Homokhát ​utca 8. (Cédrusliget 8.) 21 csillagozás

Debbie Macomber: Homokhát utca 8.

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

A sorozat várva várt, nyolcadik kötetében több cédrusligeti szerelmespár érzéseit próbára teszi a sors, ám a többségük felülkerekedik a nehézségeken. A legnagyobb csapás a kisváros lelkipásztorának, Dave Flemmingnek a családját éri, és ennek során kiderül, mennyire bíznak egymásban a házastársak. Terri Polgár húga, Christie eléri, hogy a szertartásos modorú James Wilbur kiterítse kártyáit, már ami az érzéseit illeti, csakhogy a férfi nem az, akinek mondja magát. Vajon a Körömmánia Szalonban dolgozó Rachel megtarthatja-e az esküvőjét karácsonykor, ahogy azt Bruce-szal tervezték? Oliviát mindenki tejben-vajban füröszti, hogy mielőbb meggyógyuljon, de közbejön egy súlyos fertőzés. És akkor még nem is beszéltünk Roy McAfee seriffről, aki a nyugalmasnak tűnő Cédrusligeten egy-két „csontvázra” bukkan a városlakók szekrényében…

Eredeti cím: 8 Sandpiper Way

Eredeti megjelenés éve: 2008

>!
Harlequin Magyarország, Budapest, 2014
350 oldal · ISBN: 9789635388844 · Fordította: Gärtner Zita
>!
Harlequin Magyarország, Budapest, 2009
350 oldal · ISBN: 9789635379781 · Fordította: Gärtner Zita

Kedvencelte 2

Most olvassa 2

Várólistára tette 8

Kívánságlistára tette 6


Kiemelt értékelések

klaratakacs P>!
Debbie Macomber: Homokhát utca 8.

Ebben a kötetben talán kevesebb történik, mint a korábbiakban, ellenben szinte minden – még Cédrusligeten élő – család életébe belenézhetünk, némelyikbe többé, némelyikbe kevésbé. Ez a könyv nem is akar több lenni egy szórakoztató sorozatnál, egy kisvárosi történet hétköznapi szereplőkkel, akikel hétköznapi dolgok történnek. Persze idilli minden, nagyjából mindenki szereti a másikat, nincsenek nagy amplitúdók. Azt hiszem a szereplők kidolgozottsága, a jellemükben való következettség az, ami kötetről kötetre leköti a figyelmemet.
Ebben a kötetben továbbra is Terri Polgar és testvére az egyik központi szereplő, bár nekem Christie túlontúl hisztisnek tűnt, pláne a teljesen halvérű Jameshez képest, spoiler. A másik család, a címadó házban lakó Flemming tisztelesé, spoiler. Náluk a feudális berendezkedés volt számomra visszás: anya neveli a gyerekeket és semmiről nem kell, hogy tudjon, pláne ilyenről, hogy számlákat miből fizetünk. A harmadik fontos szál a rákkal diagnosztizált és műtéten áteső Oliviáé. Kicsit hiányoltam mellőle Charlotte-ot, aki eddig a kedvenc szereplőm volt.
Troy seriffet pedig csak egy kissé meg kéne rázni, hogy 50+-os férfiként talán próbáljon a két hátsó lábára állni és élni a saját életét.

Paulina_Sándorné P>!
Debbie Macomber: Homokhát utca 8.

Zajlik rendesen az élet Cédrusligeten. Szegény Olivia jól megjárt. Dave és Emily házassága nagyon erős, bár nem értem, hogy miért kellett titkolóznia a felesége előtt spoiler Imádom olvasni, ahogy Bobby viselkedik Terry-vel. Christie-t szívesen fejbe csapnám, sajnálom James-t. Rachel és Bruce kapcsolatának örülök, bár most már a kislányt nem értem. Tetszik, ahogy megismerhetem, ahogy együtt élhetek ezekkel a családokkal. Látni, hogyan élik az életüket, mi minden történik velük.

Kuri_Szilvia P>!
Debbie Macomber: Homokhát utca 8.

Megint egy titok. A tiszteletes lopta el az ékszerek, vagy mit titkol? Nagyon tetszett az anyósa mondata : nem csal meg, de titkol valamit.
Mit bír el egy kapcsolta, mit mondatunk el, meddig kell erősnek mutatkozunk. Mit meg nem teszünk a szeretteinkért?
Szerintem ez a részt ezt boncolgatta.

Light_House>!
Debbie Macomber: Homokhát utca 8.

Jó érzés újra itt lenni Cédrusligeten. A régi kedves ismerősök mellett most is érkeztek új arcok, és persze új rejtélyek is. Alig várom, hogy a végére minden megoldódjon. Már csak egy rész van vissza…


A sorozat következő kötete

Cédrusliget sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Sarah J. Maas: A Court of Mist and Fury – Köd és harag udvara
Sarah J. Maas: Queen of Shadows – Árnyak királynője
J. R. Ward: Megsebzett szerető
Francine Rivers: Hang a szélben
Kelly Oram: Cinder és Ella
Tiffany Reisz: Az angyal
Jeaniene Frost: Síri csendben
Mary E. Pearson: Az árulás szíve
Karen Rose: Sikíts értem