Végítélet 54 csillagozás

Dean R. Koontz: Végítélet

Egy verőfényes vasárnap, egy dél-kaliforniai bevásárlóközpont parkolójában Christine Scavello és hatéves kisfia, Joey, egy különös idős asszonnyal találkozik. – Tudom, hogy ki vagy! – rivall rá az öregasszony a gyermekre, aki egyszeriben egy fanatikus vallási szekta, a Végítélet Egyháza támadásának célpontjává válik. A gyülekezet megszállott tagjai azt tartják küldetésüknek, hogy elpusztítsák a gonoszt, ezért törnek Joey életére, akiben ki tudja miért, az Antikrisztust vélik felismerni. Megindul a hajtóvadászat a kisfiú után, aki – anyja és egy magánnyomozó, Charlie Harrison segítségével – menekül fanatikus üldözői elől.

Eredeti mű: Dean R. Koontz: The servants of twilight

Eredeti megjelenés éve: 1990

>!
Animus, Budapest, 2002
702 oldal · ISBN: 9639307475 · Fordította: Danyi Andrea

Kedvencelte 2

Most olvassa 3

Várólistára tette 15

Kívánságlistára tette 3

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

>!
tominho68
Dean R. Koontz: Végítélet

Elsőre nem rossz, talán csak az érthetetlen egy picit, hogy eddig miért nem olvastam Koontz könyveit. Egy nagy hajsza az egész történet, némi szektás, szerelmetes és önmarcangolós beütéssel – és pár tucat feleslegesnek tűnő oldallal. Az őrült szekták felépítéséről, működéséről nyilván nem ebben a könyvben kapunk részletes elemzést, ennek ellenére mindenki tudja, miről is van szó. Az pedig, hogy a vége kellőképpen hagyja az olvasót bizonytalanságban – Antikrisztus?, látó?, vakszerencse? – csak előnyére válik a történetnek. Külön érdekessége a könyvnek, hogy spoiler

>!
atr0p0sz
Dean R. Koontz: Végítélet

A „mester” megint „elemében”: Másik könyvéből copy pastezott cselekmények egy az egyben, a 20. golden retriever és pocsék befejezés. Az író nem meri felvállalni, hogy eljátszott egy gondolattal még ha csak fikció szintjén is, így egyértelmű befejezést nem ad az Olvasónak és szokásos módon feleslegesen nyújtja 700 oldalasra a könyvet. Rémes.

>!
Cicamama
Dean R. Koontz: Végítélet

Jó kis szektás, üldözős könyv. Nekem ez tetszett az egyik legjobban Koontz-tól.
Az őrült szektások is megfelelően ijesztőek benne. A végén is nagyon tetszett a csattanó. Az volt talán a legjobb az egészben. A nőci és a férfi viszonya kicsit már romantikus lányregénybe ment át itt-ott, de Koontz-tól talán ez már nem meglepő.

>!
Andrée P
Dean R. Koontz: Végítélet

Érdekes egy könyv.
Annak ellenére, hogy ha az ember sokat olvas Koontztól, egy idő után kicsit sablonos a történetek némely mozzanata.
Egyedülálló, üldözött valaki, aki aztán szerelembe esik élete nőjével-pasijával és persze a kutya is :)
De ez igazából engem nem különösebben zavar, mert a többi történés, mint pl ebben a könyvben is egész másmilyen mint amiket már olvastam, és ebben az írásban is voltak meglepő érdekes fordulatok.
Szóval tetszett.

>!
Anó P
Dean R. Koontz: Végítélet

Nehezen viselem, mikor egy gyermek az események vagy félőrült emberek àldozata. Ebben a regényben pedig az volt. Ràadàsul a „jók” folyton csak menekülni kényszerülfek, a „gonoszok” pedig arattak. Így ez a könyv nem tetszett annyira, mint a többi Koontz-regény. Joey csak szenvedett, bàr valôban voltak különleges tulajdonsàgai. Az embematikus golden retriever itt is megjelenik, méghozzà kétszer is. Van hős anya és szerelmes nyomozó, s a kisfiú különleges mivolta a legjobbkor mutatkozik meg, de mégsem lett a könyv a kedvencem.

>!
Beni
Dean R. Koontz: Végítélet

Elég hosszúra nyúlt a befejezés. Az utolsó 20 oldalt már csak nyűglődve tudtam elolvasni. Egyébként a történet érdekes.

>!
VERDI
Dean R. Koontz: Végítélet

Hát igen Ő volt az.
Aki nem értette meg annak ez sokat segít.

>!
GoDach
Dean R. Koontz: Végítélet

Terjedelmes és érdekfeszítő.
Amikor visszagondolok rá, valahogy az Alan Dead Foster – Mostohámnak című regény jut eszembe.

>!
geryyah
Dean R. Koontz: Végítélet

A könyv vastagsága sok embert megrémíthet, főleg ha megnézi az oldalszámokat. Sokszor ilyen terjedelmű könyveket az ember nem mer elkezdeni, mert fél, hogy a téma vontatott lesz, közben elveszik az érdeklődés. Én is ettől féltem, de tudtam, hogy Koontz-ba nem fogok csalódni. Így is történt. A könyv nagyon olvasmányos, olvastatja magát, és a sztori is nagyon érdekes. Egy percig sem volt unalmas. Megéri elolvasni.


Népszerű idézetek

>!
cassiesdream

A spirituális világban ezen a napon a fekete szín uralkodott. Ma reggel, miután felfedezte e zavaró fejleményt, attól tartott, hogy nem fog tudni a spirituális energiáknak megfelelő színekbe öltözni. Nem voltak fekete ruhái. Korábban még sosem volt fekete nap a másik világban. Soha. Szerencsére, az egyik tanítványa, Laura Panken fekete síruhát hozott magával, és mivel a két nőnek hasonló méretei voltak, Grace levetette szürke ruháit, és Laura fekete öltözékébe bújt.


Hasonló könyvek címkék alapján

Kathy Reichs: Csont és bőr
Blake Crouch: A pokol kapujában
Dan Wells: Fragments – Töredékek
James Dashner: Az útvesztő
Stephen King: Végítélet
Josh Malerman: Madarak a dobozban
William R. Forstchen: Egy másodperccel később
Alexandra Bracken: Sötét elmék
Paolo Bacigalupi: A vízvadász
Robert Ludlum: Bourne hatalma