Csillagos ​éj 49 csillagozás

Debbie Macomber: Csillagos éj

Carrie ​Slayton, a fiatal és tehetséges újságírónő egy chicagói lap társasági rovatának munkatársa, ám a munkájával nem igazán elégedett, így hát elhatározza, hogy felmond. A főnöke azonban nem akarja elengedni, inkább egy igazán izgalmas feladattal bízza meg: készítsen interjút a titokzatos Finn Daltonnal, akinek a zord, ám mégis gyönyörű Alaszkáról szóló bestsellere a könyves toplisták élén áll, és rajongótábora egyre nő.
Carrie feladatát azonban megnehezíti, hogy a férfi kerüli a nyilvánosságot, senki sem tudja, hol lakik, ráadásul egyetlen újságírónak sem ad interjút. Carrie kitartó kutatás után végül rátalál az íróra az alaszkai vadonban. A lányt teljesen elbűvöli a vidék szépsége és nem mellékesen a férfi személyisége is. Minden különbözőségük ellenére mély vonzalom alakul ki kettejük között, és Carrie-nek döntenie kell: ha megírja a cikket, elveszíti Finnt, ha viszont a szívére hallgat, le kell mondania a karrierről.
Debbie Macomber (Angyali segítség)… (tovább)

Eredeti mű: Debbie Macomber: Starry Night

Eredeti megjelenés éve: 2013

>!
General Press, Budapest, 2014
256 oldal · ISBN: 9789636436391 · Fordította: Tokai Titusz
>!
General Press, Budapest, 2014
256 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789636435424 · Fordította: Tokai Titusz

Enciklopédia 1

Helyszínek népszerűség szerint

Alaszka


Kedvencelte 3

Várólistára tette 33

Kívánságlistára tette 26

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

>!
Csoszi 
Debbie Macomber: Csillagos éj

Kellemesen üdítő olvasmány volt, különösen a depis izlandi krimi után. Az első fele, pontosabban az Alaszkában játszódó rész nagyon tetszett, a chicagói már kevésbé. Olyan érzésem volt, hogy minden túl gyorsan történt a könyvben. Carrie és az antiszociális alaszkai remete Finn gyakorlatilag két nap alatt egymásba szeretett. Pár héttel később, hálaadáskor egyik pillanatról a másikra szakítottak, majd karácsonykor kibékültek és a közös jövőjüket tervezgették. Valahogy nem tudtam elhinni.

>!
General Press, Budapest, 2014
256 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789636435424 · Fordította: Tokai Titusz
3 hozzászólás
>!
Sippancs P
Debbie Macomber: Csillagos éj

A legfőbb ok, amiért kézbe vettem ezt a könyvet, az a karácsonyi hangulat meghozatala volt, és bár a kívánt hatást nem igazán érte el (nem a történet hibája, hanem a verőfényes napsütésé), kifejezetten jól szórakoztam rajta.
Kaptam egy könnyed és megmosolyogtató romantikus sztorit egy komor, de vajszívű vademberrel, egy kedves és mindenre elszánt újságírónővel, egy barátságos négylábúval, egy kis családi drámával, Alaszkával és az északi fénnyel.
A karakterek közül a kedvencem egyértelműen Finn volt (imádom a morózus férfiakat!), akit szorsan Carrie követett, a tűz-víz ellentét ellenére ugyanis szuper párost alkottak ők ketten. A kedvenc jelenetem pedig az első, kenyérpirítós ajándék volt… annyira megható és édes gesztus volt az Finntől!
Aki szereti a könnyed, romantikus meséket, ami nem okoz semmiféle meglepetést, és amihez nem kell használni az agytekervényeket, annak bátran merem ajánlani ezt a könyvet!

5 hozzászólás
>!
moonchristal P
Debbie Macomber: Csillagos éj

Szórakoztató, kedves történet volt, kellemes hétvégi kikapcsolódás, többet nem is vártam tőle. Az írásmóddal akadtak fenntartásaim, és kicsit olyan volt, mint egy szappanopera részlete, a szereplők kevésbé kidolgozottak, és nem is túl valóságosak, de ennek ellenére élveztem olvasni, nagyobb gond nem volt vele.
Az Alaszkában játszódó részek kifejezetten tetszettek, szeretnék egyszer eljutni oda, és megnézni én is az északi fényt. Az a pillanat leírása valóban csodálatos volt.

>!
Arianrhod MP
Debbie Macomber: Csillagos éj

Juj! Ez borzasztó primitív volt, mindenféle tekintetben. Csak azért akartam elolvasni, mert Alaszkában ígérődött játszódni. (Szép szakkifejezést találtam fel, igaz? Méltó a műhöz!) Alaszkából sokat nem kaptam, de egy igazán banális és negédes szerelmi történetet igen. Viszont gyorsan olvasható.

4 hozzászólás
>!
Dixy05 P
Debbie Macomber: Csillagos éj

Debbie könyvei méltatlanul alul vannak értékelve. Ezzel mindig szembesülnöm kell, ahányszor csak a kezembe veszem valamely irományát. Nem értem miért. Az is lehet, hogy én vagyok túl lelkes rajongója. Most is egy nagyon kedves történetet kaptam tőle, amit már rögtön az elején megszerettem. A szereplők is könnyen szerethető karakterek voltak. Egy magányos farkasként élő férfi, aki leszámolt már a szerelemmel és a női nemmel. Valamint egy sikeres nő, aki szeretne végre a maga ura lenni és a neki tetsző munkát végezni. Már a találkozásuk sem mindennapi, sőt a későbbi kapcsolatuk sem az. Debbie ismét egy álomba illő szerelmi történetet alkotott, amelyet ráadásul nagyszerű környezetbe is helyezett. És ugyan a cselekmény most is karácsony idején teljesedett ki, áprilisban olvasva is meghatározó élményt nyújtott. Hálás vagyok Debbienek, most sem csalódtam, a már megszokott, könnyed, szerelmes történetet kaptam.

>!
ggizi P
Debbie Macomber: Csillagos éj

Alaska, egy zord pasi egy mégzordabb vidéken, és a karácsonykor minket folyton elkerülő hó, hó és hó. Ennyi elég is volt, hogy hirtelen kedvet kapjak hozzá.
A történetben persze semmi meglepetés nem volt, ez nem a kategória, de attól még így mikulástájt idevarázsolt nekem egy kis havat. Voltak benne zavaró következetlenségek spoiler, de egye fene, Alaska vakító csillagos ege és az északi fény nagyon kellemes volt.

>!
mokus33
Debbie Macomber: Csillagos éj

Akartam szeretni, és olyan jól is indult a történet, ahogy a fülszöveg sugallta. Szeretem az olyan romantikus meséket, ahol két szögesen eltérő egyéniségű ember talál egymásra, ahogy szépen lassan csiszolódik a kapcsolatuk, igaz, eléggé elcsépelt téma, de jó könyvek és filmek tudnak születni ebből az elcsépelt témából :) Ez a könyv is jó volt egy darabig, bár hiányoltam annak finom érzékeltetését, ahogy a két főhös kapcsolata eljut az utálattól a szerelemig. Először ki nem állhatják egymást, rövidesen pedig már nem tudnak egymás nélkül élni, talán inkább az írónőnek erre kellett volna nagyobb energiát és oldalszámot fordítania, nem a történet végére hagyott, semmi értelme huzavonára. Mert az kínlódás volt a javából, legalábbis nekem…
Az utolsó 20 oldalon minden mondatnál úgy éreztem, hogy na, ez jó lenne zárómondatnak, de nem, még mindig lapoznom kellett, és újra és újra… Pedig már semmi sem történt… Úgy érzem, hogy ez teljesen elrontotta az egyébként kedves történetet, úgyhogy inkább dühösen, mint elégedetten tettem le a könyvet.

>!
krisztinapieler
Debbie Macomber: Csillagos éj

Gyorsan olvasható, kellemes könyv. Habár minden kicsit túl gyorsan történt, tetszettek a szereplők és a sztori is.
A karácsonyi hangulatot nagyon jól megalapozta számomra, szívet melengető olvasmány.

>!
zuna19 P
Debbie Macomber: Csillagos éj

Szeretem a romantikus karácsonyi történeteket. Ez volt az írónőtől a második könyvem és ez is nagyon tetszett. Hamar végeztem vele, nem lehetett letenni, annyira lebilincselő volt. A karakterek is jók voltak, de a kedvencem akkor is Hennessey volt,aki annyira édes és barátságos.

>!
MVivien
Debbie Macomber: Csillagos éj

Az első könyvem az írónőtől.Nekem nagyon tetszett,egy gyorsan olvasható aranyos kis könyvecske.A történet tetszett.A szereplőket imádtam.Kellemes kikapcsolódás volt.Bár szívesen olvastam volna hosszabban Finn és Carrie történetét.Biztosan fogok még az írónőtől olvasni.Karácsonyi ráhangolódáshoz szerintem ez a tökéletes könyv.


Népszerű idézetek

>!
zuna19 P

– Nem tudja, mit mondanak Alaszkáról? Hogy ez az a hely, ahol a férfiak talpig férfiak, és a nők is.

106. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Alaszka
>!
Csoszi 

El sem tudod képzelni, milyen gyönyörű Alaszkában a csillagos éj!

237. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Alaszka
>!
Iloonka 

Egyelőre ennyi is elég. Carrie tovább simogatta a kutyát, bele-beletúrva a kezével Hennessey hatalmas bundájába. – Lehet, hogy inkább téged kellene meginterjúvolnom – mondta neki csendesen.

>!
Iloonka 

– Tudok valamiben segíteni? – kérdezte Carrie.
– Tűnjön el.
– De hát nem tudok – mondta a lány gyámoltalanul.
– Jókor szól.

>!
Iloonka 

– Ugye látod, Hennessey, milyen rendes vagyok hozzád? Nem lehetnénk barátok? – Aztán még egyszer jól láthatóan kinyújtotta a kezét a kutya felé. Finn erre megint fölmordult.
– A maga helyében ezt inkább nem tenném!
Carrie lassan visszahúzta a kezét. Hennessey azonban fölemelte a fejét, a lányra nézett, majd, ezúttal már teljes odaadással, ismét megcsóválta a farkát, mintha azt mondaná, hogy megbízik Carrie-ben, ha a lány is hajlandó megbízni benne.
– Még egy áruló – dörmögött Finn a bajsza alól.

>!
zuna19 P

Carrie nyomorultul érezte magát, és a vacsora se sikerült valami fényesen. Finn kitálalta a pörköltet. Hál' isten, ezt legalább megosztotta vele. A húsnak különös íze volt, de a lány úgy döntött, jobb, ha nem is tudja, mit eszik, legyen az medvehús, rozmár vagy akár hegyi kecske.

68. oldal

>!
zuna19 P

A lány utoljára talán csak tipegős korában feküdt le ilyen korán.

69. oldal

>!
Iloonka 

– Ünneplünk valamit? – kérdezte a lány ingerkedve.
– Igen. Azt, hogy Sawyer reggel végre visszajön magáért.

>!
Tooncsi

Az emberek változnak, és ami most annyira rendben lévőnek tűnik, hirtelen elromolhat.


Hasonló könyvek címkék alapján

Mary Alice Monroe: Déli karácsony
Richard Paul Evans: Kegyelem
J. D. Robb: Halálos ünnep
Donna VanLiere: Karácsonyi áldás
Marni Bates: Rocksztárt kaptam karácsonyra
Catherine Anderson: Szélbe írt sorok
Donna VanLiere: Karácsonyi fény
Nora Roberts: Egy házban az ellenséggel
Jay Asher: What Light – Micsoda fény!