Első ​hó 198 csillagozás

Debbie Macomber: Első hó

Ashley ​Davison, a mindig vidám egyetemista lány eredetileg úgy tervezte, nem utazik haza karácsonyra, egy váratlan kényszerszabadság miatt azonban lehetősége adódik arra, hogy egyedülálló édesanyjával töltse az ünnepeket Seattle-ben. Dashiell Sutherland, az egykori katona is ugyanoda tart egy állásinterjú miatt. Csak a repülőtéren szembesülnek azzal, hogy a karácsony előtti utolsó járatra elfogytak a jegyek, és már az autókölcsönzőnél is csak egyetlen kocsi maradt szabadon. Bár elsőre kifejezetten ellenszenvesnek találják egymást, a kényszer szülte helyzetben vonakodva mégis úgy döntenek, hogy együtt kelnek útra.

Néhány percnyi kínos csend után azonban megtörik köztük a jég: nemcsak az derül ki, hogy sok közös van bennük, hanem meglepődve veszik észre, hogy lassan, de biztosan vonzódni kezdenek egymáshoz. Az úton kalandos események sora hátráltatja őket – lehet, hogy nem érnek oda időben Seattle-be, de még az is megtörténhet, hogy a legszebb karácsonyi ajándékkal lepi meg… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2015

>!
General Press, Budapest, 2016
216 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789636439163 · Fordította: Gieler Gyöngyi
>!
General Press, Budapest, 2016
216 oldal · ISBN: 9789636439484 · Fordította: Gieler Gyöngyi

Enciklopédia 5

Szereplők népszerűség szerint

Ashley Davison · Dashiell "Dash" Sutherland


Kedvencelte 7

Most olvassa 2

Várólistára tette 89

Kívánságlistára tette 96


Kiemelt értékelések

Finn_Hudson P>!
Debbie Macomber: Első hó

Bár az alacsony százalék nem kecsegtetett túl sok jóval, az első két fejezet után úgy gondoltam, hogy egy jó kis karácsonyi történet is lehet belőle. Utána viszont megjelent az FBI szál, valamint az ügynökök nevetséges összeesküvés-elméletei, és ez bizony nagyon lehúzta az olvasási élményt. Dash és Ashley közti párbeszédek is nagyon hamar erőltetetté váltak, s már azt vettem észre magamon, hogy minél hamarabb túl akarok rajta lenni.
Aki egy hangulatos, karácsonyi könyvet keres, annak semmiképp sem ajánlom. Sőt, igazából senkinek sem. Ennél sokkal jobbak is vannak a piacon.

11 hozzászólás
zuna19 >!
Debbie Macomber: Első hó

Szeretem az írónő könyveit, főleg az ilyen ünnepi történeteket.
Tetszett is, meg nem is.
A könyv elején még nem zavart az FBI-os szál, mert azt hittem, nem lesz nagy szám és el lesz hanyagolva egy idő után. Sajna tévedtem. Az ügynökök, brutálisan hülyék voltak. Nagyon nem hiányoztak ide. Zavart, ahogy bénáztak folyamatosan. Rendesen már az idegeimre mentek. A végén egyenesen már a hajamat téptem tőlük. Brutálisak voltak. Főleg W. Na őt nagyon megutáltam.
Ettől eltekintve, a többi jelenet fantasztikus volt. Sok kellemes percet élhettem át. Rengeteget nevettem rajta.
A két főszereplő imádni való volt.
Ash és Dash kellemes csalódás volt legalább. Próbáltam csak rájuk koncentrálni. Valamelyest sikerült is.
Így összességében azt mondom, megérte ráakadni és elolvasni ezt a sztorit. Ráhangolódtam az ünnepekre. Nagyon mézeskalácsot csinálós kedvem lett. Hétvégén szerintem, ha nem alszok el mind a két nap,akkor bevásárolok hozzá.
De a csillagoszásnál sajnos befigyel az FBI-os szál! A legjobb indulattal is csak 3,5 csillag.

Sippancs P>!
Debbie Macomber: Első hó

Hatalmas lelkesedéssel vágtam bele a regénybe, mondván, hogy egy igazán szép borítójú, romantikus karácsonyi könyvet tarthatok a kezemben, aztán ahogy haladtam előre a cselekménnyel, úgy vesztette el varázsát a történet.

Konkrétan két dolog volt, ami nagyon zavart a regényben:
1. Ashley. Falra mászom a buta nőktől! Értem én, hogy jobban eladható egy olyan karakter, aki kedves, szende, és van benne némi naivság is, de könyörgöm, egy 24 éves, felnőtt nő, aki egyetemre jár és mellette dolgozik – ergo nem burokban él – nem viselkedik így! Annyiszor meg tudtam volna rázni, és rákiabálni, hogy „Szedd már össze magad, édes lányom, nem 16 éves vagy!”!
2. FBI-os szál. Miért kellett ez ide? Mi szükség volt erre? Azt elismerem, hogy eleinte érdekelt, hogy mi sül ki belőle, de ahogy haladtunk előre a történettel, és az ügynökök egyre csak spoiler, az folyton megölte a romantikus hangulatot, arról nem is beszélve, hogy zavaró és idegesítő is volt.

Összességében azt tudom mondani, hogy gyorsan olvasható, klisékkel teli, egyszerű történet. Aki karácsonyi hangulatra vágyik, az inkább keressen magának más könyvet!

9 hozzászólás
Törpillaa P>!
Debbie Macomber: Első hó

Hát őszintén nem igazán jött be nekem. Voltak benne olyan részek amik tetszettek, de sok volt ami nem. Tetszett Dash és Ashley szóváltásait és volt mikor nevettem rajtuk. De ez az FBI-os vonalt inkább kihagytam volna. Szerintem nagyon felesleges volt. Már a közepétől elkezdtem unni nem értettem minek kellett bele ez a csavar. Nem lett tőle izgalmasabb.

Csoszi>!
Debbie Macomber: Első hó

Nagyon cuki volt. Könnyed, igazi Debbie-s könyv:) Imádtam. A két főszereplőt, Ashley-t és Dash-t az első perctől megkedveltem. Az utazásuk San Francisco-ból Seattle-be igencsak kalandosnak bizonyult, de egyben csodálatos is volt, ahogy közben jobban megismerkedtek, és egymásra találtak. Rengeteget nevettem a balfék FBI ügynökök ténykedésein és a kihallgatáson. Remélem, lesz rá lehetőségem, hogy újra elolvassam.

>!
General Press, Budapest, 2016
216 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789636439163 · Fordította: Gieler Gyöngyi
Molymacska P>!
Debbie Macomber: Első hó

Nagyon szeretem a karácsonyi romantikus könyveket, és mi lehetne karácsonyibb és romantikusabb, mint Debbie Macomber karácsonyi történetei. Na ugye hogy ugye.
A történet Ashleyről és Dashről szól, akik Los Angelesből szeretnének Seattle-be menni, de repülés kizárt (a sok hó, és a nagy forgalom miatt), így egy autókölcsönzőben találkoznak, ahol az utolsó kocsit veszik ki: ketten. Így indul egy utazás, amiben a cél, hogy karácsonyra Seattle-ben legyenek, és ami közben a két szereplő kicsit jobban megismeri egymást.
Mint már írtam, karácsonyi szerelmet vártam, és tökéletesen teljesítette az elvárásaimat. A két szereplő hamer egymásba habarodik, kicsit húzzák egymást, és közben hajmeresztő kalandokban vesznek részt. Nagyon jó volt benne, hogy humorral dolgozik, mint amikor spoiler. Nyilván ebben a történetben is megvoltak romantikus szemszögből a problémák spoiler, de közben mégis megvolt a kellemes romantikus-vicces-utazós könyv hangulat.
Hogy mennyire karácsonyi, arról azért lehet vitatkozni. A cél időpont az karácsonyi, és a végén azért megnyíilik egy picit karácsonyibb hangulatú dolgok felé, de valójában a történet nagyrészében nem kap nagy hangsúlyt. Nem hiszem, hogy bárki is ettől kezdene karácsonyi dalokat énekelni, mégis gondolatiságában azért végig ott motoszkál ez az elem is.
Ha mondanom kellene valamit erről a könyvről, azt mondom, NAGYON amerikai. Már az alap helyzet is: átszáguldunk amerikán egy autóval olyan, amit csak amerikaiak találhatnak ki. Nyilván ebből az átlag olvasó inkább azt veszi le, hogy van egy nagyon hosszú út, ami közben megismerkedik a két szereplő, de európaiként nekem nagyon nehéz elképzelni ekkora utakat off. Másrészről ott van, hogy a főszereplő fiú katona volt, aki a hazáért harcolt, és amúgy is… Ez egy szexi téma amerikában, de ugyanez Európában… hát nem tudom. Modern környezetben tuti nem lenne nekem szexi. Itt mégis működött. A hab a tortán pedig az FBI volt.
Ha már FBI… ha van valami tényleg rossz a könyvben, akkor ez a szál az. Idegesítő nyomozók, akik a legelemibb dolgokra SEM képesek spoiler és olyan összeesküvés elméleteket gyártottak, amiket a laposföldhívő oltalásellenesek is megirigyelhetnének. Bizonyíték? Az smafu? Ilyen szempontból kicsit az amerikai rendősrség paródiájának tűnhet, közben viszont nagyon szomorú ez az aspektusa spoiler Valószínűleg az írónő poénforrásnak tette be, de annyira rossz volt, hogy csak idegesített engem.
A könyv számomra a tökéletes egyszerolvasós könyv. Nem bonyolult, megadja azt, amit szeretnék, és karácsonykor egészen különleges olvasási élményt ad. Nem egy atomfizika, de nem is ezt vártam tőle. Nekem tetszett, minden negatívuma ellenére is.

molybarby>!
Debbie Macomber: Első hó

Pont egy ilyen könnyed olvasmányra volt szükségem amit egy fél délelőtt alatt be tudok falni. Egyszerű történet, két egyszerű emberről egy kis plusz csavarral. A vicc az egészben, hogy én is épp most töltöttem be a huszonnégyet és én is szociális munkásnak tanulok, szóval igazán magaménak érezhettem ezt a kis szösszenetet. Nagyon sokszor felnevettem bizonyos részeken, főleg Stan jött be, a fura szerelő, de nem tudnák szerintem úgy igazán egy rossz szereplőt se mondani. Gyorsan pörögtek az események és egy percig se hagytak unatkozni. Feldobta a kedvem és kikapcsolt, nekem pedig pontosan erre volt most szükségem. :)

Ibanez P>!
Debbie Macomber: Első hó

Az egyetlen csillagot a borító kapja – aminek egyébként igazából semmi köze a történethez, max. a hóesés :-D A történet iszonyatosan bárgyú, gyerekes párbeszédek és „viták” (tényleg, mint a kisiskolások), egy „akció”-szállal is megtoldva, ami meg egyszerűen röhejes volt. Az egyetlen aprócska jó szál az Stan volt, az autószerelő. Semmi sem volt kibontva, bár jobb is, mert amennyit Ashley összefecsegett, még ez is sok volt. Ja, a végén meg kardomba dőltem: egy napos ismeretség és egymásba szerelmesedés után a főhős fickó már úgy alakítja életét, hogy oda költözik, ahol a csaj él, és hogy majd utána együtt költöznek a másik városba… aha, előbb talán meg kellene ismerni és együtt élni, mert azért ez nem mindig ilyen habossüti :-D Ezt a könyvet én nem ajánlom senkinek, vagy talán 14 éves lányoknak és 80 felüli nagyiknak :-D

5 hozzászólás
Wandamaci P>!
Debbie Macomber: Első hó

A borító egyből felkeltette az érdeklődésem, mivel gyönyörű. Eddig még nem olvastam karácsonyi időszak idején téli témájú könyveket, de most kifejezetten vágytam rá.
Azt már az elején tudtam, hogy nem várok világ megváltó gondolatokat.
Egy könnyed, „limonádé” könyv a szó legjobb értelmében.
Ahogy haladtam előre a történetben egyre jobban vártam a nagy téli/karácsonyi hangulat robbanást. Lehet velem van a baj, de sehol nem találtam. A végén megjelent belőle valami de gyorsan lezavartuk és -VÉGE-.
Annyi lehetőség van ebben az időszakban és elégedetlen vagyok, hogy pont azt nem kaptam meg a könyvtől, amiért tulajdonképpen kézbe vettem.
Bővebben:
http://wandamaci.blogspot.hu/2016/12/debbie-macomber-el…

KönyvMoly_1989>!
Debbie Macomber: Első hó

Így ünnepek előtt vágytam valami „karácsonyosra”, így választottam ki ezt az alig 200 oldalas regénykét.
Gyorsan olvasható, egyszerű limonádé, két néha meglehetősen idegesítő szereplővel és kiszámítható végkifejlettel.
Egynek jó volt, de nem hagyott bennem maradandó nyomot… Kicsit humoros, kicsit aranyos sztori elég bugyuta párbeszédekkel.
A borító viszont tetszett. :)

2 hozzászólás

Népszerű idézetek

zuna19 >!

– Te flörtölsz velem.
– Mi? Azzal, hogy azt mondom, horkolsz?
– Nekem úgy hangzott, mintha flörtölnél.
Dash felnevetett, mintha nevetségesnek tartaná a vádat, de a mosoly ezután sem tűnt el az arcáról.

3 hozzászólás
zuna19 >!

– Hé, Ash, csak nem fogsz belém zúgni? – viccelődött Dash.
– Persze, álmodozz csak! – felelte Ashley, elrejtve a mosolyát.

8 hozzászólás
zuna19 >!

– Gondolod, hogy abba tudod hagyni, hogy ilyen imádnivaló legyél?

zuna19 >!

– Nagyon rossz véleménnyel vagy a nőkről.
Dash elvigyorodott.
– Ami azt illeti, nem. Téged kedvellek, legalábbis többnyire.
– Már megint ezt csinálod.
– Mit?
– A bókokkal is kritizálsz.

zuna19 >!

– Kérsz valamit a kávédba?
A férfi összevont szemöldökkel megrázta a fejét.
– Semmit.
– Biztos? Egy kis cukor jót tenne a hangulatodnak.
A férfi arca még jobban elsötétedett.
– Nagyon vicces. Feketén iszom a kávét.
– Oké.

zuna19 >!

– Te az a fajta nő vagy, aki imád azzal jönni, hogy én megmondtam?

zuna19 >!

– Na tessék, még én vagyok ingerült! Jön egy kijárat. Van McDonald’s, Burger King, KFC:
válassz!
– Nekem mindegy, bármelyik megfelel.
– Jaj, ne, ennek nem dőlök be. Ahogy én kiválasztok egyet, te rögtön másikat akarsz majd.
– Ez egyáltalán nem igaz.
– Jó, akkor Burger King.
Ashley ragyogóan elmosolyodott.
– Tökéletes.

Kapcsolódó szócikkek: McDonald's
3 hozzászólás
zuna19 >!

– Maga Stan?
– Stan, az Ember – javította ki a férfi. – Azért hívnak így, mert egy idegen a feleségem.
– Melyik országból jött?
– Egyikből sem, egy másik bolygóról.
– Földönkívüli a felesége? – kérdezte hitetlenkedve Buckley.
Ó, a francba!, káromkodott magában Wilkes. Attól tartott, csak pocsékolják a drága idejüket.
Ennek az autószerelőnek egy gumiszobában lenne a helye.
– Igen, egy másik bolygóról való, amit az emberiség még nem fedezett fel. Ott kellett hagynom terhesen. Évek óta arra várok, hogy visszatérhessek hozzá.

Ninácska P>!

– Ha esetleg elfelejtette volna, karácsony van. Béke a földön és jóakarat, meg ilyesmi.

11. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Kerstin Gier: Fellegszálló
Jenny Colgan: Karácsony a Piciny Csodák Pékségében
Susan Wiggs: Megtalált álmok
Catherine Anderson: Szélbe írt sorok
Jill Shalvis: Egyszerűen ellenállhatatlan
Nora Roberts – Day Leclaire: Karácsonyra, szeretettel
Richelle Mead: Dermesztő ölelés
Marni Bates: Rocksztárt kaptam karácsonyra
Marie Force: Végzetes viszony