A ​fagyöngy alatt 176 csillagozás

Debbie Macomber: A fagyöngy alatt

Addie ​Folsom egykor nagy álmokat szövögetve vette nyakába a világot. A lány az érettségi vizsga előtt otthagyta az iskolát, sőt a szülői házat is, hogy a maga útját járja. Immár felnőttként, édesapja halála után hazatér, hogy az anyjával töltse az ünnepeket. Ám valósággal földbe gyökerezik a lába, amikor megtudja, hogy az asszony egészen mást tervezett: a legjobb barátnőjével, Julie-val kéthetes floridai hajóutazásra indulna. Úgy tűnik azonban, egy baleset keresztülhúzza a számításaikat. Julie fia, Erich, akit Addie a háta közepére kíván, balesetet szenved. Mivel a lány tudja, az édesanyjának mekkora szüksége van erre az útra, kénytelen-kelletlen felajánlja, hogy gondját viseli a férfinak a távollétükben. Erich azonban mogorvább, mint valaha, sőt az ünnepeket is utálja. Vajon némi égi segítség elegendő lesz ahhoz, hogy a karácsonyi csoda ezúttal se maradjon el?

Debbie Macomber (Angyali segítség, Csillagos éj) ízig-vérig karácsonyi regényében két fiatal megható és sokszor… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2000

>!
General Press, Budapest, 2015
234 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789636438180 · Fordította: Szentesi Mária
>!
General Press, Budapest, 2015
234 oldal · ISBN: 9789636438470 · Fordította: Szentesi Mária

Enciklopédia 1

Szereplők népszerűség szerint

Adeline Folsom


Kedvencelte 4

Most olvassa 8

Várólistára tette 85

Kívánságlistára tette 66

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

zuna19>!
Debbie Macomber: A fagyöngy alatt

Muszáj új értékelést írnom ehhez a könyvhöz.
Mikor elsőnek olvastam nem voltam nagyon oda érte, de most az újraolvasásnál jobban tetszett. Nem értem, hogy van ez, de így van és kész.
Hangulatos kis karácsonyi történet volt, amit biztos, hogy jövőre is be fogok tervezni az ünnepekre.
Nekem most jobban tetszett mint az Angyali segítség.
Addie és Erich szerethető karakterek voltak. ❤
Nagyon rövidnek éreztem a könyvet. Annyira olvastam volna még tovább. Kíváncsi lettem volna még 1-2 szereplőre.
És ez a borító. ❤ Még mindig azt gondolom, hogy az egyik legszebb borító amit valaha láttam. Mindig csak ámulok, ha meglátom.

Bea_Könyvutca P>!
Debbie Macomber: A fagyöngy alatt

Olyan Debbie-s ez a könyv. :) Aki ismeri, tudja miről beszélek. Van benne minden, ami egy karácsonyi történethez szükséges: Charles Dickens Karácsonyi ének könyve, karácsonyi hangulat, karácsonyfa, ünnepi díszek, hóesés, meleg kakaó, pop-corn, karácsonyi zene, ünnepi díszbe öltöztetés, lelkes, süteményt sütő, karácsonyimádó fiatal lány és egy mogorva férfi. Mert lássuk be, a férfiak karácsony környékén elég mogorvák (is) tudnak lenni. Türelmetlenek a bevásárlásnál, morcoskodnak az ajándékvásárlásnál és igazán dühösek tudnak lenni a leendő karácsonyfa előkészítésénél, ne adj' isten még a kezüket is képesek elvágni, és akkor nekünk nőneműeknek, ott kell hagyni csapot-papot, süteményt és készülő karácsonyi vacsorát, az ajándékokat, amit dugiban próbálunk a körülöttünk sertepertélő aprónép ellenére becsomagolni, szóval mindent, de mindent, hogy a férfiembernek, ragtapaszt, kötözőanyagot, fertőtlenítőszert tudjunk a rendelkezésére bocsátani, egy nedves rongyot a homlokára dobni, és esetleg még egy jó erős kávét is főzni neki, de csak miután megitta a gyógyteáját, amivel fájdalmait csillapítjuk. Szóval mindannyiunknak ismerős lehet a karácsony morcos férfihőse, akit Debbie álmodott nekünk. Csak ő annyival szerencsétlenebb, hogy egy baleset folytán mindkét (!) kezét eltöri. Szóval a vicces helyzet adott. Ezzel a helyzettel kell megbirkóznia Addie-nek, aki derekasan állja a sarat.
A történetet színesíti Harry, az első megbízatását teljesítő angyal, nekem ő volt a kedvencem.
Nem azt mondom, hogy ez az író legjobb könyve, de így karácsony közeledtével jó hangulatú, kedves olvasmány.
Bővebben:http://konyvutca.blogspot.co.ke/2015/12/debbie-macomber…

7 hozzászólás
MissFortune>!
Debbie Macomber: A fagyöngy alatt

Kedves kis könyv volt, azonban nem volt túl nagy cselekménye.
Tetszett a főszereplők egymásra találása, hiszen az elején nem igazán kedvelték egymást. Erich igazi szemét volt, de a könyv végére egészen cuki lett.
Imádtam ahogy az angyalok igazgatták az emberek sorsát. A legkedvesebb fejezetek számomra.:)
Külön kiemelném, hogy mélyebb mondanivalója is van. Az idők során változnak az emberek. Ezt az író a Karácsonyi ének bemutatásával érzékeltette. Ugyan még a Karácsonyi éneket nem olvastam, a filmet már láttam, így volt fogalmam róla. Így értettem a művel kapcsolatos poénokat, de nem hiszem, hogy szórakoztatott volna,ha nem láttam volna.

Wandamaci P>!
Debbie Macomber: A fagyöngy alatt

Az előző olvasásom is Debbie Macomber egyik műve volt, ott is először a borító tűnt fel. Ez a borító talán még annál is szebb. Nem lehet figyelmen kívül hagyni, tökéletesen megalapozza azt a télies hangulatot, amit várok.
Meglepődtem, hogy a könyv angyalokkal kezdődik. Imádom az angyalos történeteket így a lehető legpozitívabban indult számomra.
Debbie Első hó c. könyvéből hiányoltam a karácsonyi hangulatot, ebben a történetben viszont megtaláltam. ^^
Beszippantott az egész, csak úsztam az árral. Egynapos, kikapcsolódásra tökéletes olvasmány. Egyáltalán nem nyálas vagy nagyon vattacukros, pont olyan volt, ami a kis romantikus lelkemet megmelengette.
Karácsony előtt kedves kis olvasmány, kellemes ünnepi hangulattal és rámutat, hogy minden karácsony különbözik a többitől, próbáljunk meg minden évben „tiszta lappal” belevágni.
75% szerintem elég alacsony ehhez a történethez

Bővebben:
http://wandamaci.blogspot.hu/2016/12/debbie-macomber-fa…

Sippancs P>!
Debbie Macomber: A fagyöngy alatt

Olyan volt ez a könyv, mint a Hallmarkon egy főműsoridőben vetített film: egyszerű, aranyos, könnyed, amolyan „egynek megteszi, ha nincs éppen más a kezem ügyében”. Ha az ember lánya ebből a felfogásból indul ki, akkor nem fog csalódni a könyvben, az örökérvényű mondanivaló mellett (lásd Charles Dickens: Karácsonyi ének) ugyanis kap egy szerethető szereplőgárdát, egy kis misztikumot, némi romantikát és egy jó nagy adag karácsonyi hangulatot.
Nekem tetszett!

Aoimomo P>!
Debbie Macomber: A fagyöngy alatt

A fülszöveg jobban sikerült, mint maga a regény.
Harry, az első földi küldetését teljesítő, ember bőrbe bújt angyal elvileg Addie segítője, ehhez képest több időt tölt raporton az igazgatónál, mint a lánnyal beszélgetve. Ha már segítség és iránymutatás, akkor abban inkább Harry mentora, Celeste jeleskedik, de az egész angyal vonal elég halovány.
A két fiatal megható és sokszor megmosolyogtató története olyan, mint egy mikrózható készétel. Nem tudod hogy készült, csak van. Ami ténylegesen történik, az kimerül abban, hogy Addie átszaladgál ellátni Erichet, de hogy ott és akkor mi történik, azt az esetek nagy részében nem kötötték az olvasó orrára, legyen elég annyi, hogy közelednek egymáshoz, mert én azt mondtam és kész. Igazi lapos karakterek, senkiről nem derül ki semmi, ami alapján valamit, bármit, akármit érezne az ember.
Talán a legpozitívabb élmény az emberi érzéseket saját bőrén megtapasztaló Harry rácsodálkozása volt az emberi életre. De ha Addie és Erich kapcsolata a színfalak mögött egy döglött lajhár sebességével haladt a boldog beteljesülés felé, akkor a próbaidős angyalra szemet vető tanárnő nevetséges mértékig nyomta a gázt. Ember nincs, aki az első találkozásnál már azt pedzegeti, hogy a másik éppen alkalmas lenne harmadik férjnek…
spoiler

1 hozzászólás
Csoszi>!
Debbie Macomber: A fagyöngy alatt

Kedves kis karácsonyi történet, de semmi extra. Talán a 4 csillaggal kicsit jószívű voltam. Nagyon szeretem Debbie könyveit, emiatt egy kicsit elfogult vagyok vele. Azért azt el kell ismernem, hogy nem ez a legjobb írása. A könyv a karácsonyról, az ünnepi készülődésről, és a változásról szól. A főszereplők mellett Danny és Andrew történetére lettem voltam kíváncsi. Remélem, róluk is olvashatok majd valamikor.

>!
General Press, Budapest, 2015
234 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789636438180 · Fordította: Szentesi Mária
K_A_Hikari>!
Debbie Macomber: A fagyöngy alatt

„Mindannyian követünk el hibákat. A lényeg, hogy tanuljunk belőlük és ne kövessük el azokat újból.”

Kivettem néhány karácsonyi témájú regényt a könyvtárból hangolódás miatt.
Sajnos ebben a regényben csalódtam.
Nem tudom, hogy a rövidsége és az emiatt történő kidolgozatlanság miatt de ez most nagyon nem talált be nálam.
Elolvastam, egynek elment, de igazából olyan gyorsan történt minden, hogy nem volt időm elmélyülni, megszeretni a történetet.
Sajnálom, mert tele volt/van kihasználatlan lehetőségekkel.

4 hozzászólás
nypiro P>!
Debbie Macomber: A fagyöngy alatt

Nagyon langyos történet. Az angyalos része tetszett, olvasnám a következő történetet is. A két főszereplő között nem éreztem a kémiát, nem értettem miért csattant el az első csók. Erich pálfordulása is fura. Kíváncsi lennék Danny történetére.

>!
General Press, Budapest, 2015
234 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789636438180 · Fordította: Szentesi Mária
Pnikolett P>!
Debbie Macomber: A fagyöngy alatt

Nos hát…Nem volt ez amúgy olyan rossz könyvecske, csak annyira nagyon jó sem :)
Debbie stílusa mindenesetre tetszett,könnyed,olvasmányos, biztos fogok még tőle olvasni.
A történettel voltak problémáim,például ez az angyalos téma. Azért olyan túl sokat nem segített semmiben Harry Addie-nek :D Nem éreztem túlságosan azt,hogy itt valami felsőbb közbelépésnek volt köszönhető a legtöbb dolog… plusz arról nem beszélve,hogy az is volt a „feladata” hogy Addie higgyen magában stb.,mit tett ezért Harry mint „tanár” vagy mint „angyal”? Mert szerintem semmit. Kicsit két külön szálnak éreztem ezt az Addie-s és angyalos vonalat,pedig alapvetően nem így kellett volna lennie. Egyébként Harry részei nem is igazán kötöttek le, bár ha azt veszem akkor egyik szereplő sem került hozzám túl közel.
Ennek ellenére Addie részei érdekeltek és igazán szerettem a karácsony mániája miatt :D Erich hiába mondott nemet a karácsonyra,Addie nem adta fel :) Ennél a könyvnél legalább egy-két jelenet erejéig elkapott az a jó karácsonyi hangulat amit akartam :)


Népszerű idézetek

beatrix_0823 P>!

Az emberek hajlamosak falakat építeni, amikor éppen ajtókat kellene nyitniuk.

118. oldal

zuna19>!

– Mi az? Mérgezett kakaó? – kérdezte.
Addie szokásától eltérően elmosolyodott.
– Nem, engesztelő ajándék.

147. oldal

zuna19>!

Az olvasás öröme reményt ébresztett benne, hogy talán… de csak talán, képes lesz visszaülni az iskolapadba.

22. oldal

zuna19>!

A lány sündisznóként viselkedett, védekező és barátságtalan volt.

32. oldal

VNoémi>!

Sose feledd, hogy a világ romlott. Az emberek, bármilyen vonzónak és csodálatosnak teremtettek, hajlamosak azt hinni, hogy életük eseményei véletlenszerűen követik egymást, és azoknak csak alig vagy egyáltalán nincs jelentőségük. Gyakran figyelmen kívül hagyják a nyilvánvalót, miszerint mindent Isten irányít.

16. oldal

zuna19>!

– Szoktad nézni a kvízjátékot?
– Néha.
Addie rövid pillantást vetett felé.
– Gondolom, mindig tudod a helyes választ.
– Nem mindig.
– Nem áll jól neked a szerénykedés – kuncogott a lány.
Erich is felnevetett.
– Nem vagyok olyan okos, bár jót tesz az önbecsülésemnek, hogy te így hiszed.
– Azért ne szálljon a fejedbe a dicsőség! – mondta szemforgatva Addie.

85-86. oldal

Wandamaci P>!

– A hagyományok fontosak – lepte meg Erich a lányt a megjegyzésével.
– Valóban. Az ilyesféle emlékek megmaradnak, ezek kötik össze a családot.

zuna19>!

Éppen akkor értek a parkhoz, amikor havazni kezdett. Hatalmas hópelyhek hullottak az égből.
– Nyújtsd ki a nyelved! – sürgette a lány izgatottan.
– Mi?
– Nem emlékszel? Amikor gyerekek voltunk, a nyelvünkkel kaptuk el a hópelyheket.
– A kulcskifejezés ebben az, hogy amikor gyerekek voltunk. Ilyesmit a gyerekek tesznek. Nem a felnőttek.
– Erich, mi történt veled? Régen minden jóban benne voltál.
– A helyzet az, hogy két törött csuklóm van – vágta rá a férfi. – Az elmúlt hét nem volt valami szórakoztató számomra.
– Ezt megértem, de ettől még nem kell az egész világra haragudnod.
– Arra a sofőrre haragszom, aki nyolcvannal a kocsimba száguldott. Dühít, hogy olyan magatehetetlen vagyok, mint egy kisbaba. És azért is dühös vagyok, mert a szabadságomat és a betegszabadságot kénytelen vagyok az anyám házában tölteni, hogy ellássanak, mint egy csecsemőt. És utálom a karácsonyt. Maradjunk ennyiben!

169-170. oldal

zuna19>!

– Tudod, hárfázni sem olyan egyszerű, mint amilyennek látszik.

14. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Jill Shalvis: Egyszerűen ellenállhatatlan
Catherine Anderson: Szélbe írt sorok
Lisa Kleypas: Rafe karácsonya
Kerstin Gier: Fellegszálló
Emily March: Angyalszárnyak
Mary Alice Monroe: Déli karácsony
Dan Wells: Nem vagyok sorozatgyilkos
Jenny Colgan: Karácsony a Piciny Csodák Pékségében
Donna VanLiere: Karácsonyi fény
Rachel Cohn – David Levithan: Dash és Lily – Kihívások könyve