A ​bűvös amulett (Égi Jövevények 5.) 18 csillagozás

Debbie Macomber: A bűvös amulett Debbie Macomber: A bűvös amulett

Hiába szereti régóta főnökét a csinos Mariah, a férfi nem viszonozza érzelmeit. A szabadságáról hazatérő titkárnőnek Christian merő barátságból ajándékoz egy kis jádemedvét, amelyhez a lány ettől fogva babonásan ragaszkodik. Christian O'Halloran nem is sejti, hogy titkárnője, a félénk Mariah szerelmes belé, s mindent elkövet, hogy megszabaduljon a lánytól, aki kétbalkezességével annyi bosszúságot okoz neki. Érdekes módon, amikor Mariah önszántából felmond, a férfi mégsem boldog, sőt önmagát is meglepve megpróbálja rávenni őt, hogy térjen vissza a céghez.

Eredeti cím: Falling for Him

Eredeti megjelenés éve: 1996

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Júlia

>!
Harlequin Magyarország, Budapest, 1998
94 oldal · ISBN: 9635364490 · Fordította: Csató Gabriella
>!
Harlequin Magyarország, Budapest, 1998
96 oldal · ISBN: 9789635389520 · Fordította: Csató Gabriella

Kedvencelte 1

Várólistára tette 1

Kívánságlistára tette 1


Kiemelt értékelések

meteoritastar>!
Debbie Macomber: A bűvös amulett

A sorozatot ezzel a kötettel kezdtem. Meg is lepett, hogy hol játszódik a történet. Alaszka. Már ez egyből megtetszett.
Nem igazán értem, hogy mi köze a címnek a történethez. Igaz, hogy volt benne egy nyaklánc, de akkora szerepet nem kapott.
Szeretem az ilyen történeteket, najó, imádom, amikor a fönök ilyen mogorva és a beosztott hölgy csöppet szerencsétlen. Ez is jó történet volt. De kevés. Több olyan jelenet kellett volna, ahol jobban megjelenik, hogy Christian miért is olyan ellenséges Mariahval. Egész szépen haladt a történet, de a végére meg össze lett csapva. Csak néztem, hogy na ez gyors volt. Ráadásul, ahogy Christian viselkedett, egyszer így egyszer úgy, ezt a befejezést nem tudom így elfogadni.
Persze, egy ilyen rövid terjedelmű novellánál nehéz kerek történetet alkotni. De pár jelenetet ki lehetett volna szedni és szebben befejezni a könyv végét.

Currie P>!
Debbie Macomber: A bűvös amulett

Nagyon szeretem ezt a sorozatot, és a sok felvezető után az előző részekből, már vártam ezt a történetet. Az eddigiekhez hasonlóan érintőlegesen most is tovább követhettük az előző részekből megismert párok sorsának alakulását. Nemcsak Balszerencse kisvárosa, hanem az egész sorozat idilli, szerethető karakterekkel és Hál’Istennek nem túlbonyolított történettel. Christian elég lassan kapcsolt, de a végére szerencsére összeszedte magát :D

virginbergh I>!
Debbie Macomber: A bűvös amulett

Annyira vártam már, hogy olvashassam ezt a történetet, de sajnos nem teljesen azt kaptam, amit vártam.
Ebben a könyvben például igazán tetszett, amilyen nehezen nyitott Christian Mariah felé, és meg tudtam érteni a lépéseit is. Valahogy olyan szinezete volt az egész könyvnek, hogy mindenki látja rajta kívül, hogy neki össze kell jönnie Mariah-val, csak ő nem. Sokszor olyan normálisan, logikusan viselkedett, hogy az inkább érthetőbb és átérezhetőbb volt, mint a többi szereplő hülyesége. Mariah is kedvelhető volt, az amulettes részek nagy kedvenceim voltak, ahogy a közös jeleneteik is, csak ezt a külső nyomást a többiek részéről nem értettem meg sehogy se.
spoiler

Zizu P>!
Debbie Macomber: A bűvös amulett

Nagyon szeretem az írónő könyveit. Mindig az a kedvencem amelyiket éppen olvasom. Imádom a stílusát. Magával ragadó történetek, összefüggő szereplők. Nagyon örülök, hogy ez a füzet gazdagítja a könyvtáramat. Mindenki olvassa el :)


Népszerű idézetek

Currie P>!

– Csak arra lennék kíváncsi… – kezdte, de nem fejezte be a mondatot.
– Mire?
– …hogy vajon túléli-e az Égi Jövevények azt, hogy Christian szerelmes.

Körtefa >!

– Sawyer!
Amikor a férfi felegyenesedett és megfordult, Abbey átkulcsolta a nyakát, és megcsókolta, méghozzá olyan szenvedélyesen, ahogyan csak a hálószobájuk magányábanszokta.
Sawyer felnyögött, és amikor az asszony el akart húzódni tőle, megragadta az egyik csuklóját.
– Ez meg mi volt? – kérdezte.
Abbey csintalanul rámosolygott.
– Egy kis ízelítő abból, amit később kapni fogsz.
– Mikor?
Az asszony gyengéden megveregette az arcát.
– Mihelyt a gyerekek elmentek, ott folytatjuk, ahol most abbahagytuk – dorombolta.
Ahogy kilépett a folyosóra, hátrapillantott. Sawyer épp akkor nézte meg az óráját. Nyilván azt számolgatta, meddig kell még várnia.

Körtefa >!

– Mit hozhatok? – kérdezte tőle Ben.
– Van még pizzája?
– Arra gondol, amelyiken négyféle sajt van, és sok egyéb finomság? – Ben nem várta meg a válaszát. – Azt hiszem, akad még egy-kettő a mélyhűtőben, de ezeket általában csak külön kérésre készítem el.
– Akkor külön megkérem rá. Tudja, ez vészhelyzet!
– Vészhelyzet – ismételte vihogva Ben. – Ez jó. – Felemelte a kezét, és a mutatóujjával egy képzeletbeli táblára bökött. – Balszerencse étterem, vészhelyzetben forduljon hozzánk! – vigyorgott, de aztán elkomolyodott. – Ez a reklámszöveg talán jobban beválna, mint a törzsvendég akcióm.
– Be tudná adni intravénásán a pizzát? – […].


A sorozat következő kötete

Égi Jövevények sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Abby Green: És a mese valósággá válik…
Emily Forbes – Natalie Anderson: Bella kívánságlistája / Rámenős kezdő
Nora Roberts: Befejezett szimfónia
Barbara Wallace: Szerelem, remény, Toscana
Jennie Lucas: Kártyán nyert szerelem
Nina Harrington: Fogd a pezsgőre!
George Knight: A fény visszatér
Hedwig Courths-Mahler: Hajsza az örökségért
Janis Reams Hudson: A szomszéd fiú
Day Leclaire – Maureen Child: Nekem rendelt társ / Örök kaland