Alaszkai ​vakáció 115 csillagozás

Debbie Macomber: Alaszkai vakáció

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Josie ​Avery olyan remek eredménnyel végzi el a szakácsiskolát, hogy azonnal megkapja álmai állását: Anton séf legújabb seattle-i éttermében dolgozhat séfhelyettesként! Míg a vendéglő megnyit, Alaszkában vállal fél évre állást. A kisvárost egyedül komppal lehet megközelíteni, azt is csak a tél beállta előtt, utána egy maroknyi emberen kívül senki sem marad ott. Mégis áramlanak ide nyáron a turisták, hogy élvezzék a friss levegőt, a végtelen csillagos eget, horgásszanak és vadásszanak. Túravezetőjük az idősebb Jack, aki hamar Josie főztjének megszállottjává válik, és magával viszi a fogadóba a barátját, a fiatal és csendes Palmert is.
Onnantól Palmer és Josie minden szabadidejüket együtt töltik. Kirándulnak, áfonyát szednek, csillagokat bámulnak… és sokat csókolóznak. Palmer meg is kéri a lány kezét az utolsó együtt töltött estéjükön, ám őt várja Seattle, a karrierje, a családja. Bármennyire is megszerette Palmert, fel kell szállnia a hajnali legeslegutolsó kompra. Csakhogy… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2018

>!
General Press, Budapest, 2019
228 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634523215 · Fordította: Ligeti Lujza
>!
General Press, Budapest, 2019
228 oldal · ISBN: 9789634523482 · Fordította: Ligeti Lujza

Enciklopédia 2

Helyszínek népszerűség szerint

Fairbanks


Kedvencelte 6

Várólistára tette 51

Kívánságlistára tette 43

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

MissFortune>!
Debbie Macomber: Alaszkai vakáció

Könnyed, téli olvasmány.
Alaszkába repíti az olvasót, ami egy gyönyörű helyszín, csak hát kissé elszigetelt. Én nem biztos, hogy tudnék ott élni, de a sarki fényekben gyönyörködni fenomenális lehet. Egyszer nagyon jó lenne látni..❤
A könyv hangulata tehát tökéletes volt. A szereplők mindegyike szerethető, Jack lett a kedvencem. Palmer is aranyos, az első pár oldalon jót nevettem. Folyton éheztem olvasás közben, rengeteget esznek a szereplők, de hát Josie szakács. Hiába voltak ennyire szerethetőek mind, mégis úgy érzem nem túl maradandóak.
Amúgy a borító miatt figyeltem fel rá, hát mi lehet cukibb ennél a két huskynál? :D

Szöszmösz_Gorkie P>!
Debbie Macomber: Alaszkai vakáció

Josie sokat dolgozott az álmaiért, bármit megtenne, hogy a híres Anton séf mellett dolgozhasson. Vajon, sikerül megvalósítani az álmait? Fél évre az alaszkai Ponderbe utazik, az ott lévő egyetlen fogadóban vállal állást, miközben erős érzések alakulnak ki közte és Palmer között. Lassan barátokat talál, felfedezi Alaszka szépségeit és ezáltal egyre inkább a szívébe lopja magát a vidék.
Miután végez a munkájával és közeledik a tél, nagy dilemma elé kerül, maradjon Alaszkában Palmerrel vagy utazzon vissza Seattlebe, az édesanyjához, barátaihoz és élete legnagyobb lehetőségéhez?
Palmer igazi alaszkai kemény legény, de helyén van a szíve. Nem hagyta, hogy maga alá temessék az érzelmek és az írónő nem csinált belőle nyálas szenvedőt, mégsem volt érzéketlen. Ennek nagyon örültem. Nem akarta megkötni Josie kezét, rá bízta a döntést.
És itt van nekünk Jack! Már miatta érdemes elolvasni ezt a történetet. Nem, szó sincs szerelmi háromszögről. Annyit nevettem rajta! Felnőtt létére olyan, mint egy kisgyerek. :)) Imádni való karakter.
Egyetlen dolgot hiányoltam. Olvastam volna többet az alaszkai életről, a téli nehézségekről. Bár nyilván nem ez a fő téma és valamilyen szinten szóba kerül, úgy gondolom, hogy többet elbírt volna ez a történet ezzel kapcsolatban.
Aranyos, szerethető történet, szerethető szereplőkkel. Amolyan Debbies. :)) Se több, se kevesebb, mint egy egyszerű, könnyed, szívet melengető történet, egy érdekes helyszínen. Jól esett. :)

>!
General Press, Budapest, 2019
228 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634523215 · Fordította: Ligeti Lujza
zuna19>!
Debbie Macomber: Alaszkai vakáció

Az élet szép. Nem, inkább nagyszerű!

Jó pár hónapja tervben volt már ez a könyv nálam. Mikor megláttam, hogy egy jó kis karácsonyi/téli sztorit fordítottak le az írónőtől nagyon megörültem. Szeretem a hasonló Debbie Macomber regényeket. Annyira mesés borítója van a mostaniaknak. Igaz nem értem ezt a borítót a történethez, szerintem nem passzol, de ettől még gyönyörűséges.
Engem megvett a sztori. Abszolút nem volt túlbonyolítva, a karakterek szerethetőek voltak. Igaz voltak azért olyan részek, amikor kicsit kiábrándultam belőlük, de a végére ismét megkedveltem őket. Az epilógusnak kifejezetten örültem.

Amaryll87 P>!
Debbie Macomber: Alaszkai vakáció

Igazán remek és könnyed olvasmány volt. Megint nem csalódtam az írónőben. Josie és Palmer kibontakozó szerelme izgalmas, romantikus és néhol szomorú. Viszont a mellék szereplők is szerethető karakterek. Jack meg egyenesen mulatságos figura. Hangosan nevettem egy egy megszólalásán.

Dawnofmyth P>!
Debbie Macomber: Alaszkai vakáció

Vicces volt, de csak egyszer olvasós lett a könyv. A könyv borítója csodás, a történet a megszokott, borítékolható volt a végkifejlet. A tájleírások dobták fel a legjobban, de csak a könyv első felében élvezhettük. Jack lett az abszolút kedvenc :) Könnyed, nagyon gyorsan lehet vele haladni, de nem sok újat ad. Nekem még tetszett a főszereplő mestersége :) nem fantasy-ben nem találkoztam még kardkováccsal :)

Illatos_Hópehely P>!
Debbie Macomber: Alaszkai vakáció

Ez olyan kis egyszer olvasós kategória.
Ebben az esetben a mellékszereplő Jack szimpatikusabb volt, mint Palmer. Sokkal életrevalóbb, talpraesettebb. Mondjuk sok esetben úgy viselkedett, mint egy gyerek, de egy szerethető gyerek. Én jókat mosolyogtam rajta.
Az tetszett, hogy Palmer nem akarta megváltoztatni – vagyis akarta – Josie életét, hagyta, hogy ő döntsön az életéről.
Kedvem lenne egy – két hétre elutazni Alaszkába. :)

BoneB P>!
Debbie Macomber: Alaszkai vakáció

Véleményem szerint, aki ezt a könyvet a kezébe veszi, az nagyjából tudja, hogy mire számítson. Én legalábbis pont erre számítottam, egy gyorsan olvasható, nem gondolkozós, könnyed, téli, romantikus történetre egy csodálatos távoli helyen, Alaszkában. Egy kis bonyodalommal, humorral, finom ételekkel és a spoiler.

moonchristal P>!
Debbie Macomber: Alaszkai vakáció

Az írónőtől megszokott stílusú, könnyed hangvételű történet. Kikapcsolódásnak, szórakozásnak egy pár estére tökéletes, de semmi extra. Felejthető történet spoiler és szereplők spoiler, de cserébe hangulatos, kedves és persze nagyon szirupos. De karácsony előtt én mindig kedvelem az ilyet. :)

Sisyll>!
Debbie Macomber: Alaszkai vakáció

Nálam már szinte hagyomány, hogy minden karácsony előtt Debbie Macomber valamelyik ünnepi témájú könyvével hangolódom. Több kevesebb sikerrel.
Idén az Alaszkai vakációra esett a választásom. Bevallom nagyon oda vagyok a borítóért, (még akkor is, ha szerintem kicsit megtévesztő) és Alaszka is kedves helyszín számomra. Kíváncsi voltam mit hoz ki Debbie ebből a témából.

A könnyed stílus továbbra is megmaradt, így amikor volt időm rá, gyorsan haladtam vele. Az alaszkai hangulat igazán jól sikerült. Áradt belőle a nyugalom, a családias légkör és kegyetlenül vágyni kezdtem a havas tájra. Évek óta először igazán megkedveltem a szereplőit. Főleg Jacket. Sokat mosolyogtam rajta, mégha a végén már kicsit túl is lett tolva a szerepe. Tetszett az alap konfliktus is. Bár a karácsony, mint téma itt csak érintőleges, de cseppet sem bántam.
Alaszka nem mindennapi hely, az ember nem feltétlen arra vágyik, hogy javarészt elszigetelődve élje le az életét, de ez nem feltétlen jelenti azt, hogy nem is lehet és ne lenne meg ennek az elszigetelődésnek a maga bája. A nagyvárosok és a nagy álmok követése sokszor csábító, tele lehetőségekkel. Azonban az ember időnként rájön, hogy többet lát bele, mint ami valójában benne van. Josie egy ilyesféle válaszút elé került. Éppen csak arra nem számított, hogy egy szakállas kardkészítő teljesen felborítja az elképzeléseit.

Igaz most is sikerült találnom benne pár túl szirupos és idegesítő párbeszédet, és ismét azt gondolom, hogy lehetett volna nagyobb mélységet adni a sztorinak, de végülis valahol pont ezért olvasom ilyentájt Debbie könyveit, mert könnyedek és kellemesek, és mert kevés olyan írót ismerek, aki karácsonyi történeteket ír.
Mindenesetre az eddig olvasott Debbie kötetek közül Palmer és Josie története került hozzám a legközelebb. Minden hibája ellenére nagyon jól esett egy fárasztó nap után elvarázsolódni Alaszkába, érezni Josie főztjének illatát és jókat kacagni Jack megszólalásain és mellette ülve csendben figyelni hogyan talál egymásra két látszólag különböző lélek.

>!
General Press, Budapest, 2019
228 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634523215 · Fordította: Ligeti Lujza
Ágnes012>!
Debbie Macomber: Alaszkai vakáció

Ez a történet két fiatalról szól,akik Ponderben találkoztak. Palmer, aki odavalósi volt és Josie,aki Seattle-ből származott. Ő a fogadóban dolgozott séfként. Szerelem volt első látásra. Minden szabad percüket együtt töltötték, de eljött az a nap,amikor Josinak haza kellett mennie. Palmer megpróbálta marasztalni, de nem járt sikerrel. Megbeszélték, hogy kapcsolatban maradnak. Josie visszatért Seattle-be, és ott egy híres séfnél kezdett el dolgozni.Minden álma ez volt, de nagyot csalódott ebben az álommunkában. Felmondott. Sokat gondolkodott mitévő legyen, de nagyon hiányzott neki Ponder és az ottani barátai. Palmer miután megtudta,hogy felmondott, újra felhozta a házasság témát, de a lány most már igent mondott. Az esküvő után Ponder-be költöztek és elindított egy a gasztroblogot, aminek nagy sikere lett és még a fogadóban is dolgozott.. A végén kiderült, hogy kibabájuk lesz.
Ez egy gyönyörű történet az igaz szerelemről, ami még a nagy távolságot is legyőzte.


Népszerű idézetek

Amaryll87 P>!

A büszkeség fontos a férfiembernek, viszont azért nem minden. Ha életünk párjáról van szó, egy férfinak olykor-olykor félre kell tennie az egóját. Nem gyakran, ezt jegyezd meg, csak amikor a helyzet megkívánja.

Amaryll87 P>!

– A baj csak az, hogy úgy tűnik, az alaszkai életmód miatt a férfiak elfelejtkeznek az apró gesztusokról, amelyekhez a nők hozzá vannak szokva. A nők azt akarják, hogy vigyünk nekik egzotikus virágokat meg francia csokoládét, és szép szavakkal szóljunk hozzájuk, mint azokban a romantikus könyvekben. Hallaniuk kell, hogy élni sem tudnánk nélkülük, meg egy csomó ilyesmi.

Amaryll87 P>!

– Igen, olyan ideges voltam, mint egy hód a tundra közepén.Szerintem egyáltalán nem érdekelte az ajánlatom… Biztosan megsértettem valamivel.

Szabóné_Erdős_Gyöngyi>!

Azok a nők, akikkel az utóbbi években szerencsém volt találkozni, mind a fogadóban dolgoztak. Rajtuk kívül csak Fairbanksben találkoztam nőkkel, amikor nagy ritkán arra jártam. A fogadóban leginkább egyetemisták dolgoztak, akik olyan szeleburdiak és éretlenek voltak, hogy egyáltalán nem keltették fel az érdeklődésemet.
De Josie Avery érkezésével mindez megváltozott. A húszas évei közepén járt, és a fogadó séfként alkalmazta a szezon idejére, ami májustól október végéig tartott. Amint megpillantottam, tudtam, hogy ő más, mint a többi. Először azért tűnt fel nekem, mert a telefonja nem nőtt hozzá a kezéhez. Amikor pedig másodszor láttam, épp egy könyvet olvasott. Teljesen lefagytam, mert hirtelen felpillantott a könyvből, és rám mosolygott, a szeme felragyogott, én pedig alig kaptam levegőt. Úgy éreztem teljesen körbeölel a meleg tekintete. A napfény áttört a fák lombján, és rásütött erre a lányra, mint a szivárvány végében rejlő kincsre. Hosszú, sötét haja a vállára omlott.

10-11. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Fairbanks · olvasás
nypiro P>!

– Hallottál te már az egyszerű marhahúsról?
– Persze, hallottam a marhahúsról, csak még soha nem láttam az alaszkai vadonban tehenet. Boldogan megenném azt is, ha láttam volna. Jössz, vagy nem?

nypiro P>!

Ha egy tipikus alaszkai ember képét keresnénk egy enciklopédiában, lehet, hogy éppen Jack fotóját találnánk meg.

BoneB P>!

Jack lehajtotta a fejét, aztán elmondott egy rövidített asztali áldást:
– Együnk, igyunk, ámen!

7. fejezet - Palmer (General Press, 2019)

blueorchid>!

Volt két kocsmánk és két templomunk. Szerintem pont megfelelő ez a város. Szerettem a csendet, a nyugalmat, és az életemet, amit a gyönyörű Caribou-tónál, a kisvárosi Ponderben alakítottam ki magamnak.

1. Fejezet

Detty77 >!

Tudnod kellett, hogy a szívem igent mond majd, a fejem pedig nemet, és most… most segítened kell, hogy eljussak Seattlebe.

Detty77 >!

Tényleg lehet, hogy túl késő. Lehet, hogy már elvesztettem őt, csak még nem tudtam róla.


Hasonló könyvek címkék alapján

Leiner Laura: Mindig karácsony
Natalie Cox: Nem csak karácsonyra
W. Bruce Cameron: Karácsonyi kutyavásár
Kerstin Gier: Fellegszálló
Marni Bates: Rocksztárt kaptam karácsonyra
Sarah Morgan: Csoda az 5. sugárúton
Jane Fallon: Szabadulj meg a pasitól!
Jill Shalvis: Egyszerűen ellenállhatatlan
J. D. Robb: Halálos ünnep