli történet, központban ismét a panzióval és annak tulajdonosával. Mary Jo tlaán most nagyobb szerepet kapott, szeretem, ahogyan Markkal alakulnak a dolgaik, persze éles szóváltások közepette.
A két történetből Maryé volt a szívszorítóbb spoiler, a koros házaspáron is jól szórakoztam, Annie számomra túl gyenge nő volt, nem szeretem az ilyet. Miért kell hisztizni azon 30 évesen, hogy 13 évesen mi történt?

Avilda>!
Debbie Macomber: Rózsalugas

Jobban lekötött, mint az első rész. Eleinte azt hittem, a fiatal páros története jobban fog tetszeni, de Mary szála most sokkal jobban megfogott, néhol majdnem el is pityeredtem, olyan kis szomorkás volt. Persze elég romantikus és ugyan már, ilyen csak a könyvekben van, de szerintem a maga zsánerében tök jó, ha valami könnyedre és nyugodtra vágyik az ember.

2 hozzászólás
borismama>!
Debbie Macomber: Rózsalugas

A Rózsakikötő második részében is a panzió békés hétköznapjai folytatódnak.
Újabb vendégek sorsába tekinthetünk be. Mary súlyos betegséggel vívott harcába és az évekig hordozott titkába. A másik szálon a nagyszülők hosszú házasságát állítja szembe az unoka friss szakításával és kezdődő kapcsolatával.
A nehéz pillanatok Jo Marie-t sem kerülik el.

eszpo>!
Debbie Macomber: Rózsalugas

Aki olvasta már A kis francia panzió című könyvet,annak ez a könyv is tetszeni fog. Hasonló a felépítésük. Több szálon futó történet,melynek a középpontjában egy kis panzió áll. Tévé sorozatként is el tudnám képzelni,ahol a panzió tulajdonos az állandó ember,a vendégei történetei adják az új izgalmakat. A romantika kedvelőknek érdemes belekezdeni.

Evodia>!
Debbie Macomber: Rózsalugas

Nehéz eldönteni a többi DM regényhez képest most ez hogy esett. Nekem tetszik, mikor máshonnan felbukkan egy-egy szereplő, itt pl. Cédrusliget könyvtárosa, és egy apró pillanatra a bírónő. Most vettem észre a sorozat közepébe vágtam, de egy későbbi kötetet is olvastam már. Néha lassan repültek az oldalak, de mégis ép olyan rózsaszín és rózsás volt a különben dramatikus sztorik mellett. Kicsit azért keserédes, és fájdalmas is. A katonai áldozatokat sosem fogom tudni megérteni, a rengeteg tragédiával, ami akár el is kerülhető lenne..
Meglepően sok kávé fogyott, tea emlékeim voltak a környékről, azt hittem kávét inkább a skandinávok isznak, a várakozó kávéjukkal kezükben a kávéfőző új adagjára várva. :-)

Zizu P>!
Debbie Macomber: Rózsalugas

Örülök, hogy ez egy sorozat, és hogy az előző történet alapszereplői ismét felbukkantak. Nagyon kedvelem Mary Jo karakterét és a panzió miliőjét is. Jó látni, hogy Markkal, ha kis piszkálódások mellett ugyan, de lassacskán fejlődik a kapcsolatuk. Vándor pedig egyszerűen tüneményes. Én is szeretnék egy ilyen kisvárosban élni.

Vikki_Vikki>!
Debbie Macomber: Rózsalugas

Egy panziotulajdonosrol es a vendegeirol, baratairol szol a tortenet. Nincs benne semmi varatlan, nincs benne armany, csak gondolatok es harom tortenet az igaz szerelemrol. Idonkent tul reszletes, tobbszor elismetli ugyanazt az irono, van amikor jelentektelen dolgokat is leir, mindezekkel egyutt nekem nagyon tetszett ez a konyv. Nagyon jo volt elmerulni Cedrusliget vilagaban, es bar a tortenet egyszerusege miatt akar nehany ora alatt elolvashato a konyv, megis napokig huztam, amiatt, hogy minel tovabb maradjak a kellemes emberek es az idilli helyszin kozeleben.

Ez a masodik resze Jo Marie tortenetenek, de batran bele lehet fogni az elso konyv olvasasa elott. Biztos azonban, hogy az elso reszt is ki fogom kolcsonozni. :-)


A sorozat következő kötete

Rózsakikötő sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Sarah J. Maas: A Court of Mist and Fury – Köd és harag udvara
Sarah J. Maas: Queen of Shadows – Árnyak királynője
J. R. Ward: Megsebzett szerető
Francine Rivers: Hang a szélben
Kelly Oram: Cinder és Ella
Jeaniene Frost: Síri csendben
Mary E. Pearson: Az árulás szíve
Tiffany Reisz: Az úrnő
Karen Rose: Sikíts értem