Hétköznapi ​csodák (Rózsakikötő 4.) 20 csillagozás

Debbie Macomber: Hétköznapi csodák

Coco ​és Katie a középiskola óta barátnők, és azért térnek most vissza Cédrusligetbe, hogy részt vegyenek a tízéves osztálytalálkozójukon. Coco szívét itt törte össze az iskola nagymenője, megalázó helyzetbe hozva őt; Katie pedig első szerelmét utasította vissza itt, minden magyarázat nélkül, kegyetlenül. Egyiküknek bosszúra fáj a foga, másikuk egy újabb esélyt szeretne a sorstól és élete szerelmétől. A város, a múlt helyszínei még inkább felerősítik bennük azokat az érzéseket, amelyek egy évtizede gúzsba kötik őket, és mindketten csak abban bízhatnak, hogy a viszontlátással képesek lesznek kiszabadulni érzelmeik kalodájából.
Hasonló kalodában érzi magát Jo Marie is, a Rózsakikötő tulajdonosa, amióta Mark Taylor szerelmet vallott neki. Eddig abban a hitben volt, hogy ők ketten barátok, de talán tényleg többet jelentenek egymás számára? A férfi titka azonban kettejük közé áll, és Mark úgy dönt, inkább elhagyja Cédrusligetet, mint hogy a szerelmük beteljesedjen. Jo Marie egyre… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2015

>!
General Press, Budapest, 2016
408 oldal · ISBN: 9789636438715 · Fordította: Szentesi Mária
>!
General Press, Budapest, 2016
408 oldal · ISBN: 9789636438937 · Fordította: Szentesi Mária

Kedvencelte 1

Most olvassa 1

Várólistára tette 14

Kívánságlistára tette 20


Kiemelt értékelések

Csoszi>!
Debbie Macomber: Hétköznapi csodák

Szuper, könnyed limonádé, ahogy azt már megszokhattam Debbie-től. Csak úgy faltam a sorokat, oldalakat. Az előző részekben is kedveltem Jo Marie-t és Markot. És annyira szorítottam értük, hogy valami már kialakuljon közöttük. Sajnos Mark olyan lépésre szánta rá magát, amitől lehidaltam, és szívem szerint jól megcsapdostam volna. Aztán persze amikor kiderült a titka, megértettem az indítékait, de nehezen tudtam elfogadni. A mellékszálak is nagyon jóra sikeredtek. A tízéves osztálytalálkozójukra visszatérő Coco és Katie története is bővelkedett fordulatban. Külön öröm volt, hogy egy rövid időre felbukkant Debbie Macomber: Csillagos éj című könyvéből megismert Finn Dalton és Carrie is. A befejezés pedig azt sugallja, hogy a következő részt is érdemes lesz elolvasni.

>!
General Press, Budapest, 2016
408 oldal · ISBN: 9789636438715 · Fordította: Szentesi Mária
Galagonya33>!
Debbie Macomber: Hétköznapi csodák

Ez a rész is tetszett!
Kicsit sok volt most a szenvedés Jo Marie és Mark között, de végre megkaptam a választ Mark titokzatosságának, titkolózásának okára. Alapvetően szeretem a regényekben ezt a hallgatag, morcos-magányos férfitípust, de már kezdett a makacssága idegesítő lenni.
Most lehet drukkolni, hogy mi lesz vele, meg annak, hogy mielőbb kiadják a következő részt.
A két mellékszál, Coco és Katie története is tetszett. Cocoé jobban tetszett, mert szeretem a csetlő-botló szerelmeseket. :)
Debbie Macomber megbízhatóan hozta, amit vártam tőle.

nagara>!
Debbie Macomber: Hétköznapi csodák

Mikor kikölcsönöztem a könyvtárból ezt a könyvet, nem tudtam, hogy egy sorozat része. Elolvasván sem okozott ez gondot, más Debbie Macomber sorozatnál is előfordult velem, hogy nem sorban olvastam a részeket…(de jut eszembe – más íróknál is volt ez így…:D)
Ebben a könyvben Jo Marie és Mark története kezdődik el, valamint Coco és Katie osztálytalálkozójára jutunk el.

klaratakacs P>!
Debbie Macomber: Hétköznapi csodák

A leggyengébb része a sorozatnak, egyszerűen azt éreztem végig, hogy panelokat rak egymás mellé az író és megírja ugyanazt a könyvet sokadszorra, minden ötlet nélkül. Ami ebben a könyvben van, az maximum egy novellára lett volna elég.
Rose és Mark kapcsolata már rétestészta, egyszerűen semmit nem mondott újabbat annál, hogy Mart elment. Ok, kiderül, hogy miért, de ez két oldal.
A vendégek – Katie és Coco – osztálytalálkozóra jönnek, és hisztis tinikorukban megrekedve a tíz évvel ezelőtti sérelmeiken rágódnak. Igaz volt tíz évük felnőni, de nem tették meg. Eléggé dühített.
Gyenge darab, ha ez alapján döntenék itt abba is hagynám a sorozatot, de az előző részek miatt még befejezem.

1 hozzászólás
Habók P>!
Debbie Macomber: Hétköznapi csodák

Elég gyenge. Csajos nyafogás vég nélkül. Mindenki eldönti, hogy a másik melyik mondata mit jelent, aztán ragaszkodik is hozzá. megkérdezni – minek is az. Ettől aztán mindenki szomorú, mindenki levert, és mindenki padlón van. Na de persze a végére… És mindez rosszul megírva. Kusza mondatok, zavaros bekezdések. (Bár nem tudom, hogy ez rosszul megírás vagy hanyag fordítás…) No mindegy, a szerzőt a továbbiakban hanyagolni fogom.

Avilda>!
Debbie Macomber: Hétköznapi csodák

Az utolsó ötven oldalig nagyon lekötött, izgultam, mi lesz a két lánnyal, pedig eleinte Jo Marie története érdekelt jobban. Már reménykedtem, hogy az írónő merész lesz, és meglépi, amit gondoltam, de nem…
A Jo Marie szál meg jobban hasonlított valami propaganda aktuálpolitika szegmensre, mint romantikus sztorira, nem erre számítottam és nem is tetszik. Mindegy, elolvasom azért a záró kötetet is, mert egyébként kedves és bájos, az meg nem a könyv hibája, hogy én másfele vittem volna a történéseket.

Shil>!
Debbie Macomber: Hétköznapi csodák

Régen szerettem Macombert, gondoltam újra megpróbálom, de ezzel mellényúltam. Lehet, hogy el szoktam a Cédrusligetes… sorozatától, vagy csak simán ez volt gyengébb a többi résznél, de rettentősokszor idegesített, hogy mindenki nyíg meg szenved hosszan hosszan. Persze végül mindenki happy lett, de a sok kínlódás most nem érintett meg, hanem inkább idegesített.

Székely_Ági>!
Debbie Macomber: Hétköznapi csodák

Továbbra is Jo Marie és Mark sorsa foglalkoztat a legjobban, szomorúan olvastam Mark titkát, de továbbra is szorítok nekik, hogy egymásra találjanak. Coco és Katie története is érdekes, olyan „Debbie-s”. Szerettem ezt a részt, izgatottan várom a befejezést.

Zizu P>!
Debbie Macomber: Hétköznapi csodák

Nagyszerű könyv volt ez is, akárcsak az eddig olvasott összes kötetem Debbie-től. Imádom Cédrusligetet és nagy öröm minden alkalommal visszatérni ide. Legyen az sorozatolvasás, vagy csak sima olvasás. Már az első rész óta nagyon drukkolok Markéknak, hogy összejöjjenek, és nagyon mérges lettem amikor Mark itt hagyott csapot-papot.
Imádom a Debbie könyveiben meglepetésszerűen visszaköszönő figurákat, akikről más könyvekben már olvashattunk. Ettől valahogy még életszerűbb lesz számomra minden regénye.


A sorozat következő kötete

Rózsakikötő sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Sarah J. Maas: A Court of Mist and Fury – Köd és harag udvara
Sarah J. Maas: Queen of Shadows – Árnyak királynője
Rick Riordan: Hádész Háza
Mary E. Pearson: Az árulás szépsége
J. R. Ward: Megsebzett szerető
Francine Rivers: Hang a szélben
Julie Garwood: Váltságdíj
Kelly Oram: Cinder és Ella
Jeaniene Frost: Síri csendben
Karen Rose: Sikíts értem