Virrasztók 106 csillagozás

Dean R. Koontz: Virrasztók

Az USA kormánya által pénzelt, szupertitkos laboratóriumban két, genetikailag átformált élőlény lát napvilágot. Az egyik egy fantasztikus kutya, emberi intelligenciával. A másik egy brutálisan agresszív, hibrid szörny. Egy napon mindkettő megszökik, és megkezdődik a hajsza, mely egybefonódik egy férfi és egy nő egymásra találásának történetével. A páratlan feszültségű regényben a főszereplőknek nem csupán az emberi nem legsötétebb kreatúrájával kell felvenniük a harcot, de a mindenre képes alvilággal és az elszántan nyomozó nemzetbiztonságiakkal is.

Eredeti mű: Dean R. Koontz: Watchers

Eredeti megjelenés éve: 1987

>!
Animus, Budapest, 2005
600 oldal · ISBN: 9639563765 · Fordította: Vangel Tibor
>!
Animus, Budapest, 1998
600 oldal · puhatáblás · ISBN: 9638386231 · Fordította: Vangel Tibor
>!
Animus, Budapest, 1994
480 oldal · ISBN: 9638386185 · Fordította: Vangel Tibor

Kedvencelte 19

Most olvassa 4

Várólistára tette 45

Kívánságlistára tette 19


Kiemelt értékelések

>!
bokrichard
Dean R. Koontz: Virrasztók

Nem csillagozom, inkább hangosan gondolkodom: mi tévő is legyek? Annyira, de annyira sok időt töltöttem Koontz nélkül direkt az ilyen pillanatokért, hogy csak a szépre emlékezzem (pontatlan idézés egy dalból). És ez a könyv annyira, de annyira porszívó effektusos, a könyv teljesen beszívott abba a világba, amit akart elérni. De mit is akart ez? Horrort, thrillert? Szerintem ebből csak nyomokban volt a könyvben. A Kívülálló, és a labor valóban tartogatott szőremelő periódusokat. De a többi nekem erősen nem az volt, amit vártam, lehet túl sok is volt a borzongás igényem. Most lehet túl szigorú leszek, de a 2/3-a a Tűzgyújtó -szerű üldözés, és a kutya körül forog. Azt érzem, hogy a kutyabarátok, és a Disney pillanatok nagy szerelmeseinek könyve lesz. 1-2 szájhúzós pillanat azért ebből fakadóan összejött nekem is, ami szerintem nem kellett volna.
Na de ha úgy nézzük, akkor meg minden, amit hiányoltam, és korábban kritizáltam, a kidolgozottság, a felépítettség, a teljesség, talán egyik könyvében sem éreztem, hogy ennyire összejött volna, mint ebben a könyvben. Tudatosan, minden karakter a helyére került, mindenki a kellő időben lépett be, kellő felvezetéssel, mindenkinek volt értelme, mindenki jó ritmusban szerepelt. Na és ezért, na meg az akciókért az egész olyan gördülékennyé vált, hogy nem is értettem, hol maradt ez eddig. Abszolút érthető, miért is dolgozták fel film formában, annyira olyan az érzés. És tényleg nem túlzás: letehetetlen!

Szóval gondolkodom: 4-es vagy 4,5-es? Jóindulat vagy kekeckedés? Szív vagy hidegség? Széna vagy szalma?

>!
mate55 
Dean R. Koontz: Virrasztók

Könyveiről az a vélemény, hogy sablonosak, egyszerűek, kidolgozatlanok, de én szeretem, mert mindig minden körülmények között jelen van a feszültség. Ebben a thrillerében a főszereplőknek nem csupán az emberi nem legsötétebb teremtményével kell felvenniük a harcot, de a mindenre képes alvilággal és a nemzetbiztonságiakkal is. Szerintem az egyik legjobb könyve.

3 hozzászólás
>!
Lanore P
Dean R. Koontz: Virrasztók

Végre!!! Végre újra egy olyan könyvet olvashattam Koontztól, amit elejétől a végéig imádtam, minden egyes sorát! Annyira hiányzott már ez az érzés… egyszerre volt izgalmas, pörgős, vicces, és ijesztő… sok-sok ilyen könyvet akarok még :) És persze egy ilyen kutyát, mint Einstein… beleszerettem :) Sőt, még a Kívülállót is megkedveltem, és megsajnáltam a végére… köszönöm, Mester, hogy újabb kedvenc könyvet avathattam! :)

4 hozzászólás
>!
Haspók
Dean R. Koontz: Virrasztók

Ha van olyan Dean R . Koontz könyv, amit a legjobban szeretek, akkor az pont ez. Az elejétől fogva tetszett. Nagyon megkedveltem a kutyát, Einsteint és újdonsült gazdáját. Ugyanakkor a Kívülállóval is együtt lehetett érezni. Ritka jó olvasmány, ami nem nélkülözött semmit. Volt benne feszültség, vicces "párbeszédek"sora, akció, mindvégig fenntartotta az érdeklődésemet.
Szerintem ez a legjobb könyve az írónak!

>!
Candymandy P
Dean R. Koontz: Virrasztók

Kedvenc könyvem tőle. Magával ragadott a történet. A kutya nagyon okos és aranyos, akit befogad egy pár…ők is szerethető karakterek.
A műben úgy tűnik, hogy a főellenség az aki a kutyával szabadult ki…de azok az igazi ellenségek, akik megalkották őket.
Azt a létrehozott 'szörny' sajnálatra méltó volt szerintem.
És nagyon aranyos dolog volt belerakni azt, hogy mindkettő szökevény rajongott a meséért.

>!
semmilyen P
Dean R. Koontz: Virrasztók

Végig feszült cselekményű könyv. Travis találkozása a kutyával szép volt. Szegény kutyus magyon félt, de még így is meg akarta menteni az számára teljesen ismeretlen embert. Nora és Travis találkozása a legjobbkor jött mindkettejük számára. El sem tudom képzelni, hogy mégis hogyan lehet olyan bezártan élni 30 évig, ahogyan Nora élt. Einstein meg… Nos minden sort élveztem ami róla szólt!
Travist különleges embernek érzem. Nagyon sok fájdalmat kellett elviselnie és nem csodálkoztam azon, hogy már senkit sem akart megtűrni maga mellett.
Érdekes volt a bérgyilkos-vonal is. Biztosan vannak ilyen őrültek, bár még belegondolni is elég félelmetes.
A legfélelmetesebb azonban a Banodyne laboratórium volt. Valahogy simán feltételezem, hogy ehhez hasonló laborok működnek a mai napig is.
A Kívülállót szinte sajnáltam a végén. Nem ő tehetett róla, hogy ilyenné tették.

>!
Animus, Budapest, 1994
480 oldal · ISBN: 9638386185 · Fordította: Vangel Tibor
>!
GoDach
Dean R. Koontz: Virrasztók

Nagyon sokáig a legjobb Koontz műnek tartottam, és a legjobb könyvnek, minden témában, amit most a Rossz Hely váltott fel, szintén Dean R. Koontz-tól


Népszerű idézetek

>!
Lanore P

Felelősséggel tartozunk egymás iránt, és vigyáznunk kell egymásra. Virrasztók vagyunk. Virrasztók, amíg el nem vonul a sötétség. Ha szeretünk és megengedjük, hogy szeressenek minket… nos, az, aki szeretni tud, a legbecsesebb kincs a világon, és megérdemel minden jót.

>!
Justabookworm7

Az éjszaka újra csendes volt.
Néma.
Várakozó.

161. oldal

>!
Andrée P

A haláltól ugyan nem félt. Túl sok életet raktározott el magában. Más emberek életeit. Örökké fog élni! Ebben biztos volt. De… azt nem tudta biztosan, hány életet kell magába szívnia ahhoz, hogy elérje a halhatatlanságot.

100. oldal

>!
Justabookworm7

Száz férfi nézett rá mereven a legnagyobb komolysággal, s szemeikben Lem ott látta száz verzióját a saját, keményen elfojtott félelmének.

157. oldal

>!
Justabookworm7

Amit érzékelni tudott, az egy sötét, torz fej volt, asszimetrikus dudorokkal és horpadásokkal, szörnyű állkapcsok, bennük éles, görbe fogak, és sárga szemek, melyek úgy izzottak az elemlámpa fényében, mint a kutyák és macskák szeme szokott, mikor rájuk világít egy autó fényszórója.

162. oldal

>!
semmilyen P

A hátsó ülésen Einstein horkantott egyet, mintha undorodna.
– Egyetértek, haver! – szólt hátra neki Travis. Elhaladtak egy hely mellett, ahol a villogó neoncsövek klaviatúrája azt hirdette: ÉLŐ SEX SHOW.
– Te jó Isten! – borzadt el Nora. – Vannak olyan bárok is, ahol halottakkal folytatnak szexuális játszadozásokat?

>!
Justabookworm7

Lányom, a világon kétféle ember él: macskák és egerek. A macskák oda mennek, ahová akarnak, azt teszik, amit akarnak s elveszik, ami kell nekik. A macskák természettől fogva agresszívek és megállnak a saját lábukon. Az egerekben ellenben nincs egy szemnyi agresszivitás sem. Ők sebezhetők, gyengék, gyávák és akkor a legboldogabbak, ha lehajtott fejjel elfogadhatják, amit az élet ad nekik. Te egy egér vagy, kedvesem. Nem rossz egérnek lenni.

32. oldal

>!
gesztenye

Az utóbbi időben felváltva volt lehangolt és dühös magányossága és élete értelmetlensége miatt, s tombolt benne a feszültség. Azzal áltatta magát, hogy valami erőszakos tett – mint például megölni egy csörgőkígyót, ami ugye senkinek sem veszteség – a megfelelő recept a nyomorúságára. Azonban,ahogy a kígyót nézte, rájött, hogy az állat léte kevésbé értelmetlen, mint a sajátja: annak megvan a maga ökológiai szerepe, és valószínűleg nagyobb örömöket talál az életben, mint ő.

10. oldal

>!
gesztenye

A retriever ugrándozása és eszeveszett farkcsóválása váratlan hatással volt Travisre. Ennek az állatnak a természetes életöröme olyan volt, mint egy fényszóró, mely áthatolt a gondolataiban bujkáló belső sötétségen, és emlékeztette őt arra, hogy az életnek van fényesebb oldala is, amelytől oly régen elfordult.

25. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Peter Straub: Tudom, ki vagy
Arthur Herzog: A cet
Becca Fitzpatrick: Black Ice – Tükörjég
Stephen King: Coffey a halálsoron
Dan Wells: Nem akarlak megölni
Thomas Harris: A bárányok hallgatnak
Edgar Allan Poe: Elbeszélések
Stephen King: A remény rabjai
Jack Ketchum: A szomszéd lány
Stephen King: Tortúra