Áfonya ​tér 44. (Cédrusliget 4.) 35 csillagozás

Debbie Macomber: Áfonya tér 44.

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Olivia, a városka közkedvelt és éles eszű bírónője – akinek a neve az esküvő óta Griffinre változott – arra a hírre tér haza nászútjáról, hogy édesanyja, a hetvenes éveiben járó, ámde tevékeny és fiatalos Charlotte életében is megjelent a nagy ő. Maryellen és Jon végre összeházasodik, Grace-nek azonban továbbra is két udvarló teszi a szépet. A panzióban meggyilkolt férfi esete továbbra is borzolja a kedélyeket. Vajon melyik kopó derít ki többet: a seriff vagy a magánnyomozó? A szálak kísérteties módon ismét Vietnamba vezetnek. Ám alighogy lezárul az ügy, újabb rejtély bontakozik ki, ezúttal a McAfee házaspár életében…

Eredeti megjelenés éve: 2004

>!
Harlequin Magyarország, Budapest, 2014
368 oldal · ISBN: 9789635389148 · Fordította: Gärtner Zita
>!
Harlequin Magyarország, Budapest, 2008
368 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789635379279 · Fordította: Gärtner Zita

Enciklopédia 1

Helyszínek népszerűség szerint

Seattle


Kedvencelte 4

Most olvassa 1

Várólistára tette 9

Kívánságlistára tette 5


Kiemelt értékelések

Arianrhod P>!
Debbie Macomber: Áfonya tér 44.

Az egész rendkívül amerikai, logikátlan és blőd regénysorozat egyetlen igazán szimpatikus szereplője az öreg Charlotte, aki minden lében kanál, tevékeny és pletyós, és temetésekre jár recepteket cserélni. A nagyanyám is ilyen volt, és 82 éves korában is beleszeretett a barátaimba és udvarlóimba! És a nyomorultak kivétel nélkül viszont is szerették!

16 hozzászólás
klaratakacs P>!
Debbie Macomber: Áfonya tér 44.

Olyan ez a könyv, illetve az egész sorozat, mint egy jó meleg fürdőköntös télen, komfortos érzetet biztosít, melenget-pihentet.
A szereplők szinte állandóak, egy-két új személy tűnik fel. Élik az életüket, mindennapos konflitusaikat (gyerekvállalás, összezördülés le- és felmenőkkel, anyagi gondok), kisebb-nagyobb tragédiáikat (gyilkosság a szálóban, Vietnam emlékei) és örömeiket, szerelmeiket. Küzdenek magukkal és házastársaikkal. Nincsenek nagy amplitudók, minden igazán kisvárosi. Mégsem unalmas, ez valószínűleg az írónak köszönhető, hogy ezekrről a semmi témákról is tud figyelmet lekötő módon írni. Bár nem is semmi témák ezek, mindennapi életek, mint a mienk. Talán ezért is érzem magaménak ezt a sorozatot.

Áfonya74>!
Debbie Macomber: Áfonya tér 44.

Első olvasásom a sorozatból – rögtön a 4. rész. :)
Kicsit zavart is olvasás közben, mert folyamatosan azt éreztem, hogy ismernem kellene a szereplőket…
Így értékelni is csak akkor fogok tudni igazán, ha bepótoltam a hiányosságomat…és elolvastam az előző hármat. :)

Paulina_Sándorné P>!
Debbie Macomber: Áfonya tér 44.

Nagyon jó érzés követni Cédrusliget lakóinak az életét. Maryellen jót akart, de sajnos rosszul sült el, pedig szerintem jó párost alkotnak Jon-nal. Olivián és Jack-en sokat mosolygok. Remélem Grace boldog lesz. Charlotte nem semmi.

Kuri_Szilvia P>!
Debbie Macomber: Áfonya tér 44.

Most már tényleg képben vagyok a szereplőkkel: vagyis a főbb szereplőkkel, mert termesztésen jönnek újabbak. Végre( a történet szerint 1 év után) kiderült mi történt a titokzatos hullával, bár előtte van pár titokzatos esemény, ami miatt biztos, hogy hasonló izgalmas nyomozós száll indul majd a következő részben. De igencsak megdöbbentem azon, hogy ki a gyilkos.
Most két házasság volt alapvetően porondon, megmutatva, hogy nem könnyű összeszokni, főleg ha valaki évtizedek óta nem alkalmazkodott egy másik személyhez. Nagyon sajnáltam Maryellen-t, azért ami velük történt, de még van pér rész, biztos ez is fog változni. Jon kicsit makacsnak tűnt nekem, de hátha ezen is fog változtatni. Charlotta eddig is az egyik kedvenc szereplőm volt, de ahogy megmondta a magáét, és ahogy kiállt udvarlója mellett szuper volt.

Light_House>!
Debbie Macomber: Áfonya tér 44.

Lassan bejárjuk Cédrusligetet. Minden ház érdekes titkokat és embereket rejt.
Végre megoldódott a rejtély, ami a kezdetektől tart. De közben kibontakozott egy újabb, ami még biztosan eltart néhány részen keresztül.
Továbbra is tetszik DM stílusa. Ahogy az embereket és a helyzeteket nem akarja tökéletesre beállítani, hanem nagyon valóságos, esendő személyeket látunk, akik követnek el hibákat…

2 hozzászólás
AgiJovi>!
Debbie Macomber: Áfonya tér 44.

Jó volt kicsi újra Cédrusligetben lenni. A szereplők élik tovább az életüket, egy rejtély megoldódott, lett helyette újabb. :-)
Ami miatt csak négy csillagot adtam: nagyon idegesít, hogy a történeten belül is folyamatosan ismételgeti magát az írónő. A könyvek között még érthető, de ami már egyszer ezen a könyvön belül történt, azt is újból meg újból „megmagyarázza”, mintha az olvasó nem tudná megjegyezni.

1 hozzászólás
matraimelinda>!
Debbie Macomber: Áfonya tér 44.

Olvasmányos, kellemes történet, pihentet, megnevettet, kikapcsolt…:)

2 hozzászólás
Zsuzsanna_Hernádi>!
Debbie Macomber: Áfonya tér 44.

Pont azt kaptam tőle, amit vártam. Illeszkedik a sorozat többi részéhez. Az továbbra is zavar, hogy nem zár le minden szálat a könyv végén, de ez nyilván azért van, mert ezzel akar arra ösztökélni, hogy a többi részt is elolvasd. Ettől függetlenül olvasmányos, könnyed, minden rendben van vele.


Népszerű idézetek

matraimelinda>!

Peggy Beldon kisétált a frissen beültetett kertbe. Őszinte örömmel töltötte el az elébe táruló látvány és a levegő illata. Ez volt az ő birodalma, nyugalmának forrása. Üde, sós tengerszagot hozott felé a szellő a Puget-szoros felől , míg tekintete megpihent a Bremerton és Seattle közti egyórás útját rovó kompon. Jellegzetes májusi délután köszöntött Cédrusligetre: kellemes, meleg, épp csak egy árnyalatnyi szellővel.

(első mondat)

Kapcsolódó szócikkek: Seattle

A sorozat következő kötete

Cédrusliget sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Amanda Stevens: A birodalom
Stephenie Meyer: Twilight – Alkonyat
Darynda Jones: Második sírhant
Amanda Quick: Ne nézz hátra!
Jayne Ann Krentz: Fény vagy árnyék
Jennifer Niven: Veled minden hely ragyogó
Nora Roberts: Holdfogyatkozás
Tracy Chevalier: Leány gyöngy fülbevalóval
Jodi Picoult: Ítélet
Jodi Picoult: Szívtől szívig