Végsőkig 65 csillagozás

Dean R. Koontz: Végsőkig

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Chyna Shepherd álmatlanul bámulja a holdfényben fürdő szőlőt a vendégszoba ablakából. Gyermekkori megpróbáltatásai magyarázzák, hogy az első napon mindig rossz előérzet gyötri, ha idegenben éjszakázik. Egyszer csak velőtrázó sikoltás döbbenti rá a minden balsejtelmét túlszárnyaló igazságra… Chyna szívében páni félelemmel, mégis rettenthetetlenül követi az eszelős gyilkost. A fiatal nő a józan ész határát is túllépő elszántsággal, életét is kockára téve száll szembe a gonosszal, hogy legyőzze saját múltját, és megmentsen egy ártatlan életet.

Eredeti mű: Dean Koontz: Intensity

Eredeti megjelenés éve: 1996

>!
Animus, Budapest, 1998
508 oldal · puhatáblás · ISBN: 9638386606 · Fordította: Süle Gábor

Enciklopédia 8


Kedvencelte 13

Most olvassa 4

Várólistára tette 41

Kívánságlistára tette 20

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

>!
chhaya P
Dean R. Koontz: Végsőkig

Mindössze 24 óra történései szerepelnek 500 oldalban, de éppen ezért (vagy ennek ellenére?) folyamatosan fenntartja a figyelmet, pörgős, feszültséggel teli – más szóval nehéz letenni. Stílusa gördülékeny, olvastatja magát, szinte észrevétlenül fogynak a lapok…

Ami különösen tetszik, az a lélekrajz: a két főszereplőt úgy mutatja be, mintha valóban érző és létező emberek lennének. Megismerjük múltjukat, gondolkodásukat, motivációikat, ezáltal olyan hitelessé teszi az eseményeket, hogy még akkor is megértem és elfogadom a helyzetet, ha számomra logikátlannak tűnik. Nehéz nem drukkolni Chynának, hogy túlélje a „gonosszal” való találkozását és végre túltegye magát a múlton, de érdekes volt olvasni a gyilkos összetett életfilozófiáját és gondolatvilágát is.

(Sokan hasonlítják az írót Stephen Kinghez. Még ha alapvetően nem is értek vele egyet, azt kell mondanom, ez a könyv megközelíti a stílusát. Persze csak megközelíti, nem teljesen olyan. De nagyon is jó.)

>!
Andrée P
Dean R. Koontz: Végsőkig

Az elején nem gondoltam volna, hogy ennyire élvezetes lesz végigküzdeni Chyna Shepardel ezt az őrületet. Ahogyan azt sem, hogy már az elején egy ilyen vérfürdőbe csöppenünk és utána is, mire kicsit lenyugodnának a kedélyek, addigra jön az újabb brutális rész.
Az is jól lett kitalálva, hogy mind Chyna, mind Mr. Vess háttértörténetéből és életéből szépen apránként kiderülnek a miértek.
Valamint végre az utóbbi időben olvasott Koontzok közül egy olyan írás, aminek van vége és az is egy rendes befejezés, nem csak egy összecsapott semmiség.
Egyetlen dolog zavart a könyvben, az pedig Chyna gyermekkorából némely részlet túl sokszori ismételgetése. de az sem vészes.
Szóval szerintem ez egy igazi, nagyon is élvezhető néhol horrorisztikus krimi.

>!
Alumni
Dean R. Koontz: Végsőkig

Kedvenc Koontz-könyvem. Saját bevallása szerint is a legkegyetlenebb műve. A gyilkos fantasztikus jellemrajza és a megszokott módon száguldó, feszes, feszültségtől terhelt cselekmény teszi favorittá.
(Mellesleg bizonyára más molyoknak is feltűnt már, de Alexandre Aja Magasfeszültség c. horrorfilmjének története/cselekménye 3/4 részben megegyezik a Végsőkig-ével. Nem feltétlenül koppintás a rendező részéről, ellenben tény, hogy a Végsőkig előbb született.)

>!
Haspók
Dean R. Koontz: Végsőkig

A női főszereplő címke alatt találtam rá és örülök,hogy elolvastam.
Rettentően élveztem és végigizgultam ezt a könyvet. Talán Cyna Sheperd megpróbáltatásai voltak rám a legnagyobb hatással. A barátnője szüleinek házában történtek pedig rémálmokkal gyötörtek.
Ez is Top 10-es Koontz könyv számomra.

>!
OlvasóMókus
Dean R. Koontz: Végsőkig

Ennél a könyvnél értettem meg, hogy mit is jelent igazán az, hogy: „nem lehet letenni”.

>!
eeszter P
Dean R. Koontz: Végsőkig

Micsoda izgalmas könyv ez! Nem is gondoltam volna, hogy így fog tetszeni! „Véletlenül” vettem vaterán – mert olyan olcsón adta, akitől vettem mást… :D Aztán ahogy elolvastam a fülszöveget, majd belekezdtem már vitt is magával a lendület, s teljesen igaz, hogy nem is lehet letenni! Volt olyan rész, hogy azt gondoltam, ne legyen már ilyen izgalmas, egy kis tájleírást kérek, mert nem bírom tovább a feszültséget :D

2 hozzászólás
>!
Szédültnapraforgó
Dean R. Koontz: Végsőkig

Ettől az írótól az első könyv volt, de nem az utolsó. Lebilincselő, ahogy ír, alig tudtam letenni. 500 oldalas könyv és szinte egy nap alatt kiolvastam. Az adrenalin szökött mindig egyre föl. Belülről imádkoztam, bár csak sikerüljön megmenekülniük:)) Izgalmas volt.

16 hozzászólás
>!
E_W
Dean R. Koontz: Végsőkig

Ez bizony öt csillagos regény. Az elejétől lekötötte a figyelmemet, és a fene egye meg, már megint olyan jól csűri-csavarja a szálakat! A főszereplő szimpatikus, erős nő, aki tulajdonképpen a maga módján „hétköznapi", de nem hétköznapi tetteket hajt végre, hogy megmentsen valakit.

>!
Lyria8
Dean R. Koontz: Végsőkig

Szuper volt. Szinte megettem a könyvet. Jellemző Konntzra, hogy kevés szereplővel dolgozik, ez is egy ilyen mű volt. Ettől függetlenül nagyon sodró lendületű, tele izgalommal. Elgondolkodtatott, ha hasonló helyzetben volnék, képes lennék egy idegenért szembe szállni a gonosz gyilkossal? A végeredmény: nem. Ha egyik gyermekem kerülne veszélybe, akkor biztosan anyatigrisként küzdenék értük, de egy idegen emberért nem keresnék egy halálos kalandot.


Népszerű idézetek

>!
chhaya P

Mindig harcolt az áldozattá válás ellen, megpróbált ellenállni és harcolni, belekapaszkodni a reménybe, az emberi méltóságba, a jövőbe vetett hitbe. De áldozatnak lenni csábító dolog, az ember megszabadulhat a felelősségtől és a törődéstől: a félelem beletörődéssé válik, a kudarc nem bűntudatot gerjeszt, hanem ehelyett kényelmes önsajnálatot.

100. oldal

Kapcsolódó szócikkek: áldozat · bűntudat · félelem · felelősség · kudarc · méltóság · önsajnálat · remény
1 hozzászólás
>!
chhaya P

Az emberi intelligencia legnagyobb átka, hogy az ember többre vágyik annál, ami.

162. oldal

>!
chhaya P

Abban vagyunk a legjobbak, amit élvezettel csinálunk (…)

211. oldal

>!
chhaya P

(…) a káosz, akárcsak a higany, kiszámíthatatlan vonalon fut szét.

46. oldal

>!
chhaya P

A vörös nap magas bércek között egyensúlyozó, halványodó fényében a hegyek lába mintha izzott volna.

(első mondat)

>!
chhaya P

A bajt gyakran szenvedélyes, emelt hangok előzték meg. Máskor azonban szinte kiszámított csend és némaság.

33. oldal

>!
Szédültnapraforgó

Chyna gyűlölte Freudot. De a melegszívű és idealista Laura hitt abban, hogy a freudi elmélet sok pontja igaz. Naivan elhitte, hogy bűn nincs, mindenki csak múltjának áldozata és rehabilitációra vágyik.

60. oldal

1 hozzászólás
>!
Scarlet_Rose

A szépség nem tartós dolog. Minden meg tud változni.


Hasonló könyvek címkék alapján

Karin Slaughter: Az eltűnt lány
Stephen King: A remény rabjai
Jack Ketchum: A szomszéd lány
Dennis Lehane: Viharsziget
Chuck Wendig: Vészmadarak
Dan Wells: Nem akarlak megölni
Douglas Preston – Lincoln Child: Csendélet varjakkal
Stephen King: Agykontroll
Stephen King: Joyland
Alice Feeney: Időnként hazudok