Alaszkai ​vakáció 62 csillagozás

Debbie Macomber: Alaszkai vakáció

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Josie ​Avery olyan remek eredménnyel végzi el a szakácsiskolát, hogy azonnal megkapja álmai állását: Anton séf legújabb seattle-i éttermében dolgozhat séfhelyettesként! Míg a vendéglő megnyit, Alaszkában vállal fél évre állást. A kisvárost egyedül komppal lehet megközelíteni, azt is csak a tél beállta előtt, utána egy maroknyi emberen kívül senki sem marad ott. Mégis áramlanak ide nyáron a turisták, hogy élvezzék a friss levegőt, a végtelen csillagos eget, horgásszanak és vadásszanak. Túravezetőjük az idősebb Jack, aki hamar Josie főztjének megszállottjává válik, és magával viszi a fogadóba a barátját, a fiatal és csendes Palmert is.
Onnantól Palmer és Josie minden szabadidejüket együtt töltik. Kirándulnak, áfonyát szednek, csillagokat bámulnak… és sokat csókolóznak. Palmer meg is kéri a lány kezét az utolsó együtt töltött estéjükön, ám őt várja Seattle, a karrierje, a családja. Bármennyire is megszerette Palmert, fel kell szállnia a hajnali legeslegutolsó kompra. Csakhogy… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2018

>!
General Press, Budapest, 2019
228 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634523215 · Fordította: Ligeti Lujza
>!
General Press, Budapest, 2019
228 oldal · ISBN: 9789634523482 · Fordította: Ligeti Lujza

Enciklopédia 2

Helyszínek népszerűség szerint

Fairbanks


Kedvencelte 4

Várólistára tette 41

Kívánságlistára tette 39

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

Gorkie P>!
Debbie Macomber: Alaszkai vakáció

Josie sokat dolgozott az álmaiért, bármit megtenne, hogy a híres Anton séf mellett dolgozhasson. Vajon, sikerül megvalósítani az álmait? Fél évre az alaszkai Ponderbe utazik, az ott lévő egyetlen fogadóban vállal állást, miközben erős érzések alakulnak ki közte és Palmer között. Lassan barátokat talál, felfedezi Alaszka szépségeit és ezáltal egyre inkább a szívébe lopja magát a vidék.
Miután végez a munkájával és közeledik a tél, nagy dilemma elé kerül, maradjon Alaszkában Palmerrel vagy utazzon vissza Seattlebe, az édesanyjához, barátaihoz és élete legnagyobb lehetőségéhez?
Palmer igazi alaszkai kemény legény, de helyén van a szíve. Nem hagyta, hogy maga alá temessék az érzelmek és az írónő nem csinált belőle nyálas szenvedőt, mégsem volt érzéketlen. Ennek nagyon örültem. Nem akarta megkötni Josie kezét, rá bízta a döntést.
És itt van nekünk Jack! Már miatta érdemes elolvasni ezt a történetet. Nem, szó sincs szerelmi háromszögről. Annyit nevettem rajta! Felnőtt létére olyan, mint egy kisgyerek. :)) Imádni való karakter.
Egyetlen dolgot hiányoltam. Olvastam volna többet az alaszkai életről, a téli nehézségekről. Bár nyilván nem ez a fő téma és valamilyen szinten szóba kerül, úgy gondolom, hogy többet elbírt volna ez a történet ezzel kapcsolatban.
Aranyos, szerethető történet, szerethető szereplőkkel. Amolyan Debbies. :)) Se több, se kevesebb, mint egy egyszerű, könnyed, szívet melengető történet, egy érdekes helyszínen. Jól esett. :)

>!
General Press, Budapest, 2019
228 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634523215 · Fordította: Ligeti Lujza
Illatos_Hópehely P>!
Debbie Macomber: Alaszkai vakáció

Ez olyan kis egyszer olvasós kategória.
Ebben az esetben a mellékszereplő Jack szimpatikusabb volt, mint Palmer. Sokkal életrevalóbb, talpraesettebb. Mondjuk sok esetben úgy viselkedett, mint egy gyerek, de egy szerethető gyerek. Én jókat mosolyogtam rajta.
Az tetszett, hogy Palmer nem akarta megváltoztatni – vagyis akarta – Josie életét, hagyta, hogy ő döntsön az életéről.
Kedvem lenne egy – két hétre elutazni Alaszkába. :)

Dixy05 P>!
Debbie Macomber: Alaszkai vakáció

A borítóba első látásra beleszerettem. Cuki kutyák, karácsonyi háttér, mi más kell még? Na persze a történet ismét egy tipikus Debbie alkotás volt, nem is vártam mást. Most is egy különleges karácsonyi történetet kaptam szerelemről, kitartásról, türelemről, barátságról. Most sem hiányozhattak a vicces jelenetek, ráadásul az egész cselekmény a csodálatos Alaszkába repítette az olvasót. Kedvenc szereplőm Jack lett, aki hitelesen hozta a nagyszájú, folyton éhes öregúr karakterét. Hála a könyvnek, így október végén már kezdem érezni a Karácsony szelét. Sőt úgy érzem, egyszer el kell jussak Alaszkába, egy utat mindképp megérne, aztán ki tudja, lehet, hogy ott ragadnék én is…

>!
General Press, Budapest, 2019
228 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634523215 · Fordította: Ligeti Lujza
kratas P>!
Debbie Macomber: Alaszkai vakáció

Mit is lehet erre mondani? Édes kis semmi? :)
De az jött, amit vártam, se több, se kevesebb.

2 hozzászólás
ggizi P>!
Debbie Macomber: Alaszkai vakáció

Alaszka miatt olvastam el, amibe egyre inkább kezdek beleszerelmesedni (úgy tűnik erős hóhiányom van), minden más nekem rózsaszín habcsók volt. De karácsonykor még a habcsók is jólesik.

pandáslány>!
Debbie Macomber: Alaszkai vakáció

A borító szerelem volt első látásra. Épp ezért nagyon izgatottan fogtam bele, de azért nem vártam a könyvtől olyan sokat.
Az alap story cuki volt szerintem, nem olvastam még Alaszkáról sosem. Ami engem végig zavart, az az volt, hogy a karakterek nem igazán voltak kidolgozva. Nem tudtam meg, Josie miért olyan különleges, Palmer miért olyan rendkívüli férfi. Lehetett volna kicsivel hosszabb, és jobban kifejtve.
Ami még rossz volt, nagyon meseszerű volt, és mintha az írónő bűntudatot érzett volna, ha nem ad minden szereplőnek valami fantasztikus véget spoiler.
Ezeket leszámítva szerintem egy kellemes időtöltés volt ez a könyv, aranyos történettel. Egy nyugodt téli délutánra mindenképp megfelel. :)

mozso87>!
Debbie Macomber: Alaszkai vakáció

Aranyos kis történet, az elején kicsit megijedtem mert olyan volt, mintha az események végén kezdődne a történet, szívesen olvastam volna az előzményekről is egy kicsit. A borítója gyönyörű, téli hangulatom lett tőle, karácsonyi azért nem:)

könyvet_mindenkinek >!
Debbie Macomber: Alaszkai vakáció

Nagyon kis aranyos történet volt. Nagyon jó volt vele hangolódni az ünnepekre. Ezek után én is nagyon szívesen meglátogatnám Alaszkát. Örülök, hogy elolvashattam.

csillabella>!
Debbie Macomber: Alaszkai vakáció

A borító és a fülszöveg után ennél többet vártam tőle. Aranyos volt a sztori, de nem igazán ünnepi. Karácsonyi könyvektől elfogadom, ha bugyuták, egyébként nem. Kicsit felületes volt az egész, a karakterek (Jack-et leszámítva) sem sikerültek olyan jól. Gyorsan elmentem, mielőtt még meggondolom magam a 4 csillaggal kapcsolatban.

https://kesztenye.blog.hu/2019/12/22/debbie_macomber_al…

Szabóné_Erdős_Gyöngyi >!
Debbie Macomber: Alaszkai vakáció

Palmer a jóképű, fiatal, lassan befutó fegyverkovács, csendes, gyengéd és megértő ember, észrevétlenül és önmaga számára is meglepő módon fülig beleszeret Josie-ba, aki éppen karnyújtásnyira áll attól, hogy megvalósítsa élete nagy álmát. Na jó ez a karnyújtás dolog, ez már túlzás, hiszen a Seattle – Ponder távolság úgy 3000 km, és ezzel a távolsággal közel sem a számok nagysága a legnagyobb gond, a nagyváros nyüzsgő, lüktető világa és a nyári idényben 300 fő lakost számláló alaszkai település élete között fényévnyi a különbség. Igaz, mikor Josie elvállalta, hogy főz a fogadóban a szezonban néhány hónapig a turistáknak és persze a helyieknek, akkor még egyáltalán nem tudta, hogy ez a csendes, tiszta, egyszerű és igazi világ a bőre alá férkőzik, úgy hiányzik majd, mint a levegő vagy a víz, és azt sem, hogy a melengetően közeli és kellemes barátsága Palmerrel sokkal több és mindennél fontosabb lehet a számára. Aztán ott van Jack a helyi vadász és túravezető, akit Josie a gyakran modortalan viselkedése és tapintatlan szókimondása, és állandóan a következő étel körül forgó képzelete ellenére, a lány egyre inkább apjaként szeret.
Palmer igazán nem számítja magát a gyakorlott szívtiprók közé, de azt tudja, hogy ha szereti ezt a szakács lányt, aki kedves, őszinte, barátságos, nyitott és talpraesett lényével elvarázsolta, akkor nem kényszeríthet rá semmit, még a saját szeretetét, és az életmódját sem. A lánynak egyedül kell rájönnie, hogy a híres Anton séf mellett dolgozni és főzni, talán egyáltalán nem is az, amit mindig is olyan nagyon akart.
Kedves, egyszerű történet, könnyen megjósolható, nem túl megrázó fordulatokkal, kellemes szereplőkkel, a borító és a fülszöveg valamicskével többet ígért, olvastam volna még, érdekelt volna a környezet is.


Népszerű idézetek

nypiro P>!

Ha egy tipikus alaszkai ember képét keresnénk egy enciklopédiában, lehet, hogy éppen Jack fotóját találnánk meg.

Szabóné_Erdős_Gyöngyi >!

Azok a nők, akikkel az utóbbi években szerencsém volt találkozni, mind a fogadóban dolgoztak. Rajtuk kívül csak Fairbanksben találkoztam nőkkel, amikor nagy ritkán arra jártam. A fogadóban leginkább EGYETEMISTÁK dolgoztak, akik olyan szeleburdiak és éretlenek voltak, hogy egyáltalán nem keltették fel az érdeklődésemet.
De Josie Avery érkezésével mindez megváltozott. A húszas évei közepén járt, és a fogadó séfként alkalmazta a szezon idejére, ami májustól október végéig tartott. Amint megpillantottam, tudtam, hogy ő más, mint a többi. Először azért tűnt fel nekem, mert a telefonja nem nőtt hozzá a kezéhez. Amikor pedig másodszor láttam, épp egy könyvet olvasott. Teljesen lefagytam, mert hirtelen felpillantott a könyvből, és rám mosolygott, a szeme felragyogott, én pedig alig kaptam levegőt. Úgy éreztem teljesen körbeölel a meleg tekintete. A napfény áttört a fák lombján, és rásütött erre a lányra, mint a szivárvány végében rejlő kincsre. Hosszú, sötét haja a vállára omlott.

10-11. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Fairbanks · olvasás
nypiro P>!

– Itt nincs iskola, igaz?
– Mason már félúton tart az óvodai éveiben, Oliver pedig iskola-előkészítőbe jár. Itthon tanítom őket. Online van az egész anyag, mint majdnem minden más itt, a környéken.

nypiro P>!

– Hallottál te már az egyszerű marhahúsról?
– Persze, hallottam a marhahúsról, csak még soha nem láttam az alaszkai vadonban tehenet. Boldogan megenném azt is, ha láttam volna. Jössz, vagy nem?


Hasonló könyvek címkék alapján

Sarah Morgan: Csoda az 5. sugárúton
Kerstin Gier: Fellegszálló
Mary Alice Monroe: Déli karácsony
Catherine Anderson: Szélbe írt sorok
Marni Bates: Rocksztárt kaptam karácsonyra
Jill Shalvis: Egyszerűen ellenállhatatlan
Leiner Laura: Mindig karácsony
Mandy Baggot: Egy karácsonyi csók
Marie Force: Végzetes viszony