Karácsonyi ​üdvözlet (Cédrusliget 5,5) 36 csillagozás

Debbie Macomber: Karácsonyi üdvözlet

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Ebben a kötetben két regényt talál az olvasó, melyek közül az első a Cédrusliget-sorozatba illeszkedik, a második pedig karácsonyi meglepetés.

Fenyves sétány 7/B
Ruth mindig is nagyon ragaszkodott Helenhez, Cédrusligeten élő nagymamájához, és gyakran meglátogatja, amióta a közeli egyetemre jár. A karácsonyi ünnepek előtt azonban határozott céllal keresi fel az idős hölgyet: szívügyekben kéri a tanácsát – ám legnagyobb meglepetésére megdöbbentő családi titokra bukkan…

Majd ha piros hó esik
Susannah-t csak a kötvények, befektetési jegyek és részvények hozzák lázba. Amikor elvállalja, hogy vigyáz a kis unokahúgára, nem is sejti, mekkora fába vágta a fejszéjét. Ám szomszédjának, Nate-nek hála, mégsem vall kudarcot, sőt! Maga sem érti, de egyszeriben sóvárogva vágyik rá, hogy a saját kisbabáját tarthassa a kezében…

Tartalomjegyzék

>!
Harlequin Magyarország, Budapest, 2008
318 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789635379200 · Fordította: Szabó Júlia

Kedvencelte 1

Várólistára tette 14

Kívánságlistára tette 9

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

Szöszmösz_Gorkie P>!
Debbie Macomber: Karácsonyi üdvözlet

A Szent karácsony éjjel sokkal jobban tetszett.
Az első történet jó volt, gyorsan haladtam vele. Érdekes volt, cseppet sem unalmas.
A második se lett volna rossz, ha nem ennyire hosszú. Itt-ott nagyon lassan haladt a történet. Néhol untam is. Az alaptörténet jó és a szereplők is kedvelhetők. Kár, hogy el lett nyújtva ennyire. :(

Paulina_Sándorné P>!
Debbie Macomber: Karácsonyi üdvözlet

Aranyos két történet volt a romantika jegyében. Kellemesen kikapcsolódtam olvasás közben. Ruth és Paul között érdekesen indult a kapcsolat, de mégis nagyszerűen. Rajtuk keresztül megismerhettük Helen, a nagyi múltját, ami nem volt egyszerű. A második történetben imádtam, ahogy egy pici baba felforgatja egy nő életét, úgy hogy közben megtalálja a saját útját is. Imádtam ebben a történetben Nate személyét.

szpetra>!
Debbie Macomber: Karácsonyi üdvözlet

Csalódott vagyok. Sajnos beleestem a klasszikus csapdába, és a borító alapján ítéltem meg a könyvet. De hibáztattok? Csak rá kell nézni, és ordít róla a karácsony és a tél (illetve a cím is eléggé ebbe az irányba tereli a gondolataimat, nem meglepő módon). Ezzel a könyvvel szerettem volna kicsit ráhangolódni a karácsonyra, főleg így, a vízsgaidőszak közepén, gondoltam, ezzel ki tudom majd kapcsolni az agyam.
Kikapcsolni kikapcsoltam mondjuk, csak korántsem úgy, ahogy terveztem.
Egyrészt: a könyv nem csak, hogy nem karácsonykor játszódik, de még csak a tél sem jelenik meg bennük. Szomorú vagyok, nagyon szomorú.
Másrészt: a két történet ettől elvonatkoztatva sem kötött le. Az első túlságosan is gyorsan félbeszakadt, úgy éreztem, ebből még sokkal többet ki lehetett volna hozni. Ellentétben a második nekem túl vontatott volt, úgyhogy alig vártam, hogy befejezzem (főleg, mivel sejtettem, mi lesz a vége, és igazam is lett).
A lényeg tehát, hogy óvatosan a karácsonyt idéző borítókkal, mert nagy meglepetések várhatják az embert.
Most pedig várhatok egy évet, hogy előszedjek egy (talán tényleg karácsonyi körítésben játszódó) könyvet, ami segít majd ráhangolódni az ünnepekre.
Ez az év sajnos nem így sikerült. :(

klaratakacs P>!
Debbie Macomber: Karácsonyi üdvözlet

Számomra teljesen érthetetlen, hogy került ez a két történet karácsonyi borítóba. SEMMI köze nincs a karácsonyhoz, egyik történetnek sem. Ennyi erővel az összes könyvet, amiben szerepel a karácsony szó, már lehetne is fenyőfával borítózni. Ez eléggé dühítő volt.
A két történet egyébként aranyos, az első egy háborús visszaemlékezés, de igazából csak karcolgatta a felszínt. A második történet sokkal jobban tetszett, Susannah és Nate szerelmének kibontakozása kellően humoros és kedves volt, igazából egy chick-lit regény, közepesen hisztis főszereplővel.

Kuri_Szilvia P>!
Debbie Macomber: Karácsonyi üdvözlet

Az biztos, hogy becsapós a borító és a cím is.
Az első részben azon kívül, hogy a legvégén megemlítik a karácsonyt, semmi köze az ünnepnek. Ennek ellenére egy egyszer olvasós délutáni történet. Az biztos, hogy itt a nagymama története, meséje elviszi a fő szálat, még ha az írónő nem is így tervezte. Egy kicsit beleláttunk, hogy egy másik világba, egy másik korba.

A második történetben imádtam amikor Susannah a 9 hónapos csecsemőt államkötvénnyel és Microsoft-részvényel akarta lekenyerezni. :-) Nekem anyuka nem volt szimpatikus, hisz tudta, hogy Susannahnak nincs tapasztalata a gyerekekkel, és mindenféle tanács nélkül, csak belökte az ajtón és már ment is tovább.
Sok vicces pillanat volt a történetbe. Jó páros alkotnak Nate-tel.

Light_House>!
Debbie Macomber: Karácsonyi üdvözlet

Két kedves, életszagú történet Debbie módra :)
Nekem az első regény jobban tetszett. Egyrészt mert némileg kapcsolódik az általam olvasott Cédrusliget sorozathoz, másrészt azért, mert a történet megható volt. Sokszor bele se gondolunk, hogy a szüleink, nagyszüleink is voltak fiatalok, és nekik is megvan a maguk története…

zuna19>!
Debbie Macomber: Karácsonyi üdvözlet

Hamar el kezdtem karácsonyi történeteket olvasni, de mit tehetek ha imádom őket.
Tetszett mind a két történet. Az első inkább érzelmes volt a második viccesebbre sikerült, imádtam. Annyit nevettem főleg a macsek nevén, meg akkor mikor előkerült a régi szép idők egyik kedvelt játéka a Nintendó. A lényeg imádom a happy endeket.

lin_da>!
Debbie Macomber: Karácsonyi üdvözlet

Senki ne essen abba a hibába, amibe én, hogy ezzel a könyvvel szeretne ráhangolódni a karácsonyra. Köze nincs az ünnephez, emiatt a címe nagyon félrevezető.
Ettől függetlenül a könyv két bájos és romantikus történetet tartalmaz, mind a kettő gyorsan haladós, de nem karácsonyi!!!!! ( igen, kicsit pipa vagyok )

Leeloominailekatariba_Laminatcha…>!
Debbie Macomber: Karácsonyi üdvözlet

„A legfontosabb,hogy tudd:mindennek àra van,és nem biztos,hogy minden megéri az àràt.”
❤ Nate Townsend ❤

nevermind_97>!
Debbie Macomber: Karácsonyi üdvözlet

Egyszerűen imádtam mind a két történetet, mindenkinek csak ajánlani tudom, aki valami más-t akar olvasni az ünnepek tájékán.


Népszerű idézetek

Szöszmösz_Gorkie P>!

Mert szép dolog, ha az embernek vannak céljai, és küzd azok eléréséért, de bármilyen magasztos is az a cél, annyit semmi esetre sem ér, hogy minden másról lemondj miatta.

248. oldal

Szöszmösz_Gorkie P>!

– Susannah, a pénz csak eszköz, attól, hogy jómódban élsz, még lehetsz boldogtalan. És a pénztelenség sem feltétlenül azt jelenti, hogy csupa kudarc az életed. Az egész csupán hozzáállás kérdése.

257. oldal

zuna19>!

– Meséld el, mi történt!
– Ha én azt tudnám! Mindent úgy csináltam, ahogy recept előírta, de alighogy betettem a tepsit a sütőbe, kigyulladt a süti.
– Nem a süti – helyesbített a férfi. – A tepsi gyulladt ki, pontosabban a tepsin lévő műanyag fólia, amelyet elfelejtettél leszedni.
– Ó!

245. oldal

zuna19>!

– A gyereksírást még egész jól viselem – közölte, karját elutasítóan összefonva a melle előtt. – De énekléssel megspékelve még nekem is sok egy kicsit.
– Nagyon vicces.
– Teljesen ki van ez a szegény gyerek – állapította meg a férfi Michelle-re pillantva.
– Mondták már, hogy maga egészen kiváló megfigyelő?

139. oldal

zuna19>!

– Lehet, hogy az éhhalál szélén áll ez a csöppség, és maga karácsonyi dalokat énekel neki?

139. oldal


A sorozat következő kötete

Cédrusliget sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Rachel Cohn – David Levithan: Dash és Lily – Kihívások könyve
Marni Bates: Rocksztárt kaptam karácsonyra
Jay Asher: What Light – Micsoda fény!
Donna VanLiere: Karácsonyi fény
Sabrina Jeffries: Karácsonyi csoda
J. D. Robb: Halálos ünnep
Jill Shalvis: Egyszerűen ellenállhatatlan
Catherine Rider: Csók New Yorkban
Richard Paul Evans: Hol lehet Noel?
Jenny Colgan: Karácsony a Cupcake Kávézóban