Próba ​szerencse (Kisvárosi álmok 2.) 17 csillagozás

Debbie Macomber: Próba szerencse

Buffalo Valley lakóinak újabban minden okuk megvan a derűlátásra. Lindsay boldog feleség, barátnője, Maddy pedig felvirágoztatta a Fő utcai vegyesboltot. Sarah-nak azonban meggyűlik a baja kamasz lányával, és amíg nem tesz pontot egy befejezetlen ügy végére, addig nem meri kimutatni Dennis iránti szerelmét. Brandon megint találkozgatni kezd Joanie-val, de türelmetlenségével majdnem tönkreteszi újból bimbózó kapcsolatukat. Heath, a bankár hasztalan csapja a szelet Rachelnek, aki immár egész héten nyitva tartja jól menő pizzázóját. Jeb McKenna súlyos baleset következében elveszti fél lábát, és azóta emberkerülő, mogorva alak. Csakhogy Maddy látja a felszín alatt rejtőző kedves, érzékeny férfit, és megpróbálta kicsalogatni a remetebarlangjából. Buffalo Bobnak végre teljesül leghőbb kívánsága, de arra nem számít, hogy ezzel bonyodalmak egész sora zúdul a nyakába…

Eredeti megjelenés éve: 2000

>!
Harlequin Magyarország, Budapest, 2010
368 oldal · ISBN: 9789635381036 · Fordította: Gärtner Zita

Enciklopédia 1

Szereplők népszerűség szerint

Jeb McKenna


Várólistára tette 6

Kívánságlistára tette 9


Kiemelt értékelések

klaratakacs P>!
Debbie Macomber: Próba szerencse

Debbie Macomber nagyon-nagyon jól tud kisvárosi történeteket írni, egyszerű történet, hétköznapi emberek és problémáik, melyeknek mindig napsugaras a megoldása. Ettől lesznek a könyvei olyan komfort-olvasmányok, ahogy komfort-ital egy forró csoki télen. Semmi különös, csak jólesik.
Második részről van szó, minden szereplőt már ismerünk, a fő szál pedig Maddy, a friss beköltöző története a bölénytenyésztő Jeb-bel. Akinek később megtudjuk spoiler a teljes neve, ilyet sem hallottam még. A kapcsolatuk spoiler, de ezt néhány klisés „mindketten félreértjük a másikat” beszélgetéssel rendbe hozzák. Aranyosak, de nekem jobban bejött pl. Sarah küzdelme a kamaszával és a titkával, amit megint nem értettem miért nem lehetett kinyögni éveken át. Volt néhány hirtelen lánykérés is, az én kevéssé romantikus lelkemnek nem is annyira érthető ez a „szeretlek, azonnal elveszlek” felfogás. Minek?
Ettől függetlenül az egész alaphangulata, a kisváros, az egymással békében élő emberek kellemessé teszik a könyvet, időről-időre örömet adnak.

2 hozzászólás
Félix>!
Debbie Macomber: Próba szerencse

Nem tudom miért, de a Debbie Macomber könyveknek imádom a borítóját. Mindegyik nagyon tetszik. A történet is tetszett, jó volt, hogy egyszerre több szálon futottak a cselekmények. Örülök, hogy a vége happy end lett. Mindenki összejött mindenkivel (vagyis csak azzal, akivel akart). Szívesen látnám ezeket a történeteket filmben is, de persze csak a könyv olvasása után.


Népszerű idézetek

nypiro P>!

Az egyik legnagyobb ajándék, amit egy apa adhat a gyerekének, az az anyja iránti szerelme.

Kapcsolódó szócikkek: Jeb McKenna

A sorozat következő kötete

Kisvárosi álmok sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Jennifer Niven: Veled minden hely ragyogó
Nora Roberts: A bátorság kulcsa
Nora Roberts: Holdfogyatkozás
Susan M. Boyer: Délvidéki pezsgés
Lisa De Jong: When It Rains – Amikor esik…
Jodi Picoult: Ítélet
Nora Roberts: Vértestvérek
Jodi Picoult: Szívtől szívig
Mary Kay Andrews: Szervusz, nyár!
Susan Mallery: Szívbéli nővérek