Kisvárosi ​karácsony / Postán rendelt menyasszony 28 csillagozás

Debbie Macomber: Kisvárosi karácsony / Postán rendelt menyasszony Debbie Macomber: Kisvárosi karácsony / Postán rendelt menyasszony

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Kisvárosi ​karácsony
Derült égből villámcsapásként éri dr. Jane Pattersont, amikor boldognak hitt házassága összeomlani látszik egy fiatal és vonzó nő felbukkanása miatt, aki szemet vetett a férjére, Calre. Hónapokon át tartó érzelmi gyötrődés után a házaspár úgy dönt, hogy külön folytatják életüket, ezért Jane a gyerekekkel visszatér ifjúkora helyszínére, Kaliforniába, Cal pedig a farmon marad, hogy szembenézzen kétségeivel. Jane vívódik a megbocsátás reménye és az új élet ígérete között. Vajon mennyire erős a házasságba vetett hitük? Visszatalálnak-e egymáshoz, mielőtt eljő a karácsony?

Postán rendelt menyasszony
Miután a vőlegénye faképnél hagyja az oltárnál, Caroline Myers összetört szívét két nagynénije próbálja gyógyítani. A jó szándékú, ám kissé túlbuzgó idős hölgyeknek köszönhetően Caroline Alaszkában találja magát, ahol egy furcsa szertartás egy vonzó idegennel váltott csókkal végződik. És másnap a lány karikagyűrűvel az ujján ébred… Újdonsült férje,… (tovább)

Eredeti cím: Small Town Christmas

Eredeti megjelenés éve: 2008

>!
Vinton, Budapest, 2019
352 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634488934 · Fordította: Zinner Judit
>!
Vinton, Budapest, 2019
336 oldal · ISBN: 9789634488941 · Fordította: Zinner Judit
>!
Harlequin Magyarország, Budapest, 2010
336 oldal · ISBN: 9789635381135 · Fordította: Zinner Judit

Enciklopédia 3


Most olvassa 1

Várólistára tette 24

Kívánságlistára tette 22


Kiemelt értékelések

zuna19>!
Debbie Macomber: Kisvárosi karácsony / Postán rendelt menyasszony

Az első történeten csak felhúztam magam. Tiszta ideges voltam a szereplők miatt. Idegesített, hogy ennyire hagyták magukat befolyásolni. A második történet nagyon vicces és romantikus volt. Nagyon tetszett. A főszereplők nagyon édesek voltak. Összességében nagyon jó könyv. Szórakoztató kikapcsolódást nyújt a hétvégére.

4 hozzászólás
sarahangel>!
Debbie Macomber: Kisvárosi karácsony / Postán rendelt menyasszony

Kisvárosi karácsony:

A történet középpontjában egy házaspár áll, két gyerekkel, akik egy texasi kisvárosban élnek.
Jane-nek váratlanul megbetegszik az édesapja, ezért – eredetileg – két hétre elutazik a gyerekekkel az anyukához, hogy a támasza legyen, és mint szakmabeli is segítsen, mivel orvos.
A kisvárosban váratlanul felbukkan Cal első menyasszonyának – aki egykor faképnél hagyta őt az esküvő előtt – a barátnője, Nicole, és rendesen felkavarja az állóvizet. Majdnem 10 év telt el a meghiúsult esküvő óta, de mint kiderül, ő már titokban akkor is odavolt Cal-ért és még azóta sem tudta kiverni a fejéből. Mondhatnánk, hogy ez mennyire romantikus, de cseppet sem az. Mivel ezt a nőt az sem tudja eltántorítani a céljától, mikor megtudja, hogy Cal azóta már családos ember. Cal ugyan rá sem néz, de a nőnek mégis sikerül elérnie, hogy a kisvárosban pletykák keljenek szárnyra, amik felfújva terjednek tovább. Így mire Jane hazaér és neki is a fülébe jutnak a dolgok, természetesen balhé lesz….

Nem volt ez rossz történet, mert gyorsan és könnyen lehetett olvasni, de a bajkeverő Nicole meglehetősen idegesített. Mint ahogy az is, hogy – bár kihangsúlyozták, hogy mennyire barátságos ez a város, és alapvetően nem is volt rosszindulatú szinte senki, de – milyen pletykás mindenki, és a házaspárt illetően is az volt a benyomásom, hogy sok hűhó semmiért. Valahogy felfújták a kis dolgokat is, és néha úgy éreztem, hogy az alapvető bizalom hiányzik. Akkor kaptak csak észhez, mikor már a válás is szóba került.
Ja, és a fülszöveg nem igazán pontos. Nem egy évre váltak szét, „csak” pár hónapra.

*****

Postán rendelt menyasszony:

Caroline-t nemrég majdnem az oltár előtt hagyta faképnél a vőlegénye, ezért az apja nagynénjei úgy döntenek, segítenek neki kilábalni a mélabúságból azzal, hogy férjet kerítenek számára. A társkereső hirdetésben elnyeri a tetszésüket egy szimpatikus alaszkai fiatalember. Így aztán Caroline nevében levelet írnak, fényképet mellékelnek, majd miután több száz jelentkező közül őt választja ki a férfi, a nagynénik elküldik Caroline-t egy alaszkai „nyaralásra”. A lány nem érti, októberben miért pont oda küldik „nyaralni”, annyira nincs is kedve hozzá, de nem akarja elrontani a nagynénik lelkesedését, így aztán belemegy a dologba. Mire leendő férje elé kerül, már kicsit be van csiccsentve a nénikék alkoholos teája miatt, és abban a hiszemben van, hogy a helyiek a turisták tiszteletére szoktak fogadást adni, így mielőtt észhez térne, már feleség lesz belőle. ;)Természetesen innen már gyorsan lelepleződnek a nagynénik, de nincs mit tenni. Caroline szeretné megsemmisíteni a házasságot vagy elválni, plusz hazautazni, de a férj nem enged. Így aztán kényszerűségből úgy telnek a napjaik, hogy közben akarva-akaratlanul, de ismerkednek egymással.

Aranyos kis történet, bár meglehetősen meseszerű, és az a nagy szerelem is elég gyorsan jött a férfinál szinte rögtön, a lánynál is csak pár hét kellett hozzá, de nem is kell az ilyen történetektől sok valósághűséget várni, és akkor lehet élvezni. ;)

3 hozzászólás
Paulina_Sándorné P>!
Debbie Macomber: Kisvárosi karácsony / Postán rendelt menyasszony

Az első történet nem igazán tetszett. Jane nagyon makacs volt, nem tetszett, hogy nem harcolt azért, akit állítólag nagyon szeret. Inkább mindjárt elment. Jó Cal sem az a bőbeszédű fajta. A második történet már sokkal jobban megfogott. Imádni valóak voltak a nagynénik, sokat mosolyogtam olvasás közben. Szimpatikusnak találtam Caroline-t és Paul-t, jó párost alkottak. Jó volt a történetük is.

ggizi P>!
Debbie Macomber: Kisvárosi karácsony / Postán rendelt menyasszony

No ezek legalább a jobbik fajtából valók voltak. Az elsőnek ráadásul mintha olvastam volna már az előzményeit is anno, bár sok már nem rémlik belőle (bár ezek a történetek nem is arra születnek, hogy emlékezetesek legyenek, hanem főleg kikapcsnak, amire rendben is vannak). A másik meg azért tetszett, mert a zord és rideg alaszkai tájon játszódik egy zord és kevésbé rideg alaszkai pasival, aki házassági hirdetéssel keres magának feleséget. Egy mese habbal féle sztori, de kit izgat :)

semmilyen>!
Debbie Macomber: Kisvárosi karácsony / Postán rendelt menyasszony

Háááááát… Szóval ennél azért jobb könyveket is olvastam már az írónőtől. Bonyodalom gyakorlatilag 0, izgalom 0, azonban kedvesség az legalább volt. Karácsonyi hangulat semmi, úgyhogy az alap indok, amiért hozzáfogtam nem jött át… Mondjuk a második történet nem is kecsegtetett ezzel, de az első – már a címéből adódóan is – igen. Ez azonban nem jött be.
Az első történet egy teljesen félreértelmezett, semmire sem jó féltékenységből kialakult családi veszekedés. Ha ennyi miatt be kell adni egy válókeresetet, akkor az a házasság ennyit is ér. Egyébként szörnyű volt olvasni, hogy a lány anyja hogyan is áll ehhez az egészhez. Az viszont valószínű, hogy az életben is vannak ilyen családok, akik csak úgy elválnak, holott alap az semmi sincs ehhez.
A második történet már érdekesebb. Nagyon értékeltem Paul hozzáállását, különösen amikor kiderül számára, hogy egyáltalán nem azt kapta, amit várt. Caroline éppen csak, hogy megpróbált kikeveredni egy számára teljes érzelmi fiaskóban végződő kapcsolatból, máris belekeveredik egy másikba. Ebből azonban már jól jön ki, úgyhogy minden rendben. Azonban ez a történet sem ragadta meg a fantáziámat.

ValerinLanz P>!
Debbie Macomber: Kisvárosi karácsony / Postán rendelt menyasszony

Kisvárosi karácsony: döbbenet, hogy a házasok mennyire hülyék tudnak lenni néha. :):)
Postán rendelt menyasszony: érzésem szerint kicsit gyorsan lettek lezavarva a dolgok, ettől függetlenül jó volna, ha valaki engem is ennyire akarna. :)

vadnarancs>!
Debbie Macomber: Kisvárosi karácsony / Postán rendelt menyasszony

Kisvárosi karácsony: Nem igazán lett a szívem csücske ez a történet és sokszor inkább félre raktam a könyvet.
Postán rendelt menyasszony: Vicces, szórakoztató volt. gyorsan kiolvasható történet.

Ildiko_Szabo_2>!
Debbie Macomber: Kisvárosi karácsony / Postán rendelt menyasszony

Nagyon régen olvastam tisztán romantikus könyvet, így az elején kicsit furcsának találtam, de gyorsan beszippantott.
Az első történet tipikus a mai társadalmunkban, a kommunikáció teljes hiánya. Mindkét felet csak a saját sértettsége és büszkesége mozgatja, egyáltalán nem kommunikálnak egymással. Sajnos sok ilyet láttam a környezetemben, viszont a valóságban nem lett jó a vége.
A második történet nagyon bájos, könnyed olvasmány.

Katica12>!
Debbie Macomber: Kisvárosi karácsony / Postán rendelt menyasszony

Karácsonykor szeretek karácsonyi történeteket olvasni, hoztam is a könyvtárból ki néhány, általam csak „rózsaszínnek” titulált romantikus könyvet. Nagyon rózsaszínre sikeredett, ez már túlontúl is az. A 2. történettel kezdtem, meseszerű, túlzottan. Most az első részt is olvasom. Sok kavarás. Nagyon Júlia-Romana stílus, egyszer el lehet olvasni, ha valaki éppen erre vágyik, még van pár oldalam a történetből, bár olyan sok meglepetést nem várok a végén, de ha már eddig eljutottam, kiolvasom.


Népszerű idézetek


Hasonló könyvek címkék alapján

W. Bruce Cameron: Karácsonyi kutyavásár
Richard Paul Evans: Kegyelem
Lisa Kleypas: Rafe karácsonya
J. D. Robb: Halálos ünnep
Richard Paul Evans: Hol lehet Noel?
Marni Bates: Rocksztárt kaptam karácsonyra
Stephanie Perkins (szerk.): Ajándékba adlak
Catherine Anderson: Felhők felett
Donna VanLiere: Karácsonyi fény
John Green – Maureen Johnson – Lauren Myracle: Hull a hó