A ​szerelem ünnepe (Orgona utca 10.) 19 csillagozás

Debbie Macomber: A szerelem ünnepe

A harmincas éveiben járó Lauren évek óta hiába várja, hogy barátja, a karrierjének élő Todd eljegyezze. Amikor megtudja, hogy a húga gyermeket vár, saját élete miatt érzett keserűségében nem tud felhőtlenül örülni testvére boldogságának. Ekkor elhatározza, hogy szakít Todd-dal, és megpróbálja megtalálni azt a férfit, akivel végre révbe érhet az élete. Egy szerencsés véletlen folytán nem is kell sokáig keresgélnie: a sors az útjába sodorja Roostert, aki, úgy tűnik, maga a tökéletes férfi. De vajon elegendő-e egy tartós kapcsolathoz az ellenállhatatlan vonzalom és a biztonság, amelyet a másik jelenlétében érzünk, ha közben semmit sem tudunk róla?
Az amerikai sikerszerző, Debbie Macomber (Egy új kezdet) legújabb könyvében, a Blossom Street-sorozat második részében a tőle megszokott könnyedséggel és érzelmességgel mesél a boldog házasság titkairól, a szerelem és a szeretet megtartó, összekötő erejéről.

Eredeti cím: Blossom Street Brides

Eredeti megjelenés éve: 2014

>!
General Press, Budapest, 2014
414 oldal · ISBN: 9789636437145 · Fordította: Gieler Gyöngyi
>!
General Press, Budapest, 2014
416 oldal · ISBN: 9789636436780 · Fordította: Gieler Gyöngyi

Kedvencelte 1

Várólistára tette 7

Kívánságlistára tette 9


Kiemelt értékelések

Bea_Könyvutca P>!
Debbie Macomber: A szerelem ünnepe

Egy-egy Debbie Macomber könyvet már régi ismerősként emelek le a könyvtár polcáról. Olyanok ezek a könyvek, mint amikor egy cukrászda előtt elsétálván megkívánunk egy jó habos krémest. Nem ennénk mindennap, mert akkor talán ráunnánk, és egyszerre csak egyet, mert ha többet eszünk egymás után, akkor már túl édes lenne, túl tömény, elszállna a krémesevés öröme. Ilyeneknek érzem a Debbie Macomber féle szeretet-szerelem-család-szeretet-szerelem-kötés-exférjek-házasságok-terhes kismamák-szeretet-szerelem-saját gyerek-örökbefogadott gyerek-szeretet-szerelem témájú könyveket. Tulajdonképpen hétköznapi emberekről szól, bár a férfiak annyira szuperek, kedvesek, szeretetreméltóak, mint amilyeneket általában a nők elképzelnek maguknak. Ha mégis kiderül róluk valami, egy kis gyengeség, egy eltitkolt apróság az életükből, az csak azért jó, mert akkor van egy kis bonyodalom, szomorúság, szenvedés is a történetben, de csak azért, hogy ha ez elmúlik, akkor ismét örülhessünk annak, hogy minden happy, szép és kerek. Azért is szeretem ezeket a könyveket, mert nincsenek benne szélsőségesen gonosz figurák, sőt nincsenek is gonoszok, csak megtévedt, hibázó emberek, akik előbb-utóbb belátják, hogy hibáztak és jó útra térnek. A gyerekek éppen olyan makacsak, hisztisek, okosak, tudálékosak, aranyosak, mint a sajátjaink, a nők pedig annyira kedvesek, segítőkészek, összetartók, hogy bármelyikőjüket rögtön a barátnőmmé fogadnám. Tetszik a fonalbolt és a kötés témája, amely sok könyvét átszövi. Szóval Debbie Macomber könyveiben nem lehet csalódni, van amelyik ugyan egy kicsit édes, szirupos, és van amelyik még sziruposabb, de mint már írtam néha jót tesz az embernek egy habos krémes. :)

5 hozzászólás
Nefi>!
Debbie Macomber: A szerelem ünnepe

Hát amolyan elment egynek könyv volt. Nem különösebben nyakatekert. Nincs világmegváltás. Néhány klisé itt-ott, és da-dam, kész is a könyv. Ne ez ennyit tudott, kikapcsolásra jó, nem kell figyelni a cselekményre, a vonalvezetésre, nincsenek rejtett utalások, amikre jó ha majd emlékszel, meg semmi ilyen. Limonádé.

Ani249>!
Debbie Macomber: A szerelem ünnepe

Ez a könyv a szerelem első látásra és a távkapcsolat története. Rooster nagyon szimpatikus volt, de kissé zárkózott. Lauren és Bethanne lehetett volna kicsit határozottabb az exekkel szemben ;) Jó volt egy kicsit újra belesni Lydia életébe.

Kókuszka>!
Debbie Macomber: A szerelem ünnepe

Nem olvastam az írónő többi könyvét az Orgona utca sorozatból. Könnyed olvasmány volt így az év vége táján. Lauren társra találása mellett bepillantást nyerhetünk a környezetében élők mindennapjaiba. Macomber jellemábrázolásainak köszönhetően szinte magam előtt láttam a szereplőket. Számomra kellemes meglepetés volt, sokkal bugyutábbra számítottam. Nagyon jó volt a kötögetős rész beleszövése, beillett a mostani ünnepi hangulatomba. Megszívlelendő mondanivalója, hogyha megtaláljuk az igazit csak a saját szívünkre hallgassunk és ne mások véleményére.

georgecobbler P>!
Debbie Macomber: A szerelem ünnepe

Nem okozott olyan nagy élményt. Olvasmányos, de elég rózsaszín lett, és szerintem nem ér a többi rész nyomába.


Népszerű idézetek

Csoszi>!

Ez a te életed, nem élhetsz mindig másokért. Tedd azt, ami leginkább boldoggá tesz.

131. oldal

2 hozzászólás
Csoszi>!

Egy saját kezűleg készített ajándék mindig különleges.

14. oldal

Csoszi>!

Mindig olyan jó kislány vagyok, azt teszem, ami helyes, mindig követem a szabályokat.

79. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Böszörményi Gyula: Nász és téboly
R. Kelényi Angelika: Bűnös örömök városa
Sarah J. Maas: A Court of Mist and Fury – Köd és harag udvara
Marilyn Miller: Hozzád láncolva
M. G. Brown: Bimbózó Rózsaszirmok
Mira Sabo: Amikor elszabadulnak az indulatok
Carrie Cooper: Bábok tánca
L. M. Montgomery: Anne válaszúton
A. O. Esther: Megbocsátás
On Sai: Calderon, avagy felségáruláshoz bricsesz dukál