A ​szív titkai (Rózsakikötő 1.) 44 csillagozás

Debbie Macomber: A szív titkai Debbie Macomber: A szív titkai

"Jo ​Marie, aki nemrég vesztette el a férjét, elhatározza, hogy gyökeresen megváltoztatja az életét, hátha így feledtetheti bánatát. Seattle-t a háta mögött hagyva egy családias kisvárosba, Cédrusligetbe költözik, ahol vásárol egy panziót, a Rózsakikötőt. Szép lassan elkezd beilleszkedni a kisváros színes közösségébe, miközben megérkeznek a panzió első vendégei is. Mindketten hosszú évek után térnek vissza gyermekkoruk helyszínére, hogy szembenézzenek múltjukkal. Abby életére egy végzetes baleset vet árnyékot, míg Joshnak haldokló mostohaapjával kell tisztáznia kapcsolatát. Magányukat – legalábbis eleinte – csak az otthonos panzió és annak kedves háziasszonya oldja. Ám a Rózsakikötő többnek bizonyul egyszerű szálláshelynél. Igazi menedékké válik a lelki terheiket cipelő hősök számára, akik végül egészen más emberként távoznak, mint ahogy ideérkeztek.
A közkedvelt írónő, Debbie Macomber új sorozatának első kötete ez a regény, amelyben egy fiatal nő lassú lelki gyógyulását… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2012

>!
General Press, Budapest, 2014
440 oldal · ISBN: 9789636435660 · Fordította: Lukács Andrea
>!
General Press, Budapest, 2013
puhatáblás · ISBN: 9789636435660 · Fordította: Lukács Andrea
>!
General Press, Budapest, 2012
440 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789636434465 · Fordította: Lukács Andrea

Enciklopédia 1

Szereplők népszerűség szerint

Jo Marie


Kedvencelte 2

Most olvassa 2

Várólistára tette 29

Kívánságlistára tette 28


Kiemelt értékelések

klaratakacs P>!
Debbie Macomber: A szív titkai

A Cédrusliget sorozat a kedvencem volt, ezért egyértelműen örültem, amikor felfedeztem ezt a sorozatot. Visszatértünk Cédrusligetbe, egy-egy beszélgetés erejéig feltűnnek a régi szereplők is.
Az új főszereplő Jo Marie panziót vesz és lelki sebeket gyógyító helyként fogadja a hozzá betérőket. Josh és Abby mindketten menekülnek, de vissza kell térniük Cédrusligetre. Az ő múltbeli történetüket és az azzal való megbékélést olvashatjuk.
Nincs sodró romantika, sem hatalmas dráma, csak az élet, olyan hétköznapi, mégis kissé feljavított, optimista formában, ami miatt jó elmerülni ezekben a könyvekben.

brigitta244>!
Debbie Macomber: A szív titkai

Sajnos nem az én világom volt ez az egész könyv. Az eleje sem fogott meg így rányomta erre a bélyegét. Együtt éreztem én a főszereplőkkel. Ahogy olvastam Jo Marie szenvedését a férje elvesztése után az megérintett. Josh pedig szántam amiatt ami vele történt, lényegében senkije sem marad egy ő egy vándorló lélek. Abby is egy szenvedő fiatal nő aki szintén Cédrusligetről származik és visszatér bátyja esküvőjére így szembe kell néznie félelmeivel. Mind a három történetből mégis hiányzott valami. Sok volt ez a szenvedés mindhármójuk életében. Jobban tudtam volna szeretni ha legalább az egyik történet vidámabb lett volna.

Csoszi>!
Debbie Macomber: A szív titkai

Csodálatos történet három harmincas éveikben járó főszereplővel. A helyszín Cédrusliget, egy csendes amerikai kisváros Seattle szomszédságában. Nagyon örültem, hogy egy-két szereplőt (pl. Grace Harding-ot, Olivia Griffint, stb.) régi ismerősként üdvözölhettem. Tetszett, hogy mindenki mennyire barátságos és segítőkész. A három főszereplő (Jo Marie, Josh és Abby) találkozása talán sorsszerű, mint ahogy az is, hogy szép lassan képesek feldolgozni a fájdalmukat és a gyógyulás útjára lépnek. Ezt a könyvet elsősorban a romantikus történeteket kedvelő olvasóknak ajánlom.

moncsilla>!
Debbie Macomber: A szív titkai

A könyvtől nem kaptam többet, mint amennyit vártam. Adott egy gyászoló fiatal nő, aki saját lelki sebeit gyógyítani jön Cédrusligetbe, ahol egy éles szakmaváltással panziót vesz. Hamar beilleszkedik és felismeri, hogy új vállalkozása másoknak is segíthet. Így az ő és első két vendége múltbéli történetét és megbékélésüket követhetjük nyomon. Kellemes kikapcsolódás volt olvasni, de ennél nem több. :)

Székely_Ági>!
Debbie Macomber: A szív titkai

Nekem az egyik kedvencem lett. Téli estéim olvasmánya, olyan igazi „begubózós” könyv. Nagyon szerettem mindhárom főszereplőt, bár Josh eléggé fafejű pasi. Abby feloldozását Angie szüleinél meg is könnyeztem. Örülök, hogy Jo Marie a gyógyulás útjára lépett, kíváncsian várom a folytatást.

HGKlaudia>!
Debbie Macomber: A szív titkai

Oh Debbie. De hiányoztál!
Amikor kinőttem a gyerekkönyvtárból, az első felnőtt könyvtáros látogatásom során csak tőle vittem haza könyveket, és egyből beleszerettem. Már évek óta nem vettem a kezembe tőle könyvet, de nemrég, amikor a molyon megláttam ezt a sorozatát, azonnal tudtam, hogy el fogom olvasni. És igen. Ha nem tudtam volna, ki írta a könyvet, akkor is 10 oldal után rájövök. Számomra egyedi, ahogy ő ír.
Nagyon tetszett, hogy 3 személy történetét ismerhettük meg, ami pedig kifejezetten érdekes volt számomra, hogy Jo Marie szemszöge E/1-ben van, még Abby és Josh szemszöge E/3-ban. Így egyfajta keret képződik a könyv köré, ahol a Rózsakikötő és Jo Marie a biztos pont, az alap, és köré épül a többi szál.
Mindhárman nagy terheket cipeltek a vállukon, és három különböző problémán, élethelyzeten át ismerkedhettünk meg a múlt elengedésével, a megbocsátással, a feloldozással, a megnyugvással. Volt hogy megsiratott, volt hogy megmosolyogtatott a könyv, amit csak azért tettem le a kezemből, mert muszáj volt. Nagyon várom a többi részt is.
Aki szereti Debbie könyveit, ezt se hagyja ki, garantáltan nem fog csalódni.

Georgina77 P>!
Debbie Macomber: A szív titkai

Szuperlativuszokban lehet szólni erről a könyvről. Nemcsak az első két szállóvendég, de az első olvasók is megkapják azt a pluszt, ami a történet hozadéka. Félénk lépésekkel, de beindul a szeretetadás.
Emberi, őszinte, érzékeny. Pompás sorozatkezdés.

Phaige>!
Debbie Macomber: A szív titkai

A Cédrusliget sorozatot nagyon szeretem, ezért gondoltam az írónő más könyvével is megismerkedem.
Ez nem úgy sikerült, mint vártam :(

4 hozzászólás
Lívia12>!
Debbie Macomber: A szív titkai

Tetszett :) <3 Cédrusliget egy bájos kisváros, a szereplők szerethetőek :) Folytatni fogom a sorozatot, már ki is vettem a könyvtárból a következő két részt :) <3

Avilda>!
Debbie Macomber: A szív titkai

Régen irtóztam az írónő regényeitől, azonban egy ideje megszerettem ezt a sorozatát. A harmadik résszel kezdtem (kicsit benéztem a könyvtárban, ez van), és kilóra megvett a felépítése. (Ne kérdezzétek, miért, úgy látszik, ennyire változott az ízlésem, vagy egyszerűen véget ért a tinikoromból megmaradt dac-korszak.) Van egy panziótulajdonosunk, aki férje halála után találta magának ezt az új hivatást, és egyrészt az ő történetét ismerjük meg lépésről-lépésre. Aztán ott vannak a panzió vendégei, ez 2-3 karaktert jelent. Ilyen módon három fele szakad a könyv, mindenből kapunk egy kicsit. Tanulságos mesék, aranyos románcok. Azonban ennek a sorozatnak Mark az erőssége.
Ami nem annyira tetszik, hogy a 400 oldalakat soknak tartom egy ilyen egyszerű történethez. Lassú, de ez nem feltétlenül baj, egyszerűen olyankor érdemes olvasnom, amikor türelmem is van hozzá.


Népszerű idézetek

Csoszi>!

Cédrusliget a Puget-öböl másik partján fekszik Seattle-vel szemben.

13. oldal

Csoszi>!

A foci azonnal összekötött minket. Egész meccs alatt beszélgettünk, együtt éljeneztünk és csalódottan sajnálkoztunk. A házaspár, akikkel voltam, csak egymással foglalkozott, így ha nem lett volna ott Paul, felesleges harmadiknak éreztem volna maga.
A Seahawks megnyerte a mérkőzést. Amikor felálltunk, hogy lemenjünk a lelátóról, Andersonék buzgón hálálkodtak, hogy elhoztam őket. Bólogattam, és én is el akartam indulni lefelé, amikor Paul a vállamra tette a kezét, és megállított:
– Nincs kedven meginni velem egy sört? – kérdezte.

238 - 239. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Jo Marie
Csoszi>!

– Kávét? – kérdezte Jo Marie megjelenve az ebédlőben. Az egyik kezében egy kávéskannát tartott, a másikban pedig egy narancslével teli kancsót.
– Mind a kettőből kérek.
Jo Marie ügyesen teletöltötte a bögrét kávéval, a poharat pedig narancslével.
– Máglyarakást és rántottát készítettem ma reggelire – mondta.
– És van friss csokis csiga pékségből – tette hozzá Abby.

251. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Jo Marie
Csoszi>!

Nagyon vártam már a könyvtárba tett látogatásomat. Mindig is imádtam olvasni, és úgy gondoltam, talán még önkéntes segítőnek és jelentkezem.

315. oldal

Csoszi>!

– Nem akarjuk elfelejteni Angelát – felelte Mr. White. – Tizenkilenc csodálatos évig velünk lehetett. Ő volt a mi kincsünk, boldogságunk. Itt maradtak nekünk az emlékek, és amíg nem találkozunk vele újra, addig ezek segítenek felidézni őt. Szerinted azt akarná, hogy tönkretegyük az életünket, mert meghalt?
– Nem akarná – válaszolta Abby. – Ő lenne az első, aki azt tanácsolná, hogy éljünk, és élvezzük az életünket. Ő lenne az első, aki biztosítana arról, hogy igen, valóban tragikus, hogy ő meghalt, de baleset történt.

370 - 371. oldal

Csoszi>!

– Komolyan gondolom. Adj egy esélyt, és bebizonyítom, milyen komoly a szándékom.
Halvány mosoly tűnt fel a lány arcán.
– Egy esélyt?
– Csak ennyit kérek. Úgy fogok udvarolni neked, ahogy még soha senki.
Michelle visszaindult a lakása felé, Josh hozzáigazította a lépteit.
– Többet szeretnék, mint virágokat és szép szavakat, Josh.
– A szívem elég lesz?
Michelle rámosolygott, a szeme ragyogott.
– Kezdetnek.
Josh megfogta a kezét, megszorította, majd az ajkához emelte.
– Olyan régóta élek egyedül, hogy nehezen ismerem fel, ha szükségem van valakire. Amikor elhajtottál, tudtam, hogy rád szükségem van.
– Elég sokáig tartott, hogy rájöjj. Bolond vagy, egy nagyon szeretetreméltó bolond, de attól még bolond.
Josh elvigyorodott, és megcsókolta a feje búbját.
– Már nem, Michelle, többé már nem. – Behunyta a szemét, és apró csókokat hintett végig az arca oldalán, majd amikor a lány felé fordult, összeforrt az ajkuk.
Hazaékezett, döbbent rá Josh. Az otthon pedig Michelle karjaiban volt.

419. oldal

Csoszi>!

– Gyorsan tanulok, és minden könyvet elolvastam a panziók működtetéséről, amit csak meg tudtam szerezni.
– Vagyis már találkozott Grace-szel?
– Grace-szel? Nem, sajnálom, még nem. Kicsoda Grace?
– Grace Harding, a könyvtáros. Meg kell ismerkednie vele. Dolgoztam neki egy ideig, miután a férje eltűnt.

142. oldal

Csoszi>!

Éppúgy, mint előző nap, a műhelyben találtam. Egy csodálatos bölcső fölé hajolt. Igazi műalkotás volt, bonyolult faragással mindkét végén. Mark felpillantott, amikor megjelentem az ajtóban, sötét szeme meglepetést tükrözött.

275. oldal

Csoszi>!

A tekintetem automatikus a bölcsőre tévedt. Nem tudtam levenni a szemem a csodálatos, kacskaringós faragásról, amelyet a két végére készített.
– Ez a bölcső gyönyörű – jegyeztem meg, csodálva a két keze munkáját. Nagyon tehetséges volt.

276. oldal

Csoszi>!

Amikor végül Abby végül elment, sokkal többet kapott, mint amiben valaha is reménykedni mert. Engedélyt adtak neki, hogy újra élvezze az életet.

372. oldal


A sorozat következő kötete

Rózsakikötő sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Sarah J. Maas: A Court of Mist and Fury – Köd és harag udvara
Sarah J. Maas: Queen of Shadows – Árnyak királynője
J. R. Ward: Megsebzett szerető
Francine Rivers: Hang a szélben
Kelly Oram: Cinder és Ella
Jeaniene Frost: Síri csendben
Mary E. Pearson: Az árulás szíve
Tiffany Reisz: Az úrnő
Karen Rose: Sikíts értem